PARTEA 3 SIBO : CAUZELE

 

SIBO este o afecțiune în Intestin unde bacteriile, ori sunt prea multe ori sunt de tip greșit. Este important de remarcat faptul că bacteriile sunt normale și chiar sănătoase în intestinele noastre. SIBO nu este cauzată de un anumit tip de bacterie. În cele mai multe cazuri, SIBO este cauzată de o bacterie care crește și ar trebui să fie, în mod normal în intestinul gros, SIBO poate fi, de asemenea, cauzată și de bacteriile care ar trebui să fie în intestinul subțire dar scapă de sub control. SIBO are o rată incredibil de mare de recurență. Pentru a trata și combate SIBO, este important să înțelegeți numeroșii factori care cauzează SIBO

 

Stresul ca o cauză a SIBO

Majoritatea cazurilor SIBO sunt probabil cauzate de stres. Stresul este, de asemenea, probabil ceea ce face ca SIBO să revină după ce îl tratăm. Așa cum am discutat în partea 2 a acestei serii SIBO, intestinul este legat de creier, în ceea ce se numește axa intestin-creier. Nu aveți nevoie de dovezi științifice îndelungate pentru a realiza acest lucru. Gândiți-vă la modul în care stomacul se supăra când te simți stresat, sau cum ți se face foame atunci când ești deprimat, sau cum aveți fluturi în stomac atunci când sunteți îndrăgostit/excitat. Fără a recapitula toate informațiile din partea 2, cercetătorii au descoperit că nu creierul comunica la intestin, ci bacteriile din intestine „vorbesc” creierului. Dacă aveți un grup de oameni sănătoși, fiecare dintre ei vor avea diferite compoziții bacteriene în intestine. Cu toate acestea, bacteriile intestinale ale fiecărei persoane rămân la aceeași compoziție destul de mult, luni sau ani. Cu toate acestea, atunci când o persoană este pusă într-o situație stresantă, compoziția bacteriană se schimbă drastic. Acest lucru creează un dezechilibru în bacterii ce pot afecta sănătatea. Stresul poate provoca, de asemenea indirect SIBO în multe alte moduri. După cum veți vedea, stresul poate provoca multe dintre celelalte condiții care pot provoca SIBO.

• Stres -> Inflamație -> acid gastric redus -> SIBO

• Stres -> imunitate slăbită -> favorizarea dezvoltării bacteriilor „rele” -> SIBO

• Stres -> imunitate slăbită > infectare -> utilizare de antibiotice -> SIBO

• Stres -> -> Probleme motilitate Bacterii Proliferare -> SIBO

Amintiți-vă, axa intestin-creier este o stradă cu două sensuri! Acesta este motivul pentru care stresul poate fi atât o cauza cât si simptom al SIBO. Pentru a vindeca SIBO, nu este suficient  a lua antibiotice și de a face modificări în dieta, trebuie, de asemenea gestionat stresul .

Utilizare de antibiotice o cauza SIBO

Voebeste cineva care a luat arsenale întregi de antibiotice în primele 2 decenii ale vieții sale (inclusiv doze mari de penicilina injectate !), Putem vedea modul în care medicii prescriu rapid antibiotice. În Argentina, puteți obține antibiotice fără prescripție medicală. Numiți un doctor, dintr-o altă provincie spuneți-i simptomele, el va spune ce antibiotice puteti  ridica, crescând doza de fiecare dată. Nu este vorba de Argentina, antibioticele cu prescripție medicală sunt o problemă. Un studiu a constatat că medicii prescriu antibiotice, în peste 101 de milioane de vizite anuale! Alte studii au descoperit că aceste antibiotice sunt adesea inutile – cum ar fi atunci când acestea sunt date cand problema de bază este de fapt un virus. De asemenea, nu ajută faptul că antibioticele sunt date în mod regulat la animale, care este un alt motiv pentru a cumpăra carne fără antibiotic (de fapt, dacă dorim să îmbunătățim intestinul și starea generala de sănătate, trebuie să să consumăm carne ecologica și trebuie să vizitam ferma pentru a confirma calitatea!). Suprasolicitarea de antibiotice duce la superezistenta la antibiotice, ceea ce reprezintă o amenințare majoră la adresa sănătății. Dar, hai să aflăm ce fac antibioticele pentru sănătatea intestinului.

Atunci când luați antibiotice, nu doar ucideți bacteriile „rele” care cauzează infecția, ucideți și bacteriile „bune” care trebuie să fie în intestin. Acest lucru tulbură echilibrul florei intestinale. Fără suficiente bacterii bune pentru a lupta cu bacteriile rele, bacteriile rele pot prolifera și să conducă la SIBO.

După ce luăm în considerare legătura dintre utilizarea de antibiotice și SIBO, este ușor de înțeles de ce SIBO are o astfel de rată ridicată de recurență. Doctorii prescriu în mod tradițional antibiotice pentru SIBO, care temporar pot rezolva problema. Cu toate acestea, antibioticele nu se adresează cauzei principale a SIBO. Deoarece bacteriile sănătoase sunt de asemenea afectate atunci când luați antibiotice pentru SIBO, bacteriile rele doar proliferează din nou și SIBO se întoarce. Acesta este motivul pentru care este atât de important să se urmeze protocoale stricte de dieta și stil de viață pentru a preveni reapariția SIBO.

