Tiroida> FIV> Cancer

Costul financiar și emoțional asociat cu infertilitatea inexplicabilă sau eșecurile repetate de FIV poate fi devastator. 

Este o preocupare rezonabilă, dat fiind faptul că femeile care au urmat tratamente de fertilitate sunt expuse la niveluri ridicate de hormoni nenaturali, estrogen si progesteron, în mod repetat. Datele anterioare au sugerat ca aceste medicamente pentru fertilitate pot fi asociate cu un risc crescut pentru cancerul de sân, uterin și cancer ovarian.

Bolile tiroidiene și fertilitatea Indiferent dacă suspectați o problemă legată de tiroidă sau știți că aveți deja o problemă cu Tiroida, există unele simptome semnificative asociate cu fertilitatea. Mai jos am enumerat aceste simptome în ceea ce privește fertilitatea asociate cu bolile tiroidiene. Dacă suspectați o problemă de tiroidă, vă rugăm să cercetați fiecare model sau mai multe boli și discutați cu medicul dvs.

Hipertiroidismul

Țesut hiperactiv în glanda tiroidă, care duce la o supraproducție de hormoni tiroidieni. Acest lucru este cel mai frecvent cauzat de inflamarea tiroidei, numită tiroidita. Acest lucru poate fi cauzat de o varietate de motive și poate duce la tiroidita Hashimoto.

Semne și Simptome de Infertilitate în hipertiroidism la femei

– Pierderea libidoului

– Amenoree (Perioadă menstruală Absentă)

– Tiroidita Postnatală, apare la 7% dintre femei la primul an după naștere

Semne și simptome de Infertilitate în hipertiroidism la bărbați

– Extindere anormală a glandelor mamare la bărbați

– Feminizarea

– Pierderea libidoului

Hipotiroidismul

Acest lucru se întâmplă când tiroida nu produce suficient hormon tiroidiana. Se întâmplă atunci când există deficit de Iod. Hipotiroidismul este prezent mai des la femei decât la bărbații.

Semne și simptome de Infertilitate în hipotiroidism la femei:

– Orice problemă cu ciclul menstrual

– Hiperprolactenimia (hormonul prolactin crescut)

– Galactoree (flux de lapte în absența sarcinii sau la naștere)

– Temperatura scăzută bazală (BBT)

Semne și simptome de Infertilitate în hipotiroidism la bărbați:

– Scăderea libidoului la bărbați, creează afectarea sintezei testiculare de testosteron

– Extindere anormală a glandelor mamare la bărbați

Netratat, sau prost tratat hipotiroidismul poate provoca complicații grave pentru sarcină, atât pentru mama cât și pentru copil.

Deoarece Hashimoto poate duce la hipotiroidism, aceste riscuri pentru complicații intră în această problemă tiroidiană.

Complicațiile pentru mama :

– Anemia (deficit de fier)

– Avort

– Preeclampsia

– Desprinderea placentei (placenta se detașează de peretele uterului înainte de termen)

– Hemoragie postpartum

Complicațiile pentru copil :

– Naștere prematură

– Greutate mică la naștere

– Probleme cu glanda tiroida

– Nașterea copilului mort

– Defecte congenitale

Aceste descoperiri au fost evidente mai ales la femeile cu hipotiroidism preexistent și care pot avea implicații clinice importante pentru suplimentarea hormonului de screening și tiroidian.

Autorii au confirmat faptul că aceste modificări ale funcției tiroidiene au fost legate de creșterea rapidă E2 de 10 ori după COH (3492 vs 359 pmol / litru; P 0,0001) care, la rândul său, a dus la o creștere a nivelului seric TBG (34 față de 25 mg / litru; P 0,0001). În acest studiu, nu a existat nici o evaluare pe termen lung a funcției tiroidiene după COH, nici autorii nu menționează calendarul de măsurători TH în raport cu COH. Nu se cunoaște dacă unele dintre aceste femei ar fi avut AITD, rezultatul sarcini nu a fost raportată. Deoarece utilizarea ART și COH continuă să crească în mod constant și, de asemenea, există tot mai multe dovezi cu impact negativ al hipotiroidismului cu privire la rezultatul sarcinii, este important să se delimiteze mai precis efectele asupra funcției tiroidiene a diferitelor proceduri, care sunt utilizate în mod obișnuit în zilele noastre. Studiul lui Davis et al. (209) este în prezent singurul care a investigat impactul diferitelor tipuri de COH asupra funcțiilor tiroidiene. Ar fi grozav dacă toate riscurile ar putea fi făcute publice. Din păcate, sistemele hormonale ale organismului sunt complexe și provocatoare pentru a le monitoriza și corpul fiecărei femei este foarte diferit. Am un sentiment că, companiile farmaceutice (care produc medicamente pentru fertilitate, precum si tratamentele tiroidiene) vor trebui să sprijine cercetarea pentru acest lucru și nu sunt sigur că ar fi deschiși să o facă.

