Majoritatea oamenilor ignoră complicațiile periculoase ale Hipotiroidismului și Hashimoto

Pentru majoritatea pacienților o boală este o afecțiune cronică de sănătate care poate fi adesea dificil de gestionat. În calitate de pacienți, trebuie să faceți tot posibilul pentru a fi informați și pentru a lua măsuri care să va  ajute să va îmbunătățiți sănătatea, cu atât de multe de învățat, deoarece uneori, primim informații limitate de la profesioniștii din domeniul medical și este atât de ușor să ieșiți de pe „pistă”.

Aflați despre aceste erori ale bolii tiroidiene pe care le puteți preveni.

Probleme de sănătate mintală:

Simptomele hipotiroidismului pot avea un efect mental dacă sunt lăsate netratate. Hipotiroidismul ușor poate determina forme ușoare de depresie. Dar fără tratament, simptomele hipotiroidismului vor crește. Acest lucru poate afecta în mod direct starea dumneavoastră mentală, iar depresia dvs. se poate intensifica ca rezultat. Mai mult, hipotiroidismul netratat a fost asociat cu o scădere treptată a funcționării mentale.

Myxedemul:

Myxedema este termenul medical pentru hipotiroidismul extrem, atunci când tulburarea a progresat mult timp fără tratament. Myxedema este foarte rar, deoarece este foarte puțin probabil să nu recunoașteți simptomele și să căutați un tratament. Această formă de hipotiroidism este periculoasă pentru viață. Myxedema poate în cele din urmă să încetinească metabolismul până la punctul în care se cade într-o comă. Dacă aveți simptome de mixedem, cum ar fi oboseală extremă sau intoleranță la rece, căutați imediat tratament medical.

Cheia pentru a preveni complicațiile hipotiroidismului este de a înțelege simptomele tulburării și de a căuta o îngrijire medicală adecvată. Hipotiroidismul este gestionabil cu tratamentul potrivit – nu trebuie să interfereze cu viața de zi cu zi.

 

Probleme de inima:

Hipotiroidismul, chiar și în cele mai blânde forme, poate afecta sănătatea inimii. O tiroidă subactivă poate crește riscul de apariție a bolilor de inimă, deoarece crește nivelul de colesterol „rău”. Prea mult colesterol rău poate duce la ateroscleroză, întărirea arterelor, ceea ce poate crește riscul de atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale. Hipotiroidismul poate duce, de asemenea, la acumularea de lichid în jurul inimii, o revărsare pericardică, care-i poate face inimii o complicație grea in a pompa sângele.

Defectele la naștere:

Dacă sunteți gravidă și aveți o tulburare tiroidiană netratată, copilul dvs. poate avea un risc mai mare de a avea defecte congenitale decât copiii născuți de mame sănătoase. Bebelușii născuți ai femeilor cu tulburări tiroidiene netratate pot avea probleme semnificative de dezvoltare psihică și fizică, deoarece hormonii tiroidieni sunt vitali pentru dezvoltarea creierului. Din fericire, dacă aceste probleme sunt abordate la scurt timp după naștere, copilul poate avea o dezvoltare sănătoasă. Un test abreviat al funcției tiroidiene face parte din ecranul nou-născutului. Aceasta include de obicei un panou de teste de sânge efectuate pe un nou-născut pentru a exclude bolile.

Infertilitatea:

Dacă nivelul hormonilor tiroidieni este prea scăzut, acesta poate afecta ovulația și poate diminua șansele unei femei de a concepe. Chiar și cu un tratament adecvat pentru hipotiroidism, terapia de substituție cu hormoni tiroidieni nu garantează că femeia va fi pe deplin fertilă.

 

Gușă:

Când tiroida se suprasolicită pentru efortul de a produce o cantitate suficientă de hormoni, stimularea excesivă poate provoca glanda tiroidă să se extindă până la punctul în care aveți o umflatură în gât. Acest lucru este cunoscut sub numele de Gușă.