Acid gastric insuficient ca o cauză a SIBO

Refluxul de acid este incredibil de frecvent: 50% dintre adulți vor experimenta un anumit tip de boală de reflux gastroesofagian într-o perioadă de 12 luni și 20-30% vor avea simptome săptămânale. Toate reclamele tv pentru arsuri la stomac pe care le vedeți, ați crede că refluxul de acid este cauza de „ prea mult acid gastric„ și că antiacidele sunt soluția la toate problemele. Într-adevăr, arsurile la stomac sunt cauzate de acid gastric prea puțin. Simptomele de reflux apar atunci când acidul ajunge în esofag. Acest lucru se poate întâmpla atunci când există o presiune prea mare (cum ar fi de la inflamație și gaze la stomac în exces) provocată de acizii din stomac să fie împinși în sus spre esofag. Antiacidele fac minuni pentru suprimarea simptomelor de reflux a acidului, dar, pentru că ai nevoie de acid, pur și simplu nu abordează problema de bază și de fapt, face problema mai rea pe termen lung. Corpurile noastre au nevoie de acid gastric pentru a digera alimente. Fără suficient acid în stomac se va termina cu glucidele nedigerabile din tractul digestiv. Bacteriile din intestinul mic iubesc carbohidrați și încep să se hrănească cu ei. Nu numai că digerand bacteriile proliferează, ceea ce duce la SIBO, dar bacteriile produc gaz de hidrogen ca un produs secundar al carbohidraților. Se termină cu o burtă plină de gaz, care, la rândul său, creează o presiune intra- abdominală și împinge acidul din stomac până în esofag – cauzând reflux de acid. Potrivit cercetătorilor de Suarez si Levitt, doar „1ml de carbohidrați care scapă de absorbție într-o zi ar putea produce mai mult de zece litri de hidrogen gazos, în intestinul subțire”. Acest lucru vă oferă o idee despre cât de mulți carbohidrați nedigerați pot produce! Acidul gastric nu numai că ajută la digestia alimentelor, dar de asemenea, suprima bacteriile ingerate în mod natural. Așa că, acidul gastric redus este o sabie cu două tăișuri. Bacteriile proliferează, deoarece există atât de mulți carbohidrați nedigerați cu care să se hrănească, iar aceștia continuă să prolifereze, deoarece nu există suficient acid gastric pentru a suprima creșterea.

De ce avem acid scăzut în stomac?

Evident răspunsul la această întrebare este că au fost prescrise medicamente ca inhibitori ai pompei de protoni sau antiacide pentru refluxul acidului. Dar ce a determinat să existe simptome de reflux de acid, în primul rând? Cu toate că industria de medicamente ar prefera să nu știm despre, cercetarea arată că ulcerele sunt cauzate de o bacterie numita Helicobacter Pylori, care este prezent cât mai mult la 2/3 din populație. Există multe alte motive pentru ca producția de acid gastric s-ar putea reduce. Unele dintre acestea includ limita de vârstă, stresul, oboseala suprarenalelor, apa cu clor și consumul de alcool. Un alt factor important care contribuie : alimentele junk, carbohidrații… dr. Myhill explică:

Stomacul este căptușit cu celule care sunt pompe de protoni – adică au pompa ionii de hidrogen din fluxul sanguin în lumenul stomacului. Acidul gastric este pur și simplu, ionii de hidrogen concentrați. Există o tendință naturală pentru acești ioni de hidrogen pentru a difuza înapoi de unde au venit, dar acest lucru este împiedicat de joncțiuni foarte strânse între celulele peretelui stomacului. Cu toate acestea, în cazul în care intestinul devine inflamat, indiferent de motiv, există ioni de hidrogen intestinal și neetanș și se scurg înapoi.”

În acest fel, SIBO este legat de sindromul de intestin permeabil .

Recapitulam, este posibil să aveți acid gastric redus, care a provocat SIBO în cazul în care:

• Ai infecție Helicobacter Pylori

• Ai sindromul intestinului permeabil (cauzată în principal de sensibilitate la alimente, cum ar fi glutenul)

• Luați inhibitori ai pompei de protoni sau antiacide

 

Imunitatea slabă ca o cauza a SIBO

Sistemul noastru imunitar este mult mai inteligent decât antibioticele la controlul bacteriilor „rele”. Un sistem imunitar sănătos va controla bacteriile din intestinul subțire prin secreția de mucus care conține imunoglobuline. Atunci când sistemul imunitar devine compromis, se poate produce SIBO. SIBO a fost legat de multe sindroame de imunodeficiență.

În loc de a întreba cum cauzează tulburările de imunitate SIBO, ar trebui să privim la cauza rădăcină: de ce sistemul imunitar nu funcționează în primul rând? Desigur, există mai multe motive posibile pentru acest lucru, cum ar fi stresul și dieta săracă. Stresul și dieta săracă sunt la originea celor mai multe cauze ale SIBO!

