Tulburările autoimune și medicina chineză

Pacienții care suferă de artrită și alte boli autoimune pot căuta tratament acupunctural atunci când medicamentele antiinflamatorii standard încetează să mai fie eficiente sau trebuie întrerupte datorită efectelor secundare. În timp ce acul poate provoca o ușurare imediată a durerii și a rigidității, remisia completă și de lungă durată a simptomelor poate fi dificil de realizat numai prin acupunctura. Formulele tradiționale chinezești pe bază de plante prescrise pe baza diferențierii sindromului pot oferi, de asemenea, beneficii simptomatice, dar adesea nu reușesc să obțină rezultate durabile.

Experiența noastră clinică indică un proces în trei părți în care infecția și /sau expunerea la toxinele din mediu declanșează hiperactivarea sistemului imunitar, urmată de inflamația cronică și distrugerea țesuturilor. În experiența noastră, medicina occidentală și cea chineză abordează în mod necorespunzător problema infecției subclinice și a expunerilor chimice toxice ca o cauză principală a bolii autoimune.

Formulele de plante chinezești prescrise pe această bază pot furniza răspunsuri clinice excelente și rapide, cu perioade lungi de remisiune completă a simptomelor. Poliartrita reumatoidă apare la aproximativ 1% din populație, femeile afectate sunt de trei ori mai multe decât bărbații. Factorul reumatoid (RF), un auto-anticorp pentru imunoglobulina IgG streptococică, este prezent în aproximativ 75% din cazuri. Titrurile înalte de RF sunt asociate cu o boală mai severă și cu un prognostic slab. Debutul acut se întâmplă la 20% dintre pacienți, cu un curs obișnuit fiind o progresie lentă, cu apariția unor erupții ocazionale. Terapia standard include exerciții, medicamente antiinflamatoare nesteroidiene și, în cazuri severe, steroizi și agenți chimioterapeutici care suprimă funcția imună.

Medicina tradițională chineză definește artrita ca o condiție din cauza „vântului umed”, care poate fi „căldură” și „rece”. Considerăm că „vântul” este un termen aproximativ echivalent pentru procesele infecțioase datorate bacteriilor și /sau virușilor. „Damp” indică atât răspunsul la schimbările climatice, cât și umflarea care însoțește procesul inflamator. Medicamentele din China pe bază de plante cu efecte antiinflamatorii puternice sunt în general în categoria terapeutică cunoscută sub numele de „expulzarea vântului umed”. Plantele antivirale și antibacteriene sunt clasificate drept „curățarea vântului rece”, „curățarea căldurii vântului” și „curățarea căldurii și a toxinelor”. Prin combinarea acestor clase de ierburi, putem elimina atât infecția la rădăcinile tulburării, cât și inflamația de control.

Primul pas în diagnosticul bolii autoimune este localizarea sursei de infecție care determină răspunsurile hiper-imune. Cele mai frecvente locuri ale infecției bacteriene cronice care declanșează inflamația articulațiilor sunt ganglionii limfatici, plămânii, tractul digestiv, cavitatea orală și splina. Efectele reziduale ale bolilor din trecut ca factor patogen ascuns sunt cauze comune ale bolii autoimune, incluzând amigdalita, infecții ale urechii și pneumonie. Simptomele minore care sugerează infecții cu nivel scăzut, cum ar fi transpirații nocturne, palpitații și insomnie, pot fi singurul indicator al patologiei pulmonare rămase.

A doua etapă este neutralizarea formării anticorpilor și asistarea complexelor imune circulante cu tonici sanguinici și plante umede. Se pot forma anticorpi împotriva bacteriei în sine sau a toxinelor excretate de bacterii. În Lupus, anticorpii antinucleari pot declanșa inflamația în sisteme multiple de organe și în artrita reumatoidă, anticorpii reacționează încrucișat cu oasele, cartilajul, tendonul și țesuturile conjunctive.

