10 lucruri pe care le puteți face pentru Tiroidă

Consilierul de sănătate Jen Wittman recomandă tehnici practice pe care le puteți face acasă pentru a vă simți mai bine. Unele dintre ele nu sunt atât de ușor de făcut, dar cu un pic de curaj veți reuși în cele din urmă. Ai putea să faci toate lucrurile de pe listă dacă ar putea însemna o diferență drastică în sănătatea ta? Chiar și nr. 7?!?! Multe dintre sfaturile lui Jen sunt lucruri pe care eu însumi le fac să rămân sănătoasă, cu toate acestea nr. 7 este unul pe care l-am ezitat sincer să îl încerc. După acest articol, pot să fac asta. Nu știi niciodată ce va face diferența până când nu o încerci. Un nou început, ca prima zi a unei noi luni – sau chiar mai bine, a unui an. Am declarat acest an, anul revoluției pentru sănătate, dar cum arăta asta? Am creat o listă de 10 etape, pe care le puteți face pentru a-ți iubi corpul spre sănătate – din cap până în picioare.

1. Minte: Meditație

Cu ani în urmă, am fost destul de norocoasă să câștig un refugiu de 3 zile la Centrul Chopra -yoga. Mi-am găsit cele mai valoroase sesiunii de meditație pe care le-am avut. În acel moment, nu mi-am putut imagina că stau o clipă … mai ales când eram cu atacuri de panică induse de tiroidă. Dar, meditația a devenit un har salvator și o modalitate de a-mi liniști sistemul nervos, mă ajută să mă reinițializez și să mă concentrez și pe mine.

După cum probabil știți, stresul și starea dvs. de spirit au un efect major asupra sănătății dvs. Meditația este o modalitate minunată de a reduce stresul, de a lupta împotriva depresiei și de a liniști mintea, ce poate elimina o parte din ceața creierului. Dacă nu sunteți pregătit pentru o practică de meditație completă, chiar și o respirație profundă este o modalitate excelentă de a începe. Doar mă opresc, închid ochii și să fac 10 respirații adânci. Puteți face acest lucru oriunde și este nevoie de mai puțin de un minut. Prin inhalare, spuneți cuvântul „respirați” la expirație, spuneți cuvântul „pace”. Dacă aveți o mantră personală, puteți folosi și asta. Utilizați, indiferent ce cuvinte aveți nevoie în acel moment sau care rezonează cu voi. În mod clar, dacă conduceți sau sunteți blocați în trafic, țineți ochii deschiși. Pentru a aprofunda o practică de respirație, îmi place să folosesc această tehnică (asta e bine să faci dacă cineva te-a stresat cu adevărat, ai câteva minute la biroul sau noaptea înainte de culcare). Inspirați, numărați până la 4. Țineți respirația până la 7. Expirati numărând până la 8, la final „zâmbiți”. Repetați încă de trei ori.

2. Gura: „tragerea” uleiului (folosind ulei de nucă de cocos) + îngrijire generală orală.

La începutul acestui an, în timpul unei perioade deosebit de stresante, am observat că inflamația se introduce în viața mea în moduri pe care nu le-am experimentat până acum. După cum știm, stresul are un impact major asupra multor sisteme, dar mai ales asupra axei intestin-tiroida-adrenale. Cu  nimic care nu mai era în echilibru, am ajuns cu cea mai ciudată problemă din gură. Fiind o persoană care sare imediat la cel mai rău scenariu, am decis că acest lucru a fost în mod clar primul semne ale cancerului la nivelul gurii și mi-am imaginat un milion de scenarii teribile din cauza asta. Deci, am sunat imediat pe medicul dentist, înfricoșată așa cum am descris: „ce se întâmplă cu gingiile mele?”. Bineînțeles că nu aveam cancer la nivelul gurii, dar ceea ce mi s-a intamplat a fost cauzată de un nivel ridicat de inflamație în corp cauzat de stres.

