Managementul natural al bolii Graves

Foarte adesea, pacienții cu boala Graves se grăbesc pentru o procedură de modificare a vieții, deoarece această problemă este înconjurată de frică și presiune din partea medicului. Pacienții sunt speriați și iau decizii rapide sub presiunea medicului. Din păcate, aceste decizii nu sunt adesea bine cercetate, lăsând pacientul să regrete procedurile radioactive sau chirurgicale, după ce au avut timp să se gândească și să obțină o altă opinie. Din pacate odată ce se fac aceste proceduri, nu se mai pot întoarce.

Dacă aveți Graves și citiți acest lucru, respirați profund. Permiteți-vă timp să citiți acest articol și să obțineți o a doua opinie. În acest articol voi discuta despre boala Graves și nu numai, ce cauzează asta, despre riscurile asociate cu Graves și despre opțiunile de tratament convenționale și alternative. Nu contează dacă tocmai ați fost diagnosticat sau dacă ați avut această afecțiune timp de peste 10 ani sau ați eliminat deja tiroida; trebuie să citiți în continuare acest articol pentru informații importante despre această boală.

Ce este boala Graves?

Boala Graves este o formă de autoimunitate tiroidiană care determină hipertiroidism. Mai exact, este un proces în care corpul tău produce celule imune care atacă glanda tiroidă și acest atac determină tiroida să producă cantități excesive de hormon tiroidian, provocând hipertiroidism. Hipertiroidul înseamnă prea mult hormon tiroidian.

Care sunt semnele și simptomele hipertiroidismului sau ale Graves?

Clinica Mayo oferă o listă concisă:

– Anxietate

– Iritabilitate

– Dificultate de dormit

– Oboseală

– Bătăi ale inimii rapide sau neregulate

– Un tremur al mâinilor sau degetelor

– Creșterea transpirației sau a pielii calde și umede

– Sensibilitate la căldură

– Pierderea în greutate, în ciuda obiceiurilor alimentare normale

– Extinderea glandei tiroide (gușă)

– Schimbarea ciclurilor menstruale

– Disfuncție erectilă sau libido redus

– Mișcări intestinale sau diaree

– Oftalmopatie Graves (complicații oculare, uscăciune, iritație, pleoape pucioase, inflamație, sensibilitate la lumină, vedere încețoșată, durere)

– Piele roșie, groasă  de obicei, pe tălpi sau vârfurile picioarelor (dermatopatia Graves)

Care sunt riscurile?

Dacă hipertiroidismul cauzat de boala Graves nu este gestionat, acesta poate provoca daune semnificative. Deoarece unul dintre simptomele grave este creșterea ritmului cardiac, poate provoca probleme cu inima, inclusiv modificări ale ritmului cardiac, modificări ale structurii și funcției inimii și chiar insuficiență cardiacă congestivă. Dacă o femeie este însărcinată cu Graves, aceasta poate provoca complicații cum ar fi nașterea prematură, probleme cu tiroida copilului, creșterea slabă sau preeclampsia.

Furtuna tiroidiana este o complicatie rară, dar amenințătoare de viata in Graves, în care persoana devine sever hipertiroid. Poate provoca febră bruscă, transpirație profundă, delir, confuzie, slăbiciune, tremor, bătăi cardiace foarte neregulate, tensiune arterială scăzută și chiar comă. Aceasta este considerată o situație de urgență medicală și trebuie să căutați imediat îngrijire.

Oasele fragile sunt, de asemenea, asociate cu boala Graves netratată. Cei care au deja o boală autoimună netratată sunt la risc crescut de a dezvolta o altă boală autoimună. Unele boli autoimune comune sunt : scleroza multiplă, artrita reumatoidă, diabetul de tip I, boala celiacă, boala Crohn și eczemă /psoriazis. De fapt, bolile autoimune sunt acum mai frecvente decât cancerul. 

