Adevărul despre Boala Hashimoto

Începi să ai probleme cu stomacul? Ceva nu este în regulă nici cu tiroida? Ai crescut în greutate, simti tot timpul (mai ales la extremitati) senzatia de rece, digestia ta a încetinit, te confrunti cu un nou tip de epuizare?
Normal, faci ceea ce face orice pacient în aceasta cauză: mergi la medic pentru testare. Afli de ce tiroida nu este singura inculpata in boala Hashimoto! În cazul în care medicul este bine informat, el conduce testele tipice tiroidiene.  El testează Tiroida complet incluzand și  anticorpii peroxidază și  anticorpii tireoglobulinei. Aceste două teste sunt în mod specific pentru a măsura probabilitatea de a avea o boală autoimună tiroidiană precum Hashimoto.

Ce este boala Hashimoto?

Hashimoto este o boală autoimună recunoscută de peste 100 de ani. De fapt, aceasta a fost prima boala autoimuna descoperita. Ceea ce diferențiază Boala Hashimoto de alte tulburări tiroidiene, cum ar fi Hipotiroidismul, este faptul că principalul vinovat nu este Tiroidă în sine, ci mai degrabă sistemul imunitar.
Când vine vorba de boala Hashimoto, primul lucru de făcut este să ne dăm seama din ce cauza sistemului imunitar  trimite atacuri asupra tiroidei. Există mai multe cauze, dar vom discuta doar câteva, și vom arăta, de asemenea, cum să le abordezi ca un întreg, cu o abordare naturală.

Rădăcina bolii Hashimoto

Acum, știi că sistemul imunitar este implicat în problemele tale tiroidiene, trebuie să-ti dai seama ce a declanșat atacul. Aici sunt unele cauze comune din cauza carora sistemul tau imunitar a luat-o razna :

Cauza # 1: Stres pe termen lung.

Cu toții avem experiență de stres, și nu este tot timpul rău. Senzația de adrenalină înainte de o prezentare este normală. De fapt, aceasta  va poate ajuta să vă concentrați. Cu toate acestea, stresul pe termen lung determina creșterea nivelurilor de Cortizol și slăbește sistemul imunitar.
Rezolvarea : Reduceți Stresul. Acest lucru este mai ușor de zis decât de făcut. Cu toate acestea, începeți treptat, câteva minute în fiecare zi începeți cu o respirație uşoara și întindeți-vă  membrele..este un început bun. Dacă locul de muncă este stresant, acesta poate lua mai mult timp și măsuri drastice de reducere a nivelului de stres pana la o intoarcere a sistemului imunitar spre normal.

Cauză # 2: Patiseria/Panificația zilnică te imbolnăvește.

Glutenul, mai ales așa cum se găsește în toate alimentele procesate, acționează ca un clei gros în intestin. Acesta blochează nutrienții care ar trebui absorbiți și chiar se comportă ca un invadator pentru sistemul imunitar, care trimite ulterior celulele ucigase să atace invadatorului. Din moment ce aproape 80% din sistemul imunitar se bazează pe intestin, va trebui să acordați o atenție deosebită pentru alimente, cum ar fi glutenul.
Rezolvarea : Evitați cerealele care conțin amidon.  Argumente, precum că” bunicii noștri au mâncat gluten și au fost sanatosi” le auziti peste tot, dar ar trebuie, de asemenea precizat că boabele din ziua lor nu mai sunt aceleași ca în zilele noastre. Probabil nici nu consumau cantitatea pe care o facem astăzi.
Oferai sistemului imunitar o pauză prin evitarea glutenului, timp de cel puțin șase luni. Acest lucru este un  minim de timp necesar pentru ca sistemul imunitar să se calmeze de efectele ingerării de gluten. Cel mai bine este sa faceti o schimbare a stilului de viață in  care să evitati glutenul cu totul.

Cauză # 3: Mănânci alimente modificate genetic.

Alimentele modificate genetic dau sistemul imunitar un nou set de probleme. Din moment ce acestea sunt considerate invadatori străini, organismul răspunde prin sistemul imunitar. Cei  trei mari invadatori de evitat sunt Porumbul, Soia, si Grâul.
Rezolvarea : Mancați numai alimente organice. Evitati alimentele modificate genetic. Alimentele organice nu sunt doar mai bune pentru tine, dar chiar au si un gust mai bun!

Cauza # 4: Nu exagerați cu privire la exercițiile fizice.

Exercițiile fizice zilnice si intense, intr-un organism care nu este ok, se pot intoarce impotriva voastra. Oboseala extremă este un semn că ceva este „slabit” in organismul tau. Prin adăugarea de efort fizic intens ridici nivelul de Cortizol și slăbești sistemul imunitar.
Rezolvarea : Practicați exerciții fizice ușoare .Un corp în mișcare este un organism sănătos. Cu toate acestea, trebuie să fie un fel de mișcare. Practicați stretchingul ( intinderile lente matinale) Pilates, mersul pe jos menține în formă corpul fara sa „impoziteze” glandele suprarenale.

Cauză # 5:Nu luați suplimente (sau administrati greșit).

În timp ce sunteți deja pe medicamente pentru a gestiona boala Hashimoto, un supliment nutritiv poate ajuta pentru a ajunge la cauza principală a stării dvs. și chiar a elimina nevoia de medicamente cu totul.
Rezolvarea : Luați suplimentele corecte. Este ideal să vorbiți cu medicul dvs. pentru recomandari personalizate. Există câteva suplimente care sunt de ajutor în tratarea Hashimoto:
  • vitamina D
  • seleniu
  • B6
  • zinc
  • ulei de geranium (folosit in masaj)
  • magneziu
  • ulei DHA Vegan
  • probioticele
 Ajungerea la principala cauza a problemelor tale de tiroida poate părea ca un peisaj greu de navigat, dar nu renuntati, gasiți medicul care să vă asculte și să ofere alternative personalizate.
Sanatate!
Sursa : Atlas Drug & Nutrition
Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.