Sistemul limfatic și Cancerul

O rețea de țesuturi și organe, sistemul limfatic funcționează pentru a curăța și elimina toate toxinele și deșeurile din corp. Este un fapt interesant faptul că, corpul nostru are de 3 ori mai multă limfă decât sânge. Sistemul limfatic este cel mai important sistem de detoxifiere din organism, deci este extrem de important să știm ce îi poate perturba funcția. Intestinele conțin 80% din celulele noastre imunitare. Majoritatea acestor celule se găsesc în GALT, un țesut limfatic asociat intestinului. Sistemul limfatic este alcătuit din celule albe, cunoscute sub denumirea de limfocite, care sunt stocate în măduva osoasă, splină, adenoză, în spatele inimii și în toți ganglionii limfatici din organism.

Care este rolul sistemului limfatic?

Corpul nostru pompează sângele 90% și îl trimite înapoi în inimă, în timp ce celelalte 10% cuprind limfa. Toate toxinele, substanțele chimice, virușii, celulele canceroase și bacteriile sunt transmise prin limfă.

V-ați întrebat vreodată de ce fiecare tip de cancer este diagnosticat cu o biopsie a ganglionilor limfatici?

În cazul în care limfa nu este capabilă să curgă în mod corespunzător, acest lucru se datorează în principal dietei standard, celulele canceroase și deșeurile toxice nu pot fi eliminate. Dacă se întâmplă acest lucru, deșeurile sunt eliminate de intestine. Aceste toxine nu sunt recunoscute de sistemul imunitar. Ei mănâncă sistemul și provoacă metastaze.

Acesta este modul în care se răspândește cancerul

Din acest motiv, fiecare cancer este diagnosticat cu o biopsie a ganglionilor limfatici. Dacă cancerul este localizat acolo, acesta trece prin întregul corp. Datorită răspândirii, oamenii trebuie să se supună unei chimioterapii, care este cunoscută a fi extrem de otrăvitoare și dăunătoare. Acest lucru se datorează faptului că, chimioterapia nu face o diferență între celulele sănătoase și celulele canceroase. Le omoară pe amândouă. Este extrem de important să menținem sistemul limfatic în mișcare și sănătos, astfel încât acesta să fie capabil să avertizeze celulele imune dacă există o problemă. Sistemul nostru limfatic este expus în mod constant la diferite toxine, inclusiv fumatul, pesticidele, aditivii alimentari, poluarea și ingredientele pentru comprimatele de prescripție medicală. În plus, oamenii devin deficienți în vitamine și minerale, care, la rândul lor, perturbă funcția sistemului.

Simptome ale sistemului limfatic lent:

– Piele uscată sau mâncărime

– Constipație

– Celulita

– Decolorarea picioarelor

– Epuizare

– Amorțeală /Rigiditate

– Umflarea sânilor sau durerea la fiecare ciclu

– Mâini reci /picioare /circulație proastă

– Ceață în creier

Cum să obțineți flux limfatic:

Cura de slabire

Este extrem de important să se elimine alimentele prelucrate, pesticidele și GMO-urile (alimentele modificate genetic). Dieta dvs. ar trebui să includă alimente organice și alimente pe bază de plante. De asemenea, trebuie să menționăm că ar trebui să măncați cu anotimpurile, ceea ce înseamnă că ar trebui să mâncați alimente calde în timpul iernii și alimente răcoritoare în timpul verii.

O mulțime de alimente roșii

Alimentele roșii, cum ar fi rodia, cireșele, afine și sfecla pot stimula în mod eficient limfa. Acestea sunt foarte recomandate pentru curățarea sistemului.

Periajul uscat dimineața Periajul uscat dimineața vă poate ajuta să vă delectați limfatic. Este foarte important să utilizați o perie naturală și asigurați-vă că periați în sus brațele și picioarele spre inimă, folosind mișcări circulare.

Beți multă apă călduță

În loc de băuturi dulci, trebuie să alegeți întotdeauna apă călduță. Aceasta nu numai că va lubrifia limfa, ci va permite și sa curgă mai ușoară.

Masaje

Masajele pot stimula limfa până la inimă. Pot, de asemenea, să vă scutească de stres, care poate duce, de obicei, la fluxul limfatic sărac.

Iod

Iodul scăzut indică un flux limfatic necorespunzător. De fapt, iodul ajută la îndepărtarea toxinelor din limfa. Acesta este principalul motiv pentru care este foarte important să se mențină nivelurile sănătoase de iod.

Exercițiile fizice 

O activitate care poate crea momente de gravitație zero este foarte utilă pentru mișcarea limfei. Rebounding-ul, sau, de asemenea, cunoscut ca, crearea de gravitație zero, poate muta limfa în sus la inima și canalele limfatice axilare. De fapt, această activitate va necesita un efort muscular care va împinge împotriva gravitației.

Inversiune

Inversiunile fac ca limfa să se deplaseze de la extremitățile inferioare la inimă. Yoga este o combinație de exerciții și inversiuni. Acest tip de exercițiu poate detoxifia și reînnoi efectiv sistemele limfatice lent.

Respirație profundă

Respirația profundă este o metodă excelentă de a muta limfa ta spre canalele limfatice. Faptul că organismul nostru are mai multă limfă decât sângele, conduce la concluzia că fiecare activitate care necesită respirație profundă poate filtra în mod eficient limfa și poate să o miște într-un mod adecvat. 

Sursa: http://www.nutritionfoodrecipes.com/2017/10/lymph-system-allows-cancer-spread-9-ways-stop/

Traducere: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.