Administrarea medicamentelor în hipertiroidism

În medicina convențională, medicamentele de suprimare a tiroidei și beta-blocantele sunt de obicei tratamentul inițial. Medicamentele anti-tiroide interferează cu capacitatea tiroidei de a utiliza iod; iodul este necesar pentru a face ca hormonul tiroidian să se blocheze astfel iodul va reduce nivelul hormonilor tiroidieni. Un exemplu este Tapazone (metimazol). În schimb, beta-blocantele nu afectează nivelul hormonilor tiroidieni, ci blochează temporar efectele hormonului tiroidian excesiv asupra inimii. Exemplele includ Propranolol (Inderal), Atenolol (Tenormin), Metoprolol, Nadolol (Corgard).

Care sunt efectele secundare ale medicamentelor anti-tiroidiene?

Clinica Mayo enumeră efectele secundare mai frecvente ale metimazolului ca:

– Dureri în piept

– Frisoane

– Tuse

– Febră

– Urinare dureroasă sau dificilă

– Dificultăți de respirație

– Durere de gât

– Răni, ulcere sau pete albe pe buze sau pe gură

– Glande umflate

– Sângerări sau vânătăi neobișnuite

– Oboseala cronică sau slăbiciune

Care sunt efectele secundare ale beta-blocantelor? 

Clinica Mayo enumeră „reacțiile adverse mai frecvente” ale beta-blocantelor ca:

– Oboseală

– Mâinile reci

– Durere de cap

– Stomac deranjat

– Constipație

– Diaree

– Ameţeală

Tratamentul convențional – tratament secundar 

Direcționarea glandei tiroide Pentru mai mult de 50% dintre pacienți, aceste terapii nu vor funcționa, ceea ce determină îndepărtarea chirurgicală a glandei tiroide sau distrugerea glandei cu ajutorul iodului radioactiv. Iodul radioactiv devine absorbit de glanda tiroidă și, astfel, provoacă leziuni și distrugerea glandei. Din nefericire, glanda tiroidă este fie îndepărtată sau distrusă, pacienții ajung de obicei în hipotiroidie, acesta este de fapt scopul chirurgiei sau al iodului radioactiv. Acești pacienți vor necesita apoi hormon de substituție tiroidian pentru restul vieții.

Care sunt riscurile de iod radioactiv sau chirurgie?

Unul dintre dezavantajele terapiei cu iod radioactiv este faptul că poate agrava complicațiile oculare asociate cu boala Graves. Există, de asemenea, riscuri asociate cu intervenția chirurgicală, inclusiv deteriorarea corzilor vocale și a glandelor paratiroide. Din nefericire, majoritatea celor care se supun iodului radioactiv sau chirurgiei vor avea nevoie de medicamente de înlocuire a hormonului tiroidian pentru tot restul vieții. Pentru mulți, aceste opțiuni sunt departe de a fi ideale. Din fericire, există unele alternative la aceste opțiuni convenționale.

Tratamentul Funcțional al Medicamentelor

Există două obiective principale ale managementului medicinii funcționale a Graves.

În primul rând, trebuie să oprim hipertiroidismul. Scopul este de a oferi o ușurare imediată, astfel încât: să  nu apară nici o deteriorare și tu, ca pacient, să te poți relaxa, gândi în mod clar și să nu simți că trebuie să iei astăzi o decizie de tratament.

În al doilea rând, trebuie să investigăm cauza bolii Graves. Odată ce vom determina și trata cauza dvs., Tiroida poate reveni la normal și nu veți avea nevoie de un tratament. Pentru asta, mai întâi ne luăm ceva timp prin tratarea naturală a simptomelor și apoi rezolvăm problema tratând cauza.

Dacă am eliminat glanda tiroidă sau iradiat ?

Este încă o idee foarte bună să citiți acest articol și să urmăriți ce a provocat începutul Graves. Îndepărtarea sau iradierea glandei tiroide nu tratează niciuna dintre problemele care stau la baza acestei boli. Investigarea și tratarea cauzei va ajuta la prevenirea dezvoltării viitoare a oricăror altor forme de boală autoimună și vă poate crește semnificativ sănătatea și bunăstarea.

