Tiroida- Viața Sexuală și Sfaturi pentru creșterea apetitului sexual

Știați că, dezechilibrul hormonilor tiroidieni poate avea un efect direct asupra creierului care reglează substanțele chimice ale apetitului sexual?

Hipertiroidismul poate provoca o stare hipomaniacala ce crește sexualitatea. Un om în hipotiroidism, pe de altă parte, își pierde răbdarea de a se angaja în preludiu. Hipotiroidismul la femei determină scăderea nivelului de estrogen, care, de multe ori, duce la o lipsă de interes sexual. In mod similar, hipotiroidismul afectează bărbații, prin scăderea dorinței generale și numărul de fantezii sexuale pe care le au. Ambele sexe pot fi afectate de oboseală, ceea ce le face prea obosite să se angreneze într-un act sexual. În cazul în care s-ar produce hipotiroidism cu depresie, ar dispărea toate dorințele sexuale!

Puncte importante de reținut:

– Nivelurile optime ale hormonilor tiroidieni sunt cruciale pentru a avea libidoul fizic normal, ce duce la o împlinire sexuală.

– O tiroida hiperactiva poate duce fie la un libidou violent sau un act sexual dureros si o pierdere a interesului pentru sex.

– O tiroidă duce adesea la apetitul sexual aplatizat, lipsa de lubrifiere și sex dureros.

Problemele sexuale pot continua după corectarea unui dezechilibru tiroidian. Tu si partenerul tau trebuie să învățați despre aceste efecte, să le discutați în mod deschis și să căutați ajutor și de la un terapeut sexual în cazul în care problemele psihologice și de distanțare persistă. Evident, acest lucru este un subiect sensibil, dar din cauza impactului acestei probleme comune asupra vieții oamenilor, afectează relațiile și viata sexuala.

Dar de ce este atât de comună pentru persoanele cu tulburări tiroidiene pentru a avea o scădere a vieții sexuale?

Hormoni sunt o mare parte din vină, de exemplu, unele femei au un deficit de testosteron ce poate duce la o pierdere a libidoului. În acest caz, soluția evidentă este de a restabili nivelul lor de testosteron la normal. Mulți medici recomandă pacienților, cu un astfel de deficit de a lua testosteron bioidentical. Acest lucru poate ajuta cu siguranță la restaurarea libidoului unei persoane, dar problema este că această abordare nu rezolvă întotdeauna cauza principala a problemei. Cu alte cuvinte, nu abordează ceea ce a cauzat deficitul de testosteron. Dominanța de estrogen poate afecta, de asemenea, libidoul unei persoane. Aceasta implică un dezechilibru hormonilor de estrogen și progesteron și este de obicei din cauza unui deficit de progesteron. Încă o dată, oferind cuiva progesteron natural poate ajuta, eventual în această condiție, dar probabil nu va corecta cauza care stă la baza.

O deficienta în hormonul DHEA poate duce, de asemenea, la probleme cu libidoul. Și chiar dacă persoanele cu hipotiroidism sunt mai susceptibile de a avea o pierdere a libidoului, în comparație cu pacienții hipertiroidieni, există, de asemenea și persoane cu hipertiroidism care au o scădere a libidoului. Astfel încât nu se poate presupune că o persoană cu o afecțiune specifică tiroidiană are o pierdere a libidoului, în timp ce alte tipuri de condiții au, deoarece nu există un tipar.

Cum restabilim definitiv libidoul sexual ?

In timp ce hormonii bioidentici pot ajuta în mod frecvent la restabilirea libidoului unei persoane , cei mai mulți oameni pot realiza acest lucru ca urmare a unui protocol de tratament natural sub îndrumarea unui medic competent endocrin natural. Beneficiile metodelor de tratament natural este că acestea ajung la cauza principala a problemei, mai degrabă decât a gestiona doar simptomele.

Sunt câțiva pași implicați atunci când se urmează un astfel de protocol:

1. Completați un istoric sau efectuați un examen, etc. Aceasta, desigur, este ceea ce vor face majoritatea medicilor, vor analiza cazul, lista medicamentelor pe care le luați și se va efectua un examen fizic, etc. Acest lucru va da medicului unele informații cu privire la ceea ce cauzează, eventual, pierderea libidoului pacientului. De exemplu, anumite medicamente pot scădea unei persoane apetitului sexual. Deci, în timp ce un dezechilibru hormonal este o cauza frecventă, uneori, doar trecerea la un alt medicament sau un alt supliment sau plante medicinale alternative vor ajuta acest lucru.

2. Testarea suplimentară. Majoritatea persoanelor cu afecțiuni ale tiroidei au deja spre analiza teste cum ar fi TSH, T3 și T4 liber, probabil teste pentru anticorpi tiroidieni, etc. Si in timp ce, uneori, un deficit de hormon tiroidian poate fi cauza scăderii apetitului sexual, menționat mai sus, alți hormoni pot fi responsabili pentru aceasta. Acesta este motivul pentru care orice bărbat sau femeie, cu tiroida se confrunta cu o scădere a libidoului și ar trebui să obțină un panou cu hormoni și pe bază de salivă. Motivul pentru care doriți să efectuați test salivar se datorează faptului că se testează nivelele libere ale hormonului, mai degrabă decât forma legată. Se găsesc laboratoare pentru asa ceva, acestea folosesc intervale de referință valabile, și au, de asemenea, un timp destul de rapid de răspuns. Hormoni testați într-un panou extins feminin includ: Estradiol, Progesteron, Testosteron, DHEA, FSH, LH. Testul extins de hormon masculin măsoară nivelurile de Androstendion, Testosteron, Dihidrotestosteron, Estrona, Progesteron, DHEA, FSH, LH.

