Testarea Alergiilor Alimentare

Unul din primele lecții pe care le-am învățat în drumul spre auto-vindecare a fost următorul: ceea ce alegi să mănânci are un impact puternic asupra sănătății și a felului cum te vei simți în fiecare zi.

Fiecare celulă din corp este afectată de dieta.

Alegerile alimentare joacă un rol important la nivelul de inflamație din corp. Reacțiile inflamatorii implică eliberarea de substanțe chimice care provoacă iritații și umflături în interior. Aceasta nu este cu siguranta o situatie buna pentru persoane cu endometrioza. Dacă aceste procese inflamatorii persistă prea mult timp sau scapă de sub control, atunci aceste niveluri ridicate de substanțe inflamatorii interferează cu funcționarea celulelor și provoacă leziuni tisulare. Anumite alimente pot provoca aceste reacții inflamatorii în corp. De aceea este atât de important să aflați ce alimente sunt cele mai bune pentru biochimia dvs., unică.Odată ce v-ați dat seama care alimente provoacă reacții în corpul dvs., atunci puteți face să eliminați, vă veți simți mai bine și un sistem imunitar mai puternic poate îndepărta endometrioza.

Alimentele și sistemul imunitar

Există multe alimente care pot provoca inflamații în corp. De fapt, fiecare aliment are potențialul de a provoca o reacție imună în corpul nostru. Proteinele din alimentele pe care le consumați furnizează informații sistemului imunitar. Aceste proteine ​​​​​​sunt făcute din blocuri de construcție numite aminoacizi, care sunt legate între ele. Celulele sistemului imunitate încearcă să recunoască diferite modele de aminoacizi pentru a determina dacă sunt prieteni sau dușmani. Sistemul imunitar nu ar trebui să atace propriile țesuturi. Ar trebui să recunoască și să atace bacteriile, paraziții, drojdiile, virușii, agenții infecțioși și ar trebui să recunoască și să elimine endometrioza. Problemele apar atunci când sistemul imunitar face greșeli.

Sensibilitatea și Intestinul Permeabil

Aceste erori ale sistemului imunitar cresc atunci când mucoasa intestinală nu este întactă, ducând la scurgeri în intestin. Cu infiltrațile intestinale, particule mari de alimente se strecoară prin mucoasa intestinală pentru a întâlni celulele imunitare de ceaaltă parte. Deoarece alimentul care intra în corp este străin, sistemul imunitar reacționează și creează anticorpi care se atașează la aceste alimente. Aceste particule mari se depun apoi pe țesuturile tale și cauzează inflamații și leziuni suplimentare în corp.

Intestinul Permeabil vă face să dezvolte sensibilități alimentare, deoarece celulele sistemului imunitar creează anticorpi împotriva alimentelor.

Aceasta înseamnă că de fiecare dată când mâncați, sistemul imunitar provoacă sau reacție inflamatorie în corp. Este obișnuit ca intestinul permeabil să aibă simptome și reacții la o varietate de alimente diferite. Este garantat când ai Intestin Permeabil sa dezvolți o condiție autoimună. Cred că intestinul permeabil este, de asemenea, legat și de endometrioza . Și, probabil, aveți sensibilități la alimente.

Simptomele sensibilităților alimentare

O sensibilitate înseamnă că simți mai rău când mănânci un anumit aliment și mai bine atunci când nu o faci. De multe ori o sensibilitate la alimente duce la stres digestiv. Alte simptome pot să nu fie la fel de evident și pot să nu se întâmple imediat.

Exemple de simptome de sensibilitate la alimente includ:

 • oboseală

 • durere de cap

 • privirea

 • balonare

 • diaree

 • constipație

 • reflux de acid

 • memorie înceată

 • depresie

 • senzație de pufos și rigid peste tot

 • dificultăți de concentrare

 • dureri articulare sau musculare

 • amorțirea picioarelor și a brațelor

 • eczemă sau erupție cutanată

Cele mai frecvente sensibilități alimentare sunt la glutenul, laptele, soia și porumbul. Alimente suplimentare care pot provoca probleme sunt ouăle, crustaceele, arahidele și alimentele din familia Solanaceelor ​​​​(roșii, ardei, vinete). Solanaceele eliberează substanțe chimice inflamatorii carora le place să se strângă în articulații, provocând dureri și inflamații. Odată ce eliminați aceste ingrediente cu probleme, atunci liniștiți unele sau toate aceste simptome.

