Nature Throid- RLC Labs

NATURE-THROID®

De încredere de peste 80 de ani, Nature-Throid a fost lansat în anii 1930, fiind unul dintre primele medicamente disponibile pentru hipotiroidism. Până în prezent, Nature-Throid nu a fost niciodată recunoscut de FDA pentru hormonii incoerenți T4 sau T3. Medicamentele hipoalergenice și la prețuri accesibile sunt încă la mare cerere de către medici și pacienți.

DESCRIERE

Nature-Throid® (Thyroid USP) Tablete micro acoperite, ușor de înghițit cu miros redus, pentru uz oral sunt preparate naturale derivate din glandele tiroide porcine (T3 liothyronina este de aproximativ patru ori mai puternică decât levotiroxina T4, pe micrograme). Acestea furnizează 38 mcg levothyroxină (T4) și 9 mcg liothyronină (T3) pentru fiecare 65 mg (1 grain) din conținutul marcat al tiroidei.

INGREDIENTE

• Hormoni de substituție T4 și T3 (tiroidă porcină deshidratată)

• Cofactorii tiroidieni (T1, T2, calcitonina și iod) apar în mod natural în cantități mici

• Fără gluten

• Nu conține culori sau arome artificiale, porumb, arahide, orez, gluten, soia, drojdie, ou, pește sau crustacee

INACTIVE

Dioxid de siliciu coloidal, fosfat dicalcic, lactoză monohidrat, stearat de magneziu, celuloză microcristalină, acid stearic, Opadry II 85F19316. Formulele structurale ale liotironinei (T3) și levotiroxinei (T4) sunt după cum urmează:

Prezent în cantități trasabile ca parte a tiroidei USP (diluant)

FARMACOLOGIE

Etapele de sinteză a hormonilor tiroidieni sunt controlate de thyrotropin (hormonul tiroidian de stimulare, TSH) secretat de hipofiza anterioară. Această secreție a hormonului este la rândul său controlată de un mecanism de feedback afectat de hormoni tiroidieni și de hormonul eliberator al tirotropinei (TRH), o tripeptidă de origine hipotalamică. Secreția endogenă a hormonului tiroidian este suprimată atunci când hormonii tiroidieni exogeni sunt administrați pacienților eutiroidici în exces față de secreția glandei normale. Mecanismele prin care hormonii tiroidieni își exercită acțiunea fiziologică nu sunt bine înțeleși. Acești hormoni măresc consumul de oxigen de către majoritatea țesuturilor din organism, măresc rata metabolică bazală și metabolismul carbohidraților, lipidelor și proteinelor. Astfel, ei exercită o influență profundă asupra fiecărui sistem de organe și au o importanță deosebită în dezvoltarea sistemului nervos central.

Glanda tiroidă normală conține aproximativ 200 mcg Levotiroxină (T4) pe gram glandă și 15 mcg Liotironină (T3) per gram. Raportul dintre acești doi hormoni în circulație nu reprezintă raportul la glanda tiroidă, deoarece aproximativ 80% din Liotironina periferică (T3) provine de la monodeodinarea Levotiroxinei (T4). Monodeodinarea periferică a Levotiroxinei (T4) la poziția 5 (inelul interior) conduce, de asemenea, la formarea de Liotironină inversă (T3), care este inactiv calorigenic. Nivelurile de Liotironină (T3) sunt scăzute la făt și nou-născut, la vârstele înaintate, la privarea calorică cronică, ciroza hepatică, insuficiența renală, stres chirurgical și bolile cronice reprezentând ceea ce se numește sindromul „T3 tironină”.

