Tiroida Naturală vs. Sintetică

Tiroida Naturală vs. Sintetică

Glanda tiroidă este de importanță crucială pentru sănătatea noastră generală, dar, ca majoritatea altor hormoni, pe măsură ce îmbătrânim producția de Tiroxină scade dramatic.

Această lipsă a funcției tiroidiene este cauza principală a unei largi varietăți de tulburări de sănătate legate de vârstă. Suplimentarea cu NTD în mod natural, cum ar fi brandurile de pe piață Nature Throid, Armor Thyroid, Erfa..etc poate avea un efect pozitiv semnificativ asupra unei game largi de problemele legate de vârstă.

Importanța glandei tiroide pentru sănătatea ta

Hormonul produs de tiroidă, Tiroxina controlează metabolismul organismului, rata la care arde caloriile pentru energie. Controlează, de asemenea, utilizarea grăsimii organismului, dar o scădere a secreției hormonilor din glanda tiroidă, cunoscută sub numele de hipotiroidism, poate duce la simptome mult mai largi, cum ar fi concentrarea slabă, confuzia, problemele de memorie, mâinile și picioarele reci și creșterea în greutate plus o lista de 47 de simptome de hipotiroidism identificate de dr. Broda Barnes.

O altă afecțiune gravă care poate fi cauzată de o tiroidă subactivă și care rezultă, este afecțiunea comună dureroasă a musculo-scheletului cunoscută sub numele de Fibromialgie care afectează tendoanele, mușchii și ligamentele. Unele hipotiroidii, diagnosticate clinic ca sindrom de deficiență tiroidiană, pot fi cauzate de o afecțiune numită tiroidită Hashimoto.

Tiroidita Hashimoto este o boala autoimună în care sistemul imunitar, apărătorul organismului, provoacă glanda tiroida, cauzând un proces inflamator care în cele din urma o distruge, 90% dintre pacienții cu tiroidita Hashimoto sunt femei.

Cum pot fi sigur că am nevoie de medicație tiroidiană?

Este foarte ușor să vă testați nivelurile tiroidei prin măsurarea concentrațiilor plasmatice ale hormonului de stimulare a tiroidei (TSH) și FT3, FT4. Merită să vă verificați periodic valorile, deoarece acest lucru poate indica dacă medicația de tiroidă pe care o utilizați vă redă Tiroxina la niveluri optime. 

O altă metodă mai simplă este luarea temperaturii corpului când vă treziți dimineața. Acesta ar trebui să fie în intervalul de 36,5 la 36,8 grade. Dacă nu, atunci ar trebui să consulți un medic despre suplimentarea cu tiroida. Diferenta între tiroida deshidratata  Nature Thyroid, Armor etc si tiroida sintetica este ca prima conține întregul spectru de hormoni tiroidieni (T1, T2, T3 și T4 ) spre deosebire de produsele tiroidiene sintetice, care de obicei conțin doar unul.

Cu toate acestea, majoritatea medicilor prescriu numai medicație sintetică, astfel încât pentru cei care doresc să își îndeplinească combinația, există T3 și T4 IBSA din Italia.

Conversia între produsele tiroidiene sintetice și naturale

Acest tabel, a fost furnizat de ERFA Thyroid și este un ghid util pentru ratele de conversie sugerate sau pentru cei care doresc să facă trecerea între medicația sintetică sau versiune naturala. Ca întotdeauna, vă recomandăm să consultați un medic pentru orice nu sunteți sigur!

Tiroidele naturale sunt măsurate în (boabe)- grains și popularele branduri gen Armor Thyroid sunt de la ¼ grain până la 2 grain. La fel ca și produsele ERFA Thyroid și Nature Thyroid în de la ½grain  până la 2 grain. Toate suplimentele noastre naturale de tiroidă sunt de origine porcină.

Ce cantitate de tiroida ar trebui sa iau

Dozajul extractelor tiroidiene întregi depinde de vârsta dumneavoastră și de starea tiroidiană.

Ca ghid , 15 mg până la 30 mg zilnic cresc până la 60 mg zilnic după câteva săptămâni, dacă este necesar.

Dacă aveți vârsta de peste 40 de ani și nu aveți nici o boală endocrină vizibilă, doar o mică cantitate obișnuită de tiroidă poate ridica nivelul de energie, îmbunătăți funcția intestinului și funcția cognitivă. Armura, ERFA și suplimentele de natură tiroidiană oferă un puternic stimulent anti-îmbătrânire a tiroidei.

