Relația dintre Progesteronul Natural și Sanatatea Tiroidei

Progesteronul natural poate face minuni in mai multe condiții diferite.

Există o carte importanta intitulata „Ce medicul dvs. nu vă spune despre menopauză  – Breakthrough On Progesteronul natural”, scrisa de Dr. John Lee.

Chiar dacă nu ești în menopauza, această carte oferă o mulțime de informații. După cum sugerează și titlul, el vorbește foarte mult despre beneficiile progesteronului natural și modul în care acesta poate ajuta in multe condiții.

Și chiar dacă Dr. Lee nu se concentrează în mod specific asupra condițiilor Tiroidei in această carte, mai multe persoane cu probleme tiroidiene pot fi ajutate prin administrarea de Progesteron natural. Progesteronul natural nu este un leac miracol și în multe cazuri, nu va oferi un remediu permanent, dar în schimb va oferi o soluție temporară pentru simptomele dvs.. Deci, în timp ce progesteronul natural poate ajuta un grup mare de persoane, în cele mai multe cazuri, nu ar trebui să fie prima linie de tratament din randul persoanelor cu tulburari tiroidiene (sau orice altă condiție pentru care contează).

Progesteron
Progesteron

Deficitul de Progesteron este o problemă comună pentru persoanele cu afectiuni tiroidiene.

Multe persoane cu tulburari tiroidiene au o afectiune cunoscuta sub numele de poziția dominantă de Estrogen.
Dominanta de Estrogen:
Această condiție implică un dezechilibru al hormonilor de Estrogen și Progesteron. Deși ar putea fi cauzate de un exces de Estrogen, în majoritatea cazurilor, această stare se datorează unui deficit de Progesteron.
Dominarea Estrogenului poate provoca multe  probleme diferite si poate provoca fie direct, fie indirect  o tiroida sau tulburări tiroidiene autoimune. Și astfel pentru oricine cu această condiție care este în căutarea unei sanatati tiroidiane  normale (presupunând că acest lucru este posibil), acest dezechilibru hormonal trebuie să fie corectat.
Și chiar și pentru acele persoane cu o conditie a tiroidei, care nu poate fi vindecata, dominarea Estrogenului poate provoca încă multe simptome și poate să conducă la mai multe probleme de sanatate. Și așa indiferent dacă aveți o tulburare a tiroidei care poate fi vindecata, sau este incurabila, este important sa se determine dacă aveti exces de Estrogen. Vestea bună este că această condiție este relativ simpla de tratat.
Pentru persoanele cu probleme de tiroida, care au, de asemenea un deficit de Progesteron, progesteronul natural nu va face nimic pentru a corecta problema. Nu ma intelegeti gresit, ar putea fi necesar pentru o persoană cu un deficit pentru a lua Progesteron natural pentru a gestiona temporar simptomele. Dar unii Medici vor recomanda pentru pacientii lor de a lua Progesteron natural continuu, care, în cele mai multe cazuri nu este necesar.

Desigur, există excepții in acest lucru. De exemplu, o femeie care a avut o histerectomie totală ar putea avea nevoie de a lua Progesteron natural continuu. Deci, în cazul în care un organ este eliminat ar putea fi necesar ca persoana să ia Progesteron natural în mod regulat.

CAND AR TREBUI SA LUAM IN CALCUL PROGESTERONUL NATURAL?

Dacă cineva are deficienta de progesteron natural când ar trebui să se ia pentru a vindeca?

În opinia mea, există practic două situații, atunci când ar trebui să se recurga la Progesteron natural.

Prima situație am menționat pe scurt mai înainte, cand cineva a facut o histerectomie completa, atunci s-ar putea sa fie nevoie pentru a lua Progesteron natural permanent. În cazul în care a fost facută o histerectomie, dar ovarele au fost lăsate intacte atunci s-ar putea produce încă suficient progesteron pe cont propriu, deci nu trebuie administrat.

