Semne, simptome, declanșatori și tratamente pentru hipo și hipertiroidism

Semne, simptome, declanșatori și tratament pentru hipo și hipertiroidism

Tiroida este un hormon care este responsabil pentru reglarea ratei metabolismului organismului.

Când există o activitate extremă de tiroidă scăzută/hiperactivă, atunci vei fi predispus la hipotiroidism sau respectiv, hipertiroidism. Se estimează că, în medie, 1 din 20 de persoane sunt sensibile la o formă de boală a glandei tiroide, în timpul  vieții.

La scară largă, s-a crezut că femeile sunt mai predispuse in a avea boli tiroidiene decât bărbații. Sunt predispuse la activarea acestor boli atunci când există un dezechilibru în activitatea tiroidei.

Cand hormonul tiroidian este în exces atunci sunt susceptibile de a avea hipertiroidism și când este deficitar sunt susceptibile de a avea hipotiroidism. Cum știți, dacă aveți oricare dintre acestea, hipotiroidismul vă va expune simptome de oboseală, crampe, slabă concentrare, dureri musculare, subțierea părului și cantitate excesivă de lichid în țesuturi. Poți prezenta, de asemenea, semne de sensibilitate la temperaturi scăzute. Cu hipotiroidismul tiroidian aprovizionarea cu hormoni nu este suficientă pentru a satisface nevoile organismului tău.

 Hipertiroidismul apare atunci când glanda tiroidă produce hormoni mai mult decât în ​​mod obișnuit. Când ai acest defect se pot prezenta următoarele simptome: de nervozitate, anxietate, diaree, tulburări ale somnului, pierderea bruscă în greutate, iritație și o accelerare a pulsului cardiac.

Gușa apare atunci cand tiroida este hiperactivă și este însoțită de un nod mare în gât. Aceasta înseamnă că există un deficit de iod.

Cum se pot declanșa problemele cu glanda tiroidă?

CAUZE

  • exces de toxine;
  • anxietate cronică și stres;
  • deficit de iod;
  • exces de metale toxice;

O producție în exces de hormoni tiroidieni ar conduce la condițiile care includ: adenoame toxice, tiroidită subacută sau boala Graves și sunt în strânsă legătură cu hipertiroidismul.

Hipotiroidismul poate fi declanșat de îndepărtarea tiroidei, tiroidita Hashimoto și chiar o expunere la cantități mari de litiu sau iodură care reduc producția de hormon tiroidian.

Cum prevenim sau vindecăm problemele cu glanda tiroidă?

1. Exerciții regulate

Vei regla nivelurile de secreție hormonală în timpul exercițiului fizic  regulat.

2. Încercați terapia cu căldură – Sauna

Vei scăpa de toxine care cauzează probleme cu glanda tiroidă atunci când încerci o sesiune de căldură sau când petreci ceva timp într-o saună.

3. Un regim alimentar echilibrat

O dietă echilibrată,  bogată în seleniu, grăsimi omega-3, zinc și iod. Încercați să nu mai mâncați zahăr rafinat, produse din făină albă și alimentele procesate.

4. Preveniți principalele motive din spatele bolilor tiroidiene

Încercați cât mai multe posibilități pentru a evita declanșatoarele acestor boli, cum ar fi stresul, alergiile alimentare și deficiențele nutriționale. Ar trebui, de asemenea să eliminați alimentele care pot duce la probleme digestive, cum ar fi, produsele lactate și glutenul.

5. Gestionați stresul

Stresul persistent este în detrimentul sănătății glandei suprarenale și va duce la probleme legate de tiroidă. Încercați meditația, yoga, plimbările și exercițiile pe bază de respirație pentru a vă ajuta să gestionați stresul mult mai bine.

6. Hormonii Tiroidieni

Medicul dumneavoastră vă poate consilia cu privire la terapia de substituție cu hormoni tiroidieni ca o opțiune eficientă.

7. Utilizați suplimente nutritive

Aveti grijă de deficitul de nutrienți; asigurați-vă că luați suplimentele care ajută metabolismul tiroidian. Consultați medicul într -o astfel de situație astfel încât să puteți obține suplimente care sunt  potrivite pentru dumneavoastră.

Sursă / Referință: www.healthandbeautypower.com Alte surse incluse legate în articolul sănătos Frumusete Power: foodmatters.tv – Articolul original Source www. getholistic
Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.