Tiroida și Inima

Dr. Broda Barnes în 1976 a fost în primul care a conectat metabolismul scăzut cu un atac de cord și bolile de inimă. Cartea sa este numită „Hipotiroidia- Boala nebănuită” de Broda Barnes.

Descoperire Cum a descoperit dr. Broda Barnes legătura dintre metabolismul scăzut și bolile cardiace? Dr. Barnes a organizat o vacanță de vară în Graz, Austria, în fiecare an pentru a studia dosarele de autopsie. În Graz a existat o incidență crescută a tulburărilor metabolice și pentru toate persoanele din Graz care au murit în ultimii 100 de ani, autoritățile au cerut o autopsie pentru a determina cauza morții. Acest efort, destul de mare de autopsie, a arătat că pacienții au supraviețuit bolilor contagioase obișnuite din copilarie datorită antibioticelor, dar că, după ani de zile, au dezvoltat boli de inimă. Barnes a constatat, de asemenea, că tratamentul de înlocuire a hormonilor tiroidieni a protejat și a prevenit atacurile de cord, pe baza experienței sale clinice proprii. De asemenea, pentru Diabet, Dr. Barnes a spus că adăugarea de hormon tiroidian a fost benefic în prevenirea izbucnirii bolilor vasculare la diabetici. Noi cercetări confirmă faptul că Broda Barnes a avut dreptate tot timpul, creând o schimbare de paradigmă în tratamentul metabolic.

Testele TSH Mulți medici folosesc TSH ca test principal pentru determinarea funcției tiroidiene. TSH ridicat înseamnă metabolism scăzut, iar TSH scăzut înseamnă metabolism normal sau ridicat. Studiul Hunt din aprilie 2008 din Archives of Internal Medicine a examinat mortalitatea în cazul bolilor coronariene (CHD) și TSH.

Autorii au concluzionat: 

• Rezultatele arată că funcția tiroida relativ scăzută, dar clinic normală, poate crește riscul bolilor de inima.  Studiul Hunt a măsurat funcția tiroidiană cu testul TSH la 17.000 de femei și 8.000 de bărbați, toți fără o boală metabolică cunoscută sau boli de inimă. Toți pacienții au avut nivele normale de „TSH”. Valorile TSH din laborator au fost în intervalul de referință de la 0,5 la 3,5. Femeile au fost împărțite în trei grupe: TSH inferior, nivelurile TSH intermediare și superioare, iar mortalitatea datorată bolilor cardiace a fost observată și înregistrată într-o perioadă de observație de 8 ani.

• 70% creștere a bolilor de inimă pentru TSH în partea superioară și „normal” Studiul Hunt a arătat că grupul mai mare de TSH a avut o creștere cu 70% a mortalității, comparativ cu grupul mai mic de TSH. Amintiți-vă, toți acești oameni erau în zona normală.

Rezultatele studiului Hunt:

Acest lucru înseamnă că doar prin administrarea medicației biologice pentru a reduce TSH până la capătul inferior al „normalului” se poate reduce mortalitatea bolilor cardiovasculare cu 70%. Hormonul de înlocuire tiroidian îmbunătățește, de asemenea, lipo-proteinele LDL. Un alt raport al studiului Hunt publicat în 2007 a arătat că, colesterolul LDL a fost legat liniar de nivelul TSH.

Concluzia este clară: Cea mai bună modalitate de a normaliza colesterolul LDL și, prin urmare, reduce mortalitatea bolilor cardiace, este de a reduce TSH până la limita inferioră de referință a intervalului, prin medicația de înlocuire a hormonilor tiroidieni. Un TSH la limita superioară de referință este asociat cu o creștere a mortalității cardiovasculare și cu creșterea măsurătorilor lipoproteinelor LDL. Un TSH la limita inferioară a zonei normale este asociat cu protecția împotriva bolilor de inimă.

Statinele sau medicația Tiroidiană pentru prevenirea bolilor de inima la femei? Decenii de studii publicate despre statine arată că statinele pur și simplu nu ajută și nu reduc mortalitatea bolilor de inimă. Pe de altă parte, studiul Hunt arată că nivelul TSH din limita inferioară oferă o reducere de 70% a bolilor cardiace la femei. Acest lucru se poate face în siguranță prin medicamentul tiroidian sub controlul unui medic. Este o veste bună să subliniem o alternativă biologică la statine care funcționează mult mai bine.