Motilitate digestivă ca o cauză SIBO

O altă cauză a SIBO este motilitatea, este o afecțiune în care mușchii sistemului digestiv devin depreciati și nu mai pot goli conținutul eficient. Conținutul devine prins în intestinul subțire. Motilitatea este incredibil de importantă pentru protejarea împotriva SIBO: mișcările în vas împiedică organismele de la atașarea pe peretele intestinului subțire. Când ai resturi de alimente ce stau în intestinul mic, în loc să treacă în intestinul gros, bacteriile încep sa prolifereze și se hrănesc cu deșeurile.

Mișcările sistemului digestiv sunt de fapt un program ritmic, care este cunoscut sub numele de complex cu motor migrator. Se crede că MMC are un rol de „menaj”. Una dintre cele mai mari greșeli este când încercăm să tratam SIBO doar cu un laxativ pentru a ajuta la golirea conținutului intestinelor. Dar într-adevăr ca să ne adresăm MMC cu alte metode, ar fi prokineticelor dacă doriți să obțineți echilibrul și eliminarea organismelor nesănătoase din intestin.

Motilitatea poate fi o problemă genetică. În cazuri genetice, este ceva comun pentru membrii familiei de a avea, alte probleme de contracție musculară, cum ar fi incontinenta urinară ( a nu fi capabil de a controla vezica urinară). Motilitatea poate fi, de asemenea, cauzată și de probleme, cum ar fi:

• Boala Parkinson

• Diabet

• Sclerodermie

• Tulburări tiroidiene

• Lupus

• Amiloidoza

• Distrofie musculara

• Inflamarea intestinelor

Acest ultim punct este foarte important. Stresul și dieta proastă poate provoca inflamarea intestinului. Acest lucru poate conduce la acid gastric scăzut, care, la rândul său, duce la suprainfecție bacteriană. Aceasta, la rândul său, duce la mai mult stres, ceea ce creează un cerc vicios. Din nou, acest lucru este motivul pentru care este atât de important să se trateze SIBO cu o strategie cuprinzătoare, care include managementul de dieta și de stres.

Metale grele ca o cauză a SIBO

O altă cauză posibilă a SIBO este de toxicitatea metalelor grele. În fiecare zi, intrăm în contact cu un baraj de metale grele toxice. De exemplu:

• Aluminiu găsit în pasta de dinți, sifon de copt și aluminiul de la cutiile de conserve

• Cadmiu în apă potabilă, materiale plastice, vopsele

• Plumb în eșapamentele auto, tacâmurile și produsele alimentare conservate

• Mercur în filtre de aer condiționat, anumite specii de pești și ceara de podea

• Arsenic în vin, detergenții de uz casnic și conservanți

Chiar dacă luați măsuri pentru a elimina metalele grele din viața ta (cum ar fi a face propria pasta de dinți și produse de curățenie), este încă imposibil de a evita complet metale grele toxice. Aceste metale grele s-au dovedit a avea efecte negative asupra organismului, inclusiv pe tractul digestiv. Chiar și metalele grele „sănătoase” pot fi dăunătoare pentru sănătatea intestinului. De exemplu, corpul tău are nevoie de metale grele, cum ar fi fierul. Dar, în cazul în care intestinul este deteriorat (cum ar inflamație și intestin permeabil), atunci nu va fi capabil să absoarbă aceste substanțe nutritive în corpul tău. Bacteriile „rele” folosesc unele metale grele, pentru a forma biofilme. Biofilmele sunt, practic, structuri ale ochiurilor de plasă, cum ar fi în cazul bacteriilor vii. Pentru a forma biofilme, bacteriile folosesc fierul, calciul, magneziul (printre altele). Biofilmul acționează ca un scut care protejează bacteriile și face foarte dificil pentru probiotice sau antibiotice de a ucide aceste bacterii. Acest lucru este evident pentru că aveți nevoie de aceste elemente nutritive de metale pentru a rămâne sănătoși, dar , de asemenea, ele pot ajuta bacteriile rele să prospere. Vom afla mai multe mai târziu, în secțiunea cu privire la modul cum vom face o detoxifiere de metale grele.

SIBO poate fi un cerc vicios. Aceasta este cauzat de stres. Este greu de stabilit, dar trebuie să faci tot posibilul pentru a ataca SIBO cu o abordare multidimensională. Doar administrarea de antibiotice, probabil, nu te va vindeca, dacă nu efectuați modificări majore în stilul tău de viață și dieta. Vestea bună este că, odată ce devii maestrul acestor schimbări, nu doar sănătatea intestinului, care va fi mai bine, ci întreg organismul se va îmbunătăți.

Read more: Treating SIBO (Part 3): Causes of SIBO – Hollywood Homestead http://www.hollywoodhomestead.com/causes-sibo/#ixzz4WC82pzBp

Follow us: @hollywoodhomest on Twitter

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.