Al treilea pas este de a aborda procesul inflamator. Literatura modernă privind farmacologia chineză pe bază de plante confirmă efectele de reglementare ale ierburilor umede asupra multor aspecte ale funcției imune, incluzând interleukinele, interferonii și factorul de necroză tumorală (TNF). Wu Jia Pi (Cortex Acanthopanacis), Jiang Huang (Rhizoma Curcumae Longae) și Tu Fu Ling (Rhizoma Smilacis Glabrae) sunt trei exemple de ierburi care reduc TNF-alfa. Tonicele de sânge, cum ar fi Dang Gui (Radix Angelicae Sinensis) și translocatoarele de sânge precum Chuan Xiong (Rhizoma Chuanxiong) inhibă efectele endotoxinelor bacteriene, care declanșează răspunsul imun.11

În plus față de organismele infecțioase, toxinele din mediu pot, de asemenea, să inducă autoimunitatea.

Ocupația de expunere la silice este asociată cu sclerodermia (SSC), artrita reumatoidă (RA), lupusul eritematos sistemic (SLE), glomerulonefrita (GN) și vasculita vasculară mică (SVV).

Expunerea la produse de curățare, formaldehidă, solvenți, adezivi sintetici și clorură de vinil a fost legată de scleroza sistemică.

Sclerodermia este asociată cu expunerea la diluanți de vopsea, agenți de îndepărtare a vopselelor, perchloretilenă și tricloretilenă.

Mercurul poate induce boala renală autoimună și SLE.

Expunerea cronică la niveluri scăzute de crom și alte substanțe chimice din apa de la robinet poate crește incidența SLE.

Cadmiul, plumbul și mercurul stimulează proliferarea celulelor T și B, crescând răspunsurile imune și producția de IgG1.

Practicantul de medicina chineză din secolul 21 trebuie să includă acești factori atunci când un studiu de caz.

Călătoriile cu avionul, remodelarea sau revopsirea recentă a locuinței, expunerile chimice ocupaționale, produsele pentru curățarea casei, vaccinările și istoricul stomatologic reprezintă factori de risc pentru boala autoimună și sensibilitatea chimică multiplă.

Un exemplu obișnuit este un pacient cu sinuzită recurentă și bronșită, care este declanșata de utilizarea de înălbitor de Clorox ca curățător de baie. Mulți pacienți sensibili vor fi supuși infecțiilor congenitale ale tractului respirator datorită efectelor dăunătoare ale gazului de clor asupra plămânilor și a sistemului imunitar. Luând o istorie completă și notând semnele subtile ale infecției cronice, putem asambla o rețetă pe bază de plante care abordează totalitatea factorilor patogeni și de mediu care declanșează boala autoimună. Natura netoxică a medicamentelor pe bază de plante chinezești și efectele benefice ale acestora asupra reducerii procesului inflamator și a asistenței pentru eliminarea agenților patogeni permite un tratament eficient pe termen lung, cu efecte secundare minime.

Tratamentul integrat farmaceutic și pe bază de plante poate optimiza răspunsul pacientului și poate limita toxicitatea medicamentului.

Studiu de caz Domnul X cu un pemfigus dezvoltat, o tulburare autoimună caracterizată prin blistere, vezicule și bulule ale pielii și membranelor mucoase. Debutul simptomelor a urmat imediat după expunerea timp de două zile la solvenți din vopsele pe bază de lacuri. Literatura medicală asociază procesul bolii cu expunerea la pesticide, substanțe chimice, vapori de metal și lumină ultravioletă. 1,2,3,4,5 Medicina tradițională chineză clasifică pemfigul ca un sindrom în care focul de inima și spatulă umedă generează deficit la rinichi și splină cu turbiditate umedă și toxine. În exterior, toxinele din vânt-căldură împiedică pielea și carnea.

