5 pași de detoxifiere

De când am fost diagnosticată cu boala autoimună Hashimoto, oboseala suprarenalelor, candida intestinală și intestinul permeabil m-au urmărit mereu..dar am urmat un regim alimentar pe bază de plante și am eliminat glutenul, produsele lactate, zaharurile, alimentele procesate, alcoolul, cafeina. A fost nevoie de măsuri serioase pentru a ajunge aici. Cu fiecare pas, am observat că energia mea creștea, creierul nu mai era „în ceață”, tiroida se reechilibrează, sistemul meu digestiv lucrează așa cum ar trebui și sistemul meu imunitar e mai puternic. Pot să vă spun din experiență că, curățarea toxică din interiorul corpului tău nu este singurul pas.
Dacă sunteți în căutarea unei căi de a  schimba dieta, sănătatea digestivă și imunitatea pe termen lung, vă spun din experiență că această curățenie totală a corpului este calea sigură ! Urmează ayurvedicul, pe principiul că toate bolile provin din eliminarea necorespunzătoare a toxinelor din sistemul digestiv.

1. Mănâncă alimente reale, integrale

O dietă curată este formată din alimente care sunt organice, crescute fără hormoni și fără pesticide, nu sunt procesate și nu conțin zaharuri rafinate. Citește etichetele – în cazul în care are mai mult de patru ingrediente și conțin ingrediente cu care nu sunteți familiarizați, nu merită să le încercați. Kris Carr sugerează „Dacă este făcut într-un laborator este nevoie de un laborator pentru a digera. În cazul în care are un termen de valabilitate mai mare decât tine, nu-l mâncați”. Găsiți fructe întregi și legume, nuci, semințe. Acestea vă vor oferi energie în mod natural. Pentru o săptămână țineți o dietă care este bazată pe plante, fără gluten, cofeină și fără alcool. Ţine un jurnal despre cum te simți. Pot paria că te vei simți mai usor, mai radiant și mai puțin obosit!

2. Alcalin!

Pentru a funcționa optim, organismul uman ar trebui să mențină un pH de 7,35-7,45. Cu toate acestea, American Standard (SAD) zice că aceasta valoare este foarte acidă. Proteinele animale, glutenul, zaharurile, alimentele prăjite, alimentele procesate, alimentele cultivate cu hormoni, antibioticele, pesticidele, stresul emoțional și de mediu sunt toți infractori acizi. Acestea toate descompun acidul în organism. O dieta alcalină luptă cu inflamația!
Mic Start : un suc verde pe zi. Folosind  zi de zi  E3-Live vei deveni o „mașină” verde curată, energizată. O dietă bogată în legume alcaline organice, sucuri verzi, piureuri și suplimente cum ar fi clorofila, Chlorella și spirulina va sprijini puternic sănătatea imunitară și digestivă. Apa caldă cu lămâie pe tot parcursul zilei stimuleaza tractul gastro – intestinal și peristaltismul – valurile de contracții musculare care țin lucrurile în mișcare. Lămâile sunt, de asemenea, bogate în minerale și vitamine și ajută la slăbit, sau elimină toxinele din tractul digestiv. Contrar intuiției, lămâile sunt un aliment incredibil alcalin, sub formă de acid citric nu creează aciditate în organism odată metabolizat.

3. Bucurați-vă îngrijirea pielii cu produse cosmetice naturale și organice

La fel ca tot ce ai consumat, tot ce pui pe piele, fie se asimilează fie se elimină. Cremele chimice și parfumurile ce se aplică pe corp conțin substanțe chimice – minimizează hormonii și provoacă o serie de probleme de sănătate. Un info grafic privind substanțele chimice din produsele de frumusețe găsiți pe „Cosmetice Dirty Dozen” la un nivel cu totul nou.