Farmacocinetica

Studiile pe animale au arătat că Levotiroxina (T4) este numai parțial absorbită din tractul gastrointestinal. Gradul de absorbție depinde de vehiculul utilizat pentru administrarea acestuia și de conținutului intestinal, flora intestinală, inclusiv proteina din plasmă și factorii alimentari solubili, toți care leagă tiroidă, făcându-l indisponibil pentru difuzie. Doar 41% este absorbit atunci când este administrat într-o capsulă de gelatină, spre deosebire de absorbția de 74% atunci când este administrat cu un purtător de albumină. În funcție de alți factori, absorbția variază de la 48 la 79% din doza administrată. Postul crește absorbția. Sindromul de malabsorbție, precum și factorii alimentari (soia, utilizarea concomitentă a rășinilor schimbătoare anionice, cum ar fi colestiramină) cauzează pierderi excesive în fecale.

Liotironina (T3) este aproape total absorbită, 95% în 4-5 ore. Hormonii conținuți în preparatele naturale sunt absorbite într-o manieră similară hormonilor sintetici. Mai mult de 99% dintre hormonii circulanți se leagă de proteinele serice, inclusiv globulina care leagă tiroida (TBg), pre-albumina legată de tiroidă (TBPA) și albumina (TBa), a căror capacități și afinități variază în funcție de hormoni. Afinitatea mai mare a levotiroxinei (T4) atât pentru TBg, cât și pentru TBPA, comparativ cu liotironina (T3), explică parțial nivelurile serice mai mari și timpul de înjumătățire prelungit al hormonului. Ambii hormoni legați de proteine ​​există în echilibru invers cu cantități mici de hormon liber, acesta din urmă reprezentând activitatea metabolică. Deiodinația levotiroxinei (T4) apare în țesuturi, ficat, rinichi și alte țesuturi. Hormonul conjugat, sub formă de glucuronid sau sulfat, se găsește în bilă și în intestin, unde se poate realiza o circulație enterohepatică.

INDICAȚII ȘI UTILIZARE

1. Înlocuire a terapiei suplimentare la pacienții cu hipotiroidism de orice fel, cu excepția hipotiroidismului tranzitoriu în timpul fazei de recuperare a tiroidei subacute. Această categorie include cretinismul, mixedemul și hipotiroidismul obișnuit la pacienții de orice vârstă (copii, adulți, vârstnici) sau sarcina; hipotiroidismul primar care rezultă din deficiența funcțională, atrofia primară, absența parțială sau totală a glandei tiroide sau efectele chirurgiei, radiațiilor sau medicamentelor și hipotiroidismul secundar(hipofiza) sau terțiar hipotalamic.

2. Ca supresoare TSH hipofizar, în tratamentul sau prevenirea diferitelor tipuri de gușă eutiroidiene, inclusiv nodulii tiroidieni, tiroidita limfocitară cronică (Hashimoto) subacută sau cronică, gastria multinodulară și în tratamentul cancerului tiroidian.

3. Ca agent de diagnostic în testele de supresie pentru a diferenția hipertiroidismul suspectat sau anatomia glandei tiroide.

CONTRAINDICAȚII

Preparatele hormonale tiroidiene sunt, în general, contraindicate la pacienții cu insuficiență corticală suprarenală diagnosticată, dar încă necorectată, tirotoxicoză netratată și hipersensibilitate aparentă la oricare dintre constituenții activi sau străini. Nu există dovezi bine documentate în literatura de specialitate cu privire la reacțiile alergice sau idiosincratice la hormonul tiroidian.

AVERTISMENTE

Medicamentele cu activitate hormonală tiroidiană, singure sau împreună cu alți agenți terapeutici, au fost utilizați pentru tratamentul obezității. La pacienții eutiroidiști, dozele din intervalul cerințelor hormonale zilnice sunt ineficiente pentru reducerea în greutate. Dozările mai mari pot produce manifestări de toxicitate grave sau chiar în pericol de viață, în special atunci când sunt administrate în asociere cu amine simpatomimetice, cum ar fi cele utilizate pentru efectele lor anorectice. Utilizarea hormonilor tiroidieni în terapia obezității, singui sau combinați cu alte medicamente, este nejustificată și s-a dovedit a fi ineficientă. Nici utilizarea acestora nu este justificată pentru tratamentul infertilității masculine sau feminine, cu excepția cazului în care această afecțiune este însoțită de hipotiroidism.

