„Nu vedeți zilele rele ale bolii mele, pentru că le ascund”

Nu vedeți zilele rele ale bolii mele, pentru că le ascund

Când mă vedeți cu un machiaj frumos sau că am grijă de părul meu, am învățat toate aceste mici trucuri pentru a arăta cel mai prezentabil cu puțin efort.

Am învățat toate aceste mici trucuri pentru a acționa normal, în ciuda unei boli anormale.

Zâmbesc, chiar dacă simt durere. Stau liniștită în timp ce organismul meu țipă la mine. Eu fac aceste lucruri pentru a mă integra, fac aceste lucruri să mă simt normal, fac aceste lucruri, astfel încât ceilalți nu trebuie să se concentreze asupra unei boli despre care nu știu cum să răspundă.

Fac aceste lucruri, astfel încât poate, de fiecare dată în timp, aș putea ajunge să par că nu sunt bolnavă.

Nu ai văzut cele mai rele zile ale mele. Pentru că le-am ascuns de tine. Soțul meu le vede, mama le vede, familia le vede. Dar natura bolii mele este, că aceasta cere să fie ascunsă.

Ultimul lucru pe care organismul tău îl vrea într-o zi proastă este „să fie undeva când nu este acasă, să simtă nevoia de a forța un zâmbet sau să încerce să arate prezentabil”.

Așa că mă ascund. Ascunsă în apartamentul meu mai mic, uitându-ma la zidurile din ce în ce mai familiare. Sunt puține locurile unde voi merge într-o zi proastă și mult mai puține într-o zi teribilă.

Am nevoie să fiu în locurile unde să mă simt absolut sigură. Locuri unde nu trebuie să mă explic. Nu fac acest lucru pentru că mi-e rușine de situația mea, fac acest lucru pentru că am nevoie de protecție când sunt foarte vulnerabilă.

Dar, în final, în mod semnificativ sunt concepții greșite ale oamenilor cu privire la gradul de severitate al bolii mele.

Ați văzut că niciodată nu mă vait, dar asta nu înseamnă că nu se întâmplă. Niciodată nu spun că îmi cade părul enorm la duș, dar asta nu înseamnă că nu se întâmplă.

Ați observat probabil că niciodată nu îmi agit mâinile sau îmi încrunt fața când am o problemă de la picioare în sus.

Nu vezi aceste lucruri, pentru că le ascund în acele zile. Dar îți promit că există acele zile.

În interiorul și în mintea unei boli cronice/ cicatricile invizibile ale bolii mele

Spun toate astea pentru că este foarte ușor să judeci starea unei persoane atunci când o vezi, când ești în preajma ei, dar nu vă puteți baza doar pe asta.

Când mă vedeți vă întrebați de ce nu pot aplica pentru un loc de muncă sigur/zilnic. Poate vă întrebați de ce scriu despre bolile cronice cu atâta pasiune. Ați putea crede că exagerez, pentru a cere milă.

Dar când mă vezi, nu vedeți toate acestea la mine. Ceea ce vezi într-o zi la mine, nu se aplică cu acuratețe în fiecare zi.

Încerc să fiu normală, pentru că nu vreau milă. Nu vreau ca boala mea să fie în centrul atenției. Eu scriu pentru că vreau ca oamenii să înțeleagă ceva atât de natural, ceva care este ascuns.

Vreau să știe ce se întâmplă atunci când nu mă văd o într-o zi, astfel încât să poată înțelege ce este în viața mea.

Nu doar pentru că vreau să mă înțeleagă, dar pentru că eu vreau ca ei să îi înțeleagă și pe ceilalți ca mine. Eu scriu asta pentru că vreau ca oamenii să se gândească de două ori înainte de a face presupuneri bazate doar pe ceea ce văd.

Traducere Echipa Tiroida România 🇷🇴
De Rachel Allison
Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.