Să discutăm mai întâi cum să suprimați hipertiroidismul (tratând simptomele). Acest lucru ar reprezenta echivalentul natural al utilizării medicamentelor care suprimă tiroida, de tip Tapazone, (metamazol) și /sau beta-blocante [Propranolol (Inderal), Atenolol (Tenormin), Metoprolol, Nadolol (Corgard)].

Tratamentul medicamentului funcțional – tratamentul inițial;

Gestionarea hipertiroidismului în mod natural.

Cele mai eficiente și bine studiate și dovedite pentru a suprima hipertiroidismul sunt:

– L-carnitină

– Seleniu

– Bugleweed și balsam de lămâie

– Iod

L -carnitina

Un studiu clinic randomizat, dublu- placebo, controlat ( încrucișat) a fost efectuat pe un grup de 50 femei. În acest studiu, cercetătorii au indus hipertiroidismul la participanții la studiu. Acest studiu a folosit doze diferite de L-carnitină, pentru diferite durate de timp, făcându-l excelent în evaluarea efectelor L-carnitinei asupra hipertiroidismului.

Acest studiu a arătat: L-carnitina a avut efecte pozitive semnificative asupra slăbiciunii și oboselii, dificultăților de respirație, palpitațiilor, nervozitate, insomnie, tremur, ritm cardiac, densitatea minerală osoasă. L-carnitina nu a afectat nivelul hormonilor tiroidieni (TSH, fT4, fT3) Autorii acestui studiu a concluzionat că „L-carnitina este eficientă atât în ​​ceea ce privește inversarea, cât și prevenirea simptomelor hipertiroidismului”. Autorii comentează, de asemenea, că L-carnitina poate fi utilizată în siguranță la femeile însărcinate cu Graves. În plus, ei comentează că L- carnitina poate fi utilizată pentru a preveni și trata chiar și cea mai severă formă de hipertiroidie cunoscută sub numele de furtună tiroidiană. Carnitina nu are nici o toxicitate cunoscută, contraindicație sau interacțiunie cu alte medicamente sau efect secundar semnificativ.

In cât timp va începe să funcționeze L-carnitina?

Am observat că pacienții simt o diferență în decurs de câteva zile de la începerea L-carnitinei, deși beneficiul maxim poate dura săptămâni până la luni pentru a realiza conform unor studii.

Seleniu

Cele mai multe cercetări privind seleniul și tiroida au examinat efectul seleniului și asupra Hashimoto. Acestea fiind spuse, s-au constatat și unele efecte promițătoare ale seleniului asupra bolii Graves.

Deși datele nu par a fi 100% concludente, dovezile sugerează următoarele:

– Seleniul are capacitatea de a scădea anticorpii asociați cu Hashimoto

– Seleniul are capacitatea de a scădea anticorpii asociați cu Grave’s

– Seleniul poate fi utilizat de femeile gravide cu boală tiroidiană pentru a preveni regresia sănătății tiroidiene postpartum și nu are nici un efect asupra fătului ci chiar un beneficiu ușor

– Seleniul poate reduce complicațiile oculare asociate cu Graves

– Seleniul poate scădea complicațiile oculare asociate cu tratamentul cu iod radioactiv al Graves

– Nivelurile mai ridicate de seleniu din sânge se corelează cu o rată scăzută de recădere a Graves

– Pacienții cu Graves au tendința de a avea un nivel mai scăzut de seleniu

– Seleniul pare să scadă simptomele asociate cu Graves

– Pacienții cărora li se administrează seleniu, împreună cu medicamentele iodice radioactive sau anti-tiroidiene (metimizolul), ating un statut normal de tiroidă mai rapid decât cei care nu primesc seleniu.