PRECAUȚII

Generalități: Hormonii tiroidieni trebuie utilizați cu mare atenție într-o serie de situații în care se suspectează integritatea sistemului cardiovascular, în special arterele coronare. Acestea includ pacienți cu angină pectorală sau vârstnici, care au o probabilitate mai mare de boală oculară cardiacă. La acești pacienți, terapia trebuie inițiată cu doze mici, adică 16,25 – 32,5 mg. Când, la acești pacienți, o stare eutiroidă poate fi atinsă numai pe seama unei agravări a bolii cardiovasculare, doza de hormon tiroidian trebuie redusă.

Terapia cu hormoni tiroidieni la pacienții cu diabet zaharat concomitent sau insipid sau insuficiență corticală adrenală agravează intensitatea simptomelor. Sunt necesare ajustări adecvate ale diferitelor măsuri terapeutice îndreptate împotriva acestor boli endocrine concomitente. Terapia comei miomexei necesită administrarea concomitentă de glucorticoizi. Hipotiroidismul scade și hipertiroidismul crește sensibilitatea la anticoagulante orale. Timpul de protrombină trebuie monitorizat îndeaproape la pacienții tratați cu tiroidă pe anticoagulante orale și doza acestor medicamente trebuie ajustată pe baza determinărilor frecvente ale timpului de protrombină. La sugari, dozele excesive de preparate ale hormonului tiroidian pot produce craniosinostoză.

Informații pentru pacient:

Pacienții cu preparate hormonale tiroidiene și părinții copiilor aflați în terapie tiroidiană trebuie informați că:

1. Terapia de substituție trebuie luată în mod esențial pe viață, cu excepția cazurilor de hipotiroidism tranzitoriu, asociat de obicei cu tiroidita și la acei pacienți care au primit un studiu terapeutic al medicamentului.

2. Trebuie să raporteze imediat, pe parcursul terapiei, orice semn sau simptom ale toxicității hormonului tiroidian, de exemplu, dureri în piept, frecvență crescută a pulsului, palpitații, transpirație excesivă, intoleranță la căldură, nervozitate sau orice alt eveniment neobișnuit.

3. În caz de diabet zaharat, doza zilnică de medicamente antidiabetice poate necesita reajustare, deoarece se obține prin înlocuirea hormonului tiroidian. Dacă medicamentul tiroidian este oprit, poate fi necesară o reajustare în jos a dozei de insulină sau agent hipoglicemic oral pentru a evita hipoglicemia. În orice moment, monitorizarea atentă a nivelului glucozei urinare este obligatorie la acești pacienți.

4. În cazul tratamentului concomitent cu anticoagulante orale, timpul de protrombină trebuie măsurat frecvent pentru a determina dacă doza de anticoagulante orale trebuie reajustată.

5. Pierderea parțială a părului poate fi experimentată de copii în primele câteva luni de terapie tiroidiană, dar acesta este, de obicei, un fenomen tranzitoriu, iar revenirea ulterioară este în regula.

Testele de laborator:

Tratamentul cu hormoni tiroidieni necesită evaluarea periodică a stării tiroidei prin intermediul unor teste de laborator adecvate, pe lângă evaluarea clinică completă. Testul de supresie TSH poate fi folosit pentru a testa eficacitatea oricărui preparat tiroidian, având în vedere insensibilitatea relativă a hipofizării sugarului la efectul de feedback negativ al hormonilor tiroidieni. Nivelurile FT4 pot fi utilizate pentru a testa eficacitatea tuturor medicamentelor tiroidiene, cu excepția T3. Atunci când serul total T4 este scăzut, dar TSH este normal, este justificat un test specific pentru evaluarea nivelurilor de FT4 nelegat (liber). Măsurătorile specifice ale FT4 și FT3 prin legarea proteinei competitive sau prin radioimunoanaliză nu sunt influențate de nivelurile sanguine ale iodului organic sau anorganic.

