Trio : Suprarenalele × Tiroida × Ovarele : „Cum toate sunt Conectate „

Naturopathic – Medicina de azi!
Te-ai fi gândit vreodată că ceva este atât de aproape încât iți este dificil să vezi ? Ca printr-o lupă, puteți vedea o zonă foarte mică, în detaliu, dar nu puteți „vedea imaginea de ansamblu”. În Medicina de astăzi acest lucru devine dificil. Medicii pot deveni atât de specializați încât nu pot vedea imaginea per ansamblu și modul în care organismul lucrează, uneori se pierd în detalii.
Când te uiți la corpul uman, trebuie să înțelegi că atunci când există o evidentă disfuncție, aceasta nu este doar în sistemul respectiv de organe. Este important ca medicii și pacienții, să cunoască că totul este conectat și este în continuă comunicare. Dacă un sistem de organe este slab, acest lucru este probabil afectat de alte organe și toate au nevoie de sprijin pentru ca organismul să fie reconectat înapoi la sănătate.
Vom vorbi despre un sistem de comunicare în organismul dvs. unde  sunt constatate o mulțime de disfuncții, mai ales la femei care sunt peri și post menopauză. Această conexiune este între ovare, tiroidă și glandele dvs. suprarenale. Ovarele tale sunt aceste fabrici frumoase care produc ouă vitale pentru fertilizare, precum și producerea de estrogen și progesteron care joacă roluri esențiale, oferindu-vă un sentiment de vitalitate și bunăstare. Tiroida este o glandă uimitoare care stabilește rata metabolică a fiecărei celule din corpul vostru. De asemenea, joacă un rol în stabilirea ritmului cardiac și a temperaturii organismului. Glandele suprarenale sunt geniale permițându-vă să se ocupe de stres sau de o situație periculoasă sau doar face viața mai liniștită. Aceste glande sunt cei mai mari aliați ai tăi și atunci când sunt în echilibru, vă oferă un sentiment puternic, de fericire și sănătate.
Dacă una dintre aceste glande se prăbuşeşte de la prea multi factori de stres în exces asupra organismului (toxinele din mediu, factorii de stres mentali, bolile fizice sau predispozițiile genetice), face ravagii. Acest lucru va face sa fie prioritar să le evaluați și de multe ori să le tratați împreună.
Întotdeauna amintiți-vă că ficatul este cel mai mare amic al tău. Rolul său este de a metaboliza și de a converti hormonii în mod corespunzător, dar și să se ocupe de orice toxină care intră în corpul tău, că dacă nu detoxifică în mod corespunzător, pot apărea probleme iritante pentru aceste glande și pot crea disfuncții. În ceea ce privește sănătatea corpului,  eliminați orice factori cauzali care ar putea crea dezechilibru: dieta saracă, somn putin, toxine din mediu etc., precum și pentru a sprijini sistemele de organe slabe și numai atunci când această combinație se întâmplă, corpul tău poate începe să se vindece într-adevăr.

Mai jos modul în care aceste glande interacționează unele cu altele și de asemenea o listă de verificare, astfel încât să puteți vedea cum vă situati în ceea ce privește sănătatea dvs. și a glandelor.

