STTM : Rezultatele testelor de sânge.. sunt normale??

Modul Optim de a interpreta rezultatele Valorilor de Laborator (Notă: Tiroida România ca și STTM este un site bazat numai pe informații a pacienților care au raportat sau a învățat din tratamentul lor. Colaborați cu medicul dvs. Acest lucru nu este menit să înlocuiască această relație sau orientare).

Știați că Tiroida România este primul site românesc care raportează toate cele de mai jos? Acest lucru a început cu ani în urmă. 

PREGĂTIRE pentru Testele de Sânge :

a) Pentru majoritatea testelor de mai jos, am învățat de la mai mulți medici că trebuie să oprim pentru un minim de 12 ore, tratamentele sau suplimentele și chiar nimic în dimineața zilei de test.

b) Pentru Fier, trebuie să fie oprit suplimentul pe bază de Fe timp de 5 zile înainte de testare.

c) Pentru Coritizolul salivar, am învățat să fie oprit orice supliment care conține cortizol sau pe bază de cortizol cu două săptămâni inainte „dacă este posibil“.

SUPRARENALELE Cortizolul Salivar 24 Ore

Acesta este un test la domiciliu pentru a evalua nivelul de cortizol circadian și celular la momentul cheie pe parcursul unei perioade de 24 ore. Este mai precis decât cortizolul din sânge, am văzut asta în mod repetat, cel din urmă măsoară cortizolul legat și nelegat, nu și nivelul celular cum este la cel din saliva, și astfel sângele poate da o idee falsă a ceea ce se întâmplă cu adevărat.

Am observat, în mod repetat, că suprarenalele sănătoase vor avea următoarele rezultate :

– 08:00 dimineața: nivelul de sus

– 12:00 prânz, nivelul de sus

– 16:00 -17:00 după amiază: mijlocul intervalului

– 24:00 miezul nopții: în nivelul de jos.

Pentru acuratețe, pacienții au învățat că este nevoie să fie oprit orice supliment de sprijin adrenal, orice medicament care conține cortizol, orice plantă aromatica care sprijină funcția suprarenala, zincul sau rădăcina de lemn dulce cu cel puțin două săptămâni înainte de testare … Evitați consumul de alimente care poate influența testul.

Aldosteronul: Măsoară hormonul suprarenal aldosteron, care ajută la reglarea nivelului de sodiu și potasiu din organism, ajută la păstrarea nevoii de sare, care la rândul său ajută la controlul tensiunii arteriale, distribuția fluidelor în organism, precum și echilibrul de electroliți din sânge. Am observat că nivelul de mijloc sau mai mic, este de multe ori 4.0 -31.0 ng /dl (sau 0 -28, de exemplu), există motive de suspiciune că glandele suprarenale nu produc suficient, în general, vă va pune în gama superioară. Acest lucru este cel mai bine de testat dimineața și fără aport de sare timp 24 ore. Femeile trebuie să-l facă în prima săptămână după perioada menstruala, deoarece creșterea progesteronului poate ridica nivelul de aldosteron. Testarea nu ar trebui să fie făcută când suferiți de o boală (aldosteronul scade ca răspuns la boală), sau în timpul perioadelor de stres intens (aldosteronul crește), sau imediat după efort fizic intens (crește). Fiind gravidă rezultatul să fie dublat de aldosteron. Ești la ciclu menstrual? Este recomandat să testați aldosteronul în prima săptămână a ciclului menstrual (de exemplu în prima zi de sângerare), sau la începutul săptămânii după menstruatie atunci când progesteronul este cel mai scăzut. Progesteronul poate conduce aldosteronul în sus în mod fals și progesteronul începe să crească, la sfârșitul celei de a doua săptămâni a ciclului.

DHEA-S: Măsoară mama tuturor hormonilor steroizi și sexuali. De obicei este măsurată în conjuncție cu Cortizolul salivar de 24 de ore. Este greu să știi exact unde nivelul DHEA al unei persoane sau cum „ar trebui fie”. Dar aici am observat: în prezența unei probleme de cortizol scăzut, DHEA se va ridica spre nivelul de sus, care încearcă să compenseze cortizolul scăzut. Dar, daca cortizolul scăzut continuă, DHEA va scădea destul în interval.