Bugleweed și balsam de lămâie

Bugleweed și Balsam de lămâie, cunoscute și sub numele de Lycopus europaeus și Melissa officinalis, au fost utilizate de mult timp în tratamentul hipertiroidismului ușor. În ciuda istoriei lor pozitive, nu există multe studii moderne care să examineze acești compuși. Acestea fiind spuse Bugleweed și Lemon Balm par să fie în siguranță și au un impact pozitiv în gestionarea hipertiroidismului.

Iată câteva lucruri importante din ceea ce știm despre aceste plante:

– Bugleweed și Balsam de lămâie pot lucra de fapt pentru a bloca TSH și a cauza o scădere a T4 și T3

– Studiile pe animale au arătat o capacitate de scădere a TSH, T4 și T3

– Scăderea ritmului cardiac fără efecte secundare în studiile prospective la om 

– Bugleweed s-a dovedit a reduce rata cardiacă și tensiunea arterială asociată cu Grave’s. S-a constatat că este la fel de eficace ca și beta blocantele din prescripție, Atenolol, într-un studiu pe animale

Iodul

Iodul nu trebuie utilizat ca terapie primară, deși pare să aibă utilitate ca adjuvant pe termen scurt pentru a ajuta la gestionarea hipertiroidismului. Un studiu a arătat că 150 mg pe zi de iodură de potasiu au dus la inversarea hipertiroidismului. Efectele, cu toate acestea, au fost de scurtă durată; durează doar 21 de zile în unele cazuri, dar până la 6 săptămâni în altele. Din acest motiv, se pare că iodul este cel mai bine folosit ca o adăugare temporară la terapiile existente pentru a ajuta la atenuarea apariției hipertiroidismului.

În rezumat, vedem patru „medicamente” naturale ca opțiuni de tratament pentru gestionarea hipertiroidismului asociat cu boala Graves. Am descoperit că acești compuși sunt eficienți pentru mulți pacienți și, de asemenea, sunt bine tolerați, ceea ce înseamnă că nu provoacă efecte secundare, cu excepția L-carnitinei, care poate cauza scaune libere în doze mari. Din fericire, aceasta se rezolvă imediat după scăderea dozei.

Am stabilit că există două opțiuni (naturale și farmaceutice) pentru gestionarea aspectului hipertiroidism a Graves pe termen scurt. De ce încercați doar să acoperiți simptomele și sperați să dispară? Rata de recidivă la pacienții care sunt tratați cu medicamente care suprimă Tiroida se poate apropia de 68%. Aceasta înseamnă că poate exista o șansă de aproximativ 70% pentru a fi eliminată sau distrusă. Acest lucru dă greutate cât de important este să se facă tot posibilul pentru a trata cauza.

Tratamentul medicinii funcționale – tratament secundar;

Tratarea Cauzei Subiacente

De ce am boala Graves? 

Aceasta este cea mai importantă întrebare care trebuie adresată. Această diagramă ilustrează factorii asociați cu autoimunitatea tiroidiană, amintiți-vă că boala Graves este o formă de autoimunitate tiroidiană. Vă rugăm să rețineți că nu toți acești factori sunt cei care pot fi tratați.

Din această listă, factorii cei mai importanți și tratabili sunt:

– Deficiențele de seleniu

– Infecţiile

– Stres

– Gluten

– Deficiențe de vitamine

– Vitamina D, omega 3, acid folic

– Microflora intestinului

– Intestin permeabil

Infecțiile

Mai multe bacterii și virusuri diferite au fost asociate cu autoimunitatea.

Unele dintre cele mai bine studiate sunt:

           Bacterii: – Eterocolită Yersinia

                               – Helicobacter pylori

            Viruşi: – Epstein Barr

                            – Citomegalovirusul

                            – Herpes Simplex Virus

Acest lucru a determinat cercetătorii să identifice aceste infecții ca fiind unul din factorii care contribuie la dezvoltarea autoimunității. Unele studii au arătat că atunci când activitatea de infecție crește, la fel și gravitatea procesului autoimun.

