Toxinele, Gointrogenii și nutrienții în Tiroida

Sunt trei moduri de a îmbunătăți funcția tiroidiană – evitați toxinele, reglați goitrogenii și obțineți substanțe nutritive specifice pentru tiroidă. Tiroidita Hashimoto nu este singura cauză a funcției tiroidiene sărace. Multe substanțe chimice și toxine împiedică producerea sau conversia T4 la hormonul activ T3. Funcția suprarenală săracă, boala, vătămarea corporală și stresul joacă de asemenea un rol în reglarea tiroidei.

> Cauzele de hipotiroidie

1) toxinele chimice, hormonale și minerale inhibă funcția tiroidiană

2) oboseala, boala, inflamația și Cortizolul scăzut

3) alimente cu Gointrogeni în exces sau prost preparate

4) deficiențe de nutrienți 

Tiroida caută în sânge iodul și găsește un membru al familiei – halogenul. Ceea ce găsește adesea sunt forme de halogeni toxici: Fluor, brom și clor. 

Mulți dintre noi facem baie, mâncam, respiram si bem acești compuși zi de zi. Sunt toxice pentru întregul corp și blochează capacitatea noastră de a absorbi iodul. Și fără iod nu putem produce hormon tiroidian.

> De unde obținem Halogenii toxici?

Apa cu clor, baie și gătit (inclusiv dușurile cu vapori, care eliberează gaz cu clor) la piscine, saune și spa-uri, fluorul din pasta de dinți, tratamentele dentare și apa de gură. Bromura o găsim în produsele pe bază de făină, băuturi răcoritoare, produse ignifuge, bazine / spa-uri, pesticide

> Cum evitam Halogenii?

– Utilizați filtru prin osmoză inversă pentru a bea apă și a o fierbe (instalați sub chiuveta de la bucătărie) 

– Adăugați filtre de clor la bateria de la duș și robinet

– A se evita bazinele după tratament

– Cumpărați alimente organice neprelucrate și pentru a evita bromura

– Cumpăra pasta de dinți și de îngrijire corporală naturale, mult mai sigure

– Luați în considerare o saltea din latex, care nu are substanțe ignifuge

> Unde mai găsim halogeni toxici?

1) Pesticidele si BPA (plasticul, produsele alimentare conservate, chitanțele de hârtie) sunt toxice pentru tiroida și pentru întregul corp. Evitați să le folosiți și adăugați antioxidanți de înaltă calitate, zi de zi pentru a ajuta ficatul să scape de acestea. 

2) Metalele grele, cum ar fi mercurul blochează conversia hormonului T4 la hormonul activ T3. Îi rog pe toți pacienții pentru a elimina mercurul să consume 200 mcg. Seleniu zilnic pentru restul vieți (Verificați-vă periodic analizele, odată la 6 luni este suficient pentru a verifica deficiențele de vitamine si minerale). Seleniul este accesibil și disponibil pe o scară largă. Trei Alune braziliene furnizează zilnic acea cantitate de seleniu.

3) Estrogenii inhiba capacitatea organismului de a absorbi și de a folosi iodul. Acesta este unul dintre motivele pentru care femeile gravide dezvoltă adesea funcție tiroidiană scăzută. Hipotiroidismul afecteaza 5 pana la 8 ori mai multe femei decât bărbați. Poate că acesta este un motiv pentru care trebuie sa faceți un test de hormon salivar anual pentru a verifica nivelul de estrogen si progesteron dacă sunt echilibrate, va trebuie mai mult progesteron decat estrogen.

4) Perclorații, ii găsiți în combustibil, focurile de artificii și procesele de fabricație din țara noastră și în apa noastră. Acesta previne producerea de hormon tiroidian.

5) Ftalații se găsesc în materialele plastice. Sticlele din sticlă sau sticlele din inox sunt cele mai bune pentru depozitarea alimentelor. A se evita băuturile vândute în plastic.

6) Triclosanul se află în săpunuri și igienizatorul pentru mâini. Cumpără branduri mai sigure de la magazine specializate în produse alimentare sănătoase.

7) Anticorpii glutenului pot ataca tiroida. Recomand ca toți pacienții sa evite glutenul, și, de fapt, mai toate cerealele și produsele lactate  (cu excepția ghee). Dacă aveți Hashimoto, acest lucru va ajuta la reducerea nivelului de anticorpi.

