Pesticidele si Cerealele

Pesticidele si Cerealele

Poveștile au devenit mult prea frecvente pentru a le putea ignora.

Email-urile primite de la oameni cu probleme alergice sau digestive la cereale, care nu au prezentat nici un simptom atunci când au mâncat paste în vacanța din Italia.

Părinții confuzi întreabă de ce consumul de cereale, uneori, a declanșat reacții autoimune la copiii lor, dar nu și în alte momente.

Este clar că ceva se întâmplă cu grăul, cerealele, ce nu este bine cunoscut de către publicul larg. Se merge chiar mai departe spre organic versus nonorganic, gluten sau hibridizare, deoarece grăul convențional nu declanșează simptome pentru unii care îl consumă în alte părți ale lumii.

Ce se întâmplă într-adevăr, cu cerealele?

De ceva timp, nutream  ideea secretă că cerealele din Statele Unite trebuie, să fie modificate genetic. Grâul modificat genetic invadează în secret America de Nord, aprovizionarea cu alimente părea singurul lucru care avea sens și ar putea explica experiențele variate.

Am crezut că nu poate fi glutenul din grău sau hibridizarea. Hibrizii glutenului de grău au fost consumați de mii de ani. Pur și simplu nu avea nici un sens că acest lucru ar putea fi motivul pentru îngrijorarea multor oameni care au probleme dintr-o dată cu grăul, cerealele și glutenul acestora, în ultimii 5-10 ani.

În cele din urmă, răspunsul a venit la o cină cu câteva luni în urmă cu un prieten care a fost bine informat în procesul de producție al cerealelor. Am început cercetarea pe cont propriu și am fost îngrozită de ceea ce am descoperit.

Vestea bună este că cerealele (grâul) au devenit atât de toxice în Statele Unite și nu se datorează faptului că sunt în secret modificate genetic așa cum m-am temut (Slavă Domnului!).

Vestea proastă este că problema se află în modul în care cerealele/grâul este recoltat de către agricultorii convenționali. Vei vrea să stai jos pentru asta. Am întâlnit oameni care au izbucnit în lacrimi de groază când am oferit această informație.

Protocolul de recoltă al cerealelor este de a udă câmpurile cu Roundup , cu câteva zile înainte ca, combinele agricole să lucreze astfel incat sa folosească mai puțin echipamentele agricole si ca să permită o recoltă mai devreme, mai ușoară și mai mare.

Aplicarea înainte de recoltă a ierbicidului Roundup sau a altor ierbicide care conțin ingredientul mortal activ Glifosat desicant a  fost sugerata încă din anul 1980. A devenit rutină în ultimii 15 de ani și este utilizat ca agent de uscare 7- 10 zile înainte de recoltare în cadrul comunității agricole convenționale.

Potrivit Dr. Stephanie Seneff de la MIT,care a studiat problema în profunzime,a fost prezent cu  această temă în cadrul unei conferințe nutriționale în Indianapolis,unde s-a discutat despre culturile de grâu de bază non-organicecontaminate  cu glifosat chiar înainte de recoltare si care  a intrat la modă târziu în 1990″ cu rezultatul că cea mai mare parte a cerealelor non-organice din SUA sunt acum contaminate cu el.

Dr. Seneff explică faptul că, atunci când vă expuneți cerealele unei substanțe chimice toxice cum ar fi glifosatul, se elibereaza de fapt, mai multe semințe care rezultă într-un randament ușor mai mare.

Conform Departamentului Agriculturii din SUA, în 2012, 99% din grâu, 97% din grâul de primăvară, 61% din grâul de iarnă a fost tratat cu ierbicide. Acesta este în creștere de la 88% pentru grâul dur, 91% pentru grâu de primăvară și de 47% pentru grâul de iarnă din 1998.

Iată ce are de spus un fermier, Keith Lewis despre această practică:” Am fost fermier de peste 50 de ani și practica producției de grâu, este foarte comună și se aplică ierbicidul Roundup (glyposate) chiar înainte de recoltare. Roundup are licența pentru combaterea buruienilor. Monsanto, producătorul de Roundup susține că aplicarea pe plante la peste 30%, rezultă umiditatea kernel-ului în absorbția Roundup de către plantă. Agricultorii spun că această practică, ucide ierburile și permite o recoltarea mai devreme.