Din ce în ce mai multe studii demonstrează că îngrijirea orală este vitală pentru sănătatea generală și una dintre cele mai simple metode prin care îmi place să-mi susțin îngrijirea orală (dincolo de periajul regulat și folosirea aței dentare!) este  „tragerea” uleiului. „Tragerea” uleiului este un remediu vechi Ayurvedic folosit pentru a curăța corpul și a spori sănătatea orală. Dincolo de ajutarea proceselor de detoxifiere a organismului, tragerea uleiului ajută la îndepărtarea bacteriilor, paraziților și a altor toxine din dinți și mucoase și reduce inflamația în gingii. De asemenea, s-a demonstrat că îmbunătățește sănătatea generală. După numai o săptămână cu ulei de 20-30 minute/ zi, acel lucru nebun de pe gingie a dispărut, dinții și gingiile erau mai strălucitoare și limba mea avea o congestie mai mică. Faceți acest lucru ca parte din rutina dvs. matinală! Nu vă puteți încadra? Fac asta în timp ce îmi verific e-mailurile de dimineață.

3. Gât: cântând (un masaj tiroidian)

Stai ce? Da. Îți spun să pornești radio-ul, să te alături corului bisericii sau să cântați în duș – pentru sănătatea ta. Cântatul vă ajută tiroida în câteva moduri interesante. În primul rând, vibrând corzile vocale, de fapt, masați Tiroida din interior. Atunci când acordurile tale vocale vibrează, stimulează tiroida să elibereze tiroxina, un hormon critic care stabilește rata metabolică a celulei. Studiile au arătat că, copiii care s-au născut muți și oamenii care își iau juraminte de tăcere (cum ar fi călugărițele) au funcțiile tiroidiene scăzute – pentru că niciodată nu își folosesc vocea! Și pentru a vă oferi un „practic Woo Woo” așa cum îmi place să o numesc, boala tiroidiană este considerată în medicina veche a fi o tulburare energetică a Chakrei 5 (sau chakra gâtului așa cum este cunoscută). Și, din punct de vedere spiritual, Chakra nu mai este echilibrată atunci când ne liniștim și nu ne folosim vocea – literal și figurativ.

Atunci când împletim emoțiile, ne mușcăm limba, ne ascundem glasul, adesea energia se blochează în gât (lanțul nostru de comunicare) și se manifestă ca un dezechilibru tiroidian. Revenind la cântare, un hobby pe care îl iubesc, a fost o schimbare pentru sănătatea și bunăstarea mea. Nu vă faceți griji dacă nu știți o melodie! Închideți ușa dacă trebuie și lăsați muzica să vă miște.

4. Inima: Jurnal

Un altă schimbare pentru vindecarea mea a fost practica jurnalistica. Chiar și cinci minute pe zi, scrierea mă ajută să-mi păstrez controlul asupra anxietății și depresiei. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le-am făcut vreodată pentru a ajuta la inversarea acestei boli este să învăț cum să scriu. Una dintre cele mai impresionante recomandări ale osteopatului meu drag a fost de a folosi ziarul. Când anxietatea își face apariția, începeți să scrieți. Puteți să luați orice bucată de hârtie, să păstrați un „jurnal de panică” sau să folosiți jurnalul. Recunoașteți anxietatea și scrieți cum vă simțiți, de ce vă este frică, ceea ce credeți că declanșează stresul. Luați-vă stiloul și dați-va seama cum să lucrați cinci minute la auto-îngrijire în programul dvs. veți fii mulțumit pentru asta.

5. Plămânii: 5 minute pe jos

Corpul (și creierul) au nevoie de un spațiu de respirație. Modul meu preferat de a obține acel spațiu de respirație este de a merge la o plimbare de 5 minute. Este vorba de a obține niște aer proaspăt, de a obține soare, de a te reconecta cu natura și de a te relaxa. Și 5 minute este tot ceea ce este nevoie pentru a vedea unele beneficii! Puteți să vă porniți la masa de prânz, înainte sau după cină cu familia (în Italia se petrec cele mai multe serate) sau la o pauză de dimineață sau după-amiaza. Există întotdeauna timp de 5 minute. E bine pentru plămâni, pentru creier, pentru starea ta de spirit.

