SUPRARENALELE – recuperare, recomandare și alimentație

În lumea noastră într-un ritm rapid și plin de adrenalină, oboseală/epuizarea devine din ce în ce mai frecventă și avem probleme cu sănătatea, care vine odată cu Suprarenalele. Nu vă recomand să vă lăsați să ajungeți la acest punct.

Glandele suprarenale sunt situate deasupra rinichilor si joacă un rol semnificativ în organism, secretând mai mult de 50 de hormoni necesari pentru viață, inclusiv Epinefrină (adrenalină), cortizol, dehidroepiandrosteron (DHEA), progesteron și testosteron.

Deoarece produc atât de mulți hormoni esențiali, glandele suprarenale sunt responsabile pentru multe dintre funcțiile de care avem nevoie pentru a rămâne sănătoși, incluzând:

》 Producerea energiei – transformarea carbohidraților, a proteinelor și a grăsimilor în glucoza pentru energie

》 Balanța fluidelor și a electroliților

》 Eliminarea grăsimilor

 Un hormon în special, Cortizolul, este extrem de important pentru menținerea echilibrului sistemelor noastre corporale, precum și protejarea celulelor noastre.

De exemplu:

• Controlează forța sistemului imunitar: Prea mult cortizol slăbește sistemul imunitar, determinând o sensibilitate crescută la infecții și cancer, în timp ce prea puțin conduc la un sistem imunitar hiperactiv și la o boală autoimună.

• Acesta normalizează zahărul din sânge.

• Reglează tensiunea arterială. Aceste glande mici, dar puternice, lucrează și cu alți hormoni și sisteme, Dr. Wilson o numește „simfonie”. După cum spune, atunci când o parte din această simfonie scapă de sub control, cum ar fi ceea ce se întâmplă după Menopauza la femei și Andropauza la bărbați, glandele suprarenale trebuie să forțeze prin producerea de cantități mai mari de hormoni sexuali. Din acest motiv, afirma Wilson, buna functie a glandelor suprarenale este legata de longevitate.

Din păcate, sănătatea glandelor suprarenale este paradoxală. Ca producător al adrenalinei, acestea sunt „glandele stresului „, dar sunt și primele glande care nu reușesc în perioadele de stres prelungite sau intense. Problema cu stresorii este că acestea sunt „cumulative”, în sensul că impactul lor tinde să se adune în organism în timp, până când glandele suprarenale (și probabil starea dvs. mentală) nu mai pot face mai mult. „Un alt stres este stresul care este pe spatele cămilii”, spune dr. Wilson. Unii oameni numesc „spatele cămilei” o „defectare nervoasă”. Cu toate acestea, nervii într-adevăr nu se descompun; glandele suprarenale o fac. O „defecțiune nervoasă” este, de fapt, oboseala suprarenală sau atunci când glandele suprarenale nu se pot ocupa de cantitatea de stres care le este dată. Supradozajul adrenal folosit a fost rar, dar acum este prea comun datorită lipsei de relaxare și a altor factori de stil de viață, cum ar fi fumatul, lipsa de somn, obiceiurile alimentare proaste, consumul excesiv de cafeină, precum și alergiile.

În plus, atunci când vă alimentați în mod inadecvat organismul, stimulează utilizarea glicogenului (zahăr stocat în ficat) pentru energia de zi cu zi. Odată ce depozitele de glicogen sunt epuizate, începe defalcarea țesuturilor (defalcarea proteinelor și a grăsimilor pentru a face glucoza [zahăr] pentru energie). Potrivit doctorului Dr. Ray Peat, acest proces de catabolism muscular eliberează aminoacizi precum cisteina, metionina și triptofanul, care sunt toate anti-metabolice ale Tiroidei. Acest lucru se întâmplă deoarece este calea corpului de a fi WISE, prin comunicarea cu Tiroida și spunându-i să împiedice conversia hormonului tiroidian activ pentru a vă salva corpul de a se prăbuși.

