L-5-MTHF: Noul supliment care ti-ar putea salva viața

 

Unul din trei americani au o variație genetică care afectează capacitatea lor de a utiliza în mod corespunzator acidul folic (cunoscut și sub numele de vitamina B9). Recenta disponibilitate a formei active metabolica a acidului folic, în formă de supliment are potențialul de a îmbunătăți sănătatea și de a preveni moartea prematura pentru milioane de oameni. Importanța acidului folic pentru sănătatea umană trebuie să facă parte cu rolul său într-un proces biochimic numit metilare. Metilarea se referă la transferul de grupuri de metil (un atom de carbon legat la trei atomi de hidrogen). Metilarea are loc de miliarde de ori în corp, în fiecare zi. Cel mai important lucru este ca metilarea este esențială pentru sanatate.

Acidul folic este forma sintetica, care este folosit pentru a fortifica alimentele și utiliza în suplimente de vitamine. L-5-methyltetrahydrofolate (L-5-MTHF) este forma activă metabolic al acidului folic, care se găsește în natură (alimente nefortificate). Forma de „acid folic” în produsele alimentare trebuie să fie scindată (digerata) de la purtători de proteine pentru a fi absorbită. Acest proces este ineficient la unele persoane. Odată absorbit, acidul folic trebuie să se supună mai multor conversii biochimice în organism pentru a deveni L-5-MTHF. Aproximativ unul din doi americani au enzime ineficiente genetic care ajută la crearea L-5-MTHF. Prin suplimentarea cu L-5-MTHF, putem fi siguri că obținem beneficiile acidului folic, indiferent de capacitatea de a absorbi sau converti în forma activă. Dacă sunteți un individ afectat de capacitatea de a utiliza acid folic regulat, suplimentarea cu L-5- MTHF poate face o diferență cu adevărat în sănătatea dumneavoastră.

L-5-MTHF joacă un rol în sinteza ADN-ului și repară. Nivelurile inadecvate de L-5-MTHF este legat de leucemia din copilărie. Cancerele de colon și de sân sunt de asemenea asociate cu statutul L-5-MTHF suboptimal, așa cum este starea precanceroasă numită displazie cervicală. Într-un studiu care a implicat fumătorii, doze mari de acid folic și vitamina B12 a inversat modificări celulare precanceroase în plamani. L-5-MTHF este foarte important pentru exprimarea genetică. Grupuri de metil sunt plasate strategic pe anumite gene pentru a le inactiva. Fiecare celulă din corpul uman are informația genetică pentru a produce orice alt tip de celule. Problema este că cele mai multe dintre aceste gene nu sunt active. Grupări de metil (furnizate indirect de către L-5-MTHF) oprește genele care nu ar trebui să fie active într-o anumită celulă la un moment dat. Acest lucru este, evident, pentru sănătate. Unele dintre gene în interiorul celulelor noastre sunt promotori tumorali. Metilarea corespunzătoare, care necesită L-5-MTHF, păstrează aceste gene reduse la tăcere. Atunci când L-5-MTHF lipsește, aceste gene promotor tumoral devin active și încep problemele. Celulele canceroase s-au dovedit a fi lipsite de metilare.

Importanța L-5-MTHF implică mai mult decât rolul său în promovarea expresiei genetice corespunzătoare, sinteza ADN- ului și reparare. L-5-MTHF joacă, de asemenea, un rol în dopamina, adrenalina, noradrenalina, histamina, L- dopa, serotonina și metabolismul estrogenului. Fără a fi surprinzator, deficiența de acid folic este o constantă în depresie. L-5-MTHF joacă un rol în formarea S-adenosylmethionine (SAM sau SAMe), care este un compus care donează direct metil la ADN și la serotonină și dopamină. La fel ca L-5-MTHF, SAM este disponibil în format suplimentar, SAM este un remediu popular pentru depresie și artrită. Este posibil ca persoanele care răspund la SAM au nevoie de L-5-MTHF. Este logic să încercați L-5-MTHF înainte de SAM , deoarece este mult mai puțin costisitor.

L-5-MTHF joacă de asemenea un rol important în detoxificarea unei varietăți de compuși, inclusiv toxinele din mediul înconjurător (cum ar fi mercur, plumb, arsenic și staniu), medicamente, iar unele dintre hormoni proprii organismului. Estrogenii sunt detoxifiati prin metilare. Niveluri inadecvate ale L- 5- MTHF provoacă potențial toxic de acumulare de estrogeni în organism, ceea ce crește riscul de tip de cancer la sân, la prostata și alte tipuri de cancer. Alte condiții de exces de estrogen, cum ar fi fibromul uterin și endometrioza, sunt, de asemenea, mult mai probabil să apară și să fie mai sever. Histamina, epinefrina (adrenalina) și norepinefrina sunt , de asemenea, detoxifiat prin metilare. Prin urmare, L-5-MTHF inadecvat ar putea agrava alergii și simptome legate de stres.

L-5-MTHF este critic pentru detoxifierea homocisteinei, un metabolit al SAM. Cum ar fi colesterolul din sânge, nivelurile serice de homocisteină sunt asociate în mod direct cu bolile cardiovasculare. Într-un studiu recent pe pacienții care au avut aterosclerotice (înfundate) arterele coronare tratate prin angioplastie cu balon, s-a măsurat nivelul de homocisteina. Jumătate dintre participanții la studiu au avut suplimentare cu acid folic și vitaminele B6 si B12. La finalul studiului, nivelul homocisteinei și înfundarea arterelor coronare au fost din nou evaluate. Grupul care a primit acid folic, B6 și B12 au avut niveluri homocisteinei mai mici și mai puține vase sanguine înfundate. Nivelurile ridicate de homocisteină la artere face multe daune. Stările asociate cu niveluri ridicate de homocisteină includ boli coronariene, infarct miocardic, accident vascular cerebral, tromboză venoasă profundă, boală vasculară periferică, avort spontan, malformații congenitale, depresie, pierderea auzului neurosenzorial, osteoporoza, cancer, artrita, demență, boala Alzheimer, boala Parkinson, și complicații ale diabetului. Este regretabil faptul că mai mulți oameni nu știu care sunt nivelurile lor de homocisteina.

Există un nou test de sânge care poate identifica persoanele cu capacitatea de a sintetiza genetic afectarea proprii L-5-MTHF. Aceasta se numește mutația genetică MTHFR și în prezent se poate testa în orice laborator medical. Cu toate acestea, nu există nici un rău în a lua L-5-MTHF și costul său este rezonabil: aproximativ 20 $ pentru o aprovizionare pe doua luni. Nu numai persoanele afectate genetic ce nu reușesc să beneficieze de acid folic simplu, ci și o acumulare de acid folic nemetabolizat are efecte negative asupra sănătății. Una dintre acestea este suprimarea activității celulelor killer naturale -celule ale sistemului imunitar , care sunt foarte active în protejarea împotriva cancerului și a infecțiilor virale. Cât de mult este necesar poate fi determinat prin test de laborator, măsuri de homocisteina.

De dr. Joseph Debe

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.