ACTH STIM (nu este necesar pentru majoritatea, cu excepția cazului în care există suspiciuni de o problemă gravă suprarenala): Testul de stimulare ACTH numit testul cosintropin, măsoară capacitatea glandele suprarenale stimulate de ACTH, o glanda pituitară și este utilizat pentru a diagnostica boala Addison sau Cushing, precum și hipopituitar. De obicei este efectuat într-un cadru ambulatoriu și durează doar câteva ore. Un ACTH sintetic este injectat in braț si sunt masurate răspunsul nivelurile de cortizol plasmă Va trebui să fie rapid, iar testul se face de obicei dimineața. Nu poți fi pe medicament sau supliment de cortizol. Un test de plasmă ACTH se face adesea pentru a măsura cantitatea de ACTH secretat de glanda pituitara. Nivelurile de cortizol se va dubla dacă glandele suprarenale nu sunt bolnave. ACTH nu a fost dovedit de a fi un test bun pentru oboseala suprarenala manifestată de pacienți tiroidieni.

HORMONII TIROIDIENI

T3 Liber/FT3 este un hormon tiroidian activ. Liber T3 fața de T3 înseamnă că măsurați ceea ce este disponibil și nelegat în organism. Cei pe o cantitate optimă de tiroidă deshidratată, cu nici un simptom de hipotiroidie și în prezența suprarenalelor sănătoase, tind să aibă un T3 liber spre partea superioară a intervalului, pacienții au observat asta de fiecare dată. Dacă sunteți pe tiroida deshidratata (mai ales dacă doza e mai mică de 3 grain) și T3 liber este mare sau peste interval în prezența continuă a simptomelor de hipotiroidie, sau chiar simptome hiper (anxietate, tremuraturi), pacienții au observat că poate fie un indiciu de oboseala suprarenala, alias cortizol scăzut.

Dacă nu sunteți pe medicație de tiroida : 

1) T3 liber mare, ai putea avea boala Hashimoto, veți avea nevoie de cele două teste ale anticorpilor pentru a discerne, sau boala Graves, este nevoie de testul TSI 

2) în cazul T3 liber este la mijlocul intervalului sau mai mic și în prezența simptomelor de hipotiroidie, posibil să aveți hipotiroidism, indiferent cât de scăzut este TSHul.

Pacienții consideră că nu este o idee bună de a lua medicație ce conține T3 în dimineața zilei de test.

T4 liber/FT4 este hormonul tiroidian de stocare. T4 Liber fața de T4 înseamnă că măsurați ceea ce este disponibil și nelegat in organism. În general, pacienții pe o cantitate optimă de tiroidă deshidratată va avea un FT4 lîn jurul valorii de nivel mediu când FT3 este în partea de sus și în prezența glandelor suprarenale sănătoase. Dacă aveți FT4 scăzut și un nivel mediu sau ușor mai mare de FT3, aceasta înseamnă de obicei că T4 este in conversie ca un nebun pentru a vă oferi T3 de care aveți nevoie.. ceea ce înseamnă Hipo.

T3 REVERS: Organismul produce RT3 natural pentru a se debarasa de excesul de T4 în orice moment, dar în unele cazuri, când este nivel mare sau cortizolul scăzut, sau niveluri inadecvate de Fier, se produce în exces și excesul blochează celula receptoriilor la primirea de T3 in mod regulat.

Din experiențele pacientilor am descoperit:

1) Raportul nostru între T3 liber și de RT3 în același timp. Am învățat și observat că cei care nu au o problemă gravă de RT3 au un raport sub aprox. 20, adică FT3 este de 20 de ori sau mai mare decât RT3.

2) Raport individual RT3. Pentru intervale care încep de la 8 sau 9, văzând ca un rezultat începe să se deplaseze peste 11 este un semn că RT3 merge în sus, spre a deveni o problemă. În Australia sau în alte țări intervalele sunt: 140-540 un RT3 sănătos fiind în jur de 165 sau mai mic sau 170-450 un RT3 sănătos fiind în jur de 196 sau mai puțin.