Este nevoie de Tiroidă pentru ca Suprarenalele să funcționeze bine și un colesterol adecvat ca materie primă. Este popular să vorbim despre „supraaglomerări slabe”, dar cortexul suprarenalian se regenerează foarte bine. Experiențele pe animale au făcut ca animalele care nu dispun de măduva suprarenală, să nu poată regenera repede tesuturile producătoare de steroizi, cortex. Deci, cred că oamenii cu „scăderea suprarenalelor” sunt pur și simplu cu tiroida subactivă și lipsiți de nutrienți.” Vedeți – atunci când mâncați mese obișnuite cu nutrienți obișnuiți, care dau corpului dvs. ceea ce are nevoie și când mâncați alimente care funcționează pentru starea digestivă a organismului , glandele suprarenale nu trebuie să muncească foarte mult. Ele rămân fericite, astfel încât, în acele momente intense de stres acut, acestea își fac treaba: să creeze energie în momente în care stresul amenință viața. Cu toate acestea, glandele suprarenale nu au fost menite să reziste stresului CRONIC care se întâmplă zilnic după ce nu îndepliniți cerințele organismului.

Diagnosticarea greșită a oboselii suprarenale

Pentru a face lucrurile mult mai rău, medicii de multe ori nu diagnostichează această problemă. Dr. Wilson oferă exemplul unei femei, a fost la 37 de medici înainte de a primi în cele din urmă un diagnostic corect și un sentiment de speranță. Deci, de ce medicii nu recunosc oboseala suprarenală? În școala medicală, sunt învățați să caute o disfuncție adrenală extremă – boala Addison, care apare atunci când glandele produc cortizol mult prea mic și sindromul Cushing, care provine din producția excesivă de cortizol. Ei verifică funcția suprarenală prin testarea nivelurilor ACTH, utilizând o curbă clopotnică pentru a recunoaște nivelele anormale. Aici apare problema. Testele ACTH iau în considerare doar partea superioară și inferioară de 2 procente a curbei anormale, dar simptomele disfuncției suprarenale apar după 15% din media pe ambele părți ale curbei. Cu alte cuvinte, glandele suprarenale pot funcționa cu 20% sub medie și corpului tău prezentând simptome de oboseală suprarenale, dar majoritatea medicilor nu vor recunoaște ca ai o problema. Din fericire, există modalități prin care vă puteți testa pentru oboseala suprarenală. Pentru a începe, continuați să vă „verificați” simptomele pe care le-ați confruntat.

Simptomele oboselii suprarenale:

• Dimineața esti obosit – Nu prea puteți să vă „treziți” până la ora 10 dimineața, chiar dacă ați fost treaz de la 7 dimineața

• După-amiaza „scăzută” (sentimente de somnolență sau gândire încețoșată) de la 14:00 la 16:00.

• Ritmul de energie la 18:00 – În cele din urmă vă simțiți mai bine..dupa somnul de după-amiaza.

• Somnolență de la 21:00 la 22:00 – Cu toate acestea, rezistați să nu dormiți.

• „Al doilea avânt”, la ora 23:00, care durează până la ora 1 dimineața, când adormiți în sfârșit.

• Poftă pentru alimente bogate în sare și grăsime

• Creșterea simptomelor PMS sau Menopauzei

• Ușoară depresie

• Lipsa de energie

• Capacitatea scăzută de a gestiona stresul

• Slăbiciune musculară

• Creșterea alergiilor

• Slăbiciune sau amețeala atunci când vă ridicați de la o ședință sau într-o poziție verticală

• Lipsa poftei de Sex

• Suspiciunea frecventă

• Incapacitatea de a manipula alimente bogate în potasiu sau carbohidrați, cu excepția cazului în care sunt combinate cu grăsimi și proteine

• În plus față de observarea acestor simptome, poți verifica în mod obiectiv oboseala suprarenale folosind următoarele trei teste:

》 Semnul Ragland (teste de presiune sanguină) – (Echipament necesar: aparatul de tensiune arterială la domiciliu)

• Luați tensiunea arterială în timp ce stați jos. Apoi, ridicați-vă și luați imediat tensiunea arterială. Numărul dvs. sistolic (primul) ar trebui să fi crescut cu 8-10 mm. Dacă a scăzut, probabil că aveți oboseală suprarenală.

》 Examenul de dilatare a pupilelor – (Echipament necesar: lanternă și o oglindă)

• Priviți în oglindă și poziționați lanterna în pupila unuia dintre ochi. Ar trebui să se contracteze. Dacă, după 30 de secunde, rămâne la aceeași formă, sau chiar mai rău, se dilată, cel mai probabil aveți oboseală suprarenală.