O analiză Meta-examinând asocierea infecțiilor H. Pylori și autoimunitatea tiroidiană au concluzionat: ” În general, infecția cu H. pylori a fost asociată cu boala tiroidiană autoimună; asociația a fost semnificativă pentru boala Graves … Aceste descoperiri sugerează că infecția H. pylori joacă un rol potențial în dezvoltarea ATD-urilor.” ATD înseamnă boala tiroidiană autoimună (cele mai frecvente forme ale Hashimoto și Graves).

Au fost publicate trei studii de caz care arată că toate cele trei femei cu Graves au avut reactivare simultană a virusului Epstein Barr. Observați că Epstein Barr este, de asemenea, cunoscut sub numele de mononucleoză. Deși etiologia bolii Graves nu este încă clară, se sugerează în general că factorii de mediu cum ar fi infecțiile contribuie la dezvoltarea bolii Graves. Aici raportăm trei cazuri de boală Graves care au prezentat concomitent mononucleoza infecțioasă din cauza infecției primare EBV. „

Unii cercetători susțin că teoretizarea motivului pentru care virusul Epstein Barr ar putea provoca autoimunitatea este că în esență virusul se află, de fapt, în interiorul glandei tiroide, stimulând astfel celulele dvs. imune pentru a ataca glanda și pentru a provoca autoimunitate. Deși avem studii amănunțite care arată corelația dintre infecțiile și autoimunitatea și există o relație de cauzalitate sugerată, dar lipsesc încă unele date. Studiile publicate care arată o scădere a activității autoimune după tratarea infecțiilor sunt rare, dar impresionante.

Un studiu a fost realizat în Italia, care a ilustrat cât de puternic poate fi tratamentul infecțiilor în stoparea procesului autoimun. Au fost selectați zece pacienți care aveau boala tiroidiană autoimună a Hashimoto și, de asemenea, aveau o infecție cu H. Pylori. Cinci au fost supuși unui tratament și cinci nu. Iată o detaliere a constatărilor (vă rugăm să rețineți că datele adecvate au fost disponibile numai pentru trei pacienți din fiecare grup).

Din nou, toți pacienții aveau boală tiroidiană și o infecție bacteriană H. pylori. Cei trei cu verde au fost tratați pentru infecție, iar ceilalți trei cu roșu nu au fost tratați. Numerele pe care le vedeți sunt nivelurile de anticorpi TPO ale pacienților. Anticorpii TPO ne indică cât de sever este procesul autoimun; cu cât este mai mare numărul cu atât pagubele sunt mai mari, mai puțin de 35 este ideal. După cum vedeți, toate nivelurile pacienților au fost ridicate înainte de a începe. Dar, cei care au suferit un tratament pentru bacterii au avut o scadere semnificativa a nivelului lor de anticorpi, în timp ce pacienții care nu au fost tratați, au rămas cam la fel. Tratarea unei infecții a ajutat la atenuarea sau oprirea procesului autoimun care dăuna tiroidei.

Cât de importante sunt nivelurile anticorpilor?

Un studiu amplu, cunoscut sub numele de meta-analiză, a arătat că nivelurile ridicate de anticorpi sunt predictive ale Graves; astfel încât orice putem face pentru a scădea acești anticorpi va fi ideal. Deși nu s-ar putea să existe încă studii clinice de control la scară largă care să privească acest lucru, există mulți clinicieni în domeniu, inclusiv eu, care declară că screeningul și tratarea acestor infecții par să contribuie foarte mult la oprirea procesului autoimun. Este o simplă deducere că reducerea unei supraaglomerări bacteriene patogene ca Helicobacter Pylori ar putea fi benefică. Amintiți-vă că Hashimoto și Graves sunt tulburări imune, infecțiile provoacă activarea sistemului imunitar, eliminarea unei infecții permite sistemului imunitar să se calmeze.

