Reducerea Anticorpilor cu Wobenzym

Dacă ați urmărit episodul 8 Thyroid Secret , probabil ca ați avut șansa de a-l vedea pe Dr. Joe Collins, care a împărtășit experiența pe un tratament mai puțin cunoscut pentru Hashimoto, cunoscut sub numele de Wobenzym. Am folosit Wobenzym și enzime sistemice Pure începând cu 2013 și am văzut rezultate incredibile la oameni care au redus (uneori chiar și eliminat) anticorpi tiroidieni și sensibilitățile alimentare!

Am avut șansa de a-l întâlni Dr. Collins la Summit-ul liderilor de opinie cheie pentru inovații Atrium, societatea mamă a Encapsulations Pure și Wobenzym în toamna anului 2016. Am folosit produse Encapsulations Pure din 2011. Ca farmacist, am fost foarte sceptica în privința suplimentelor, dar am făcut cercetări și am aflat despre toate testele extinse efectuate de către Encapsulations Pure pentru a asigura calitatea și puritatea produsului și am decis să dăm produselor o șansă. Sunt foarte bucuroasă că am făcut-o pentru că suplimentele m-au ajutat să îmi recuperez sănătatea! O enzimă, în special, Betaina cu pepsina, a fost o schimbare a jocului pentru mine în călătoria mea, ajutând la recuperarea de aproape un deceniu de oboseală cronică, practic, peste noapte!

Sunt mândră să vă anunț că am fost recent invitată să devin consilier al companiei, ceea ce este uimitor pentru că acum am posibilitatea de a oferi consiliere cu privire la ce tipuri de produse aș dori să văd de la Encapsulations Pure pentru comunitatea tiroidiană autoimună!! Aș dori, de asemenea, să adaug că eu sunt cea mai tânără femeie și numai din comitetul consultativ:-)

Am avut o șansă de a mă intalni cu un alt consilier, Dr. Collins și am fost atât de impresionată de cunoștințele sale despre bolile tiroidiene și enzimele sistemice și imediat l-am întrebat (rugat?) ca el să facă parte din Thyroid Secret!

Scopul meu în crearea acestui documentar a fost de a reuni experți în Tiroidă și împreună si de a împărtăși cele mai bune și inovatoare tratamente, împreună să putem muta într-adevăr conversația cu privire la recuperarea tulburărilor tiroidiene. Asigurați-vă că vizionați episodul 8 pentru a-l vedea pe Dr. Collins și restul experților pentru a împărtăși tratamente inovatoare!

Impactul anticorpilor tiroidieni și Wobenzym

Unul dintre obiectivele de tratarea și gestionare a bolilor tiroidiene autoimune este de a aduce pacientul înapoi la un („tiroidian normal”) de stat eutiroidian. Eutiroidia este definită în mod obișnuit ca valori ale TSH-ului > 0.4 și < 4.5 μIU/ml, cu ambele triiodotironina liber (FT3), tiroxinei liber (FT4), în intervalul normal de referință.

Trebuie notat totuși că intervalul ideal pentru TSH este încă în dezbatere, și că, în unele studii hipotiroidismul poate fi diagnosticat atunci când TSH este mai mare de 3,5 μIU/ml.

Dar, dincolo de evaluarea TSH liber T3 & T4 liber, mai multă atenție este acordată Anti-tiroidien Peroxidaza (ATPO) și anticorpi anti-tireoglobulinei (anti-TG), precum și rolul pe care acești anticorpi îl joacă în calitatea vieții și ai diverșilor factori de risc. Intr-un studiu din 2016 pe pacienții de tiroidită Hashimoto care au fost în „eutiroide”, s-a constatat că pacienții care au avut niveluri mai ridicate anti TPO și anti- TG au avut o calitate semnificativ mai mică de viață bazată pe chestionare sănătate. Pacienții care nu au niveluri ridicate ale anti-TPO și nivelurile anti-TG au avut o mai bună calitate a vieții decât pacienții din grupurile cu anticorpi pozitivi. Câțiva ani mai devreme, un alt studiu a raportat ca anti TPO pozitiv (au definit ca pozitiv ATPO > 100 UI/L), au prezis în mod semnificativ psihosocial este asociat cu bunăstarea fizică și psihologică proastă și par a prezice percepția de sănătate în viitor. Pacient cu tiroidita Hashimoto cu niveluri semnificativ crescute de ATPO, prezintă scăderea funcției neurocognitive, care măsoară viteza de procesare, conformitatea și calitatea de performanță, chiar dacă au marcat în mod egal asupra funcției neurocognitiva executiv, atenția vizuală și memoria verbală precum și memoria acustică.