Interacțiuni medicamentoase:

》Anticoagulante orale – hormonii tiroidieni par să crească catabolismul factorilor de coagulare dependenți de vitamina K. Dacă se administrează anticoagulante orale, sunt afectate și creșterile compensatorii ale sintezei factorului de coagulare. Pacienții stabilizați pe anticoagulante orale pentru care se constată că necesită terapie de substituție tiroidiană trebuie supravegheați foarte atent atunci când încep tratamentul. Dacă un pacient este cu adevărat hipotiroidic, este probabil ca o reducere a dozei de anticoagulant să fie necesară. Nu sunt necesare precauții speciale atunci când terapia anticoagulantă pe cale orală este inițiată la un pacient deja stabilizat la terapia de substituție tiroidiană de întreținere.

》Insulina sau terapia de substituție tiroidiană care inițiază hipoglicemie orală poate determina creșterea insuficienței insulinice sau a hipoglicemiei orale. Efectele observate sunt prost înțelese și depind de o varietate de factori cum ar fi doza și tipul de preparate tiroidiene și starea endocrină a pacientului. Pacienții care primesc insulină sau hipoglicemie oral trebuie monitorizați îndeaproape în timpul inițierii terapiei de substituție tiroidiană.

》Colestipramină sau colestipol-colestiramină sau colestipol leagă atât levotiroxina (T4), cât și liotironina (T3) în intestin, afectând astfel absorbția acestor hormoni tiroidieni. Studiile in vitro indică faptul că legarea nu este ușor eliminată. Prin urmare, ar trebui să treacă patru până la cinci ore între administrarea de colestipramină sau colestipol și hormonii tiroidieni.

》Estrogenul, contraceptivele orale-Estrogenii au tendința de a crește globulina serică de legare la tiroxină (TBg). La un pacient cu glandă tiroidă nefuncțională, care primește terapie de substituție tiroidiană, levotiroxina liberă (T4) poate fi scăzută atunci când estrogenii sunt administrați, crescând astfel cerințele tiroidei. Cu toate acestea, dacă glanda tiroidă a pacientului are o funcție suficientă, scăderea levotiroxinei libere (T4) va determina o creștere compensatorie a levotiroxinei (T4) produsă de tiroidă. Prin urmare, pacienții fără glandă tiroidă funcțională, care se află în terapia de substituție tiroidiană, pot necesita creșterea dozei de tiroidă dacă se administrează estrogeni sau contraceptive orale care conțin estrogen.

Interacțiuni ale testelor de laborator cu medicamentele

Sunt cunoscute următoarele medicamente sau fragmente care interferează cu testele de laborator efectuate la pacienții cu terapie cu hormoni tiroidieni: androgeni, corticosteroizi, estrogeni, contraceptive orale conținând estrogeni, preparate conținând iod și numeroasele preparate care conțin salicilați.

1. În interpretarea valorilor levotiroxinei (T4) și liotironine (T3), trebuie luate în considerare modificările concentrației de TBg. În astfel de cazuri, hormonul liber trebuie măsurat. Sarcina, estrogenii și contraceptivele orale care conțin estrogen măresc concentrațiile de TBg. TBg poate fi, de asemenea, crescut în timpul hepatitei infecțioase. Scăderea concentrațiilor de TBg se observă la nefroză, acromegalie și după tratamentul cu androgeni sau corticosteroizi. S-au descris hiper-hipotiroidii sau hipotiroxina-globulinemii. Incidența deficienței de TBg se apropie de 1 din 9000. Legarea levotiroxinei de TBPA este inhibată de salicilați.

2. Iodul medicamentos sau dietetic interferează cu toate testele in vivo ale absorbției radio-iodului, producând scăderi care nu pot fi relative cu o scădere reală a sintezei hormonale.

3. Persistența dovezilor clinice și de laborator ale hipotiroidismului în ciuda înlocuirii adecvate a dozei indică; fie o slabă conformitate cu pacienții, o absorbție slabă, o pierdere excesivă în fecale sau o inactivitate a preparatului. Rezistența intracelulară la hormonul tiroidian este destul de rară.