Pe un câmp de cereale adesea neuniform, aplicându- se astfel Roundup echilibrează cele mai verzi părți ale câmpului matur. Rezultatul:pe zonele mai puțin mature Roundup este translocat și în cele din urmă sunt  recoltate ca atare. Această practică nu este licențiată. Agricultorii din greșeală o numesc „desicare.”

Consumatorii mănâncă produse fabricate din făinuri și, fără îndoială, consumă cantități infime de Roundup. Dar interesant, malțul de orz din care se face berea nu este acceptabil pe piață ca în cazul in care a fost pulverizat cu Roundup. Lintea și mazărea nu sunt acceptate pe piață în cazul în care au fost pulverizate cu Roundup… .. dar la grâu este ok ..

Această practică agricolă mă preocupă foarte mult și ar trebui avertizați consumatorii de produse din grâu.

Această practică nu este răspândită doar în Statele Unite. Food Standards Agency din Regatul Unit raportează că utilizarea Roundup ca rezultat desicant din reziduurile de glifosat apare în mod regulat în probele de panificație. Alte țări europene se trezesc în fața pericolului. În Țările de Jos, utilizarea Roundup este complet interzisă, în Franța probabil în curând o să urmeze.

Cu ajutorul Roundup desicant pe câmpurile de cereale înainte de recoltare, agricultorii pot economisi bani și isi cresc profiturile, dar este devastator pentru sănătatea consumatorului care consumă în cele din urmă aceste boabe de la sol, care au absorbit o cantitate semnificativă de Roundup.

 Industria ierbicidul susține că glifosatul are o toxicitate minima  pentru oameni, dar cercetarile publicate în Jurnalu Entropiei au un argument puternic care face lumina asupra modului exact al mecanismului prin care glifosatului  perturba microbiomul mamiferelor. Anthony Samsel și dr. Stephanie Seneff de la MIT, investighează inhibiția glifosatului asupra enzimei citocromului P450 (CYP) o componentă trecută cu vederea de toxicitate letală la mamifere.

Punctul de vedere acceptat în prezent este faptul că glifosatul nu este dăunătoar pentru oameni sau orice mamifer. Acest punct de vedere este răspândit defectuos în comunitatea agricolă convențională de către agenții de vânzări Roundup și au ajuns să-l bea prostește în timpul prezentărilor!

Cu toate acestea, Roundup nu va ucide imediat, nu o face non-toxic. De fapt, ingredientul activ din Roundup perturba letal calea shikimat găsite în bacteriile intestinale benefice care sunt responsabile pentru sinteza de aminoacizi. Bacteriile intestinale prietenoase, de asemenea, numite probiotice, joacă un rol critic în domeniul sănătății umane.

Intestinul ajută digestia bacteriilor, prin a preveni permeabilitatea tractului gastro-intestinal (ceea ce descurajează dezvoltarea bolilor autoimune), sintetiza vitaminelor și asigura fundamentul pentru imunitatea.

În esență:

„Roundup perturbă semnificativ funcționarea bacteriilor benefice din intestin și contribuie la permeabilitatea peretelui intestinal și exprimarea ulterioară a simptomelor bolii autoimune”

În sinergie cu perturbarea biosintezei aminoacizilor importanți pe calea shikimat, glifosatul inhibă citocromul P450 (CYP) enzimele produse de microbiomul intestinal. Enzimele CYP sunt critice pentru biologia umană, deoarece ele detoxifica mulțimea de compuși chimici străini, xenobioticelor la care suntem expuși în mediul nostru modern de azi.

Ca rezultat, oamenii expuși la glifosat prin utilizarea de Roundup în comunitate sau prin ingerarea reziduurilor sale din produsele alimentare industrializate devin și mai vulnerabili la efectele nocive ale altor substanțe chimice și toxine de mediu cu care se confruntă!

Ce-i mai rău este faptul că impactul negativ al expunerii la glifosat este lent și insidios luni și ani, inflamatia capata treptat un punct de sprijin în sistemele celulare ale corpului.

