TOXICITATEA MERCURULUI

Mercurul și sistemul imunitar
Toxicitatea mercurului, un subiect de interes adus în atenție de Dr. Susan Blum în cartea sa „Planul de redresare a sistemului imunitar” . Potrivit dr. Blum, prea mult mercur în organism este legat de bolile autoimune. Vorbind de endometrioza, care este o afecțiune autoimună, aceasta este cu siguranță afectată de funcționarea imună slabă, așa că merită să aprofundați acest subiect.
Când corpul are prea multe toxine în organism, atunci ficatul devine saturat și în cele din urmă se revarsă, transferând aceste toxine în sânge care se aduna mai departe, în țesuturile organismului. Odată ajuns în interiorul celulelor, Mercurul creează radicali liberi, molecule care sunt gata să deterioreze activitatea enzimatică, a membranelor celulare și a ADN-ului.
Mercurul în mediul înconjurător
Mercurul se găsește în amalgamele dentare (umpluturile de argint), produse cosmetice, pesticide și unele vaccinuri . Potrivit dr. Blum, cele mai frecvent utilizate amalgame dentare conțin aproximativ 50% mercur metalic lichid. De fiecare dată când mestecați, periați dinții sau beți băuturi fierbinți, se eliberează vapori de mercur, se inhalează în plămâni și se distribuie în sânge. Mercurul este, de asemenea, eliberat în aer, în special din fabricile de ardere a cărbunelui. De aici se depune pe sol și în fundul oceanului, lacuri și râuri. Expunerea la metilmercur provine din consumul  fructelor de mare și se acumulează în țesuturile corpului. Peștii mici mănâncă algele care conțin mercur și acestea continuă până în lanțul alimentar. Cel mai mare pește, cum ar fi tonul și peștele-spadă, au cele mai înalte niveluri de mercur .
Simptomele toxicității Mercurului
Mercurul poate avea efecte toxice asupra sistemului nervos și al rinichilor și se poate acumula și în creier. Expunerea cronică scăzută la mercur poate provoca: tremor, afecțiuni ale gingiilor, iritabilitate, depresie, pierderea memoriei pe termen scurt, oboseală, anorexie și tulburări de somn. Nivele ridicate de metilmercur (din fructe de mare) afectează sistemul nervos central care cauzează amorțeală și furnicături, dificultăți în echilibru, mers pe jos și vorbire, tulburări ale auzului și modificări ale vederii. Mercurul modifică sau dăunează celulele țesuturilor, ceea ce le face să pară străine sistemului imunitar. Aceasta stimulează celulele imune numite limfocite care atacă direct sau creează anticorpi pentru a ataca propriul țesut . Potrivit dr. Blum, persoanele cu expunere mai mare la mercur au un risc crescut de a avea o boală tiroidiană autoimună. Dacă aveți probleme cu tiroida, probabil că aveți un nivel ridicat de mercur în corp.
Modalități de eliminare a mercurului
Dr. Blum sugerează că primul și cel mai important mod de a elimina toxinele din organism este optimizarea funcției hepatice. Ficatul este umplut cu enzime care ajută la procesul de detoxifiere. O componentă importantă pentru a ajuta la eliberarea mercurului este să se asigure că organismul are suficiente niveluri de Glutation. Fără glutation suficient, ficatul poate avea probleme de îndepărtare a mercurului, care poate genera, dăuna celulelor și provoaca boli autoimune. Glutationul ajută organismul să elimine în siguranță acest mercur prin rinichi sau prin bilă. Glutationul este o componentă foarte importantă pentru o mulțime de lucruri și veti descoperi acest lucru citind articolele de pe blog. Alte metode de eliminare a mercurului și a altor metale grele din organism includ : – Chlorella – ajută la eliminarea metilmercurului în urină și scaun – Cilantro – servește ca un antioxidant și mărește nivelurile de glutation. – Fibre – ajută la mutarea toxinelor nedorite – Chelatizarea – un proces care trebuie efectuat cu ajutorul unui medic sau al naturopatului
Partea pozitivă? Știu că, după ce am revizuit această informație este puțin probabil să mai mănânci pește și în special ton. Am trecut printr-o fază de sushi, în care mâncam ton brut de trei sau patru ori pe săptămână. Înainte de a „înjunghia” toți peștii, este bine să remarcăm că somonul salbatic este cel mai putin contaminat cu mercur, deoarece acest  pește este  vegetarian. Acest pește este, de asemenea, o sursă bună de acizi grași și proteine ​​omega-3, care ajută la inflamație. Mi-am schimbat umplutura cu amalgam când am început călătoria de vindecare. Dacă mai aveți una sau mai multe plombe cu amalgam, vă rugăm să căutați un medic dentist care să le poată îndepărta în siguranță. Sursa: greedmedinfo.com
Traducere: Echipa Tiroida România 🇷🇴
Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.