Aproape fiecare individ îmbătrânit ar beneficia de a lua un supliment natural tiroidian complet, deoarece acest hormon remarcabil are un efect atât de profund în multe condiții diferite, considerăm că este o parte esențială a oricărei încercări serioase de a crește spanul și longevitatea unei persoane. [Productalsobuy]

Întrebări frecvente despre tratamentul tiroidian

Disclaimer: Vă rugăm să rețineți că numai medicul dumneavoastră poate determina nevoile dvs. exacte, dar pentru a vă oferi anumite informații, aceste răspunsuri se bazează pe rezultatele obținute de la „persoană medie” și clinică / publicată.

Care este diferența dintre suplimentele Westhroid® și Nature-throid®, ambele realizate de laboratoarele RLC?

Potrivit studenților RLC Labs, brandurile lor de tiroide porcine naturale – Westhroid® și Nature-throid® sunt hormonal IDENTICE – ambele conțin aceeași compoziție tiroidiană și excipienți, singura diferență fiind ingredientul obligatoriu.

Cu toate acestea, marca Westhroid® pare să nu mai fie în catalogul producătorului, ci pare să fi fost transformată în WP-Thyroid® care conține adaosurile de inulină (din rădăcină de cicoare) și trigliceride cu lanț mediu (din nucă de cocos). Am o tiroidă activă și iau în fiecare zi 175 mg de tablete de tiroxină Eutroxsig.

Puteți să-mi spuneți comprimatul potrivit pentru înlocuire, vă rog?

Este o chestiune de experimentare și supraveghere în cunoștință de cauză cu medicul dumneavoastră să vă satisfacă nevoile.

O privire  atenta asupra temperaturii corpului (cand va  ridicati din pat  dimineața ) și ritmului cardiac sunt parametri buni pentru a stabili atât dacă doza este prea mică (hipo), fie prea mare (hiper), bineînțeles un test de sânge este ideal.

Acest lucru este descris în detaliu în articolul Dr. Dean aici: Hipotiroidismul – epidemia subdiagnostică În ceea ce privește transferul de la tiroidele sintetice la tiroidele naturale (inclusiv scara de timp și trecerea treptată de la unul la celălalt), acest citat este preluat din articolul Dr. Lippman la: Tiroidian și suprarenale .„O doză tipică de 25 micrograme de Cytomel® (T3 sau triiodotironină) sau 100 micrograme de Synthroid® (T4) – este aproximativ echivalentă cu 1 grain  de tiroidă naturală uscată. De exemplu, un pacient cu Synthroid® ar trebui să-și reducă săptămânal doza cu o pătrime în timp ce crește simultan doza naturală de tiroidă cu un sfert. Astfel, după o lună, persoana va fi treptat convertită în regimul complet natural „. Puteți găsi, de asemenea, articolul tiroidian al Dr. Wilkinson interesant de asemenea: Tiroidian Un important hormon antiaging încă important.

Notă: 1 grain de tiroidă naturală este egală cu 60 mg. Eutroxsig® este levothyroxină (T4), prin urmare, conform formulei Dr. Lippman, pacientul mediu ar echivocia 175 mcg de T4 în 1,75 boabe de tiroidă naturală, care este o doză egală cu 105 mg.

Tabletele tiroidiene naturale individuale vin în dimensiuni de 15, 30, 60, 90, 120 și 125 mg.

Prin urmare, doza finală este cel mai bine luată sub formă de comprimate de 90 mg și de 15 mg, iar ARMOUR® este disponibil în ambele dimensiuni.

Desigur, poate fi necesar să utilizați diferite combinații de doze comprimate în primele săptămâni, dacă dumneavoastră și medicul dumneavoastră urmați informațiile despre transferul Dr. Lippman (ca mai sus).

În prezent, iau tiroidă sintetică, dar doresc să trec la o tiroidă naturală, ce doză de supliment natural tiroidian este egală cu versiunea sintetică?

Aceasta este o întrebare dificilă de răspuns, cel puțin pentru a fi precisă deoarece nu există un echivalent standardizat despre transferul de la un tiroidian sintetic la unul natural, depinde mult de activitatea sângelui și cum vă simțiți. Una dintre problemele care pot provoca complicații este aceea că tirorozii sintetici, cum ar fi Synthroid® conțin doar T4, trebuie transformați în organism în T3 forma activă a tiroidei; totuși, pentru unii pacienți acest proces este uneori slab și, prin urmare, duce la un nivel mai scăzut decât T3 necesar. T

Totuși, ca o tiroidă naturală, cum ar fi Armour®, conține toți 4 hormoni tiroidieni (T1, T2, T3 și T4), înseamnă că organismul nu are nevoie să se „lupte” pentru a se transforma în T3 etc. Și acesta este unul din motivele de ce Armour® și alte suplimente naturale de tiroide sunt considerate de mulți ca fiind produse superioare.

