Medicație Sintetica in Tiroida – Levotiroxina

MEDICATIA SINTETICA -Levotiroxină, CE ESTE ?
 Pacienti gasesc aceasta prescriptie un Esec.
Printre acestea se numără Eltroxin, Euthyrox, Letrox, Levaxin, L-tiroxina, Thyrax, și Thyrax Duotab în Europa; Thyrox, Thyronorm în Asia de Sud;
Eutirox, Levoxyl, Synthroid, și Tirosint în America de Nord și de Sud;
și Thyrin și Thyrolar în Bangladesh.
Levotiroxină sau L -thyroxine este un hormon tiroidian sintetic, unul chimic identic cu tiroxina (T 4) care este secretată în mod natural de către celulele foliculare ale tiroidei . Acesta este utilizata pentru a trata deficitul de hormoni tiroidieni, și, ocazional, pentru a preveni cancerul tiroidian.
Synthroid by Abbott Laboratories, este cea mai veche marca si a fost folosit de peste 50 de ani. În trecut, producătorii de levotiroxină nu aveau nevoie de reguli pentru a îndeplini standardele stricte în producția de medicamente. Acest lucru a dus la produse tiroidiene cu diferente de calitate. FDA (Administratia de Medicamente si Alimentatie a SUA) a emis reguli stricte care au corectat în mare măsură aceste probleme.
Ingrediente inactive ale Synthroid includ acacia, zahăr pudră (conține amidon de porumb), lactoză monohidrat, stearat de magneziu, povidonă, și talc. Acestea pot fi diferite în alte medicamente sintetice .
Este Synthroid sau medicatia sintetica un tratament adecvat pentru hipotiroidism?
Un grup mare și în creștere de pacienti din întreaga lume au exclamat „NU!”,
De Ce ? Deoarece pacientii reclama non stop simptome de hipotiroidism pe propria piele, mai devreme sau mai târziu, se declanseaza oboseala persistenta, nevoia de somn, rezistență slabă sau putere slaba, depresie, creșterea colesterolului sau a tensiunii arteriale, piele si păr uscat, probleme digestive, usoare creștere în greutate, dificultăți de a pierde în greutate, „ceata in creier”, anemie, B12 redus, problemele suprarenale și multe altele.
Tipurile și severitatea sunt unice pentru fiecare individ.
INTERACTIUNE SI DOZARE
Există alimente și alte substanțe care pot interfera cu absorbtia de tiroxina.
– Exemplele includ suplimentele de calciu și fier care trebuiesc luate la distanta de patru ore de levotiroxină , precum și de produsele din soia luate la distanta de trei ore de la medicamente.
-Alte substanțe care reduc absorbția sunt: aluminiu și magneziu conținând antiacide, simeticona, sucralfat, colestiramină, colestipol și polistiren sulfonat, Amfetaminele, Anticoagulante (anticoagulante), Antidepresive triciclice, Medicamente anti-anxietate, Medicamente artrita, Aspirină, Beta-blocante, Insulină, Contraceptive orale, Digoxină, Anumite medicamente de cancer, Terapia de substitutie de fier (sulfat de fier), Carbonat de calciu și hidroxid de aluminiu, Anticonvulsivante (fenitoină, fenobarbital, carbamazepină), Rifampin (antibiotic utilizat pentru a trata sau preveni tuberculoza).
-Sucul de Grapefruit poate întârzia absorbția de levotiroxină, pe baza unui studiu de 10 de persoane cu vârste cuprinse între 20-30 sănătoși (8 bărbați, 2 femei) nu poate avea un efect semnificativ asupra biodisponibilității la adultii tineri.
-Un studiu pe opt femei a sugerat că si Cafeaua poate interferi cu absorbția intestinală a levotiroxină, doar daca se mananaca inainte, atunci aceasta se produce la un nivel mai mic. Combinație de levotiroxină cu ketamină poate provoca hipertensiune arterială și tahicardie și triciclice și tetracicliceantidepresive creste toxicitatea. Pe de altă parte, litiu poate provoca hipertiroidismul prin care afecteaza iodul metabolismul glandei tiroide în sine și, astfel, inhibă levotiroxina sintetica.
Levotiroxina trebuie să fie luata doar o data pe zi.
 Aceasta este asimilata lent de organe, asa ca de obicei, la adulti durează până la 6 săptămâni pana ce starea de sanatate se îmbunătățeste. Cu toate acestea, multi pacienti se simt mai bine după 2 – 3 săptămâni de tratament.
Dozele variază în funcție de grupele de vârstă și de starea individuală a pacientului, greutatea corporală și conformitate medicație & dieta. Monitorizarea starea pacientului și ajustarea dozei este periodică și necesară.
Levotiroxina trebuie luata pe stomacul gol cu aproximativ 1 oră înainte de mese. Pentru pacienții cu probleme (doza mare) se ia levotiroxina dimineața si se administreaza si dupa amiaza, la fel de eficienta.
Dozarea de levotiroxină la populația pediatrică variază în funcție de vârsta și greutatea corporală. Dozele trebuie ajustate pe baza rezultatelor clinice și de laborator a pacientului individual. Scopul tratamentului pentru pacienții – copii și adolescenți cu hipotiroidism este de a ajunge și de a conserva dezvoltarea intelectuală și fizică normală.
Pentru pacientii in varsta (peste 50 ani) și pacienți cu boală cardiacă ischemică cunoscuta sau suspectata, terapia cu levotiroxină nu ar trebui să fie inițiata cu o doza completă de înlocuire.
In sarcina, tratamentul trebuie administrat imediat pentru femeile diagnosticate cu hipotiroidism in timpul sarcinii, cum este hipotiroidia care este asociată cu o rată mai mare de complicatii, cum ar fi avort spontan, preeclampsie și nașterea prematură.
Dacă un pacient nu vrea să fie pe Synthroid sau alta medicatie sintetica -T4, ce altă alegere avem ?
Pacienții raportează obtinerea de rezultate mult mai bune cu hormoni naturali deshidratat tiroidieni NTH.
UTILIZAREA INADECVATA A HORMONULUI TIROIDIAN
Hormonul tiroidian este uneori prescris inadecvat.
Ar trebui să fie folosit numai pentru a trata si diagnostica hormonul tiroidian scăzut. Exceptie, unele cazuri de infertilitate, femeile cu probleme menstruale și avorturi spontane repetate si barbati, cu numarului de spermatozoizi mici au fost tratati cu hormoni tiroidieni chiar si atunci cand nu a existat nici o dovada de tulburări cu Glanda tiroidiana.
Alte utilizări inadecvate pentru hormoni tiroidieni sunt pentru pierderea in greutate si de a reduce nivelul ridicat de colesterol.
Hormonii tiroidieni au fost, de asemenea folositi pentru a trata așa-numitele insuficiențe metabolice. Simptomele vagi care sugerează metabolism scăzut, cum ar fi pielea uscata, oboseala, anemie ușoară, constipație, depresie, și apatie, nu ar trebui să fie tratate cu hormoni tiroidieni. Nu există dovezi că terapia tiroidiană este benefică, cu excepția cazului in care pacientul a dovedit Hipotiroidism. Utilizarea fără discernământ a hormonilor tiroidieni poate slabi muschii si, pe termen lung, chiar și inima. O excepție este utilizarea a tiroxinei pentru a spori medicamentele utilizate pentru tratamentul depresiei severe.
Aveti grija la Dieta si evaluati-va anual.
sursa : New York Times, STTM, Wikipedia, traducere Lia. J
Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.