S-a demonstrat că bacteria H. pylori provoacă arsuri în stomac, ulcere și inflamații. Din fericire, H. pylori și multe dintre aceste alte infecții pot fi eradicate în siguranță, cu plante antibiotice. Deci, există un motiv bun pentru a examina și trata aceste infecții, mai ales atunci când știm cu certitudine că au o relație puternică cu autoimunitatea. În plus, cea mai mare parte a fiecărei infecții va cauza oboseală și tratarea unei infecții va ajuta aproape întotdeauna nivelul de energie al pacienților.

Intestinul Permeabil

Subiectul infecțiilor se leagă de cel al sănătății intestinului. De ce asta? Multe dintre aceste infecții pot trăi în intestin, deci aceasta înseamnă că nu acționează doar ca o infecție care a stimulat deja sistemul imunitar, dar vă și strică intestinul. H. Pylori și Yersinia sunt două exemple de acest lucru. De ce este sănătatea intestinului legată de Tiroida? Din nou, legătura se face prin sistemul imunitar. Unii cercetători au spus că nu este chiar posibil să se dezvolte autoimunitatea decât dacă intestinul este deteriorat. Deși încă nu știm cu certitudine, există unele ipoteze foarte plauzibile. 

În această imagine se vede un eșantion de țesut intestinal. Celulele albastre și verzi sunt celule imune. După cum puteți vedea că există o concentrație enormă de celule imune în intestin, aproximativ 70% din sistemul nostru imunitar este conținut în intestin. Acest lucru se datorează faptului că intestinul este bariera între noi și lumea exterioară. Amintiți-vă „lucrurile” din lumea exterioară câștigă intrarea în fluxul sanguin prin intermediul intestinului, astfel încât trebuie să avem o mulțime de patrule de frontieră aka celule imune. Când aveți „intestine scurse”, bordajul sau bariera intestinală este compromisă și este permis prea multor „chestii” sa intre. Acestea pot fi bacterii, viruși, ciuperci, particule alimentare, substanțe chimice etc … Ei bine, cine vine să te salveze de multele „chestii” care intră în sângele tău? Ai ghicit, celulele tale imune. Deci, dacă aveți o predispoziție subiacentă la autoimunitate, etapa poate fi stabilită pentru a dezvolta autoimunitatea sau, în mod specific, Graves.

Microflora Intestinală

Iată o prezentare foarte simplificată a unui subiect foarte interesant și complex. Bacteriile și ciupercile bune trăiesc în intestine, mai mult în colon. Acestea sunt necesare pentru a ajuta la eliminarea bacteriilor, fungilor și a altor infecții rele. Ele sunt, de asemenea, necesare pentru a preveni scurgerile din intestin. În plus, ele ajută la distrugerea nutrienților și la creșterea absorbției nutrienților. Ca și cum acest lucru nu este suficient, microflora bună s-a dovedit a avea un impact direct asupra anumitor tipuri de autoimunitate. Într-o revizuire din 2012 publicată în Jurnalul Internațional de Imunopatologie și Farmacologie, autorii au comentat: „Modificările atât în ​​structura și funcția microbiotei intestinale ar putea fi unul dintre factorii determinanți cauzali ai Autoimunitati și/sau autoinflamatiei”. Dr. David Brady, ND, DC a înregistrat o prelegere foarte bine menționată, prezentând detalii asupra conexiunii microflorei intestinală-autoimună. Brady face o treabă excelentă care acoperă modul în care literatura medicală prezintă o puternică asociere între flora intestinală și autoimunitate. Din păcate, acest lucru este rar menționat în practica medicală.