TSH: Am observat că este cel mai utilizat test de Laborator. TSH este cel mai recomandat în diagnosticarea unei probleme hipofizar, decât o problema a Tiroidei. Un TSH foarte scăzut cu un T3 liber scăzut de departe este o problemă hipopituitara. Noi știm că oamenii sănătoși tind să aibă un TSH intre 1-2 și nu mult mai mare. De asemenea știm că multe persoane cu hipotiroidism pot avea un rezultat „normal“ si din păcate va dura mulți ani de zile ca acesta să crească suficient pentru a fi diagnosticat în mod corespunzător cu hipotiroidism. Si altfel, vom plăti sincer pentru aceasta neatenție. În realitate TSH- ul din organismul dvs., numit hormonul stimulator tiroidian, este un mesager al hormonului hipofizar. Da, medicii folosesc un hormon hipofizar să vă spună, dacă aveți o problemă de tiroida. De exemplu, în cazul în care organismul tău are nevoie de mai mulți hormoni tiroidieni, glanda pituitara eliberează TSH pentru a bate la „ușa” tiroidei de a produce mai mulți hormoni. Deci teoretic, cel „mai mare și recomandat test de laborator TSH”,este că țipă la tiroida sa producă!!! Creatori testului de laborator TSH au venit cu un „interval“, care se presupune că corespunde funcției tiroidiene sănătoase. Deci, teoretic, în cazul în care rezultatele de laborator ale TSH sunt mai mari decât intervalul, aceasta ar implica că ceva declanșează TSH de a fi un pic prea activ în a țipa la tiroida. Acel ceva ar fi o tiroida bolnavă, numit hipotiroidie. Dar există probleme cu această metodă de diagnostic. În primul rând, puteți avea un rezultat așa numit normal, dar să fiți în mod clar cu simptome de hipotiroidie. De ce? Deoarece testul TSH nu se poate măsura în cazul în care toate celulele și țesuturile primesc hormoni tiroidieni eliberați. Unele pot primi și deci rezultatul normal de TSH , iar unele pot să primească, deci Glanda, adică simptome clare. În al doilea rând, dacă aveți Hashimoto, rezultatele de laborator vă poate balansa între hipo și hiper și testul de laborator poate reprezenta mijlocul leagănului.

T7, TOTAL T3, T4 TOTAL, Invers, etc: inutil pentru nevoile noastre speciale ….

Cei doi anticorpi Hashimoto 

Anti-tiroglobulina: măsoară nivelul proteinei anticorpilor anti-tiroglobulina pentru a discerne prezența bolii Hashimoto. În general, in cazul în care acest lucru este deasupra intervalului, ai o boală autoimuna a tiroidei- Hashi. Rezultatul trebuie să fie „mai puțin decât“ intervalul prevăzut, dar trebuie să faci ca ATPO să scadă, de asemenea. (acesta trebuie să fie scăzut pentru a fi liber de Hashi!)

A-TPO Anticorpul tiroidian TPO, peste nivelul normal indică prezența bolii Hashimoto. În general, în cazul în care acest lucru este deasupra intervalului, ai o boala autoimună a tiroidei -Hashimoto. În cazul în care rezultatul este sub, sau în intervalul prevăzut, ar putea fi bine, dar trebuie să fie făcut și celălalt test al anticorpilor Antitiroglobulina.

NOTĂ IMPORTANTĂ: deoarece sunt persoane cu Hashi dar pot avea, de asemenea si anticorpii Graves, mulți pacienti trebuie să teste TSI și Trab .

TSI reprezintă Stimularea Imunoglobulina a Tiroidei și Trab reprezintă anticorpii receptorului tirotropinei. TSI la nivel 80 sau mai jos este considerată remisie. În mod ideal, ar trebui să le aveți la zero Laboratoarele folosesc intervale ca >140 sau > 125 (depinde de laborator) pozitiv pentru boala Graves. Trab ar trebui să fie „nedetectabil“. Remisia este atunci când Trab (PLUS TSI – sub 80) este mai mică decât .9. Specialiști folosesc, de asemenea, un test numit TBII, dar nu suntem siguri care sunt nivelurile perfecte pentru acesta.