De asemenea, trebuie subliniat faptul că anticorpii peroxidază cresc (TPO-Ab) la femeile cu eutiroidie si sunt asociate cu infertilitate, avort recurent (RM) și alte complicații ale sarcinii, cum ar fi nașterea prematura. Nivelurile crescute ale anticorpi anti- TPO și anti- TG nu sunt doar o dovadă că hipotiroidismul a fost cauza bolii autoimune. Elevații anti-TPO și nivelurile de anticorpi anti-TG sunt, de asemenea, un indicator al unui proces autoimun continuu, care continuă să afecteze calitatea vieții și creșterea factorilor de risc pentru alte afecțiuni. Tiroidita Hashimoto este o boală autoimună tiroidiană. Primul cuvânt, „autoimun”, explică de ce nivelurile de anticorpi ATPO și anti-TG au un astfel de impact larg asupra calității vieții.

Anticorpii ATPO devin crescuți atunci când celulele tiroidiene (tirocitelor) sunt iritate sau inflamate de boala autoimună în desfășurare, iar tiroida are „scurgeri” de enzime peroxidază în afara celulei tiroidiene. Deoarece enzima peroxidaza tiroidiană ar trebui să rămână în interiorul celulei tiroidiene, odată ce devine expusă sistemului imunitar, sistemul imunitar creează anticorpi ATPO. Anticorpii anti- TG devin crescuți atunci când tirocitele sunt efectiv distruse, iar tiroglobulina este expusă la sistemul imunitar. Anticorpii crescuți ATPO și anti-TG sunt un semn de boală autoimună în desfășurare. În timp ce nivelul hormonilor tiroidieni T4 si T3 se restabilesc este important, în cazul în care boala autoimună nu este abordată, atunci pacienții nu vor găsi ceea ce așteptau de la terapia cu hormoni tiroidieni. Mai multe suplimente nutritive au fost discutate în ceea ce privește capacitatea lor de a reduce anticorpi anti-tiroidieni. Suplimentarea cu ser a redus ATPO după 3, 6 și 12 luni într-un grup de tiroidită autoimună tratat cu Levotiroxină. S-a raportat că nivelurile de anticorpi anti-TG a scăzut la 3 luni, dar nu la 6 sau 12 luni. Aceste constatări sunt similare cu alte descoperiri cu privire la utilizarea de terapia cu Seleniu pentru scăderea ATPO și nivelurile anti-TG.

Insuficiența vitaminei D a fost, de asemenea, asociată cu bolile tiroidiene autoimune, include și tiroidita Hashimoto. Un document din 2016 a arătat că pacienții cu boli tiroidiene autoimune care au deficit de vitamina D au niveluri mai ridicate de anticorpi ATPO. Nivelurile de ATPO au fost reduse cu vitamina D, la acei pacienți care au avut, de asemenea, niveluri adecvate T4.

Una dintre cele mai interesante studii cu privire la reducerea anticorpi atât ATPO și anti-TG implică utilizarea Wobenzym® . La 20 de pacienți care li s-au administrat 5 comprimate de Wobenzym® de trei ori pe zi , în plus față de Levotiroxină. Dupa trei luni, pacienții care au luat Wobenzym® au avut o scădere semnificativă a nivelului ATPO cât și anti-TG. Au avut, de asemenea o ameliorare a simptomelor și o scădere a nivelului Colesterolului și Trigliceridelor, în timp ce pacienții tratați cu Levotiroxină au avut doar modificări nesemnificative.

De asemenea, la pacienții care au luat Wobenzym® ,doza de Levotiroxină poate fi coborâtă după trei luni de tratament, iar în unele cazuri, ar putea fi întreruptă. Cu un tratament continuu Wobenzym® a menținut îmbunătățirea parametrilor clinice și de laborator. Se pare că avem suficiente informații pentru a spune că, chiar dacă TSH, nivelurile de T3 liber și T4 liber sunt în „eutiroidie”, calitatea vieții este scăzută în cazul în care anticorpii ATPO și anti-TG rămân ridicați. Seleniul și suplimentele de vitamina D pot ajuta la scăderea ATPO în cazul în care nevoia lor este indicată de deficiență. Wobenzym® poate scădea atât ATPO cât și anticorpii anti-TG.

De Dr. Joseph J Collins, RN, ND este președinte și co fondator al www.YourHormones.com. El a fost direct implicat în practica de sănătate de hormon natural din anul 1993. Modelul său de endocrinologie funcțională se concentrează pe oboseala Suprarenalelor, hipotiroidism, menopauză, andropauză, PMS / PMDD, PCOS si tulburari ale zaharului din sânge. El are o vastă experiență în utilizarea avansată a adaptogenilor pentru a sprijini și  a îmbunătăți funcția hormonului prin modularea sistemelor de reglementare homeostaziei care controlează producția de hormoni și funcția hormonului. În activitatea sa cu Hashimoto Dr. Collins se concentrează pe restabilirea sănătății tiroidei prin stilul de viață, nutriționale, pe bază de plante și terapii anti-inflamatorii.

Sursa: https://thyroidpharmacist.com/articles/reducing-thyroid-antibodies-wobenzym/

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.