Hashimoto

Aceasta boală tiroidiană este o tulburare cronică autoimună. Glanda tiroida este distrusă de celule și Anticorpi ca răspuns imun. Deoarece glanda tiroidă este atacată, funcția tiroidei scade, mai puțini hormoni tiroidieni sunt eliberați ceea ce duce la hipotiroidie. Principalul simptom în Hashimoto este infertilitatea. Hashimoto este de 7 ori mai frecvent la femei decât la bărbați. 

Unele femei au probleme tiroidiene după sarcină, în jur de 7%. 20% dintre femei se confruntă cu hipertiroidism si dezvolta Tiroida Hashimoto. Pentru aceste femei, tiroida devine hiperactiva din cauza Inflamației și atunci acest lucru declanșează un răspuns imun. Răspunsul imun atacă tiroida, care scade în cele din urmă funcția sa și duce la hipotiroidism. Medicii încă nu știu de ce se întâmplă bolile autoimune.

Funcția tiroidiană trebuie să fie controlată înainte de a rămâne gravidă!

Colegiul American de Embriologie vorbește despre inducerea ovulației:

Introducere

Cancerul ovarian este a șasea boală maligna cea mai frecventă în rândul femeilor și reprezintă 4% din toate cazurile de cancer. O femeie are aproximativ un risc de 1,8% de a dezvolta un cancer ovarian în timpul vieții ei. Acest lucru poate fi comparat cu un risc de viață de 12% de a dezvolta cancer de sân. Un număr mic de cancer ovarian apare în stabilirea „sindromului de cancer ovarian familial“. Cu toate acestea, cele mai multe tipuri de cancer ovarian apar, fără o tendință semnificativă.

Există trei teorii principale cu privire la ceea ce cauzează un cancer ovarian:

– Ovulații repetate, intruziuni pe suprafața ovariană care duc la transformarea maligna.

– Stimularea persistentă de hormoni hipofizari, LH și FSH, poate avea un efect cancerigen direct, sau poate acționa prin creșterea concentrației de estrogen cauzate de stimularea ovariană.

– Prelucrarea cancerigen chimic în mediul ovarian local. Sarcina, alăptarea, utilizarea contraceptivelor orale (pilulele anticonceptionale), și menopauza precoce reduce riscul de a dezvolta cele mai comune forme de cancer ovarian. Astfel, se pare că orice fenomen care scade activitatea ovariană poate avea un efect benefic în reducerea riscului de a dezvolta cancer ovarian. Acest lucru a condus la îngrijorarea că situația opusă și anume creșterea activității ovariene poate crește riscul de a dezvolta cancer ovarian. Un exemplu este faptul că mai multe studii au indicat faptul ca femeile care sunt infertile și nu rămân însărcinate pot avea un risc crescut de a dezvolta cancer ovarian.

Există o legătură între utilizarea de medicamente, inducerea ovulației și cancerul ovarian?

În ultimii ani, o multitudine de studii au fost publicate, încercând să găsească o asociere între riscul de cancer ovarian și factori de mediu, factori ereditari și istoricul de reproducere. Cu toate acestea, studii concludente sunt limitate pentru o serie de motive.

Medicamentele pentru inducerea ovulației se împart în două grupe:

1. Primul tip de medicament este clomifen citrat (Clomid si Serophene). Acest medicament stimulează glanda pituitara să secrete hormonii LH și FSH, care, la rândul său, stimulează ovarele. Nu este un compus natural ci este o rudă de tamoxifen si DES.

