Semne cutanate ale bolilor Tiroidiene

În cartea de Hipotiroidism „Boala pionier tiroidian”  Dr. Broda Barnes scrie: „Când funcția glandei tiroide este scăzută, circulația este redusă. În cazurile avansate de hipotiroidism, pielea, de fapt, poate primi mai puțin de un sfert de alimentare cu sânge”.

Există hipotiroidism nediagnosticat și foarte multe afecțiuni cutanate ale vârstei, inclusiv pielea uscată, mâncărime, scalp cu măreață, păr creț uscat, piele crăpata, pierderea sprâncenelor, unghii fragile, pierderea genelor, piele deschisă la culoare, incolora și eczeme cronice. Din fericire, cu un tratament optim tiroidian multe dintre problemele pielii se îmbunătățesc.

Mă întreb cât de mulți oameni cu hipotiroidism si hipertiroidism se lupta cu condițiile legate de piele. Nu se cunosc dacă  aceste probleme ale pielii pot fi un semn de o tiroidă netratată în mod optim?

Dr. Amanda Oakley, DermNet NZ, problemele  pielii pot fi semnificative la pacienții cu boli tiroidiene. Fără a fi surprinzător, semnele unei tiroide hipoactivă sunt destul de diferite de cele ale unei tiroide hiperactive.

Hipotiroidia 

Oricare ar fi lipsa ei cauzată de iod, boală autoimună, tratamentul hipertiroidismului sau medicamente, semnele cutanate ale hormonului tiroidian inadecvat sunt similare.

Semnele sunt mai degrabă non-specifice, de multe ori subtile și ușor de confundat cu alte condiții. Hipotiroidia avansată, are urmatoarele simptome care te pot duce la o vizită la medic pentru testarea hormonului tiroidian.

 
  • Intoleranța în condiții de frig – au nevoie să poarte mai multă îmbrăcăminte decât anterior

  • Piele uscată

  • Par uscat, fragil, subțire

 

Pielea uscată 

(Piele uscată – Drepturile de autor și Waikato DHB DermNet NZ (cu permisiune)

Examinarea pielii poate dezvălui: piele rece, uscată sau de ceară, față umflată în special la pleoape, piele îngroșată pe picioare, scalp cu un aspect palid sau gălbui, parul la sprâncene, subsuoară și părul pubian este aspru și uscat, unghii uscate, crestate sau despicate, mixedem, ca urmare a depunerii de zaharuri numite glicozaminoglicani.

Vitiligo

Vitiligo – Drepturile de autor și Waikato DHB DermNet NZ (cu permisiune)

Tiroidita stării autoimune tiroidiene Hashimoto este asociata cu alte boli autoimune, incluzând vitiligo (pete albe de piele) și alopecia areata (căderea părului).

Alopecia areata

Drepturile de autor și Waikato DHB DermNet NZ (cu permisiune)

Cu substituție de hormoni tiroidieni, simptomele și semnele de hipotiroidism revin treptat la normal. Unii pacienți pot continua să aibă pielea uscată ușor chiar și atunci cand testele de sânge indică nivelul de hormon tiroidian optim.

Hormonul tiroidian de înlocuire trebuie efectuat treptat, pentru a evita complicațiile de tratament, cum ar fi înroșirea feței excesivă, transpirație și pierderea în mod paradoxal a și mai mult păr. Reacțiile de hipersensibilitate sunt rare, dar pot include erupții cutanate.

Hipertiroidia

Hormonul tiroidian excesiv conduce la o creștere a funcțiilor bazale a ratei metabolice și  merge mai repede decât în ​​mod normal. Pentru piele, acest lucru duce adesea la:

 
  • Intoleranță la cald condiții în care au nevoie să poarte haine mai puține decât în ​​trecut

  • Transpirație crescută și pielea caldă, umedă, ceea ce poate duce la erupții cutanate de sudoare în pliurilor cutanate

  • Par crescut în exces

  • Creștere rapidă a unghiilor (aceasta se numește onicoliza )

Boala Graves este o boala autoimună adesea recunoscută prin ochii proeminenți. Aproximativ 2% dintre pacienții cu boala Graves dezvoltă mixedem pretibial. Acest lucru apare adesea și mai frecvent la femei decât la bărbați, și mai frecvent la pacienții cu vârsta de peste 50 de ani decât la cei mai tineri.

Semnele de mixedem pretibial sunt: plăci de culoare roșie sau maronie, edem îngroșat foliculii de par proeminenți „, cum ar pielea unei portocale”, păr crescut și transpirație crescută, părul este, de obicei, crescut pe gambe, dar părțile laterale și spatele picioarelor inferioare, coapse, brațe și alte locuri pot fi implicate, mixedem pretibial.

Hipertiroidism pretibial mixedem

Drepturile de autor și Waikato DHB DermNet NZ (cu permisiune)

Mixedem pretibial poate fi însoțit de mâncărime sau durere și poate persista după revenirea cu succes a statutului hormonului tiroidian la nivelul normal.

Ca și în cazul tiroiditei Hashimoto, boala Graves este asociată cu alte boli autoimune, incluzând vitiligo (pete albe de piele) și alopecia areata (căderea părului).

Tratamentul hipertiroidismului este de multe ori cu Carbimazole sau Propylthiouracil. Acestea provoacă ocazional o erupție însoțită de mâncărime, care este de obicei ușoară. Rareori, hipersensibilitatea apare vasculită, care poate prezenta umflaturi non-albire violet (purpură palpabilă) la nivelul picioarelor inferioare și picioare. Purpura palpabila ar trebui să fie investigate de urgență , iar medicamentul trebuie oprit.

Sursa :

De Dr. Amanda Oakley- Profesor asociat Dr. Amanda Oakley este un dermatolog la Spitalul Waikato din Hamilton, Noua Zeelandă. Este, de asemenea , managerul site – ului și redactor – șef al DermNet NZ . DermNet NZ prezintă fapte de încredere despre piele pentru consumatori și profesioniștii din domeniul sănătății din Noua Zeelandă și în întreaga lume. Este scris și revizuit de dermatologi, profesioniștii din domeniul sănătății și scriitori medicali.

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.