4. Detox în casa ta

Ingredientele din produsele comune de uz casnic au fost legate de astm, cancer, tulburări de reproducere, perturbarea hormonilor și neurotoxicitate și suntem expuși la aceste ingrediente zilnic, crescând riscul pentru aceste probleme de sănătate. Expunerea cronică adaugată la „povara toxică” a organismului , numărul de chimicale stocate în țesuturile sale la un moment dat este destul de mare. Am observat că toxinele și fumul din majoritatea produselor de curățare comerciale ne lasă cu mâinile crăpate și dureri de cap, iar când curățăm baia cu amoniac și înălbitor simțim greață și amețeală. Triclosanul, un ingredient din săpunul antibacterian, este un disruptor endocrin în corpul uman ca și în evacuările în mediul atunci când ne spălăm pe mâini. Când triclosanul se descompune, se transformă în dioxine, care sunt cunoscute ca agenți cancerigeni. Există trei ingrediente simple  care va vor schimba modul în care abordati curățenia – oțetul, bicarbonatul de sodiu și boraxul. Puteți obține curățenia chiar și cu uleiurile esențiale, cum ar fi cele din arborele de ceai și lavandă care au proprietăți antiseptice și sunt foarte bune pentru împrospătarea  WC-ului, dușului, blaturilor și podelelor.

5. Transpiră-l!

Fă o prioritate să transpiri zi de zi. Activitățile preferate : yoga, baia de dezintoxicare, saună. Yoga detoxifică sistemul limfatic, întărește sistemul imunitar și susține sănătatea digestivă. Când sunteți pe rogojină, observați-vă corpul. Observați cum vă mișcati și dacă aveți o zi în care  simțiti că săriturile  de la Jos Dog la Uttanasana sunt grele iți dai seama că poate pizza cu brânză mâncată noaptea trecută a fost o idee proastă.
Devii conștient de alimentația ta, digestia, pielea, muschi, totul. Ești în mod constant preocupat de curățarea corpului și detoxifiere. Când respirați profund, plămânii, mintea și corpul se relaxează și permite eliminarea stresului. Stresul reduce imunitatea și digestia noastră, asa că  practicarea regulată de yoga oferă un beneficiu imens pentru organism.
În fiecare duminică seară, îmi place să închei week-endul și să încep săptămâna cu o baie relaxantă de dezintoxicare cu sare de Himalaya, bicarbonat de sodiu și rădăcină de ghimbir proaspăt. Ghimbirul intensifică procesul de detoxifiere, deoarece are proprietăți anti-mucus, este un decongestionant natural și deschide porii. Adăugarea de rădăcina de ghimbir proaspat tăiat în apă vă va face sa transpirați abundent în timp, este exact ceea ce vrem pentru a șterge din congestie. Acesta este motivul pentru ca o baie de dezintoxicare cu ghimbir și sare de mare Himalaya este un remediu pentru a „lovi cu piciorul” o infecție sau un sistem deficitar.
După baie, îmi place să închei tot prin transpirații, pe covorul de yoga în Savasana și ipostaze de restabilire pentru încă 30 de minute, continui să elimin toxinele prin transpirație. După ce transpirația se oprește, fac un duș rapid. Statul în saună, de asemenea, vă ajută să relaxați muschii și să eliminați toxinele prin piele. Sesiunile de saună cu infraroșu vor îmbunătăți circulația și congestiile interne, veți elimina metalele grele, particulele radioactive și alte toxine și vor îmbunătăți oxigenarea sângelui. Amintiți-vă să beți multă apă după sesiunile de saună sau după baile de detoxifiere pentru a vă ajuta să refaceți fluidele pierdute prin transpirație.
După ani de suferință digestivă, acest plan în cinci etape a lucrat pentru mine si am obținut un sistem imunitar puternic, nivelurile mele tiroidiene au fost reechilibrate și stomacul meu este fericit. Fii conștient de ceea ce pui pe corp, de produsle pe care le utilizați pentru a curăța spațiul de locuit, faceți o tință din a transpira acele toxine rămase și clar reduceți stresul prin exerciții de respirație și meditație. Activitățile încorporează fiecare pas la stilul tău de viață și amintiți-vă, ca pașii mici, graduali sunt un mod de a reuși.
Înainte să realizați, vei putea deveni o „mașină verde”, curată, luminoasă.
Aceste ritualuri vor deveni o a doua natură.
Și niciodată, niciodată, sa NU cedați .
Crede în tine!
de FERN OLIVIA (04.03.2013, mindbodygreen)
Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.