2. Al doilea grup de medicamente care induc ovulația sunt compuși naturali care se găsesc și în mod normal în organism. Acestea includ gonadotropinele menopauzei umane (Pergonal și Metrodin) și GnRH (Factrel și LutrePulse). La fel ca clomifen, GnRH stimulează glanda pituitara să secrete hormonii LH și FSH, care, la rândul său, stimulează ovarele. Gonadotropinele umane de menopauză, pe de altă parte, stimulează direct ovarul fără a trece prin etapa intermediară a glandei pituitare.

O posibilă asociere între agenții de ovulație și un risc crescut de cancer ovarian a fost sugerat de următoarele constatări:

– Posibilitatea teoretică discutată anterior, ceea ce ar sugera că orice medicament care ar crește activitatea ovariană ar putea duce la un risc crescut de cancer ovarian.

– Rapoarte de cazuri izolate de femei care au luat medicamente de inducere a ovulației și s-a constatat că au dezvoltat cancer ovarian.

– Studii de caz controlate. Aceste studii au analizat un grup de femei care se știe că au dezvoltat deja cancer ovarian. S-a observat că mai multe dintre aceste femei au luat „medicamente de fertilitate“ decât ar fi fost de așteptat, în comparație cu un „grup de control“ al femeilor care nu au luat aceste medicamente. Singura valoare a acestor rapoarte este de a alerta cercetatorii medicali de posibile asocieri, astfel încât studiile corespunzătoare pot fi inițiate pentru a aborda această întrebare. Cel mai cunoscut caz de acest tip, raportat a fost atunci când comediana Gilda Radner care a fost supusă unui tratament cu Pergonal în FIV, a murit, mai târziu de cancer ovarian. Mai multe informații fiabile cu privire la posibila asociere între medicamentele de inducere a ovulației și un risc crescut de a dezvolta cancer ovarian a fost sugerat în două studii de caz publicate recent. În decembrie 1992, Whittmore și colegii săi au publicat un rezumat al unui număr de studii controlate în literatura de specialitate în căutarea unei asocieri între mai mulți factori și un risc crescut de a dezvolta cancer ovarian. Atunci când femeile infertile, care au luat orice formă de „medicamente pentru fertilitate“, au fost comparate cu femeile care nu au luat aceste medicamente, s-a constatat că au avut de 2,7 ori risc crescut de a dezvolta cancer ovarian. Cu alte cuvinte, femeile care au luat medicamente au avut un risc de 3 până la 4% de a dezvolta cancer ovarian, comparativ cu un risc de 1 la 2% la femeile care nu au luat medicamente. De asemenea, s-a observat că femeile care au luat medicamente și au rămas însărcinate, nu au avut un risc crescut de cancer. Deși au existat multe critici legitime cu privire la validitatea acestui studiu, a ridicat cu siguranță posibilitatea că utilizarea oricărui tip de „medicament pentru fertilitate“, ar putea fi asociat cu un risc crescut de a dezvolta cancer ovarian.

Mai recent, un al doilea studiu de caz Rossing, a apărut în literatura noastră de specialitate, de o posibilă asociere între un risc crescut de a dezvolta cancer ovarian și utilizarea de medicamente care induc ovulația. În acest studiu, autorii au selectat aleator un grup de femei care au participat la o clinica de infertilitate în zona Seattle. Apoi au analizat acest grup, comparând o serie de factori la riscul de a dezvolta cancer ovarian. Ei au observat că femeile care au folosit clomifen citrat (Clomid, Serophene) au fost 3,1 ori mai multe șanse de a fi dezvoltat cancer ovarian decât femeile fără antecedente de expunere la acest medicament. Acest lucru a sugerat un risc de viata de aproximativ 4 până la 5% în rândul femeilor expuse. Riscul crescut asociat cu clomifen a fost cel mai evident dintre femeile care au folosit medicamente pentru mai mult de 12 de cicluri.