Hormonul de înlocuire tiroidian este mai sigur, dar poate provoca reacții adverse prin supradozaj, cum ar fi palpitațiile Deși Hormonul de înlocuire tiroidian este mai sigur, reacțiile adverse cum ar fi supradozajul sunt întotdeauna posibile. Primul semn al supradozajului este de obicei un puls rapid, când suntem în repaus sau palpitații (în repaus). Medicul trebuie să verifice pulsul înainte de a începe tratamentul cu hormon de înlocuire tiroidian. În mod normal, pacienții vor observa că ritmul cardiac crește sau inima bate mai greu decât de obicei, acestea fiind primele semne care pot fi ușor recunoscute. Când se întâmplă acest lucru, pacientul trebuie să fie instruit să oprească medicamentul pentru o perioadă de timp și simptomele dispar, de obicei, în decurs de 6 ore. Unii pacienți sunt foarte sensibili la hormonul de înlocuire tiroidian și vor avea simptome de supradozaj, cum ar fi bătăile rapide ale inimii și palpitațiile chiar din cantități mici de medicație. Acești oameni sunt de obicei vârstnici cu boală cardiacă și/sau deficiențe de Magneziu, iar medicii vor evita, de regulă, hormonul de înlocuire tiroidian pentru acești pacienți. Suplimentarea cu Magneziu, dacă magneziul RBC este scăzut, este o idee bună. Aproximativ 5% din pacienții începând tratamentul cu hormonul de înlocuire tiroidian, observă simptomele de supradozaj cu bătăi rapide ale inimii și vor opri medicația o zi sau două și să se restarteze de la o doza mai mică, fără dificultate. Acest lucru este mai frecvent la pacienții Hashimoto, a căror producție de hormoni tiroidieni poate fluctua de la o lună la alta. Pacienții cu deficit de Magneziu sau Oboseala Suprarenale cu cortizol scăzut vor avea tendința de a fi mai sensibili la cantități mici de medicamente, deci este recomandat prudența la acești pacienți.

Supradozajul este rareori o cauză a fibrilației atriale Până în prezent, dr. Jeffrey Dach nu a avut pacienți care au avut fibrilație atrială tiroidiană, probabil pentru că petrece mult timp pe fiecare pacient vorbind despre supradozaj și că este important să oprim medicația Tiroidiană dacă aceste simptome sunt prezente.

Medicii nu au timp să discute despre efectele secundare Unul dintre motivele pentru care practicanții de specialitate vor da doar o cantitate foarte mică de medicamente pacientului cu metabolism scăzut este că pur și simplu nu au timp să discute supradozajul și este foarte probabil că nu au nicio idee ce să caute. În plus, medicul, în general nu cunoaște fenomenul de supradozaj datorat Oboselii Suprarenale sau deficitului de Magneziu, astfel încât aceștia să se poată confrunta cu probleme de supradozaj, fără să înțeleagă de ce, iar acest lucru îi va face foarte precauți cu tratamentul. La pacienții cu afecțiuni cardiace subiacente predispuse la aritmii cardiace, supradozajul poate provoca fibrilație atrială cu aspect ECG caracteristic. Fibrilația atrială poate fi o problemă deoarece, dacă devine cronică și nu dispare de la sine, un cardiolog va încerca cardioversia (folosind un șoc electric pentru a reporni inima, prin bătăi normale). Dacă acest lucru nu funcționează, cardiologul va prescrie medicamente care diluează sângele, care nu sunt expuse riscului de ingerare. Așadar, este mai bine să evitați complet fibrilația atrială prin simpla oprire a medicației pentru o vreme când se observă simptome de bătăi rapide ale inimii sau palpitații în timp ce pacientul se află în repaus. Exercițiul fizic indus de bătăile rapide ale inimii, desigur, nu contează, deoarece este un răspuns cardiovascular normal la exercițiul fizic.

Sursa: Cu permisiunea MD Jeffery Dach jeffreydachmd.com 

https://stofskiftesupport.dk/medicin-lavt-og-hoejt-stofskifte/thyroid-kan-foe-hjerteanfald/ 

Traducere: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.