A doua situație cand ar putea fi nevoie de Progesteron natural este atunci când cineva are o deficiență severă de Progesteron. În astfel de cazuri, administrarea de Progesteron natural ar putea fi necesara doar temporar. Deci obiectivul va fi de a da persoanei Progesteron temporar, și în același timp, pus pe un protocol de tratament naturist, astfel incat organismul sa fie capabil de a produce o cantitate suficientă de Progesteron pe cont propriu.

Desigur, trebuie mai întâi să se determine că cineva are un deficit de progesteron, iar acest lucru se face prin testarea corespunzătoare. Deoarece hormoni interactioneaza unii cu altii, este o idee bună să te uiți la principali hormoni din organism pentru a obține o imagine completă a ceea ce se intampla (Estrogen, Progesteron, DHEA, Testosteronul, etc.).

Punctul principal al acestui articol este deficitul de Progesteron, dar este important sa vedeti dacă există dezechilibre cu oricare dintre alti hormoni, deoarece aceştia, pot juca un rol important in Sanatatea Tiroidei.

CUM RESTABILIM STAREA DE SANATATE A ORGANISMULUI ASTFEL INCAT SA INCEAPA SA PRODUCA PROGESTERON

Pentru cineva care are un deficit de progesteron, în cele mai multe cazuri acest lucru poate fi corectat prin urmare a unui protocol de tratament naturist. Un astfel de protocol, de obicei, implică schimbări în stilul de viață al persoanei, cum ar fi schimbarile de dieta, o mai buna de gestionare a stresului si evitand toxinele din mediu. Un program de purificare este uneori necesar pentru a ajuta la echilibrarea hormonilor la fel de bine.
Vestea bună este că un astfel de protocol poate ajuta in a corecta deficiente de Progesteron, fără a fi nevoie ca persoana sa isi administreze Progesteron natural. Vestea proastă este că poate fi o provocare urmând un astfel de protocol. Multi oameni ar prefera, mai degraba, sa ia Progesteron natural decât sa urmeze un protocol strict de tratament naturist. În afară de a nu corecta permanent problema, există, de asemenea riscuri potențiale in asministrarea de Progesteron natural. Chiar dacă este „natural”, este posibil riscul si a unei supradoze și acest lucru se intampla des si nici nu exista garantia ca se corectează deficitul permanent.
Deci, dacă doriti sa luati Progesteron natural, sau sa urmati un protocol de tratament natural, este o idee bună să vă consultati cu un medic Endocrin. În timp ce puteți obține Progesteron natural pe cont propriu sau in încercarea de a auto – trata starea dvs. natural, acest lucru poate fi riscant. Pentru rezultate optime, este mai bine să se consulte un expert.
În rezumat, Progesteronul natural poate ajuta multe persoane in problemele cu Tiroida. Desigur in prima fază trebuie să se stabilească dacă persoana are un deficit de Progesteron înainte de a se administra acest hormon bioidentic. De asemenea, este important să se țină cont de faptul că multe persoane cu un deficit de Progesteron nu au nevoie de a lua progesteron natural, ci urmând un protocol de tratament naturist organismul lor, în cele din urmă va fi în măsură să producă Progesteron natural.

Apeleaza cu incredere la specialistii nostri in Health Coaching sau Consultatii online cu medicii nostri endocrinologi

Despre autor

Sursa: http://thyroidnation.com/

Dr. Eric Osansky primit un Master in Stiinte grad Nutritia Umana si Medicina Functionala de la Universitatea Vest din Statele Unite. Dr. Osansky este un specialist in Nutriție certificat, care are calificări avansate de educație și experiența in nutriție substantiala.Dr. Osansky a primit si un certificat de terapie pe bază de plante, prin Colegiul Australian de Fitoterapie este un profesionist in domeniul sanitar autorizat care se concentreaza pe practica sa, cum ar fi Hipotiroidismul condițiile și Tiroidita Hashimoto, Hipertiroidism și boala Graves.
Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.