Consecințele  inflamației sistemică se vad de cele mai multe ori  in bolile și stările asociate cu stilul de viață occidental:

 • Tulburări gastro-intestinale
 • Obezitatea
 • Diabet
 • Boala de inima
 • Depresia
 • Autism
 • Infertilitatea
 • Cancer
 • Scleroză multiplă
 • Boala Alzheimer
 • Bolii autoimune
 • Condiții tiroidiene
 • Si lista poate continua mai departe …

Pe scurt, studiul Dr. Seneff despre glifosatul cadaveric RoundUp de pe culturile de cereale din Statele Unite, care sunt udate cu doar câteva zile înainte de recoltare dezvăluie modul în care aceasta toxină letală dăunează organismului uman prin decimarea bacteriilor intestinale benefice cu rezultatul final tragic al unei boli, degenerare, și suferința pe scară largă!

Realizezi?

Chiar dacă crezi că nu ai nici o problemă cu digestia cerealelor este foarte înțelept sa le eviti cât mai mult posibil în dieta ta!

Trebuie să eviți grâul toxic, mai ales că în producția de panificație/patiserie se adaugă alți amelioratori pentru reușita produsului..

Concluzia este că evitarea grâului convențional, este absolut imperativa, chiar dacă nu ai în prezent o alergie sau o sensibilitate.

Creșterea cantității de glifosat aplicat pe cereale se corelează strâns cu creșterea de boala celiaca și intoleranța la gluten. Dr. Seneff subliniază faptul că, creșterile acestor boli nu sunt doar genetice, dar au, de asemenea, o cauză de mediu, nu toate simptomele pacientului sunt ameliorate prin eliminarea de gluten din dieta. Efectele mortale ale glifosatului asupra biologiei noastre sunt atât de insidioase că lipsa de simptome astăzi literalmente nu înseamnă nimic.

În cazul în care nu aveți probleme cu cerealele acum, veți avea, în viitor, dacă  păstrați consumul de produse toxice în mod convențional!

Cum să mâncăm grâu în condiții de siguranță

Evident că, în cazul în care ați dezvoltat deja o sensibilitate sau o alergie la grâu, trebuie să-l evitați. Dar, dacă nu sunteți celiac sau sensibil la gluten și ați dori sa consumați aceste alimente în condiții de siguranță poți să faci ceea ce facem și în casă.

Consumați numai sursă organică,cu indice de gluten de preferință scăzut, nehibridizat pentru panificație, clatite, cookie -uri , etc. Dar, când mîncați afară sau cumpărați produse alimentare din magazin, produsele din grâu convenționale eliminati-le, fără excepție.

Aceasta în ciuda faptului că nu avem nici un fel de alergii la gluten, încă. Sunt ferm convins că dacă nu am face nimic, întreaga noastră familie, la un moment dat, ar dezvolta sensibilitate la grâu sau boală autoimună într-o formă datorită modului toxic în care este prelucrat și resturile de glifosat care sunt conținute în produsele de panificație și patiserie.

Ce ai de gând să faci cu Grâul Toxic?

Cum ai reacționa la vestea că fermierii folosesc Roundup, nu doar pentru a ucide buruienile, ci să usuce plantele de cereale pentru a permite o recoltă mai rapida, mai ușoară și mai multă și că o astfel de practică determină absorbția de glifosat toxic, ingredient activ în Roundup și alte ierbicide?

Te-ai simțit indignată așa cum am făcut si eu?

Cum veți pune în aplicare o strategie convențională de evitare pentru a merge mai departe, chiar dacă nu ați dezvoltat încă o problemă cu glutenul sau o sensibilitate?

Cât despre alte culturi, în cazul în care Roundup este folosit ca desicant înainte de recoltare, cum ar fi la orz, trestia de zahăr, orezul, semințele, fasolea uscată și mazăre, cartofi dulci și sfeclă de zahăr?

Vei cumpăra aceste culturi în formă organică, de acum înainte, pentru a evita acest flagel modern al omului?

Traducere Echipa Tiroida România 🇷🇴
Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.