Tiroida și Suprarenalele:
Tiroida va încerca să forțeze glandele suprarenale pentru a menține o rată metabolică adecvata atunci când obosiți. Glandele suprarenale au nevoie de cantități adecvate de hormon tiroidian pentru a funcționa corect. Dacă tiroida va trebui să compenseze pentru toate celelalte deficiențe de hormoni, ea devine obosită și isi scade în cele din urmă propria producție de hormoni pentru a-şi conserva energia.
Ovarele si Suprarenalele :
Sub stres ridicat glandele suprarenale au nevoie de cantități mari de cortizol pentru a face față la factorii de stres. Progesteronul din ovare se triplează pentru a ajuta glandele suprarenale la producerea de cortizol, în stres cererile cresc și se produce un deficit de cortizol, în schimb tu devii deficitară și în progesteron. Progesteronul scăzut dauneaza sistemului imunitar și poate duce la tulburări imunitare. In stres, estrogenul este secretat în cantități mai mari de ovare.
Ovarele si Tiroida :
Atunci când există exces de Estrogen (și din exterior) se blochează absorbția de hormoni tiroidieni ceea ce provoacă scăderea acestora. Hormonii tiroidieni și progesteronul oferă informații către creier, creierul poate citi apoi nivelurile de hormoni și trimite semnale la alte glande pentru a face corecții la hormonii de echilibru. Dacă progesteronul este scăzut, pentru a ține pasul cu cererile de cortizol din cauza stresului cronic, atunci hormonul tiroidian trebuie să comunice cu pituitara pe cont propriu, acest lucru poate provoca în cele din urmă oboseala tiroidei și incapacitatea creierului de a primi informații pentru a face corecții în dezechilibrul hormonal .
● Ovarele au receptori hormonali pentru hormonii tiroidieni (T3); acesta joaca un rol în dezvoltarea ovulelor. T3 crește acțiunea estrogenului. (Acest lucru poate fi motivul pentru Hipertiroidism și este asociat cu cancerul ovarian)
Ovarele conțin cea mai mare concentrație de Iod pe lângă tiroidă. În funcție de mai multe variabile, cum ar fi : disfuncția, severitatea disfuncției, gradul de influență din afară și predispoziția genetică, pot exista diferite etape ale disfuncției și este esențial pentru pacienți și medici în a ști ce este de făcut astfel încât tratamentul poate fi specializat în nevoile acestora.
Etapele de disfuncție :
Cortizol mare = Estrogen crescut = blochează absorbția de hormoni tiroidieni (hipotiroidism subclinic)
Cortizol mare = diminuarea rezervelor de progesteron (face ca pacienții mai predispuși la boli autoimune) = Tiroida încearcă să facă toată treaba și să mențină o rată metabolica
Glandele suprarenale (cortizol scăzut; glandele suprarenale nu mai poate ține pasul cu cererile de stres) = Progesteronul devine deficitar, deoarece rezervele sunt în afară de a fi triate în cortizol pentru a ajuta la compensare = Tiroida devine stresată din cauza că nu mai poate face față în încercarea de a menține homeostazia pentru toate celelalte glande endocrine.
> Diferite tipuri de simptome suprarenale:
Stresul suprarenalelor : intoleranța la alcool, Astmul / Bronsita, privire incețoşată, extremități reci, pofta de stimulente (sare, junkfood, cafea), depresia, probleme digestive, amețeli când vă ridicați, edemul extremităților, sensibilități, transpirație excesivă, ochi sensibili, alergii la alimente, dureri de cap, palpitații la inimă, cortizol ridicat, energie redusă, oboseală excesivă, tiroida scazută, hipoglicemia, creșterea / pierderea pigmentarii pielii, inflamație și dureri articulare sau musculare , insomnie (secundar), iritabilitate, probleme de genunchi, picioare obosite, dureri lombare, ulcer, spasme musculare, nervozitate, exces de cortizol, cădere a părului, presiune arteriala, insulină ridicată, anxietatea, DHEA scăzută, progesterone scăzut, poftă de sex scăzuta, indispoziție și depresie, osteoporoza, funcție imunitară saracă, creșterea în greutate, senzație de oboseală, alergii, dificultate manipulare stres, creșterea presiuni, infectii în sânge.
> Diferite tipuri de simptome hormonale ovariene: excesul de estrogeni, estrogenul redus, acnee, anemia, astmul, depresia, estrogen dominant, oboseala, retenție de lichide, calculii biliari, iritabilitate, pierderea apetitului sexual, pierderea memoriei, perioada cu probleme (neregulate, lung, scurt, greu, dureros), PMS, bufeuri și transpirații nocturne care nu dispar, creșterea în greutate, relatii intime dureroase, infecții ale tractului urinar, rărire a peretelui vaginal, progesteronul scăzut, umflarea și durerea sânilor, păr în exces facial, senzație de oboseală, libidoulul scăzut, tenul gras, avort recurent, retenție de apă, cresterea în greutate pe abdomen.
> Diferite tipuri de simptome tiroidiene: funcția hiperactivă tiroidiană, funcția hipoactivă tiroidiană, durerea musculară, perioada menstruală absentă, nervozitate, mâini tremurânde, piele caldă si umedă, pierderea în greutate, gușă, oboseală, pierderea părului, insomnia, gust metalic în gură, anemia, mâini și picioare reci, constipație, piele uscată și părul grosier, edeme (umflarea pleoapelor), colesterol crescut, dureri de cap și amețeli, TSH ridicat peste 2,0, dezechilibrele hormonale, infertilitate și / sau avort, temperatură bazală scăzută,  T3, T4 scăzut,  transpirații nocturne, prezența anticorpilor tiroidieni, dificultăți de respirație, puls slab, metabolism lent (creștere în greutate de șold), schimbare bruscă în personalitate.
Verificați-vă aceste glande, căutați un specialist să le interpreteze și să vă ofere un tratament corect.
Autor: «drnataliegroenewoud – Neurophatic Medicine
Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.