Conexiunea cu Cancerul tiroidian: Clomid si Progesteronul

Multe articole au fost publicate de-a lungul anilor despre faptul, că medicamentele pentru fertilitate provoacă cancer ovarian, sau nu. Cu toate acestea, există mai multe cercetări că, Clomid și suplimentarea cu progesteron poate dubla riscul de cancer tiroidian. Aparent, aceste tipuri de cancer apar timp de șapte ani sau mai mult după tratament. Îmi dau seama, probabil că medicii nu au știut aceste riscuri la acel moment, dar aș vrea ca cineva să îi fi avertizat. Deci, dacă vă gândiți la un tratament de medicamente pentru probleme de fertilitate, adresați-vă medicului dvs. si discutati despre toate riscurile implicate, chiar și cele care nu apar ani de zile după fapt. Medicamentele de fertilitate folosite de mii de femei pentru a spori șansele de a avea un copil ar putea dubla riscul de cancer. Un studiu sugerează că 23000 de femeii care iau clomifen în fiecare an au de doua ori șansă de a dezvolta cancer tiroidian. Medicamentul este cel mai frecvent utilizat in tratarea infertilitatii în Marea Britanie. Acesta se adresează ovarelor, înainte de a începe proceduri mai invazive, cum ar fi FIV. De asemenea, studiul avertizează că tratamentul hormonal progesteron, folosit pentru a îmbunătăți șansele unei femei de a avea un copil sub FIV, poate crește riscul de cancer tiroidian cu până la zece ori. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetari pentru a confirma acest lucru. Studiu pe mai mult de 54.000 de femei, publicat în revista medicală „Human Reproduction” a dus la o mai bună reglementare pentru medicamentele de fertilitate. Cercetatorii de la Spitalul Universitar din Copenhaga a găsit 29 de cazuri de cancer tiroidian în rândul femeilor cu varsta cuprinsă între 28-55, cu mai multe diagnostice ce au fost descoperite in  timp de șapte ani după tratamentul de fertilitate. Pentru a evalua asociația intre infertilitate, tratamentele de fertilitate hormonale și densitatea mamografică, cercetatorii au comparat prima dată nivelurile de densitate mamografice între femeile fertile și infertile. Apoi au comparat femeile infertile care nu au primit tratament de fertilitate hormonal cu femeile care au primit tratament. Aproximativ șapte până la opt zile după fertilizare, sistemul radicular embrionului începe comunicarea cu celulele imune (limfocite) în mucoasa uterina (endometru), printr-un schimb de factori de creștere, cunoscut sub numele de citokine. Este integritatea acestui proces comunicativ (cunoscut sub numele de „rețea de citokine“) care este o intruziune reglementată a sistemului radicular al embrionului (se va dezvolta în cele din urma în placenta). Astfel, o interacțiune imunologica disfuncțională între dezvoltarea concepției și mama pot provoca tot felul de probleme de reproducere, de la implantare eșuată ( infertilitate „inexplicabile“ sau eșec de FIV) avort, întârzierea creșterii intrauterine, copil mort, pierderea fetală și reducerea neurologică post-naștere și dezvoltarea fizică. Rezultă că implantarea propriu-zisă nu este doar o condiție esențială pentru supraviețuirea embrionară, aceasta este, de asemenea, un factor important în determinarea creșterii intrauterine și dezvoltarea copilului și, probabil, cel mai important este faptul că în cele din urmă poate influența însăși calitatea vieții după naștere. 

Există două categorii immunologice 

1. Implantarea disfuncționalitate (ID):

ID autoimună: Aceasta este, pe departe, varietatea cea mai comună. Se crede a fi implicată în 90% din cazurile de disfuncție de implantare imunologică și are loc atunci când o reacție imunologica este produsă de către o persoană, la propriile componente celulare ale corpului lui/ei.

Cei mai frecvenți anticorpi, care formează în astfel de situații sunt:

a) Anticorpii anti-fosfolipide (APA)

b) Anticorpi antitiroidieni (ATA)

c) Anticorpi Antiovarian. Doar atunci când celulele imune se află în mucoasa uterina cunoscute sub numele de Natural Killer (NK). Celulele devin activate (NKA) și încep să elibereze „toxine“ care atacă sistemul rădăcină al embrionului si potențialul de implantare este pus în pericol. Diagnosticul unei astfel de activări a celulelor NK (NKA) necesită analize de sânge foarte speciale și/sau teste endometriale care pot fi efectuate doar în câteva laboratoare imunologie de reproducere în Statele Unite. Deoarece autoimuna ID este adesea transmisă genetic, nu este surprinzător faptul că este probabi să existe și la femeile care au în familie antecedente de boli autoimune primare , cum ar fi lupus eritematos (LE), sclerodermia, hipotiroidism clinic sau subclinic, poliartrita, artrita etc. reacționare autoimunitate (secundară) pot avea loc în combinație cu orice afecțiune asociată cu leziuni extinse ale țesutului. O astfel de condiție ginecologica este Endometrioza.