4. Carcinogeneză, mutageneză și afectarea fertilității: Nu a fost confirmată o asociere aparentă între terapia tiroidiană prelungită și cancerul mamar, iar pacienții pentru indicațiile stabilite nu trebuie să întrerupă tratamentul. Nu s-au efectuat studii de confirmare pe termen lung la animale pentru a evalua potențialul carcinogen, mutagenitatea sau afectarea fertilității fie la bărbați, fie la femei.

5. Sarcina

Categoria A: hormonii tiroidieni nu traversează ușor bariera placentară. Experiența clinică până în prezent nu indică niciun efect advers asupra fetusului atunci când hormonii tiroidieni sunt administrați femeilor însărcinate. Pe baza cunoștințelor actuale, terapia de substituție tiroidiană la femeile hipotiroidice nu trebuie întreruptă în timpul sarcinii.

Mamele care alăptează: Cantitățile minime de hormoni tiroidieni sunt excretați în laptele uman. Nu este asociat cu reacții adverse grave și nu are un potențial tumorigen cunoscut.

Utilizarea pediatrică: Mamele gravide oferă fetusului un hormon tiroidian puțin sau deloc. Incidența hipotiroidismului congenital este relativ ridicată (1: 4000), iar fetusul hipotiroidic nu ar obține beneficii din cantitățile mici de hormon care traversează bariera placentară. Determinarea de rutină a FT4 și FT3 / TSH este recomandată intens la nou-născuți, având în vedere efectele dăunătoare ale deficienței tiroidiene asupra creșterii și dezvoltării. Tratamentul trebuie inițiat imediat după diagnosticare și trebuie menținut pe toată durata vieții, cu excepția cazului în care se suspectează hipotiroidismul tranzitoriu; caz în care, terapia poate fi întreruptă timp de 2 până la 8 săptămâni după vârsta de 3 ani pentru a reevalua afecțiunea. Încetarea tratamentului este justificat la pacienții care au menținut TSH normal în timpul celor 2 până la 8 săptămâni.

Utilizarea geriatrică: Studiile clinice efectuate la pacienții au inclus un număr suficient de subiecți în vârstă de 65 ani și peste pentru a determina dacă aceștia răspund diferit față de subiecții tineri. Alte experiențe clinice raportate nu au identificat diferențe în răspunsurile dintre pacienții vârstnici și cei mai tineri. În general, selecția dozei pentru un pacient în vârstă trebuie să fie prudentă, de obicei începând de la sfârșitul intervalului de dozare, reflectând frecvența mai mare a scăderii funcției hepatice, renale sau cardiace și a bolii concomitente sau a altei terapii medicamentoase.

REACTII ADVERSE

Reacțiile adverse, altele decât cele care indică hipertiroidism din cauza supradozajului terapeutic, fie inițial, fie în timpul perioadei de întreținere, sunt rare sau deloc.

Supradozare

Semne și simptome: Doza excesivă de tiroidă rezultă o stare hipermetabolică care seamănă în toate privințele cu starea de origine endogenă. Condiția poate fi indusă de sine.

Tratamentul supradozajului: Doza trebuie redusă sau terapia trebuie întreruptă temporar, atunci cand apar semne și simptome de supradozaj. Tratamentul poate fi reintrodus la o doză mai mică. La indivizi normali, funcția normală a axei hipotalamo-pituitară-tiroidă este restabilită în 6 până la 8 săptămâni după suprimarea tiroidiană. Tratamentul supradozajului masiv acut de hormoni tiroidieni are drept scop reducerea absorbției gastrointestinale a medicamentelor și contracararea efectelor centrale și periferice, în principal cele ale activității simpatice crescute. Vărsăturile pot fi induse inițial dacă se poate preveni în mod rezonabil absorbția gastrointestinală și se pot opri contraindicațiile cum ar fi coma, convulsiile sau pierderea reflexiei. Tratamentul este simptomatic și suportiv. Oxigenul poate fi administrat și ventilația menținută. Glicozidele cardiace pot fi indicate dacă se dezvoltă insuficiență cardiacă congestivă. Trebuie luate măsuri pentru a controla febra, hipoglicemia sau pierderea de lichide, dacă este necesar. Agenții antiadrenergici, în special propranololul, au fost utilizați în mod avantajos în tratamentul activității simpatice crescute.