De Evitat:

Bifenilii policlorurați (PCB) sunt substanțe chimice industriale care au fost interzise în anii 1970, dar sunt încă detectate în mediul nostru. PCB-urile au arătat o creștere a disfuncției tiroidiene și, prin creșterea nivelului hormonului de stimulare a glandei tiroide, vă poate face corpul rezistent la hormonul tiroidian, similar cu rezistența la insulină observată în diabetul de tip II. De asemenea, ele pot afecta enzimele hepatice care reglează conversia hormonului tiroidian astfel încât acesta să poată fi utilizat în organism.

Perclorați -Aproape toți avem perclorați în corpul nostru, potrivit CDC. Percloratul este un produs secundar al fabricării combustibilului la rachetele cu jet, a airbagurilor auto și a focurilor de artificii. Această toxină scapă în mare parte în apa noastră de băut și alimente. Studiul CDC a constatat o expunere larg răspândită la perclorat și o legătură între nivelele de perclorat și nivelele hormonului tiroidian. Percloratul previne producerea de hormoni tiroidieni, ceea ce poate duce la simptome tiroidiene scăzute. Un studiu a constatat că bebelușii născuți cu niveluri ridicate de hormoni de stimulare a glandei tiroide au fost afectați de cantități mici de perclorat în apa de băut a mamei lor. Aceste studii și activitatea Grupului de lucru pentru mediul înconjurător arată că expunerea la perclorat este omniprezentă.

Dioxine– Atât PCB cât și dioxinele sunt cunoscute ca având efecte perturbatoare asupra sistemului endocrin, iar dioxina este componenta toxică primară a agentului Orange. Am văzut mulți pacienți care au fost în Vietnam și au dezvoltat probleme curente cu glanda tiroida la agentul Orange.

Soia– Fitoestrogenii din proteinele din soia s-a descoperit că inhibă peroxidaza tiroidiană. Soia este capabilă să perturbe funcția normală a tiroidei prin inhibarea capacității organismului de a utiliza iod, blocând procesul prin care iodul ajută la producerea de hormoni tiroidieni, inhibând secreția hormonului tiroidian și perturbând conversia periferică a T4 în T3. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că sugarii hrăniți cu formula de soia au avut o creștere prelungită a nivelurilor hormonului stimulator tiroidian (TSH), comparativ cu sugarii hrăniți cu formule non-soia. Soia este, de asemenea, de obicei un produs alimentar modificat genetic (GMO), care adaugă o altă variabilă de luat în considerare.

Pesticide– Un studiu a constatat că femeile căsătorite cu bărbații care folosesc pesticide în munca lor zilnică au prezentat un risc mult mai mare de a dezvolta probleme cu glandele tiroide decât alte femei. Un alt studiu avertizează că aproximativ 60% din pesticidele utilizate astăzi pot afecta producerea hormonilor glandei tiroide. Multe antifungice și agenți de combatere a buruienilor folosiți pe produse au demonstrat scăderea funcției tiroidei și creșterea rezistenței la pierdere în greutate.

Materii ignifuge– În numeroase studii au fost găsite materiale ignifuge, sau eteri difenil polibromurați (PBDE), care au afectat funcția tiroidiană. Chimicalele ignifuge se găsesc în ecrane Tv, de calculator, precum și în spuma utilizată pentru mobilier și covoare. PBDE se găsește, de asemenea, la oamenii și au legătură cu probleme comportamentale și de dezvoltare.

PFOA– Un studiu a constatat că acidul perfluorooctanoic (PFOA), o substanță chimică utilizată pentru a se face Teflon, învelitori de produse alimentare și alte produse, poate afecta funcția tiroidiană chiar și la niveluri moderate de expunere. Un studiu privind perspectivele de sănătate a mediului a constatat că concentrațiile mai mari de PFOA sunt asociate cu condițiile tiroidiene care sunt văzute astăzi.

Sursa: http://www.everydayhealthblog.com

Traducere: Echipa Tiroida România 🇹🇩

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.