ID autoimuna este de obicei letală pentru embrionul implantat. Acest lucru se datorează faptului că distruge sistemul embrionului. Prin urmare, cel mai frecvent se prezintă ca „infertilitate inexplicabila“ sau „eșec inexplicabil (de multe ori repetate)de FIV“, mai degrabă decât ca un avort spontan. ID autoimuna este ușor de inversat prin administrare adecvată de imunoterapie, selectiv.

ID aloimună : Acest lucru este relativ mai puțin frecvent, reprezentând mai puțin de 10% din cazurile de identitate. Aloimuna ID este asociat cu o reacție la componentele celulare (de exemplu antigeni spermei), derivate de la un alt membru al aceleiași specii (de exemplu, sperma). Astfel, este aportul de sperma la embrion (adică antigenul patern) care face embrionul alogrefa. Este destul de remarcabil, prin urmare, că un embrion care, în marea majoritate a cazurilor este imunilogic „diferit“ de mama, se dezvoltă bine în uterul ei. Acest aranjament paradoxal apărut prin adaptări evolutive magnifice a permis acest lucru să aibă loc. Celulele imune uterine (în special celule NK și celule T) joacă un rol esențial în acest model. Fac acest lucru printr-o eliberare de factori de creștere echilibrată (citokine). Deci, este mai puțin de 10% din cazuri FIV, care sunt asociate cu ID-ul embrionul (prin contribuția adusă de sperma) cotele de prea multe caracteristici similare genetic cu gazda (mama). Când se întâmplă acest lucru, expunerile repetate la un astfel de embrion vor evoca un dezechilibru în citokinele eliberate de celulele imune uterine. Aceasta se caracterizează prin activarea celulelor NK uterin (NKA). În astfel de cazuri, „sistemul de rădăcină“ al embrionului “poate fi compromis, iar embrionul poate fi distrus imediat, dar cel mai adesea pentru a avorta atunci când aprovizionarea cu substanțe nutritive și oxigen este depășită de cerere. Astfel, ID-ul aloimună de obicei, nu distruge imediat embrionul ci după o eroziune susținută a rezervelor sale, concepția se va pierde. Diagnosticăm aloimună ID prin testarea partenerilor de sex masculin și feminin pentru markeri genetici comuni, cunoscut sub numele de DQA ca și HLA. Un grad suficient de potrivire a diagnosticului. Am testat, de asemenea, beneficiarul embrionar pentru NKA în incercarea de a măsură gradul de severitate relativă a problemei. Acest lucru se datorează faptului că odată ce celulele NK din mucoasa uterina sunt activate, iar echilibrul de citokine este perturbat, situația este gravă și va rămâne așa (sau agrava), cu excepția cazului în celulele NKA sunt dezactivate medical (reglat în jos) cel puțin cu 1 săptămână în avans a embrionului până la atingerea uterului. De obicei durează expunerii repetate ale celulelor NK uterin la un embrion de potrivire aloimună pentru ca aceste celule sa devena activate (NKA). Până când acest lucru se întâmplă o sarcina poate fi stabilită și chiar proceda la o naștere normala în ciuda ID-ul. Ulterior de-a lungul timpului, cu expuneri repetate de potrivire a embrionilor în uterul mamei, celulele NK vor deveni activate. În cele din urmă NKA va deveni stabil permanent, iar cuplul nu va reuși să conceapă. Astfel, nu este neobișnuit de a găsi cupluri care ajung să aibă un copil împreună printr-o etapă de avorturi spontane repetate până la infertilitate secundara. Din păcate, imunoterapia pentru aloimună ID nu este plină de succes ca și la tratamentul pentru ID autoimună. Imunoterapia selectivă nu este pur și simplu invariabil curativa în cazul celei dintâi. În timp ce imunoterapia selectivă îmbunătățește semnificativ șansele de succes, în cazurile de aloimună ID acesta nu poate asigura un rezultat de succes.