6. Buric: Mergi fără gluten

Soțul meu și cu mine am economisit timp de 7 ani, așa că am putut să-mi urmăresc visul de a găti în Italia. ITALIA, am spus! Casa cu cele mai uimitoare, bogate, paste pe care ai putea vreodată să le mănânci. În plus, sunt o fată din Midwestern, vin din țara pâinii la fiecare masă și de două ori desert! Ți se pare că sunt eu tipul de fată care poate renunța la gluten? Ei bine, am făcut-o. Și iată de ce …. Eliminarea glutenului se poate simți descurajant, dar nu este. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a vă ajuta să vă vindecați stomacul. Moleculele de gluten seamănă cu țesutul tiroidian. Ce înseamnă asta pentru tine? Aceasta înseamnă că, dacă aveți permeabilitate intestinală (intestin infiltrați) sau o sensibilitate la gluten, corpul dvs. va ataca în mod eronat tiroida, crezând că atacă moleculele de gluten. Aceasta ajută la ameliorarea ceții din creier și îmbunătățește funcția gastro – intestinală, producerea de acid gastric, metabolismul hormonilor adrenali, modificări in chimia creierului și detoxifierea ficatului. Dacă nu ați făcut-o deja, vreau să vă angajați să renunțați la gluten chiar acum. Inima ta îți va mulțumi.

7. Digestie: Clisma cu cafea

Știu, știu! Sună grosolan. Dar adăugarea de clisme de cafea la rutina de vindecare a făcut o mare diferență în sănătate și mi-a grăbit vindecarea. Timp de doi ani, am avut un set de cafea care mă privea din dulapul. Se HOLBA LA MINE! De fiecare dată când deschideam dulapul, m-ar fi întrebat … „De ce nu faci o încercare?”. Vedeam asta aproape în fiecare zi, dar nu am avut curajul (ca să spun așa!). Nu  puteam  să o fac. Dar doctorul mi-a spus că aceasta ar putea fi cheia pentru a mă ajuta să pun punct problemelor mele intestinale. În timp ce cu siguranță mi-am inversat intestinele, am găsit bacterii și drojdie supraaglomerată. Și încă mai aveam crestături în unghii – un semn că nu absorb complet nutrienți vitali. A fost timpul să mă confrunt cu băutura și să ofer o modalitate de vindecare. Așa ca, am făcut-o. De ce am așteptat atât de mult timp să fac asta?!?!?! Zațul de cafea este uimitor! Doamne – Nu-mi vine să cred ce am pierdut și cum am păstrat un instrument excelent în arsenalul nostru de vindecare. Puteți face acest lucru în intimitatea propriei dvs. case sau puteți găsi un hidroterapist de colon profesionist care vă poate ajuta dacă nu sunteți interesat de a face singur. Dar încercați – dacă o încăpătanata ca mine a putut face acest lucru, oricine poate! 🙂

8. Pradă: IIIR (Instruire Interval de Impact Ridicat)

Când aveți de-a face cu boala tiroidiană, trebuie să găsiți echilibrul exercițiului potrivit pentru corpul dvs. pentru a optimiza starea de sănătate și pentru a minimiza stresul suprarenal. Exercițiile fizice pot ajuta cu o serie de simptome pe care s-ar putea sa le experimentați și să atenueze depresia prin reglarea creierului chimic norepinefrina și serotonina. Nici măcar nu trebuie să lucrați suficient de mult pentru a obține un „nivel înalt al alergătorului” pentru a obține beneficiile.