Conform experiențelor noastre clinice, expunerea la toxine din mediu prin inhalare dăunează Lungului yin, dând naștere la incendiu. Când Lungul Yin este rănit, rinichiul yin suferă de asemenea, permițând incendiului Heart să genereze leziuni inflamatorii. Răspunsurile imune la pemfigus includ activitatea excesivă a interferon gamma, interleukinele 5,6,8,10 și factorul de necroză tumorală (TNF) -alfa. 6,7,8,9,10 Dan Shen (Radix și Rhizoma Salviae Miltiorrhizae) și Ku Shen (Radix Sophorae Flavescentis) reduc interferonul gamma; Jiang Huang (Rhizoma Curcumae Longae) reduce interleukina 6,8 și TNF-alfa. Tu Fu Ling (Rhizoma Smilacis Glabrae) și Fen Bi Xie (Rhizoma Dioscoreae Hypoglaucae) inhibă interleukina 1-beta și TNF-alfa. Yin tonics, Tian Men Dong (Radix Asparagi), Nu Zhen Zi (Fructus Ligustri Lucidi) și Bai Shao (Radix Paeoniae Alba), protejează împotriva efectelor dăunătoare ale formaldehidei, o toxină comună din mediului înconjurător. 

Alte expuneri la solvenții petrochimici, inclusiv combustibilul cu jet, vopselele și soluțiile de curățare pot fi abordate cu tonice yin de care beneficiază plămânii și ierburi imunosupresoare care reduc răspunsul inflamator. Bai Zhu (Rhizoma Atractylodis Macrocephalae), Yi Yi Ren (Semen Coicis), Fu Ling (Poria) și Shu Di Huang (Rehmannia gătită) pot reduce toxinele umede și pot inhiba TNF-alfa, asistând resorbția fluidelor și stabilizându- inflamaţie. Bai Zhu (Rhizoma Atractylodis Macrocephalae) și Shu Di Huang (Rehmannia fiartă) ajută, de asemenea, la curățarea complexelor imune care circulă și care se pot acumula în țesuturile țintă care provoacă leziuni.

Rețeta Shen Qi Zhi Mu Tang Jia Jian include multe dintre aceste componente și poate fi modificată pentru a aborda originea imunologică a bolii. 12

Despre autor: Dr. Van Benschoten este absolvent al Colegiului de Acupunctura din Los Angeles, cu peste 30 de ani de experiență clinica, de cercetare și de predare în acupunctura, medicina chineza pe baza de plante și Qi Gong medicale. El este autorul a peste cincizeci de lucrări despre metodele de diagnostic acupoint, sindromul de oboseală cronică, SIDA, boala autoimună, cancerul de sân, toxicitatea la mercur și expunerea la mucegaiuri interioare. Practica sa clinică se concentrează asupra infecțiilor cu rezistență multiplă, a disfuncției imune și a bolilor de mediu.

Referințe

1. Valikhani M, Kavusi S, Chams-Davatchi C, Daneshpazhooh M, Barzegari M, Ghiasi M, Abedini R. Pemphigus și factorii de mediu asociați: un studiu de caz-control. Centrul de Cercetare Pemphigus, Spitalul Razi, Universitatea de Științe Medicale din Teheran, Teheran, Iran. Clin Exp Dermatol. 2007 32 mai (3): 256-60. Epub 2007 Mar 13

2. Wohl Y, Brenner S. Pemphigus în Israel Analiza epidemiologică a cazurilor în căutarea factorilor de risc. Departamentul de Dermatologie, Tel Aviv Centrul Medical Sourasky, Tel Aviv, Israel. Isr Med Assoc J. 2003 Jun; 5 (6): 410-2.