Stres

Stresul, se știe că provoacă aproape orice stare de sănătate. Efectele stresului sunt foarte importante, dar în mod special stresul poate afecta Graves prin intermediul a două mecanisme principale. În primul rând, stresul vă poate slăbi sistemul imunitar, ceea ce vă poate face mai susceptibil să obțineți o infecție sau poate provoca o infecție care deja deveni și mai problematic. În al doilea rând, știm, de asemenea, că stresul modulează ceea ce se numește echilibrul Th1 / Th2 în sistemul imunitar. Una dintre teoriile predominante ale autoimunității sugerează că o schimbare în acest echilibru este un factor predispozant pentru dezvoltarea autoimunității.

Glutenul

      Intoleranța glutenului

Glutenul poate fi legat de tiroidă autoimună și în mod special de boala Graves prin intermediul unei gene. O genă cunoscută ca gena CLTA-4 este cunoscută ca fiind asociata cu Graves. Un studiu publicat în 2012 a aratat ca 60% dintre cei cu boala AIT (boala tiroidiana autoimuna) au avut această gena. Cum facem legătura cu intoleranța la gluten? În 2013 a fost publicată o meta-analiză care arată o legătură între gena CTLA-4 și boala celiacă, fiind cel mai înalt nivel de intoleranță la gluten. Aceste constatări au fost confirmate și în alte recenzii. Alte studii, la pacienții Hashimoto, au arătat că o dietă fără gluten poate reduce nevoia de medicație și poate atenua atacul autoimun. Indiferent de implicarea exactă a genelor, datele observaționale sunt destul de clare că cei cu boală celiacă au o incidență crescută a bolii tiroidiene autoimune (Graves și Hashimoto). Acum este important să menționăm că există o populație care nu are boală celiacă completă, dar are ceea ce se numește „intoleranță la gluten”. Studiile medicale recente susțin ideea că cei cu „intoleranță la gluten” pot beneficia, de asemenea, de un regim alimentar fără gluten.

Deficiențele Vitamina D

Din ce în ce mai mult de acord asupra faptului că vitamina D ajută într-o măsură mai mare împotriva autoimunității. Un studiu publicat în jurnalul Endocrine din 2012 a arătat că pacienții care recidivează după tratamentul Graves au niveluri mai scăzute de vitamina D, în timp ce cei care nu au recidivă au niveluri mai ridicate de vitamina D. În mod interesant, alte studii sugerează că autoimunitatea se poate datora unor defecte ale receptorului de vitamina D, făcând astfel vitamina D în organismul dumneavoastră mai puțin eficientă.

Un studiu efectuat în Turcia în 2013 a arătat că un anumit defect al receptorului de vitamina D a lăsat pacienții la risc mai mare pentru autoimunitatea tiroidiană a Hashimoto. În aceleași rânduri, anumite infecții virale pot bloca de fapt receptorul de vitamina D și acesta poate fi un alt mecanism prin care infecțiile cronice conduc la autoimunitate 

Omega 3

Omega 3, acizii grași au devenit o importantă considerație dietetică și suplimentară, deoarece acestia au devenit deficitari în dieta din națiunile industrializate. Omega 3 servește numeroase funcții, în ceea ce privește autoimunitatea, cea mai importantă funcție pe care o conferă este probabil efectul lor asupra inflamației. Fiecare celulă a corpului are o acoperire în jurul acestuia cunoscută ca o membrană celulară. Membrana celulară este formată din acizi grași. Dacă membrana celulară este compusă din prea mult omega 6 și nu sunt suficiente grăsimi omega 3, atunci celula este mai predispusă la inflamație. Creșterea consumului de omega 3 va ajuta la restabilirea echilibrului membranelor celulare și vă va face mai puțin predispus la inflamație și autoimunitate.