Nivelurile de FIER CONEXE (și aveți nevoie de toate patru, nu doar de feritină)

Feritina: Măsoară nivelurile stocate de fier. Optim, Feritinina la femei este adesea 70-90; bărbații tind să fie puțin peste 100, cum ar fi 110-120.

• În cazul în care feritina este scăzută împreună cu niveluri inadecvate / scăzute de fier și de saturație%de obicei indică pur și simplu deficiență de fier, care este comuna la cei pe medicație numai de T4 sau nediagnosticati, sau netratati. Dar noi nu tratăm feritină scăzută. Noi tratăm nivelul inadecvat de fier și % saturația de-a lungul timpului, feritina este oscilatorie.

• În cazul în care feritina este redusă cu un nivel de fier foarte bun sau ridicat, plus un CTLF în mijloc 300 sau mai mare, indică o intoxicatie de metale grele și o activă mutație MTHFR .

• În cazul în care feritina este mult mai mare , împreună cu nivel scăzut mai puțin de fier poate indica o INFLAMAȚIE, și inflamația este comună la anumiți pacienți tiroidieni pentru o varietate de motive. În cazuri mai puțin frecvente, feritina mai mare poate fi la bolile de ficat, alcoolism, diabet, astm, sau anumite tipuri de cancer. Dar pentru majoritatea dintre noi, este vorba doar despre inflamația de hipotiroidie, sau probleme de gluten, sau necunoscute. Deci, avem nevoie pentru a reduce inflamația înainte de a lua suplimente de fier.

• În cazul în care feritina este mare împreună cu un nivel ridicat de fier seric este posibil să aveți hemocromatoza, o condiție moștenită. Colaborati cu medicul dumneavoastră. Apropo, am aflat că ar trebui să oprim toate suplimente de fier cu cel puțin 12 ore pana la 5 zile înainte de testare pentru a vedea dacă suplimentarea lucrează pentru noi.

Fier Seric (numit fier sau fier total): măsoară cantitatea mică de fier circulant care este legat de transferina. Nivelul ok este „aproape“ de 110 pentru femei, iar 130 pentru bărbați. Intervalul de laborator european sau australian sunt ceva de genul 7-27, și optim este ’20 cel puțin pentru femei și mai mare pentru bărbați. Dacă este considerabil mai mari decât optim, ați putea avea o mutație MTHFR veți avea nevoie de testări suplimentare și de tratament. Mutația MTHFR conduce la un nivel scăzut al feritinei cu un nivel de fier normal sau mare, mulți dintre noi, am constatat asta. În cazul în care toate cele trei Analize de Fier sunt mari (fier seric,% saturație, iar feritina posibil să aveți o moștenire genetică hemocromatoză și puteți să întrebați medicul pentru testarea acesteia.

% SATURATIA de fier: Femeile trebuie să fie „aproape“ de 35%, bărbații merg de la 38% la 40-45% . La fel ca la toate analizele de fier, ar trebui să eliminăm suplimentele pe bază de Fe 12 ore până la 5 zile înainte de testare.

CTLF (capacitate totală de legare a fierului): analizată dacă o proteina numita transferina produsă de ficat, este suficient pentru a transporta fierul în sânge. Folosit pentru a determina anemia sau nivelul de Fier scăzut din Organism. În cazul în care rezultatul este mare și în absența unei boli cronice, ați putea fi anemic. Cu cantități sănătoase de fier, acest test va fi scăzut.