3. Schimbarea dietei. In urma unui protocol de tratament natural va necesita ,de obicei ,o schimbare de dieta. Acest lucru înseamnă reducerea la minimum, sau, în unele cazuri, tăierea completă a alimentelor și zaharurilor rafinate pe care le consumați. Consumul de alimente organice cât mai mult posibil, este de asemenea recomandat. O parte din motivul pentru acest lucru se datorează faptului că multe dintre alimentele pe care le consumam contin hormoni sintetici, și mâncând organic este cel mai bun mod de a ne asigura că nu vom consuma acesti hormoni artificiali, care , la rândul lor , pot duce la un dezechilibru hormonal. (Perturbarea sistemului endocrin hormonal- EDC)

4. Un program de purificare ar putea fi necesar. Dacă aveți o acumulare de hormoni sintetici, sau hormoni naturali ( prea mult testosteron natural sau progesteron, etc.), apoi un program de purificare va v-a ajuta pentru curățarea organismului și poate ajuta la restabilirea dezechilibrului hormonal la normal. Suplimente nutritive și/sau ierburi. Anumite suplimente nutritive și/ sau plante aromatice, ar putea fi, de asemenea recomandate pentru restabilirea sănătății. In timp ce exista suplimente si plante specifice pentru probleme ale libidoului, în mod frecvent această problemă poate fi corectată fără a lua astfel de suplimente. La urma urmei, obiectivul general este de a se restabili sănătatea cuiva înapoi la normal și nu trebuie să se bazeze pe luarea de suplimente și plante aromatice pentru pierderea libidoului.

5. Modificări ale altor factori de stil de viata. Schimbările ale altor factori ai stilului de viață sunt de asemenea importante pentru restabilirea sănătății unei persoane, inclusiv echilibrarea hormonală. Un somn inadecvat in fiecare noapte, exercitarea în mod regulat a stresului pot duce toate la probleme ale sistemului endocrin, și , prin urmare, la un dezechilibru hormonal.

Când să utilizați hormonii bioidentici ?

Ei bine, dacă cineva are un dezechilibru hormonal din cauza îndepărtării glandei, atunci probabil, va trebui să se ia fie hormon sintetic fie hormon natural. De exemplu, dacă cineva are o tiroidectomie completă și devine hipotiroidic, avand drept rezultat o scădere a libidoului, atunci va avea nevoie sa ia hormon tiroidian sintetic sau natural pentru a corecta această problema. Evident că a lua un hormon tiroidian va fi important nu numai pentru a restabili libidoul unei persoane, dar pentru starea generala de sanatate. În mod similar, o femeie care are o histerectomie cu ovare indepartate va trebui cel mai probabil să ia hormoni bioidentici la fel.

Pe de altă parte, pentru cei mai mulți oameni care nu au avut nici glanda sau alte organe îndepărtate poate fi în mod frecvent restaurat libidoul lor ca urmare a unui protocol natural de tratament, fără a lua orice hormon bioidentici. Deci pacienții se vor evalua fiecare pe o bază individuală, și se va încerca să se facă tot ce se poate pentru a se restabili sănătatea lor la normal, fără orice alt hormon natural.

Uneori , acest lucru nu este posibil, și prin urmare, unii oameni ar putea avea nevoie de testosteron bioidentical, progesteron, DHEA, sau, uneori , chiar de estrogen. În cazul în care nu au glanda îndepărtată, atunci acești hormoni naturali ar trebui să fie luați temporar.

Alte cauze de pierdere a libidoului

In timp ce un dezechilibru hormonal este o cauza frecventă a problemelor libidoului exista și alte motive. Am menționat mai devreme că unele medicamente pot duce la o scădere a apetitului sexual. De asemenea, multe persoane cu afectiuni tiroidiene au probleme suprarenale, care duc la un sentiment de epuizare, care, de asemenea, poate provoca sau contribui la această problemă. Depresia este o altă condiție care poate afecta negativ cuiva viața sexuală. Pe scurt, multe persoane cu afecțiuni ale tiroidei, care au, de asemenea, o pierdere a libidoului pot folosi metode naturale de tratament tiroidian pentru a îmbunătăți in mod dramatic apetitul lor sexual. În timp ce această abordare nu este un proces ușor, deoarece cel mai probabil va implica schimbări ale modului de viață a pacientului, precum și teste suplimentare pentru a determina dacă un dezechilibru hormonal cauzează problema, vestea bună este că mulți oameni cu o pierdere a libidoului nu vor trebui să ia hormoni bioidentici, dar pot avea aceste probleme corectate permanent printr-un protocol de tratament tiroidian natural.

Deci, dacă aveți o pierdere a libidoului, trebuie să s consultati  un medic naturopat endocrin pentru a afla dacă puteti beneficia de metodele de tratament naturale.

De Dr. Eric Osansky pe ThyroidNation

Sursa : http://thyroidnation.com/#tVtYY75ARSjB5DXC.99

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.