》 Durere atunci când se apasă pe glandele suprarenale (situată peste rinichi) Deși examenul de laborator ACTH nu testează eficient oboseala suprarenală, se poate efectua un Test de Cortizol Salivar. Nu aveți nevoie de trimitere pentru acesta. De fapt, puteți chiar să cumpărați testul online, să îl faceți acasă și să trimiteți proba la un laborator pentru rezultate. Dr. Wilson este foarte pozitiv cu privire la eficacitatea testului cortizolului salivar în diagnosticarea oboselii suprarenale.

Tratamentul oboselii suprarenale

„Sănătatea adrenală optimă este una dintre cheile majore pentru bucuria vieții”, spune dr. Wilson. Dacă aveți oboseală suprarenale, puteți să „trăiți” din nou viața, modificând stilul de viață și dietetic pentru a vă trata tulburarea.

Tratarea oboselii suprarenale este la fel de simplă:

• Întinzandu-va în timpul pauzelor de lucru (de preferință de la ora 10:00 și din nou oricând între orele 15:00 și 17:00)

• Dormiți până la ora 9 dimineața cât mai des posibil

• Râdeți, Zâmbiți

• Faceți exerciții fizice

• Minimizați stresul

• Eliminați oamenii negativi din viața dvs.

• Consumați mese regulate

• Mestecați bine

• Faceți ceva distractiv în fiecare zi

• Combinați carbohidrații cu proteine ​​și uleiuri

• Evitați alimentele nesănătoase

Premisa de baza este să începeți ziua cu proteine și să vă relaxati în carbohidrati mai sănătoși cu fiecare masa, încheind cu cea mai mare masă de carbohidrati a zilei. Proteina vă va ajuta să vă treziți, iar carbohidrații vă vor ajuta să pregătiți corpul pentru somn – când ar trebui să dormiți!

• Mâncați intre cinci si șase porții de legume în fiecare zi

• Luați suplimente de magneziu

• Adăuga sare de mare la dieta ta

• Utilizați 2.000 până la 5.000 de miligrame de vitamina C în fiecare zi

• Suplimentați cu vitamina E cu tocoferolii

• Luați suplimente complex B care sunt bogate în B6 și acid pantotenic

• Adăugați extract de rădăcină de lemn dulce în regimul dvs. ca supliment alimentar Dacă luați în serios planul de tratament, vă puteți aștepta să vă vindecați oboseala suprarenală:

– Țineți planul de la 6 până la 9 luni pentru oboseala adrenală minoră

– 12 până la 18 luni pentru oboseală moderată

– Până la 24 de luni pentru oboseală adrenală severă

Iată alte sfaturi pentru suprarenale de care aveți nevoie:

1. Asigurați-vă că obțineți suficientă vitamină C (dacă nu luați suplimente), consumand o mulțime de alimente bogate în această vitamină, cum ar fi: pepene galben, kiwi, portocale, ardei roșii și galbeni, broccoli, frunze închise la culoare etc.

2. În primul rând, asigurați-vă că dieta dvs. este curată! Asta înseamnă să eliminați alimentele prelucrate, cu conținut ridicat de zahăr sau foarte prăjite sau „regătite”.

3. Stai departe de orice stimulent cum ar fi cofeina, fumatul și alcoolul.

4. Cosumați fructe proaspete, legume, fructe cu coajă lemnoasă, semințe, acizi grași esențiali, cum ar fi semințe de cânepă sau de dovleac, germeni, usturoi, ceapă și ciuperci shitake.

5. Migdalele, nucile Pecan, sparanghelul, spanacul, strugurii și bananele sunt esențiale alimente suprarenale, deoarece sunt surse vegane de vitamina B și potasiu.

6. Vă rugăm să vă consultați întotdeauna cu medicul dvs despre plantele medicinale și /sau naturopate înainte de a utiliza medicamente din plante medicinale. Plantele medicinale sunt instrumente puternice care vindecă, dar efectele vor varia în funcție de antecedentele medicale sau dacă sunteți în prezent pe medicamente farmaceutice.

Studiu de caz:

Karen – 30 ani, director de vânzări.