DOZAJ ȘI ADMINISTRARE

Doza de hormoni tiroidieni este determinată de indicație și trebuie individualizată în funcție de răspunsul pacientului și de rezultatele obținute în laborator.

Hormonii tiroidieni sunt administrați pe cale orală. În condiții acute, de urgență, levotiroxină sodică injectabilă (T4) poate fi administrată intravenos, când administrarea orală nu este fezabilă sau de dorit (ca în tratamentul sau în timpul alimentației parenterale).

Administrarea intramusculară nu este recomandabilă din cauza absorbției slabe raportate.

Hipotiroidism: Terapia este de obicei instituită utilizând doze mici, cu creșteri care depind de starea cardiovasculară a pacientului. Doza inițială uzuală este de 32,5 mg, cu o creștere de 16,25 mg la fiecare 2-3 săptămâni. O doză inițială mai scăzută, 16,25 mg / zi, este recomandată la pacienții cu mixtrademie de lungă durată, în special dacă este suspectată o insuficiență cardiovasculară, caz în care se recomandă o prudență maximă și la pacienții nou diagnosticați. Apariția anginei este o indicație pentru reducerea dozei. Majoritatea pacienților necesită 65 – 130 mg/zi. Eșecul de a răspunde la doze de 195 mg sugerează lipsa de conformitate sau malabsorbția. Dozările de întreținere 65 -130 mg /zi duc, de obicei, la niveluri serice normale ale T4 și T3. Terapia adecvată duce, de obicei, la niveluri normale de TSH și T4 după 2 sau 3 săptămâni de tratament. Reajustarea dozei de hormon tiroidian trebuie efectuată în primele patru săptămâni de tratament, după evaluările clinice și de laborator corespunzătoare, incluzând nivele serice de T4, T3 legate și libere și TSH. Liotironina (T3) poate fi utilizată mai degrabă în comparație cu levotiroxina (T4) în timpul procedurilor de scanare radio-izotopică, deoarece inducerea hipotiroidismului în aceste cazuri este mai abruptă și poate fi mai scurtă. Poate fi de asemenea de preferat atunci când este suspectată afectarea conversiei periferice a levotiroxinei (T4) și a liotironinei (T3).

Mixedema /Coma: Coma de mixedem este de obicei precipitată la pacienții hipotiroidieni de lungă durată de boli intermediare sau medicamente, cum ar fi sedative și anestezice și ar trebui să fie considerată o urgență medicală. Terapia trebuie îndreptată spre corectarea tulburărilor electrolitice și posibilelor infecții, pe lângă administrarea hormonilor tiroidieni. Corticosteroizii trebuie administrați în mod obișnuit. Levotiroxina (T4) și Liotironina (T3) pot fi administrate printr-un tub nasogastric, dar calea preferată de administrare a ambilor hormoni este intravenoasă. Levotiroxina sodică (T4) se administrează la o doză inițială de 400 mcg (100 mcg /ml) administrată rapid și este de obicei bine tolerată, chiar și la vârstnici. Această doză inițială este urmată de suplimente zilnice de 100 până la 200 mcg la IV. Nivelurile normale de T4 sunt realizate în 24 de ore, urmat în 3 zile prin creșterea în trei ori a T3. Terapia orală cu hormon tiroidian va fi reluată de îndată ce situația clinică va fi stabilizată și pacientul va putea să ia medicamente pe cale orală.

Cancerul tiroidian: hormonul tiroidian exogen poate produce regresia metastazelor din carcinomul folicular și papilar al tiroidei și este folosit ca terapie auxiliară a acestor afecțiuni cu iod radioactiv. TSH ar trebui suprimat la niveluri scăzute sau nedetectabile. Prin urmare, sunt necesare cantități mai mari de hormon tiroidian decât cele utilizate pentru terapia de substituție.