Nu lăsați ca exercițiile fizice, care ar trebui să fie o forță de vindecare, să fie un alt lucru care creează stres în organism. Nu este vorba de pedepsirea corpului sau de forțarea acestuia într-o formă nouă; este vorba de a-ți iubi corpul și de a respecta că a fost proiectat să se miște. Când exercițiul devine prea mult? Din moment ce corpul fiecarui om este diferit, acesta variaza de la o persoana la altă persoana. Ascultați-vă corpul. Veți ști că ați găsit echilibrul corect atunci când veți obține un impuls de energie și un sentiment general de bunăstare. Soluția mea de rezolvare pentru mine și pentru clienții mei este o pregătire cu un interval de mare impact. Ideea este să muncești din greu pentru o perioadă scurtă de timp, doar 5 minute, de câteva ori pe săptămână. Acest tip de exercițiu a fost dovedit a fi la fel de eficient (dacă nu mai mult) decât antrenamentele tradiționale de 30 sau 60 de minute la un moment dat.

9. Picioare: ritual de masaj pe picioare, liniștitor pe timp de noapte Masajul este mai mult decât un lux. Este adevărat că este ceva în care trebuie să investești, dar, ca și în cazul multora dintre acești pași vindecători, este o investiție în sănătatea și bunăstarea pe termen lung. 

Studiile medicale au arătat că, chiar și un masaj de 10 sau 20 minute poate avea beneficii terapeutice, inclusiv îmbunătățirea funcției imunitare, stimularea circulației, reducerea stresului, reducerea timpului necesar recuperării și ameliorarea durerii. De asemenea, poate reduce depresia și anxietatea și poate promova somnul odihnitor. Cunosc masajul, am sute de ore de masaj de-a lungul anilor și vă pot spune că cel mai bun, relaxant, calmant, uimitor masaj pe care l-am primit vreodată a fost un masaj de acupressur pe picioarele mele. Wow! Doar gândindu-mă la asta, mă pune acum într-o fericire liniștită. Masajul este minunat pentru detoxificarea corpului dvs și atenuarea stresului. Este o parte esențială a rutinei de auto-îngrijire, indiferent dacă sunt la un spa fantastic sau îmi frec propriile degete de la picioare acasă. 

10. Corp întreg: periaj uscat PRIMA!

Adăugarea unui periaj uscat la rutina dvs. matinală este o modalitate uimitoare de a vă ajuta corpul să se trezească dimineața (nu este nevoie de cafea!). Plus este o practică excelentă pentru stimularea capacităților de detoxifiere ale corpului. Cu toată oboseala și ceața care pot apărea în tulburările tiroidiene și autoimune, perierea uscată este un tratament binevenit. Înainte de a fi diagnosticat, am băut galoane de cafea pentru a-mi menține energia. Acum, că știu ce e mai bine, sar cafeaua de dimineață. E nevoie doar de 5 minute! Stimularea pe pielea mea periată mă trezește într-un mod atât de revigorant încât acum aștept cu nerăbdare.

Este o experiență destul de uimitoare și aici sunt câteva dintre avantajele sale:

– Asistă sistemul limfatic al corpului pentru a elibera toxinele

– Exfoliază pielea

– Promovează regenerarea celulelor

– Poate îmbunătăți celulita (încă mai aștept să văd acele rezultate!)

– Vă simțiți energizați și revigorați (nu este nevoie de cafea!)

Acesta este modul în care Centrul Chopra vă sugerează să vă tratați: Tot ce ai nevoie pentru a începe este o perie uscată bună și 5 minute sau mai puțin – îmi place să fac chiar înainte de a intra în duș dimineața.

Care dintre aceste practici de auto-îngrijire puteți începe să le adăugați la rutina zilnică începând de azi? 

De Jen Wittman – expert certificat holistic sanitar, bucătar-șef, autor și antrenor vitality, care învață femeile cum să  schimbe în mod natural condiția tiroidiană și autoimună. Ea a ajutat sute de femei sa scadă (sau chiar sa elimine) nevoia de medicamente tiroidiene si a ajutat pe alții să rămână in afara medicamentelor tiroidiene. 

Sursa : http://hypothyroidmom.com/10-things-you-can-do-to-love-your-thyroid-back-to-health/

Traducerea: Echipa Tiroida România 🇹🇩

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.