Terapia cu Heparina și Aspirina

Există dovezi convingătoare că administrarea subcutanată a heparinei de două ori pe zi sau heparină cu masă moleculară mică (CLEXANEin, LOVENOX) o dată pe zi, (începând cu debutul stimulării ovariene) îmbunătățește semnificativ rata natalității FIV la femeile care au test pozitiv pentru Anticorpi. Aspirina pe de altă parte, este mai slăbuță, deoarece crește potențialul de a sângera. Acest efect poate dura până la o săptămână și ar putea adăuga riscuri de sângerare la o procedură de recuperare a ovulului și are ca rezultat sângerare intrauterină la momentul transferului de embrion, care ar putea compromite succesul FIV.

Terapia Intralipid și IVIG

Obiectivul principal al imunoterapiei selective pentru ID imunologica este de a regla inferior (reduce toxicitatea) a NKA. În trecut, singura modalitate eficientă și admisibilă pentru a realiza un FIV era prin perfuzia intravenoasă a unui produs sanguin cunoscut sub numele de imunoglobulină G (IVIG). Cu toate acestea, administrarea unui produs sanguin creează probleme cu privire la transmiterea infecțiilor virale cum ar fi HIV și hepatită. Pentru a face lucrurile și mai complicate, clinicile FIV concurente au investit în tot acest rău prin creșterea accesului la IVIG și prin obținerea de profit. Acest lucru a creat „o mentalitate de turmă“, care a lezat grav practicile celor mai mulți dintre medicii. În ciuda acestui fapt, au fost dispuși să fie descurajați de prejudecăți sau de răutate de la a face ceea ce știau în această poziție, aducerea pe lume a mii de copii (care altfel nu ar fi fost născuți) acum viața unui număr echivalent de cupluri au rămas fără copii.

În 2006, rapoartele au început să iasă la suprafață în ceea ce privește un produs numit Intralipid (IL), un produs sintetic, care după administrarea pe cale intravenoasă, înainte de transferul de embrioni, ar provoca un efect de reglementare similar asupra NKA cum este IVIG. În 2007 s-a început administrarea de IL la pacientii cu NKA. La început, acest tratament a fost limitat la cei care aveau nevoie de IGIV, dar din diferite motive, se refuza tratamentul. Mai târziu, s-a extins studiul la alți pacienti FIV cu NKA. Până în prezent s-a tratat mai mult de 200 de femei cu IL, cu rezultate impresionante (în curând urmează să fie publicate). În acest context, medicii au abandonat IGIV, înlocuind-ul cu IL. Comparativ cu IVIG care costă aprox $ 4000- 5000 $ perfuzia și poate provoca efecte secundare neplăcute și potențial periculoase, IL, atunci când este utilizat așa cum este recomandat de medicii specializați, este practic lipsită de risc și/ sau efecte secundare și costă mai puțin de $ 400 perfuzie (adică 1/a 10-a costului IGIV).

Terapia Corticosteroid (Prednison, Prednisilone și dexametazonă)

Terapia cu steroizi este un pilon principal în cele mai multe programe de FIV. Unele programe prescriu zilnic prednisilone metil oral în timp ce altele prescriu Prednison sau Dexametazonă, care încep cu inițierea stimulării ovariene cu Gonadotropine și continuând până după ecografia diagnosticului de sarcină. Orice sămânță se dezvolte într-o plantă sănătoasă, cere ca acesta să fie amplasată într-un sol fertil. Deci, de asemenea, o sarcina are succes când sămânță optimă (embrionul)are o relație fertilă cu solul (endometru). În aproximativ 70% din cazuri, insuficiența de reproducere embrio se datorează problemelor sărace „competență“, în timp ce în 30% din cazuri, un endometru nereceptiv este motivul pentru eșec. Rezultă că prin FIV, concentrarea în întregime pe embrion de calitate (sămânță) nu va reduce riscul de eșec la pacienții cu receptivitatea endometrului (sol) cu probleme. Evaluarea pentru disfuncția imunologica precum și pentru alți factori care pot afecta implantarea ar trebui să facă parte din evaluarea pacienților care se pregătesc să fie supuși unui FIV de succes și mai ales femeilor cu pierderi de sarcinii recurente (RPL), femeilor cu antecedente personale sau genetice de boli autoimune și femeilor cu infertilitate „inexplicabilă“ sau eșec de FIV. Daily Mail Online a remarcat faptul că cercetările anterioare efectuate de University College din Londra a prezentat la o conferință de Fertilitate renumită că FIV ar putea crește, riscul de cancer ovarian cu aproximativ o treime. „Aceste descoperiri sunt plauzibile, dar, cu toate acestea ar fi iresponsabil să speriem femeile care sunt infertile și care sunt sub tratament de a crede că au un risc mai mare de cancer de san“ a declarat Prof. Alastair Sutcliffe de UCL, care a condus studiul, adăugând că o astfel de cercetare este încă în desfășurare.