Carcinomul medular al tiroidei nu răspunde la această terapie.

Terapia împotriva supresiei tiroidiene: Administrarea hormonului tiroidian în doze mai mari decât cele produse fiziologic de către glandă duce la suprimarea producerii de hormoni endogeni. Aceasta este baza testului de supresie tiroidiană și este folosită ca ajutor pentru diagnosticarea pacienților cu semne de hipertiroidism ușor, la care testele de laborator de bază apar normal sau pentru a demonstra autonomia glandei tiroide la pacienții cu oftalmopatie gravă. Absorbția este determinată înainte și după administrarea hormonului exogen. O supresie de absorbție de 50% sau mai mare indică o axă normală a hipofizei tiroidiene și astfel exclude autonomia glandei tiroide.

Pentru adulți, doza uzuală de suprimare a levotiroxinei (T4) este de 1,56 mg /kg de greutate corporală pe zi administrată timp de 7 până la 10 zile. Aceste doze determină, de regulă, niveluri normale ale T4 și T3 și lipsa răspunsului la TSH. Hormonii tiroidieni trebuie administrați cu precauție pacienților la care există suspiciuni puternice de autonomie a glandei tiroide, având în vedere faptul că efectele hormonilor exogeni vor fi aditivi la sursa endogenă.

Dozaj pediatric: dozele la copii trebuie să respecte recomandările rezumate în Tabelul 1. La sugarii cu hipotiroidism congenital, trebuie inițiată terapia cu doze întregi de îndată ce diagnosticul a fost făcut.

TABELUL 1.

Dozajul pediatric recomandat pentru hipotiroidismul congenital Vârstă/ Doza pe zi /Doza zilnică per kg de greutate corporală

0 – 6 luni/ 16,25 – 32,5 mg/ 4,8-6,0 mg

6 – 12 luni/ 32,5 – 48,75 mg/ 3,6-4,8 mg

1 -5 ani/ 48,75 – 65 mg/ 3,0-3,6 mg

6 – 12 ani/ 65 – 97,5 mg/ 2,4-3,0 mg

Peste 12 ani / peste 97,5 mg/ 1,2-1,8 mg

FURNIZARE

Tabletele Nature-Throid® (Thyroid USP) sunt furnizate după cum urmează: 16,25 mg – 9,5 mcg T4, 2,25 mcg T3 32,5 mg – 19 mcg T4, 4,5 mcg T3 48,75 mg – 28,5 mcg T4, 6,75 mcg T3 65 mg – 38 mcg T4, 9 mcg T381, 25mg – 47,5 mcg T4, 11,25 mcg T3 97,5 mg – 57 mcg T4, 13,5 mcg T3 113,75 mg- 66,5 mcg T4, 15,75 mcg T3 130 mg- 76 mcg T4, 18 mcg T3 146,25 mg – 85,5 mcg T4, 20,25 mcg T3 162,5 mg- 95 mcg T4, 22,5 mcg T3 195 mg- 114 mcg T4, 27 mcg T3 260 mg – 152 mcg T4, 36 mcg T3 325 mg- 190 mcg T4, 45 mcg T3

(NDC 64727-3340-4), 60 tablete (NDC 64727-3340-5), 90 tablete (NDC 64727-3340-6),100 tablete (NDC 64727-3340-1) ), 1000 tablete (NDC 64727-3340-2), 990 (NDC 64727-3340-3) și 1.008 (NDC 64727-3340-8)

DEPOZITARE:

Depozitați la temperatura camerei 15 ° -30 ° C (59 ° -86 ° F)

Se distribuie în containere rezistente la lumină, așa cum sunt definite în USP/ NF

Numai pe bază de Rețetă (Rx).

Distribuit de: RLC LABS Cave Creek, AZ 85331 Rev051309 / 01 SCD # 700809-1

Probele de produs prezentate aici au fost furnizate de producător ca ajutor de identificare rapidă.

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.