ALTELE

B12: Măsoară o vitamina esențială, care poate fi scăzută la pacienții hipotiroidieni datorită acidului gastric scăzut. Am observat în mod repetat că un rezultat de laborator B12 optim este în partea superioară a intervalului, cum ar fi sfertul superior. Acesta nu este optim pentru a fi pur si simplu „în gama“. De exemplu, dacă intervalul este similar cu 180-900, un nivel sănătos pare să fie 800 sau mai mare. Dacă vă situați in interval 500-800, puteți suplimenta cu vitamina B12. Excepțiile sunt în cazul în care există o mutație MTHFR cat și mutația COMT versiunea de metil B12, ceea ce poate trimite nivelurile de vitamina B12 mult prea sus. Întrebați medicul pentru testare. S-a arătat în studiile pe analizele paciențiilor ca marea majoritate sunt la 350, ceea ce înseamnă că deficiența este foarte gravă și câțiva ani nedetectata. Intervalele de laborator sunt mult prea mici pentru B12 … în Japonia, în partea de jos a intervalului de 500. Testul de urină acid metilmalonic, de asemenea, numit umma, poate fi adăugat, deoarece este o detecție foarte sensibilă și va dezvălui deficiența cu adevărat.

FOLAT: De asemenea numit „acid folic“, aceasta este o vitamina care poate fi scăzută la pacienții in Hipotiroidism. Acidul folic este important pentru dezvoltarea prenatală, precum și sănătatea celulelor sanguine. Folat funcționează cu vitamina B12 în utilizarea și crearea proteinelor. „Folatul“ este indicat în loc de „acid folic“, mai ales dacă aveți MTHFR. Gama standard este 3-17, deci optim ar fi cel puțin 1/3 din mijlocul intervalului. Mai mare de atât valabil in MTHFR.

MAGNEZIU: pacienții cu glanda tiroidă pot avea magneziu electrolit cronic scăzut, care produce o multitudine de probleme protecție mai puțin in cancer, dezvoltarea musculara slaba, prea mult calciu, crampe, si multe alte afectiuni cronice. Pentru un nivel de magneziu mijlocul intervalului sau mai sus este optim.

 SODIUL (poate fi, de asemenea puternic legat de glandele suprarenale și aldosteron): Măsurarea nivelurilor de sodiu electrolit, care este exteriorul celulelor si un echilibru cu potasiu, care este interiorul celulelor. Sodiu reglează fluidele și joacă rol în funcționarea majoră a organismului. Acest lucru poate fi puternic legat de faptul dacă aveți un aldosteron scăzut sau nu. Am observat că oamenii sănătoși vor avea acest test „aproape“ de nivelul 142.

POTASIUL (poate fi, de asemenea legate de glandele suprarenale): Măsurarea de potasiu mineral electrolit, care este in interiorul celulelor și este în echilibru cu sodiu. Potasiul joaca un rol important in funcția rinichilor, inima și sistemului nervos. Atunci când potasiu este prea mare, se numește hiperkaliemia; atunci când prea mic, hipokaliemie. Se poate crește în prezența aldosteronului scăzut. Am observat că pacienții cu niveluri optime pot fi 4.2 sau mai mare. Spune asistentelor de la laborator să nu folosească garoul pentru testul de sânge. Poate ridica în mod fals rezultatul potasiului.

Renina: Măsoară hormonul enzima care reglează eliberarea de aldosteron și este efectuat în asociere cu testul aldosteron. În cazul în care renina este mare în interval cu un aldosteron scăzut, ai o cauza suprarenala. În cazul în care ambii hormoni sunt scăzuti în interval „poate“ exista o problemă pituitară. Întotdeauna testează împreună cu aldosteronul pentru a vedea dacă problema se datorează glandelor suprarenale (insuficienta suprarenala primara) sau hipofizara (insuficiență suprarenală secundară).

Testulul VITAMINA D: (25-hidroxi) , care este cel mai frecvent test al vitamina D. Vitamina D joaca un rol important in sistemul imunitar și alte acțiuni importante. 50-80 este obiectivul menționat mai mult. Mulți pacienți tiroidieni au nivel scăzut de D, din cauza problemelor digestive, nediagnosticate sau netratate, plus probleme de celiachie sau intoleranță la gluten. O a doua testare a Vit. D este Vitamina D1,25, forma biologic activă a vitaminei D. De ce? Ai putea avea o problemă genetică numită mutația VDR, adică Mutația receptorilor vitamina D25. Când cineva are o reacție la suplimentarea vit. D pare să indice o problemă paratiroidiana.

ZINC: Partea de sus a intervalului este optim

Sursa: https://stopthethyroidmadness.com/lab-values/

Traducere: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.