Pericolul Anticorpilor tiroidieni Hashimoto și Sarcina

În 1990, o corelație semnificativă între un nivel ridicat de Anticorpi tiroidieni și o rată crescută de avort spontan a fost semnalată pentru prima dată în literatura de specialitate.
  1. Unde suntem la o generație mai târziu?
  2. În ciuda celor 20 de ani de cercetare convingătoare care să confirme și extinderea pe constatarea inițială , multi medici nu testează o femeie însărcinată pentru Anticorpi tiroidieni și putini pacienti știu să ceară testarea corectă.
Boala Hashimoto este o afectiune autoimuna, in care Anticorpii organismului isi distrug propria glanda Tiroida. Într-un sistem imunitar sănătos, Anticorpii acționează ca o armata pentru a detecta și distruge invadatorii în mod normal, prezenti în organism, cum ar fi bacteriile, virusurile, ciupercile, paraziți etc. În cazul bolii Hashimoto, un sistem imunitar defect face ravagii in propriul corp prin direcționarea Anticorpilor împotriva propriei sale glande Tiroide, în cazul acesta este un invadator străin. Deși Hashimoto este cauza numarul unu de Hipotiroidism in Statele Unite si nu numai, boala este trecuta tragic cu vederea in sistemul de sanatate.
> Este posibil să aveți boala Hashimoto și nici măcar sa nu stiti ?
Potrivit Asociatiei Tiroida Americane ,10- 20% din femeile gravide în primul trimestru de sarcină sunt pozitive pentru anticorpii Hashimoto, dar ele sunt in Eutiroidie. In Eutiroidie au functionarea normala a glandei tiroide bazata pe un TSH (hormon stimulator tiroidian) in parametri, cel mai frecvent măsurat in funcția tiroidiana. Funcția lor tiroidiana la începutul sarcinii, pare să fie normala și se pot simți chiar bine, toate în timp ce corpul lor ataca in tacere și distruge propria glanda tiroida. Un procent semnificativ dintre aceste femei vor dezvolta, in primul trimestru de sarcina, un TSH specific domeniului de referință iar in al treilea trimestru, se va pune în pericol viața fătului.
Prin testarea TSH-ului, Anticorpii tiroidieni in Hashimoto pot fi trecuti cu vederea, iar medicul dvs. nu are nici o idee ca, copilul este în pericol.
Luați în considerare pentru un moment numărul de copii care s-au pierdut in boala Hashimoto doar pentru că medicii nu reușesc să efectueze un test simplu de sange. Hashimoto este confirmată de teste de laborator pentru doi Anticorpi. Dacă medicul dumneavoastră refuză să facă aceste două teste, aveți opțiunea de a comanda propriile teste de laborator :
♡ Anticorpi Tiroidia peroxidază (TPOAb)
♡ Anticorpi Tireoglobulinei (TgAb)
Cercetatorii intr-un studiu publicat in 2011 in „British Medical Journal” au efectuat o analiza sistematica a 31 de studii care au implicat 12,126 de femei care au fost evaluate in asocierea dintre Autoanticorpi tiroidieni și avortul spontan. Dintre cele 31 de studii, in 28 de studii au fost găsite cu Anticorpi tiroidieni la nivel crescut si riscul de avort spontan a fost de 290%. Pe baza cercetatorilor :
„In tarile dezvoltate, boala de autoimunitate tiroidiana este cauza principală de Hipotiroidism, care duce la slabe rezultate obstetricale. Chiar și la femeile cu o funcția biochimica normala a glandei Tiroide, studiile au raportat o asociere în prezența Autoanticorpilor tiroidieni, Anticorpilor peroxidază tiroidiana unde au rezultat probleme negative in sarcina, inclusiv avort spontan, nastere prematura și sechele de dezvoltare neuro adverse la copii.
” Orientările Asociatiei Americane in Tiroida pentru diagnosticarea si gestionarea bolilor tiroidiene în timpul sarcinii și postpartum recomanda:
> Femeile cu Hashimoto, care nu primesc tratament tiroidian necesita o monitorizare pentru Hipotiroidism in timpul sarcinii. TSHul trebuie să fie evaluat la fiecare 4 săptămâni în prima jumătate a sarcinii și cel puțin o dată între 26 și 32 de saptamani de sarcina. Valorile TSHului in sarcina, gama de referință specifică a trimestrului ar trebui să fie tratate. (primul trimestru, 0.1-2.5 mUI / L, al doilea trimestru, 0.2-3.0 mUI / L, al treilea trimestru, 0.3-3.0 mUI / L).
– Potrivit Dr. David Clark, DC neurolog
> Ca viitoare mamă, dacă aveți Anticorpi TPO înseamnă că aveți un risc real pentru a deveni Hipo. Hipotiroidismul poate provoca avorturi spontane si nastere prematura. Dacă aveți Anticorpi TPO, aveți boala autoimuna si sistemul imunitar ataca tesutul … dar acum poate ataca cu ușurință si altceva, un fetus in curs de dezvoltare.
Lipsa de constientizare cu privire la boala Hashimoto este omniprezenta. Medicul dvs. TREBUIE sa fie conștient de pericolele bolii Hashimoto in Sarcina. Se va ocupa de sanatatea tiroidei tale și va insista pe testarea Anticorpilor tiroidieni.
● Asigurați-vă că :
Tu cunosti toate acestea?
Ai Hashimoto?
Esti conștienta de riscul în timpul sarcinii?
Ești gravidă sau te gândesti sa ramai insarcinata?
Ti-ai testat anticorpi tiroidieni ?
Esti sigur/a ca medicul dvs. este conștient de riscul Anticorpilor tiroidieni in timpul Sarcinii?
Articol scris de Dana Tretinini, Winner of two 2014 WEGO Health Activist Awards: Health Activist Hero & Best. Sursa *Hypothyroid Mom
Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.