O buna exprimare a tiroidei active este temperatura corpului. Luați-vă temperatura dimineata când coborati  din pat, peste două săptămâni ar trebui să fie în intervalul de la 36,5 la 36,8 grade , dacă este în mod regulat mai mică decât intervalul  ar putea fi nevoie de un pic mai mult tiroidă, dacă este mai mare decât intervalul atunci este necesara mai puțina tiroidă.

Cu toate acestea, așa cum spune dr. Ward Dean, „nu tratați sângele, tratați pacientul”, uneori un tiroidian puțin mai poate depăși energia scăzută, controlul temperaturii scăzut, somnul săraci etc. Totuși, trebuie să vă asigurați că rata de puls de odihnă nu crește peste 65-75 batai pe minut. Dr. Thierry Hertogue recomandă ca tiroida sintetică să fie (în mod ideal) redusă cu un sfert în fiecare săptămână și că tiroida naturală este introdusă cu o sfertă de doză în fiecare săptămână, prin urmare, în decurs de o lună, tirorozii sunt comutați.

Un regim tipic ar fi în săptămâna 1 levothyroxina este redusă la 75 mcg (apreciez că tabletele sunt deseori de 50 mcg dar ar fi de 1 ½ comprimate) și să introducă Armor la 15 mg. Săptămâna 2 levothyroxine 50mcg și Armor 30mg, săptămâna 3 levothyroxine 25mcg și Armor 45mg, săptămâna 4 levothyroxine 0mcg și Armor 60mg și apoi 60mg zilnic. Acest regim este, desigur, dependent de temperatura corpului, de testele de sânge și de starea de sănătate a pacientului. Este posibil ca doza finală naturală de tiroidă să fie ușor mai mică sau mai mare de 60 mg – dar aceasta este doza medie tipică pentru un pacient.

Ar trebui tiroidele naturale să fie luate pe stomacul gol sau cu alimente?

Nu există instrucțiuni specifice din partea producătorului, dar majoritatea produselor sunt solubile în grăsimi și, prin urmare, cele mai bine luate cu alimente, acest lucru este probabil, de asemenea, să fie cazul Armor® tiroidian.

Este o idee bună să îmi întrerupeți tratamentul tiroidian din când în când?

Se crede că este o practică generală bună cu cele mai multe tipuri de medicamente, în special hormoni care dau pauze ocazionale sau modificări ale tiparelor și dozelor etc. Tiroidul este un hormon care este în mod special predispus la potențiala „reglementare în jos”. Cu alte cuvinte, în timpul efectuării suplimentării poate provoca o lipsă permanentă de producere a tiroidei naturale.

Cu toate acestea, acest lucru este rar când vine vorba de o tiroidă naturală, cum ar fi Armour®, Nature® sau ERFA® deoarece sinteticele conțin numai T3 sau T4. Marios Kyriazis a scris o piesă despre faptul că suplimentele / suplimentele (pentru toate suplimentele – nu doar pentru tiroidă) pot fi benefice și a oferit un argument științific puternic cu referințe în Journal of Antiaging Medicine, care este numit acum Rejuvenation Research, deși nu există dovada clinică definitivă pentru aceasta. * Reprints pot fi comandate aici .

Rețineți că rezumatele nu sunt disponibile gratuit. Am luat Synthroid® 0.112 mg.

Care este cea mai apropiată potrivire pe care o avem de T4?

Synthroid® este T4; cea mai apropiată potrivire pe care o avem este Eutirox® în 100 mcg tablete (0,100 mg). Cu toate acestea, ați putea dori să citiți câteva articole despre tiroidă și să vă gândiți la un înlocuitor natural aici.

Am primit o comandă de Armor tiroidian de la dvs. acum câteva săptămâni și există câteva întrebări pe care aș dori să le pun. În primul rând, în prezent primesc 100 mg levothyroxină (T4) zilnic.

Îmi poți spune ce doză ar trebui să iau de Armor tiroidian?

De asemenea, ar trebui să încep cu o doză mai mică de Armor sau să încep cu echivalentul a ceea ce fac acum?

De asemenea, ar trebui să iau doza necesară o dată pe zi sau să o împărt în două doze?

Iau destul de multe vitamine, minerale și alte suplimente. Trebuie să le iau la un moment diferit de cel al Armorului tiroidian?

