Pacienți nemulțumiți de tratamentul pentru Hipotiroidism

De ce pacienții sunt nemulțumiți de tratamentul pentru hipotiroidism și ce pot face medicii?

 

Potrivit unui sondaj, în 2017, realizat la pacienții cu hipotiroidie, majoritatea sunt nemulțumiți de actualul tratament pentru hipotiroidism și toți cei 12.146 care au participat la sondaj au spus că există o nevoie clară de alte opțiuni de tratament in hipotiroidism.

Sunt mulți pacienți nemulțumiți

Să aruncăm o privire la motivele unei astfel de nemulțumiri și la ce pot face furnizorii de servicii de sănătate în legătură cu aceasta.

Nemulțumirea față de tratamentul in  hipotiroidism și medici

Satisfacția privind ratele de tratament in hipotiroidism a fost în medie de 5 din 10.

Pacienții care iau tiroidă animală deshidratată (preparate tiroidiene naturale de origine animală) și-au evaluat satisfacția cel mai mult, în medie 7 din 10.

Pacienții care iau tiroxină sintetică (T4)  au cea mai mică satisfacție cu tratamentul lor (evaluat la 5).

În schimb, pacienții care au luat o combinație de tiroxină (T4) și triiodotironină (T3) au fost in medie 6 din 10

Tiroxina sintetică pură (T4), administrată o dată pe zi pe cale orală, este opțiunea standard de tratament pentru hipotiroidism, concepută pentru a înlocui glanda tiroidă și pentru a trata în mod adecvat simptomele. Cu toate acestea, mulți pacienți sunt nemulțumiți de acest tratament, deoarece încă nu se simte complet normal cu un preparat sintetic de T4 singur.

Din păcate,medicilor le este prea incomod  să schimbe această abordare unică, preferând să lase pacienții să se simtă nemulțumiți. În mod ideal, dacă  un singur medicament ar funcționa pentru noi toți ar fi perfect. Dar realitatea este că toți suntem UNICI, suntem cu sensibilități individuale. Corpurile noastre nu reacționează la fel la un anumit medicament sau la o doză specifică.

Medicii Echipei Tiroida România 🇷🇴 lucrează îndeaproape cu pacienții pentru a determina ce opțiune de tratament le este ideală și ce doză este optimă .

Simptome continue în ciuda tratamentului

Mulți pacienți cu hipotiroidism raportează simptome continue, cum ar fi oboseala, probleme de memorie, letargie, somnolență, depresie, răgușeală, piele uscată, intoleranță la frig, creștere în greutate și constipație, în ciuda tratamentului.

Aceste simptome continuate provoacă cantități imense de frustrare deoarece planul lor de tratament nu le ameliorează toate simptomele. Medicii ar trebui să considere că aceste simptome pot apărea din alte cauze decât hipotiroidismul. Găsiți un medic care să adopte o abordare holistică a sănătății dvs., dincolo de medicamente – de modificări ale nutriției și stilului de viață , gestionarea stresului , exercițiile potrivite, pentru a vă menține cea mai bună sănătate a tiroidei.

Impactul Hipotiroidismului 

Majoritatea participanților la studiu au evaluat impactul pe care hipotiroidismul îl are asupra vieții lor ca fiind 10 din 10. Cu un impact 10/10 asupra vieții de zi cu zi, nu este de mirare că hipotiroidismul provoacă nefericire. Cred că medicii trebuie să empatizeze cu faptul că pacienții lor sunt foarte afectați de simptomele și tratamentul lor. O rețetă singură nu este adesea suficientă pentru a avea calitatea buna a  vietii  în cazul unui pacient hipotiroidian.

Dedicarea timpului și energiei pentru a înțelege ce se întâmplă în viața unui pacient ajutata la abordarea tratamentului pentru întregul corp.

Sunt necesare noi opțiuni de tratament?

Fiecare participant la studiu a fost de acord că sunt necesare noi opțiuni de tratament pentru hipotiroidism.

Echipa Tiroida România 🇷🇴 oferă sprijin în hipotiroidism. Știm că ceea ce este disponibil în prezent provoacă nemulțumire și nefericire, de aceea am construit Comunitatea pentru a oferi o îngrijire corectă și sănătoasă a Tiroidei, pentru a ameliora o parte a simptomelor și a ajuta la gestionarea vieții cu hipotiroidism.

Căutați un bun medic endocrinolog – cel care face față simptomelor și vă oferă suport pentru a vă schimba viața.

Programați o evaluare cu Echipa noastră și cu medicii parteneri la tiroidaromania@gmail.com

Traducere Echipa Tiroida România 🇷🇴

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.