Vrei sa slăbești?

Tiroida si slabitul

Andrea Beaman, (HHC, AADP, CHEF) este Antrenor Sef Holistic Health and Natural Foods, ne arata ca anumite exerciți exagerate pot avea efectul opus la unele persoane. „Mișcarea este esențială pentru menținerea în buna funcționare a organismului, dar trebuie să avem un echilibru si numai anumite tipuri de exerciții pentru a ne simți sănătoși.
Am avut o clienta care era director de marketing, un loc de muncă destul de stresant, alerga de 4- 5 ori pe săptămână în fiecare dimineață înainte de a ajunge în birou și sala de 2 ori pe săptămână. Ai crede ca, cu atâta efort al exercițiilor, nu își făcea probleme cu greutatea. Greșit!!. Dar ea avea hipotiroidism și nu putea pierde în greutate. Era frustrata că putea să pună în aplicare cele mai bune strategii de marketing pentru a câștiga clienți, dar când a era vorba de greutatea ei se chinuia în mod constant. Am încurajat-o să ia în considerare exerciți mult mai simple: doar de două ori pe săptămână alergat sau spinning, precum și includerea mersului pe jos zi de zi și alte exerciți mai blânde în anumite zile : cursuri de yoga Hatha. A fost extrem de ezitanta la început, se temea că, dacă nu mai face exerciți „intense, s-ar umfla ca un balon”! Atunci când, în cele din urmă a trecut de teamă, a pierdut zece kilograme in prima luna. A fost șocata! Cu siguranța era nevoie o abordare mai echilibrată a modului în care organismul ei lucra.
Un alt pacient, un tânăr student care a participat la unul din cursurile mele, mi-a spus ca alerga peste șaptezeci de mile pe săptămână! Oh my God! Suferea de hipotiroidism. Medicul său i-a spus să oprească antrenamentul! Și am fost de acord cu evaluarea doctorului. Tipul ăsta începuse sa dea în oboseala suprarenala! Țineți minte că alergatul nu funcționează tot timpul în bolile tiroidiene, dacă adăugați și deficientele nutriționale plus stresul ridicat, rutina antrenamentelor pot face ca organismul dumneavoastră sa nu „ardă grăsimile”. Dacă ești pentru o activitate sportiva intensa ai putea creea dezechilibru organismului si ai putea consuma din rezerva de energie a corpului tău. Corpul tău va încetini arderea si va face acest lucru pentru a vă proteja. Și voi doamnelor, care sunteți la ciclu menstrual lunar … STOP exercițiilor atunci când va aflați în aceasta perioadă! Mai ales, în prima și a doua zi de ciclu. Exercițiile în timpul perioadei sunt mai obositoare. In aceasta perioada trebuie odihna specială, în caz contrar s-ar putea sa va deteriorați sistemul dvs. de reproducere și de asemenea capacitatea de reproducere. Poți face exerciți de Stretching si respirație. Relaxați-vă, ieșiți la o plimbare și faceți un masaj. Exercițiile sunt imperios necesare pentru o sănătate buna, acestea se fac în funcție de boala, sa va simțiți bine când le faceți si sa știți când să va odihniți.
În plus, v-as recomanda în rutina dvs. exerciții si unele practici de întinerire ca Qi Gong, Tai Chi, Yoga, meditație. Ar putea face minuni pentru sănătatea ta.”
traducere Lia J.
Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.