Din păcate, nu există știință exactă în transfeul de la un tiroidian sintetic la unul natural; depinde mult de activitatea sângelui și de modul în care vă simțiți. O buna monitorizare a tiroidei active este temperatura corpului. Luați-vă temperatura când va treziti dimineata ar trebui să fie în intervalul de 36,5 până la 36,8 grade, dacă este mai puțin decât intervalul  este nevoie de un pic mai mulat tiroidă, dacă este mai mare decat intervalul atunci este nevoie dw mai puțina tiroidă. 

Cu toate acestea, după cum spune dr. Ward Dean, bunul meu prieten, „nu tratați sângele; tratați pacientul „, uneori un tiroidian puțin mai poate depăși energia scăzută, controlul scăzut al temperaturii, somnul săraci etc. Totuși, trebuie să vă asigurați că rata pulsului de odihnă nu se ridică la peste 65-75 batai pe minut. Dr. Thierry Hertogue recomandă ca tiroida sintetică să fie (în mod ideal) redusă cu un sfert în fiecare săptămână și că tiroida naturală este introdusă cu o sfertă de doză în fiecare săptămână, prin urmare, în decurs de o lună, medicamentele sunt comutate.

Prin urmare, un regim tipic ar fi în săptămâna 1 levothyroxina este redusă la 75 mcg (apreciez că tabletele sunt deseori de 50 mcg, dar ar fi de 1 ½ comprimate) și să introducă Armour® la 15 mg.

Săptămâna 2 levothyroxine 50mcg și Armor 30mg, săptămâna 3 levothyroxine 25mcg și Armor 45mg, săptămâna 4 levothyroxine 0mcg și Armor 60mg și apoi 60mg zilnic.

Acest regim este, desigur, dependent de temperatura corpului, de testele de sânge și de starea de sănătate a pacientului. Este posibil ca doza finală naturală de tiroidă să fie ușor mai mică sau mai mare de 60 mg – dar aceasta este doza medie tipică pentru un pacient. Armour® este cel mai bine luat dimineața; unii cred că mestecarea cu atenție a tabletei este cea mai bună metodă de ao lua.

Nu există complicații cunoscute care să o ia împreună cu alte vitamine / nutriție. Acum iau 100 mcg de Synthroid® în fiecare zi. Vreau să iau o cantitate similară de Armour®.

Ar putea experții dvs. să mă sfătuiască cu privire la cât de mult Armor I ar trebui să iau imtr- o zi pentru a fi aproximativ egal?

Este o întrebare dificilă , cel puțin pentru a fi precis, deoarece nu există o egalitate standardizată. Una dintre problemele care provoacă complicația este că Synthroid® „nu mai” conține T4, aceasta trebuie transformată în organism în T3 forma activă a tiroidei, totuși pentru unii pacienți acest proces este uneori slab și, prin urmare, conduce la mai puțin decât este necesar Nivelurile T3.

Cu toate acestea, deoarece Armour® conține toți 4 hormoni tiroidieni (T1, T2, T3 și T4), înseamnă că organismul nu are nevoie să se „lupte” pentru a se converti în T3 etc. Și acesta este unul dintre motivele pentru care Armor este considerat mulți pentru a fi un produs superior. Cea mai bună modalitate este de a continua să monitorizați situația, așa cum faceți acum, cu analize de sânge pentru a menține nivelurile de care aveți nevoie.

Cu toate acestea, unele acțiuni fiziologice de monitorizare bune au fost recomandate de Ward Dean, MD (și pot fi văzute pe site-ul IAS în articole) și sunt cotate după cum urmează: „În anii 1940, Dr. Barnes și-a dat seama că testele de sânge erau de obicei inexacte. În consecință, el a dezvoltat un test simplu pentru a confirma prezumția funcției tiroidiene scăzute folosind un termometru obișnuit. El a descoperit că temperaturile normale  imediat după trezire dimineața (în timp ce sunt încă în pat) sunt în intervalul de 36,5 până la 36,8 grade.

El credea că o temperatură sub 36,5 indică hipotiroidism; și una mai mare de 36,8 indica hipertiroidism (tiroidă hiperactivă). Doctorul Barnes a recomandat ca temperatura luată imediat după trezire, să fie utilizată pentru a diagnostica hipotiroidismul. Din păcate, chiar și testele extrem de sofisticate de astăzi nu sunt mai exacte decât testele folosite în epoca dr. Barnes.

Prin urmare, Îi instruiesc pe pacienții mei să-și ia temperatura pe cale orală (spre deosebire de cea axilara) imediat după ce se trezesc dimineața ca un ghid pentru diagnosticarea și tratamentul hipotiroidismului. În același timp, pacienții mei verifică frecvența pulsului in repaos care ar trebui să fie între 65 și 75 batai pe minut.