Goitrogenii și Funcția Tiroidei

Goitrogenii sunt prezenți în mod natural, în produsele chimice alimentare care interferează cu absorbția iodului. În cazul în care există un nivel inadecvat de iod, glanda hipofiză crește TSHul (hormon tiroidian), pentru a cere mai mult hormon tiroidian. Acest lucru poate duce la mărirea glandei tiroide, deoarece încearcă să facă mai bine tiroidei. TSHul ridicat în Hashimoto determină, de asemenea, gușă (extindere). Principalul Goitrogen de evitat este SOIA. Soia fermentată, cum ar fi Tamari fără gluten sau tempeh sunt OK, dar soia este un „aliment” care ar trebui să fie evitat de către toată lumea! De citit Dr. Kaayla Daniels, autor al cărții „Întreaga poveste – Soia”. Goitrogens se mai găsesc în zeci de alimente crucifere, cum ar fi varza, collards, varza de Bruxelles, broccoli și multe altele. Gătite, va reduce cantitatea de substanță goitrogena, aproximativ o treime din acestea. Nu folosiți prea multă varză crudă sau collards. Gușa este îngroșarea cronică a glandei tiroide. Aceasta poate fi uneori cauzată de deficiența de iod, dar mai frecvent este din cauza tiroiditei Hashimoto și excesul de TSH (hormon tiroidian). Așa că, nu vă faceți griji cu privire la produsele alimentare. Gătiți-le și bucurați-vă de ele.

Nutrienți tiroidieni

1) Iodul: funcțiaTiroidei (și restul corpului) necesită Iod. În funcție de analize, dar în general cerințele de iod pot varia de la 120 mcg. până la 12 mg. pe zi. Primim iod aproape exclusiv din fructele de mare (cod, scoici, creveți) și legumele de mare , cum ar fi kelp, Dulse, Wakame, Nori. Există iod și în alimentele de casă, cum ar fi păsările de curte, legumele, etc, dar nu aproape la fel in produsele alimentare.

Iodul il găsiți si in suplimente, cu formula sistemica „Plus iod”. Este un amestec de iod echilibrat și Iodide precum și 100 mcg. Seleniu, dar și alți nutrienți tiroidieni.Supliment de iod gasiti aici https://abundenta.org/iod-seleniu-probiotice-bio-vegan-90-cps/

2) Seleniul: iodul in exces poate declanșa tiroidita autoimună dacă seleniul este deficitar. Zilnic 3 nuci de Brazilia sau un pahar de vin (de casă, cel din comerț conține sulfați)/ sau luați Seleniu mai multe zile pe săptămână. Seleniul ajuta clar la eliminarea Mercurului din organism, și impreuna cu alti antioxidanti ajută ficatul la eliminarea toxinelor.

3) Formulele sistemice au alge marine precum și nutrienți tiroidieni și homeopate tiroidiene de 6 ori mai mult.

Ce-i cu sarea iodată?

Sarea iodată nu este o sursă bună de iod. Forma de iod utilizată este incorectă și non-absorbabila. Sarea de mare și sarea din Himalaya nu au un conținut de iod adecvat organismului. Cel mai bun supliment de iod, este sarea pură din alge marine de înaltă calitate, sau ca și supliment.

Iodul este cauza tiroiditei autoimune?

Iodul poate declanșa sau agrava boala tiroidiană autoimună atunci când seleniul este insuficient, deoarece iodul fără seleniu nu poate lucra. Toată lumea poate tolera unele legume de mare sau fructe de mare în fiecare săptămână, dar niciodată nu recomandam doze mari de suplimente de iod. Femeile însărcinate trebuie să fie atente cu goitrogenii și trebuie sa stie că Iodul este un nutrient esențial în timpul sarcinii. Se adaugă câteva legume/fructe de mare și, probabil, se elimină din produsele alimentare goitrogene, sau se gătesc corect. 

Slaba funcție suprarenală poate provoca hipotiroidie ?

Un nivel scăzut de cortizol va suprima activitatea tiroidei. Acesta este mecanismul de siguranță al corpului astfel încât un organism obosit va încetini pentru recuperare. Mulți doctori vor păstra doar creșterea dozei de hormon tiroidian, dar acest lucru este total greșit. Testați cortizolul din salivă și tratați mai întâi suprarenalele. Dacă aveți Hashimoto sau un deficit de tiroida, tratați ambele în același timp. Niciodată nu opriți medicamentele tiroidiene, cu excepția cazului in care un naturopat calificat vă recomandă.

Sursa : www.ondietandhealth.com/thyroid

Traducere : Echipa Tiroida România 🇷🇴

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.