Dar cum se implică inflamația cu autoimunitatea? Amintiți-vă că unul dintre semnele distinctive ale autoimunității se află pe un răspuns imun prea puternic. Corpul tău oferă un răspuns imun prin trimiterea de celule albe în sânge, în esența inflamația la „băieții răi” pentru a le distruge. Acest lucru este bun atunci când este controlat, dar la cei cu autoimunitate procesul iese de sub control. Restaurarea nivelurilor adecvate de omega 3 este ca și cum ați lua gloanțele din armele sistemului imunitar, împiedicând astfel sistemul imunitar să scape de sub control. Vă rugăm să rețineți că totul este despre echilibru și consumul de omega 3 poate provoca probleme la fel ca un deficit. Există o multitudine de date disponibile cu privire la beneficiile pentru sănătatea omega-3. Doar pentru a cita un studiu cu privire la efectul omega 3 pe autoimunitate, dovezi disponibile arată că a crescut aportul zilnic de dietetice n-3 FA scade severitatea tulburărilor autoimune … “

Folate/ MTHFR

Unii pacienți au o mutație genetică cunoscută sub numele de mutația MTHFR. În esență, această mutație scade capacitatea cuiva de a descompune acidul folic. Acidul folic este o formă sintetică a vitaminei naturale numită folat. Deoarece procesarea alimentelor dăunează folatului, forma sintetică (acidul folic) este adăugată înapoi la alimentele noastre. Pacienții cu această mutație genetică nu pot absorbi acidul folic și devin deficienți în această vitamină. Datele pe acest subiect sunt rare și mă întreb dacă tratarea acestei mutații genetice va avea un impact semnificativ asupra autoimunității tiroidiene. Unele studii arată o asociere cu această mutație și tiroidă autoimună; un studiu a arătat că 30% dintre pacienții cu autoimunitate tiroidiană au avut mutația genei MTHFR. Cu toate acestea, alte studii nu arată nici o corelație cu această mutație genetică specifică și autoimunitatea tiroidiană. Din fericire tratarea acestui polimorfism este ieftină și sigură deoarece tratamentul preferat se face prin dieta și terapia cu vitamine. Deși acest lucru nu poate fi primul element care trebuie abordat, ar putea fi util să discutați acest lucru cu medicul dumneavoastră doar dacă este la curent cu acest subiect.

Concluzie

Am analizat informațiile care dezbat opțiunile de tratare convențională și naturală. Prima și cea mai importantă acțiune pe care o puteți face este să urmați „Tratamentul inițial” pentru simptomele Graves, hipertiroidism. Acest lucru se poate face cu tratamente naturale sau farmaceutice. Odată ce acest lucru este realizat, ați obtinut ceva timp pentru a decide următorul pas al tratamentului.

Următorul pas este de a decide cu privire la „tratamentul secundar”; sau dacă tratamentul convențional sau natural va fi alegerea dvs. pentru abordarea tiroidei în sine. Probabil cea mai importantă decizie din acest scenariu este tratamentul secundar. Deoarece tratamentul secundar convențional înseamnă pierderea permanentă a glandei tiroide și nevoia ulterioară de a vă trata cu medicație tiroidiană tot restul vieții (în majoritatea cazurilor) mulți ar prefera aceasta ca o ultimă soluție. În urma tratamentului medicamentos, tratamentul secundar are potențialul de a salva glandele tiroide. Critica principală a acestei abordări va fi faptul că este mai puțin studiată decât abordarea convențională. Acest lucru este adevărat, totuși are mai mult de-a face cu finanțarea. Tratamentele naturale nu au fonduri mari pentru cercetare așa cum le au medicamentele și procedurile chirurgicale.

Acestea fiind spuse, am acoperit o cantitate echitabilă de cercetare care sprijină abordarea funcțională. Abordarea medicamentului funcțional este naturala și are potențialul de a permite o evitare a pierderii permanente a tiroidei, se pare că aceasta este o primă alegere extrem de logică. Puteți să vă faceți întotdeauna operația/ radiația dar mai târziu, dar odată ce este făcută, nu vă mai puteți întoarce. Sperăm că această revizuire a bolii Graves vă va permite să luați o decizie în cunoștință de cauză cu care să vă simțiți bine.

Mult noroc, dr. Ruscio 

Sursa: https://drruscio.com/natural-management-graves-disease/

Traducere: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.