Poziția pe Toaletă și Bolile

Atenție… nu este de râs ! WC-ul modern, dușmanul colonului! 

Știai că o cauză mai puțin cunoscută a Constipației și a afecțiunilor Herniei, Colonului, Vezicii, Prostatei și altor boli pelviene este poziția pe toaleta? Pare mai ușor să te așezi pe toaletă decât să stai pe vine. 

Și dacă examinam atent, datele, există o mulțime de dovezi care să ne ducă spre această concluzie. Toaleta moderna ne-a determinat sa ne schimbam poziția pe care o folosim pentru a ne elibera intestinele, ceea ce schimba de fapt anatomia acestora. Acum 30 de ani doctorul european Simetra, specialist în geostatistica bolilor, numit de confrații săi „omul de știință al rapui” a fost uimit de ce turcii nu sufereau de boli ale prostatei, de hemoroizi, de cancer stomacal sau intestinal, fiind și foarte puțini bolnavi de inima sau atacuri cerebrale în Turcia. Dupa el, toate se datorează WC-ului turcesc, mai bine zis poziției pe vine, poziție normala pentru eliminarea excrementelor. A acuzat WC-ul englezesc (scaun) de nenorocirea Europei și în general, a lumii civilizate, aducând multe boli odată cu scaunul confortabil. Presiunea exercitata în actul de defecare asupra sfinterului anal si asupra pereților intestinului gros este anormala, fiind preluata de artere și in ultima instanță, de creier.

Bebelușii în mod natural se lasă pe vine pentru a defaca, așa cum o face de fapt majoritatea populației lumii. Dar cumva lumea moderna a fost convinsă ca poziția de a sta în șezut este mai civilizată. Felul în care stam pe closet in lumea moderna ne face sa avem o pozitie in care genunchii sunt la un unghi de 90% față de abdomen, pe când poziția naturală de a sta pe vine, duce genunchii mult mai aproape de trunchi. Aceasta poziție schimbă zona de spațiu a organelor și a musculaturii, optimizand forțele implicate in defecație. Atunci când stăm în șezutul modern, pentru a defeca, aplicăm o presiune suplimentară care are efecte biologice nedorite incluzând o intrerupere temporara in sistemul cardiovascular. 

Însă progresul societăților moderne ar putea fi de vina in parte pentru ratele ridicate de boli de colon și pelvine, așa cum este descris intr-un studiu aparut in Jurnalul Israelian de Științe Medicale. „Creșterea bolilor de intestine (hemoroizi, apendicita, polipi, diverticulita, sindromul de colon iritabil sau cancer de colon) sunt similare la albii din Africa de Sud precum la populația din țările moderne. Printre sudafricanii negri de rând care au un stil de viata tradițional, aceste boli sunt foarte rar întâlnite chiar de multe ori necunoscute” 

De fapt problemele de sănătate asociate cu aceasta schimbare includ cel putin 15 situații:

• Apendicită 

• Constipația 

• Hemoroizi • Incontinenta

• Colita

• Boala Crohn • Diverticulita

• Contaminarea intestinului subțire 

• Probleme ginecologice • Cancer de colon

• Hernie Hetiatala

• Probleme Sarcină și naștere • Probleme de prostata

• Disfuncții sexuale

Dar poate cel mai bine descrie acest mecanism Jonathan Isbit de la Nature’s Platform: „Pentru siguranță, Natura în mod deliberat a creeat obstacole pentru evacuarea ce poate fi făcută numai prin poziția de stat pe vine. Dacă adoptam orice altă poziție, colonul intră intr-un mod de blocare, de abținere. Acesta este motivul pentru care poziția convențională de stat pe closet priveaza colonul de susținerea coapselor și lasă rectul sufocat de mușchiul puborectal. Aceste obstacole fac eliminarea dificilă și incompletă – precum încercarea de a conduce o mașină cu frâna de mână trasă. Evacuarea cronica incompletă combinată cu extragerea constanta de apă, determina deșeurile să se lipească pe peretele colonului. Astfel „traficul” devine din ce în ce mai greoi și celulele încep să se sufoce. Expunerea prelungită la toxine va determina de multe ori apariția de mutații maligne”. 

Dupa părerea lui Isbit, poziția de „stat pe vine”/tradițional are urmatoarele avantaje:

 1. Eliminarea materiilor fecale este mai rapidă, mai ușoară și completă. Poziția „pe vine“ contribuie la prevenirea stagnarii fecalelor in colon, factor major în apariția cancerului de colon și sindromului de colon iritabil.                       2. Poziția ghemuita la toaleta protejează nervii care controleaza prostata, vezica și uterul.                                                 3. Poziția ghemuita închide etanș valva ileocecala, dintre colon și intestinul subțire. În cazul poziției sezânde la toaleta, aceasta valva nu se închide bine, favorizând ajungerea toxinelor în intestinul subțire.                                           4. Poziția ghemuită este un tratament non-invaziv eficient al hemoroizilor și o metoda de prevenire a constipației și cancerului de colon.                                                                                                                                                                                   5. Relaxează mușchiul puborectal care în mod normal ar sufoca rectul in poziția convetionala.                                         6. Folosește coapsele pentru a susține colonul și pentru a preveni presiunea.                                                                       7. Presiunea cronică pe toaleta poate duce la hernie, diverticulita și probleme pelviene.                                                     8. Un tratament foarte eficient, non-invaziv și ieftin pentru hemoroizi.                                                                                   9. Pentru femeile însărcinate, poziția de stat pe vine previne presiunea pusă pe uter atunci când folosesc toaleta.     10. Poziția zilnică de stat pe vine pregătește, de asemenea, femeile pentru nașterea naturală 

Cum să convingi Europa și lumea civilizată să renunțe la WC-ul englezesc, cum să convingi bătrânii care se ridică cu greutate de jos, cum sa convingi o industrie întreagă să se intoarca la WC-ul turcesc: Imposibil

Tot doctorul Simetra a găsit soluția ideală pentru eliminarea neajunsurilor WC-ului englezesc:

– Se pune în fața WC-ului englezesc un scăunel de 20-25-30cm înăltime, după dorința, pentru actul de defecare. GENUNCHII TREBUIE SA FIE MAI SUS DECAT SCAUNUL WC-ULUI. Astfel excrementele vor fi eliminate rapid, fără durere, în timp, se vor regla constipațiile, diareele, hemoroizii, se va întări sistemul imunitar, se va beneficia de o digestie mai ușoară, este posibila și reglarea sistemului hormonal, multi bolnavi de inima nu vor mai face infarcturi la toaletă, etc. 

Europa a râs de acest doctor, dar o parte a Asiei și Australia, Nu, unde în fiecare casă, în fiecare toaletă, veți gasi un scăunel sau un paralelipiped mic, cu înălțimi diferite, 25 sau 30 centimetri și metoda lui se răspândește și în Olanda. Mi-am făcut datoria de a vă informa, gândindu-mă că aveți copii, aveți familie sau propriul corp spre a-l apăra. Bineînțeles, veți proceda cum doriți sau…cum puteți. 

Surse: 

www.euromedical.ro

www.Nature’sPlatform Isr J Med Sci April 1979 

www.sfatulbatranilor.ro

Traducerea: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.