3. Brenner S, Tur E, Shapiro J, Ruocco V, D Avino M, Ruocco E, Tsankov N, Vassileva S, Drenovska K, Brezoev P, Barnadas MA, Gonzalez MJ, Anhalt G, Nousari H, Ramos-e-Silva M, Pinto KT, Miranda MF. Pemphigus vulgaris: factori de mediu. Chestionar de frecvență alimentară ocupațională, comportamentală, medicală și calitativă. Departamentul de Dermatologie, Centrul Medical Tel Aviv Elias Sourasky și Școala de Medicină Sackler, Universitatea Tel Aviv, Tel Aviv, Israel. derma@tasmc.health.gov.il . Int J Dermatol. 2001 Sep; 40 (9): 562-9.

4. Haustein UF. Pemphigus vulgaris în asociere cu silicoză. Universitatea din Leipzig, Departamentul de Dermatologie, Liebigstr. 21, D-04103 Leipzig, Germania. ufh@medizin.uni-leipzig.de . Eur J Dermatol. 2000 Dec; 10 (8): 614-6.

5. Haustein UF. Pemphigus vulgaris în asociere cu silicoză. Universitatea din Leipzig, Departamentul de Dermatologie, Liebigstr. 21, D-04103 Leipzig, Germania. ufh@medizin.uni-leipzig.de. Eur J Dermatol. 2000 Dec; 10 (8): 614-6.

6. Goldberg I, Shirazi I, Brenner S. Test de eliberare interferon-gamma in vitro la pacienți cu pemfigus indus de medicament. Departamentul de Dermatologie, Tel Aviv Centrul Medical Sourasky și Facultatea de Medicină Sackler, Universitatea Tel Aviv, Ramat Aviv, Israel. Isr Med Assoc J. 2008 Jun; 10 (6): 424-7.

7. Narbutt J, Lukamowicz J, Bogaczewicz J, Sysa-Jedrzejowska A, Torzecka JD, Lesiak A. Concentrația serică a interleukinei-6 este crescută atât în ​​stadiile active, cât și în stadiul de remisie al pemphigus vulgaris. Departamentul de Dermatologie, Universitatea de Medicină din Lodz, 94-017 Lodz, Polonia. joanna.narbutt@onet.pl . Mediatorii Inflamm. 2008; 2008: 875394.

8. Keskin DB, Stern JN, Fridkis-Hareli M, Razzaque Ahmed A. Profilurile de citokine la pacienții cu pemfigus vulgaris tratați cu imunoglobuline intravenoase în comparație cu terapia imunosupresoare convențională. Departamentul de Cancer Immunology și SIDA, Dana Farber Cancer Institute, 44 Binney Street, Boston, MA, SUA. Citokine. 2008 Mar; 41 (3): 315-21.

9 Kraigher O, Wohl Y, Gat A, Brenner S. O tulburare de imunobliere mixtă care prezintă caracteristici ale pemfigoidului bulos și pemfigus foliaceus asociate cu aportul de alge Spirulina. Departamentul de Dermatologie, Tel Aviv Centrul Medical Sourasky, Tel Aviv, Israel. Int J Dermatol. 2008 Jan; 47 (1): 61-3.

10. Nakashima H, Fujimoto M, Asashima N, Watanabe R, Kuwano Y, Yazawa N, Maruyama N, Okochi H, Kumanogoh A, Tamaki K. Profilul chemokinei serice la pacienții cu pemfigoid bulos. Departamentul de Dermatologie, Universitatea Kanazawa Graduate School of Medical Science, 13-1 Takaramachi, Kanazawa, Ishikawa, Japonia. Br J Dermatol. 2007 Mar; 156 (3): 454-9

11.Nwafor PA, Okwuasaba FK. Efectele anti-nociceptive și antiinflamatorii ale extractului metanolic de rădăcină de Asparagus pubescens la rozătoare. Departamentul de Farmacologie, Colegiul de Științe Medicale, Universitatea din Maiduguri, PMB 1069, Maiduguri, Nigeria. nwaforp@unimaid.edu.ng . J Ethnopharmacol. 2003 februarie 84 (2-3): 125-9.

12. Dermatologie în medicina tradițională chineză pg 355, Xu Yihou, Donica Publishing 2004

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.