„M-am luptat cu probleme suprarenale înainte de a aborda calatoria mea spre sănătate. Am fost atât de frustrată și nu aveam nici o idee, ce era în neregulă cu mine. Doctorii au fost indiferenți și au încercat să mă pună pe Zoloft, un antidepresiv. Nu a existat niciodată liniște în viața mea, în care să fiu confortabilă să nu iau produse farmaceutice, dar eram atât de disperată, încât le luam. Mi-a făcut numai lucruri grave; M-am simțit ca un cadet în spațiu. Am oprit administrarea și am căutat un medic holistic care m-a inspirat să încep propria mea călătorie pe vindecare holistică.

1. Prima abordare: plantele medicinale

Schisandra – Este un adapogen care echilibrează întregul tău corp, nu doar o problemă specială. Schisandra vă poate ajuta corpul să facă față stresului. Orice mic impuls împotriva efectelor stresului merită să îl încercați. Deși probabil că nu ați auzit înainte de Schisandra, a fost folosită de mii de ani în medicina chineză pentru a ajuta să consolideze energia „qi” sau viața/energia, pentru a reduce stresul, lupta cu anxietatea și insomnia și mărește energia. Poate ajuta la îmbătrânire, boala hepatică, stimulează sistemul imunitar, combate PMS și multe altele.. Este un lucru atât de mic care face atât de multe. Încercați să luați aproximativ 150 mg de două ori pe zi.

Ginseng: una dintre cele mai populare plante chinezești. Această rădăcină aromatică crește de obicei la aproximativ 2 metri lungime sau mai mult și este adesea poziționată. A fost mult timp apreciată în cultura chineză ca pe un remediu pentru tot ceea ce îți făcea rău, de la febră la boli inflamatorii, pentru normalizarea ciclul menstrual al femeilor, etc. Este, de asemenea, prețuită pentru că are capacitatea de a vă întări și echilibra vitalitatea. Ginseng promovează vigoarea mentală și fizică, stimulează sistemul nervos central și ajută la întinerirea glandelor suprarenale! Luați aproximativ 200 mg de două ori pe zi pentru a simți efectele. Când luați ginseng, luați-l timp de 3 săptămâni și apoi pauză timp de 2 săptămâni înainte de a începe din nou. Când veți obține energia naturală de la ginseng, puteți să reduceți cafeaua și alte surse de cafeină. Prea mult de un anumit tip bun poate crea dezechilibru.

Rhodiola: Această rădăcină uimitoare a fost folosită de secole pentru a spori atât energia, cât și longevitatea. Dacă întâmpinați dificultăți în găsirea ei, verificați etichetele pentru ierburi ca rădăcină, arctică sau rădăcină de aur. Este similar cu puterile de vindecare la ginseng. Rhodiola este un ajutor perfect pentru oboseala Suprarenală, deoarece ajută la promovarea energiei la nivel celular (ATP). Ea armonizează producția de hormoni de stres pentru a ajuta la crearea unei minți, corp și spirit liniștit. Efectele sunt compuse atunci când sunt combinate cu Ashwagandha. Luați 200-500 mg, de două ori pe zi.

Ashwagandha: Aceasta provine dintr-un arbust care este utilizat în mod obișnuit în vindecarea ayurvedică. Este un alt adapogen care vă ajută să echilibrați corpul și să vă restaurați glandele suprarenale. Folosit pentru a-ți construi forța și vitalitatea, este de asemenea util pentru anxietate, uitare, normalizarea nivelului de zahăr din sânge și, bineînțeles, pentru depresie. Aceasta planta este minunată pentru că nu vă provoca somnolență. Încercați să începeți la aproximativ 600 mg pe zi. Doza poate fi crescută treptat până la 1000 mg pe zi, dacă este necesar.. Acestea vor ajuta la combaterea oboselii și pentru a ajuta glandele suprarenale să se simtă mai bine în timp util. Rețineți, de asemenea, că plantele medicinale tratează problema vs. prin eliminarea simptomelor, dar adesea durează între 2-6 luni plus o alimentație adecvată, pentru ca rezultatele să fie maxime, totuși, atunci când sunt luate cu sârguință, își fac foarte bine treaba.