Dacă un pacient prezintă simptome de hipotiroidism și temperatura lui este mai mică de 36,5 grade,  prescriu zilnic câte un grain (60 mg) de Armor Desiccated Tyreroid. Dacă nu se observă nici o îmbunătățire în două sau trei săptămâni, îl instruiesc să crească doza. La fiecare pas, monitorizăm temperatura de dimineață și ritmul cardiac.

În cazul în care simptomele hipotiroidului suspectate sunt încă prezente și temperatura este încă sub-normală, este sigur să continuați creșterea dozei, cu condiția ca ritmul cardiac al pacientului să nu depășească 70 batai pe minut și nici un simptom al hipertiroidismului nu este evident ( agitație, anxietate, somn sărac, tremor de mână, palpitații). Tratamentul hipotiroidismului subclinic cu hormonul tiroidian este foarte sigur.

Există un risc mic de administrare excesivă a tiroidei dacă: (1) pacientul se simte bine; (2) temperatura rămâne sub 36,8 (3) pulsul este mai mic de 75 batai pe minut; și (4) testele funcției tiroidiene rămân normale.

(Rețineți că majoritatea pacienților cu hipotiroidie se simt cel mai bine la niveluri sub-normale ale TSH). Având în vedere acest lucru și având în vedere faptul că medicamentele actuale Synthroid® sunt în intervalul mediu scăzut în doza lor, poate doriți să începeți așa cum Dr. Dean sugerează la 1 grain (60 mg) de Armour® și să monitorizeze situația pentru a vedea dacă este mai mult necesar.

Vă rugăm să rețineți că Armor este acum disponibil și în tablete de 90 mg, ceea ce înseamnă că există acum un pas între 1 și 2 grain (probabil că nu a fost când Dr. Dean a scris articolul respectiv).

Pot să vă mai pun o întrebare? Este vorba de a lua vitamine, minerale și alte suplimente.

Tiroida sintetică pe care o iau în prezent spune că nu trebuie să iau vitamine etc. în decurs de 4 ore de la administrarea tiroidei – se aplică acest sfat și la Armor® tiroidian?

Nu-mi pot imagina de ce producătorii sintetici ai tiroidei fac acest caz? Cu excepția cazului în care au preocupări că unele dintre vitamine vor conține iod (sau iodură) care ar putea duce la o eliberare crescută a tiroidei; cu toate acestea, acest lucru este posibil numai în cazul în care atât doza de tiroidă cât și dozele de vitamina sunt ridicate. Nu vedem nici un rău în luarea atât a Armour®, cât și a vitaminelor împreună în mai mult sau mai puțin în același timp. Un sfat este că mestecarea tabletei Armor ajută  la obținerea unei cantități sublinguale mai eficiente, deci mai rapidă în fluxul sanguin – în opinia mea, nu există aproape nici o aromă pentru ei, astfel încât să nu fie neplăcută.

Ar trebui ca medicamentul tiroidian să fie luat pe stomacul gol sau cu alimente? Dacă cu alimente, este mai bine cu carbohidrați sau proteine?

Nu există instrucțiuni specifice din partea producătorului, dar majoritatea produselor sunt solubile în grăsimi și, prin urmare, cel mai bine luati cu alimente, acest lucru este probabil, de asemenea, să fie cazul Armor® tiroidian.

O masă bogată în proteine ​​poate fi evitată cel mai bine. Sperăm că acest lucru vă ajută.

Dozare 1 grain (echivalentă cu 60 mg) sau doze mai mari sunt eficiente și de obicei necesită monitorizarea temperaturii și testele sanguine ocazionale.

Persoanelor cu afecțiuni tiroidiene mai serioase le sunt adesea prescrise câte 1grain. Dozele sub îndrumarea unui medic pot ajunge adesea de la 3 pana la 5 grain zilnic.

Dozările de mai mult de1 grain sunt, de obicei, crescute cu 1 grain pe o perioadă de până la două săptămâni. Suplimentele tiroidiene trimestriale și 1/2 grain(15 mg până la 30 mg) asigură o mai mică potență și sunt utilizate pentru a susține o stare de tireroida îmbătrânită.

Cu toate acestea, utilizarea pe termen lung a extractelor tiroidiene întregi în doze mici poate necesita, de asemenea, pauze ocazionale și monitorizare.

Prudență! Reduceți sau opriți suplimentarea tiroidiană dacă  vă simțiți rău, temperatura dvs. de dimineață crește la peste 36,8 grade , pulsul in repaos este mai mare de 75 batai pe minut sau testele de sânge ale tiroidei sunt anormale

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.