Testarea sensibilității la alimente

Dacă faceți un test de laborator de alergie alimentară, aceștia vor verifica doar diferiți anticorpi, însă aceasta nu este măsurată cea mai exactă. Chiar dacă un test de alergie spune că nu sunteți alergic la un anumit produs alimentar, puteți avea o reacție la acesta când îl mâncați, sau o reacție încrucișată. Cea mai bună modalitate de a vedea dacă există o sensibilitate alimentară și să vedeți dacă unele dintre simptomele dumneavoastră dispar este sa indepărtați alimentul timp de cel puțin trei săptămâni, apoi reintroduceți-l. Timpul departe de alimente (presupuse inflamatorii) permite sistemul imunitar să se stabilească, să se vindece. Când reintroduceți alimentele în organism, acordați o atenție deosebită modului în care corpul dumneavoastră reacționează. Dacă sunteți sensibil la anumite alimente, atunci corpul dumneavoastră va transmite diferite simptome, după cum am discutat mai sus. Odată ce ați aflat că un anumit aliment nu este bun pentru dvs., eliminați-l din organism.

Atenție, meritați să vă simțiți bine.

Alimentele joacă un rol important, prin faptul că sunt cea mai mare expunere la mediu. În cele din urmă, ar trebui să alegem alimentele pe baza modului în care acestea vor afecta celulele noastre.

Sensibilități Alimentare

1. Sensibilitatea la gluten

Cea mai obișnuită sensibilitate alimentară din ziua de astăzi este glutenul: o proteină găsită în grău, orz și secară. Glutenul se găsește în multe din alegerile noastre alimentare și este consumat în cantități mult mai mari decât în ​​​​trecut. Corpurile noastre nu sunt destinate să mănânce atât de mult gluten, iar supraexpunerea la această provoacă reacții imune. Grâul care este cultivat astăzi mult diferit de cel pe care se îngrijește strămoșii noștri l-au mâncat. A fost modificat pentru a avea mai mult gluten (randamentul făinilor), ceea ce face mai greu digerarea. Acest lucru a făcut ca glutenul să contribuie în mod semnificativ la intestinul inflamat.Glutenul are o structură de aminoacizi similară cu multe țesuturi din corpul nostru, ceea ce crește probabilitatea ca sistemul imunitar să facă o greșeală. Deci, în timp ce corpul tău este ocupat să atace glutenul (eliberat prin intestinul permeabil), începe să atace și alte țesuturi: intestinul subțire, Tiroida, mielina în sistemul nervos și articulațiile. Această reacție este condusă de anticorpi, pentru care poate testa. Un test pozitiv de anticorpi anti-gliadină (AGA) ar putea fi un semn precoce al bolii celiace . Deoarece trebuie să aveți gluten în sistem pentru a face testul, o idee bună să faceți acest test înainte de a merge pe dieta fără gluten.

Chiar dacă testul este negativ, puteți avea totuși sau sensibilitate la gluten (la substanțele folosite la acesta)

Glutenul este o proteină alimentară dificilă. Până când eliminați glutenul din dieta, într-adevăr nu știți ce impact are asupra corpului dumneavoastră. S-ar putea să aibă simptome care nu vor fi legat de alimente. Dacă aveți o sensibilitate la gluten, ar putea să vă distrugeți sistemul imunitar. Primul „simptom” ar putea fi o boală autoimună.

Partea pozitivă?

După ce am făcut propriile încercări de eliminare și reintroducere a alimentelor, mi-am dat seama că laptele îmi dă probleme cu sinusurile și durerile de cap, iar glutenul mă face foarte obosit, constipat, deprimat și încet. Când am eliminat glutenul și lactatele, durerile de cap cu care m-am luptat cea mai mare parte a vieții mele au dispărut și am eliminat și zece kilograme (pufoșenie). Odată ce începe să acordați atenție, veți deveni conștienți de obiceiurile alimentare. Cu atenție, descoperiți ce introduceți în corpul vostru și cum vă simțiți după aceea.

Putem schimba doar ceea ce știm.

Odată ce observați alegerile alimentare și modul în care corpul dvs. reacționează la ele, puteți lua măsuri pentru a le schimba și a vă simți mai bine! Îți amintești ce ai mâncat ieri? Dar acum trei zile? Este ușor să uităm ceea ce mâncăm, ceea ce face dificilă determinarea problemelor. Primul pas în orice proces de auto-vindecare este conștientizarea:

FII ATENT, ACORDĂ ATENȚIE ȘI NOTEAZĂ .

Sursa: http://peaxewithendo.com/2016/02/food-sensitivity-testing.html

Fotografie de la cottonbro studio: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/dieta-regim-fast-food-stil-de-via-a-sanatos-4676423/

 

Traducere: Echipa Tiroida România🇷🇴

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.