2. A doua Abordare

Calmează-te și relaxează-ți corpul și mintea înainte de a merge la culcare. Evitați utilizarea televizorului, a internetului și a telefonului mobil cu cel puțin o oră înainte de culcare și bucurați-vă de o baie caldă sau un duș relaxant și un ceai de mușețel sau tulsi, înainte de a vă retrage la somn. Am aflat că lumina albastră din ecranele computerului, TV-ului sau telefonului poate modifica ritmul tău circadian și poate provoca, de fapt, insomnie! Dacă aveți o urgență, activați filtrele de ecran. Potrivit dr. Alan Christianson, autorul „Dieta de Renașterea Suprarenală”, televizoarele, laptopurile, telefoanele, nu sunt bune nici dimineața devreme pentru că accelerează undele creierului.

Asigurați-vă că primiți un minim de opt ore de somn de calitate și încercați să intrați în pat înainte de miezul nopții, ora 22:00 este optim. Dr. Christianson sugerează să vă permiteți să vă treziți în mod natural, în loc să vă bazați pe un ceas deșteptător:

„Zgomotele puternice declanșează un răspuns surprinzător, care vă trezește cu siguranță, dar ele vă activează și alarma interioară, ceea ce face ca stresorii zilei să fie mai intenși” – dr. Alan Christianson

Oferiți-vă două săptămâni în care să faceți din somn o prioritate și vedeți cât de bine vă puteți simți”. Dr. Alan Christianson Dr. Christianson sugerează, de fapt, că cei care sunt sever lipsiți de somn au o „somnolență”. El recomandă să meargă undeva timp de trei zile și să doarmă cât mai mult posibil. Acest lucru nu este fezabil pentru toată lumea, dar dacă faceți acest lucru pentru Somn, ar putea fi o idee bună!

3. A treia Abordare

Ascultați zilnic cel puțin 20 de minute de muzică liniștitoare. Puteți face acest lucru oricând în timpul zilei și înainte de a adormi, de asemenea. Muzica poate avea un efect puternic asupra calmării minții și a sistemului nervos, împiedicând trimiterea mesajelor de stres la nivelul glandelor suprarenale. 4. A patra Abordare

Practicați yoga și/sau meditația. Acestea vor avea efecte similare cu muzica liniștitoare, și poate chiar mai mult, în funcție de individ. Oboseala suprarenală este rezultatul faptului că organismul dumneavoastră se află într-o stare de stres aproape constant și poate fi stres mental, emoțional sau fizic.

Totul se referă la recunoașterea legăturii minte-corp atunci când vine vorba de tensiune, iar acel calm vă calmează. Gasiti timp cel puțin 30 de minute pe zi pentru a face mișcări lente, relaxante și pașnice.

” Orice peste jumătate din efortul dvs. maxim va determina creșteri substanțiale ale nivelurilor de cortizol. În consecință, aceasta va bloca pierderea de grăsimi, chiar dacă ați putea arde mai multe calorii.” spune dr. Alan Christianson

„Autorul dietei „Resurse suprarenale” indică numeroasele avantaje ale exercițiilor fizice în aer liber, inclusiv vitamina D naturală, lumina soarelui echilibrând ritmul circadian, ajutând la un somn mai sănătos pe timp de noapte. Dr. Christianson recomandă, de asemenea, evitarea unor perioade prelungite de sedentare.

5. A cincea Abordare

Folosiți Aromoterapia pentru a ușura stresul și anxietatea. Ardeți diferite mirosuri înainte de culcare, au efecte dovedite pentru eliminarea sentimentelor de stres și anxietate, iar uleiurile esențiale pot funcționa excelent ca masaj. Care este cel mai eficient poate varia oarecum de la o persoană la alta, dar uleiurile esențiale de vanilie și lavandă sunt de obicei utilizate atunci când există anxietate.

Este un plan pe care oricine cu energie scăzută sau oboseală de orice fel îl poate începe să îl pună în aplicare astăzi! Viața reală, comunitatea față-in-față este o nevoie umană – mai ales pentru extrovertiți! Dr. Christianson abordează chiar acest lucru în cartea sa: „Oamenii sunt animale sociale; care nu au contact cu ceilalți, pot fi printre cele mai traumatizante experiențe. Nu numai că izolarea provoacă moartea precoce, dar s-a dovedit că aceasta duce și la obezitate.”

Ieșiți, comunicați, zâmbiți..

Surse:

https://www.naturalnews.com/019339_adrenal_fatigue_chronic_stress.html

http://www.youngandraw.com/foods-herbs-that-help-combat-adrenal-fatigue/

Traducerea: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.