 Rezumat și recomandări

Ca urmare a preocupărilor teoretice și a două studii de caz controlate recente limitate, se pare că există o preocupare de un posibil risc crescut de a dezvolta cancer ovarian/ sân/tiroidian la femeile expuse la medicamente care induc ovulația. Aceste studii sugerează ca  riscul poate fi  mai mare la femeile expuse la clomifen citrat timp de mai mult de 12 luni. Trebuie subliniat faptul că aceste date sunt preliminare, iar concluziile nu sunt finalizate. În prezent, incertitudinea face dificila  echilibrarea riscurile și beneficiilor medicamentelor care sporesc fertilitatea. Pentru a rezolva această problemă, este util de a pune în perspectivă magnitudinea probabilă a riscului de cancer ovarian asociat cu un astfel de tratament in cazul în care medicamentele pentru inducerea ovulației cresc riscul cancerului ovarian de aproximativ 2 până la 3 ori mai mult decât populația generală. Această cifră ar trebui să fie comparată cu un risc de 12% de cancer de sân pentru femeile din SUA.

Este recomandarea noastră ca toate femeile care au în vedere utilizarea de medicamente care induc ovulația trebuie evaluate de posibilele efecte adverse ale acestor medicamente. În plus, se pare prudent să se reducă la minimum expunerea la aceste medicamente prin luarea în considerare cu atenție motivele pentru utilizarea lor și să nu se continue medicația pentru o perioadă mai lungă de timp. Din acest motiv, fiecare cuplu și medic trebuie să ia în considerare oportunitatea utilizării de medicamente care induc ovulația, în situație individuală. Odată ce o decizie a fost făcută pentru a utiliza un medicament terapia va fi decisă, consultați medicul pentru reevaluare, dacă apar efecte adverse. De obicei pacienții trebuie să aibă pauze între FIV-uri cu consultare și monitorizare cu medicul și o revizuire completă după caz. În plus, înainte de inițierea ovulației indusă de medicamente, sunt recomandate investigațiile pentru fertilitate, cum ar fi analiza și testarea pentru permeabilitățiile trompelor, analiza spermei pentru a reduce probabilitatea ca alți factori pot limita succesul terapiei ovulatiei. De asemenea, pacienții vor fi monitorizați lunar prin testarea LH urinar sau ecografia transvaginala pentru a asigura efectul maxim al medicamentelor limitând riscurile și costurile. Considerăm că utilizarea prudentă a acestor medicamente este justificata în cazul pacienților selectați, care sunt monitorizați  atent și bine informați.

Pacienții cu probleme tiroidiene li se recomandă un specialist în FIV cu specializare Endocrinologie/Ginecologie În plus, toți furnizorii de servicii medicale viitoare ar trebui să fie informați cu privire la istoricul și recomandările suplimentare în viitor. Dacă aveți întrebări cu privire la tratamentul FIV prin utilizarea de medicamente, vă rugăm să faceți o programare la medicul dvs. să vă explice toate riscurile, aveți în vedere că medicii pot fii subiectivi dacă aceștia lucrează intr-o clinică cu specializare FIV. Dr. John W. Malo, MD, St. Paul, MN 

Surse: www.ivf.com/ovca

DailyMail.co.uk 

ScienceDaily.com 

NaturalNews.com Science.NaturalNews.com 

http://www.cancernetwork.com/news/ivf-did-not-increase-breast-cancer-incidence 

Imagine de Leszek Stępien https://pixabay.com/ro

Traducere :Echipa Tiroida România 🇷🇴

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.