Suprarenalele îți afectează Tiroida?

Conexiunea Suprarenalelor cu Tiroida este adesea ratată de medicii care verifică numai Tiroida. Înțelegerea modului în care aceste glande se afectează reciproc vă ajută să abordați oboseala suprarenală și hipotiroidismul în același timp. Scopul întregii asistențe medicale naturale este de a rezolva cauza problemei, nu doar simptomul. Dacă tratați valorile de laborator ale tiroidei, dar nu verificați funcția suprarenală, este posibil să pierdeți ceva!

Ce sunt glandele suprarenale?

Glandele suprarenale sunt mici glande endocrine care sunt în partea de sus a rinichilor. Ele produc o varietate de hormoni care afectează neurotransmițătorii, tensiunea arterială și, în cele din urmă, toate procesele corporale. Șansele sunt ca,dacă aveți oboseală suprarenală veți avea probleme și cu tiroida. Și invers…

Ce face glanda tiroidă și cum se raportează la glandele suprarenale?

Tiroida este așezată ca un fluture la baza gâtului. Ca și glandele suprarenale, hormonii tiroidieni afectează fiecare celulă a corpului. Tiroida la rândul ei este afectată de neurotransmițători, dietă, toxicitatea din umpluturile dentare, infecțiile, lipsa de nutrienți și multe altele. Glanda este adesea o țintă a anticorpilor autoimunici, cum ar fi boala Hashimoto sau Graves. Hormonii tiroidieni afectează metabolismul, părul, fertilitatea, pielea, ritmul cardiac, intestinele și multe altele.

Conexiunea Suprarenalelor și Tiroida

Imaginați-vă suprarenalele ca un motor al mașinii dvs. și tiroida ca pedala de accelerație. Dacă motorul este stricat, puteți apăsa pe accelerație cât timp doriți, dar nu veți porni deloc. De asemenea, dacă acceleratorul este întrerupt, nici cel mai bun motor din lume nu poate răspunde. Aceasta creează o relație de vizibilitate între tiroidă și suprarenale. Dacă o parte este prea sus, aceasta va împinge partea cealaltă spre jos. Dacă o parte este prea mică, cealaltă se va ridica pentru a compensa. Aceasta este înțelepciunea corpului pentru a vă oferi încă energie, vă ajută să evitați declinul. Problemele legate de obezitate adrenală și problemele tiroidiene pot fi corelate. Tratarea doar a tiroidei face acest lucru mai rău.

Văd mulți clienți pe medicamente tiroidiene care au într-adevăr o problemă SUPRARENALĂ, nu o problemă tiroidiană. Un semn sigur este că atunci când aud „medicamentele tiroidiene au funcționat foarte bine pentru o vreme, dar au încetat să mai lucreze, așa că a trebuit să măresc doza”. Ceea ce s-a întâmplat este că supraaglomerările obosite au spus Tiroidei că A CĂZUT, pentru că motorul (suprarenalele) este în pericol de ardere. Metabolismul tiroidian scade apoi reglarea – răspunsul corect în timp ce organismul așteaptă să vă controlați stresul fizic sau emoțional.

Prin adăugarea medicației tiroidiene, evitați acest mecanism de feedback. Apoi, suprarenalele trebuie să insiste și mai mult că tiroida încetinește. Astfel, rezultă doze mai mari și mai mari de medicamente tiroidiene.

Opusul poate fi adevărat. Dacă glandele suprarenale sunt arse și produc cortizol în exces, corpul dvs va suprima tiroida pentru a va proteja motorul adrenal prețios de aderi. Neurotransmițătorii, cum ar fi GABA și serotonina, ajută la reglarea tuturor acestor aspecte și nu este neobișnuit să văd că, pacienții au nevoie de asistență GABA pentru a ajuta la reglarea excesului de adrenalină, anxietate și stres. (În timp ce GABA este disponibilă în magazine, nu funcționează foarte bine – prefer să fie Passion Flower ca suport GABA. Passion Flower este incredibil de utilă pentru oboseala suprarenală, te vei simți „conectat” și poți dormi bine.)

Ce se întâmplă atunci când ambele, suprarenalele și tiroida sunt epuizate?

Dacă aveți oboseală cronică adrenală, veți folosi mai mult hormon tiroidian pentru a compensa lipsa de cortizol. Acest lucru duce la oboseala tiroidiană! Testați glandele suprarenale înainte de a trata tiroida – înainte de a începe să utilizați hormonul tiroidian, faceți un test de cortizol salivar care măsoară cortizolul zilnic total și modul în care este distribuit în timpul zilei.

Stresul este ceea ce epuizează suprarenalele. Dacă observați o lungă listă a simptomelor suprarenale și tiroidiene, atunci trebuie să îngrijiți ambele sisteme în același timp.

O dietă sănătoasă plină de proteine ​​de buna calitate și o gama colorată de fructe și legume, împreună cu suportul nutrienților, va ajuta glandele suprarenale și tiroida să revină pe drumul cel bun. Luați în considerare utilizarea unei proteine ​​de zer de înaltă calitate la micul dejun pentru a ajuta la stimularea energiei dimineața și pentru a îmbunătăți metabolismul pe tot parcursul zilei.

Nutrienți cheie pentru adrenale includ pantetina, coenzima Q10, vitamine B, magneziu și vitamina C.

Nutrienți cheie pentru a sprijini formarea hormonilor și producția de energie includ seleniu, tirozină, mangan, iozol, iosol și coenzima Q10 și vitamine B.

De asemenea, este important să găsiți un nivel de exercițiu pe care îl puteți face în mod consecvent și apoi să măriți treptat. Puteți face exercițiile aerobice de trei ori pe săptămână, atunci când sistemul vostru adrenal cât și cel tiroidian va funcționa mai bine. Nu exagerați prea mult cu exercițiile fizice; fiți consecvent și îmbunătățiți treptat ceea ce puteți face.

Împărtășiti conexiunea suprarenală și cea tiroidiana, este mai ușor să le reconstruiți pe amândouă. Corpul VREA să se vindece. Trebuie să nu mai fiți stresați.

Sursa: https://www.ondietandhealth.com/are-your-adrenals-affecting-your-thyroid/

Traducere: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.