În Hashimoto, este bine să fim pe dieta „fără gluten”?

Dacă aveti boala Hashimoto, probabil ați auzit deja despre cât de important este să fiți pe dieta fără gluten. Mulți pacienți cu Hashimoto au, de asemenea, sensibilitate la gluten. De fapt, există o mulțime de cercetări care sugerează si argumentează în ceea ce privește sensibilitatea la gluten și autoimunitatea.
 Probleme cu glutenul
Când ne confruntăm cu glutenul din ziua de astăzi nu este acelasi gluten ca pe timpul bunicului tău. Grâul a fost modificat in tot felul de moduri și există multe presiuni economice și politice pentru a crea un super grâu care va domni suprem în sistemul alimentar industrial actual.
Ce s-a intamplat cu grâul?
În primul rând, a fost crescut pentru a avea mai mult gluten și de a fi rezistent la boli, insecte și căldură și de a supraviețui tuturor situațiilor.
Este, de asemenea, dezamidat. Dezaminarea este un proces care creează un aluat care are mai multă plasticitate și cu care este mai ușor de lucrat. De asemenea, face ca produsele pe bază de grâu să fie utile ca agenți de legare și umplutură și pentru emulsionare, formarea de pelicule și pentru a face lucrurile mai întinse. Grâul este în aproape tot ceea ce este procesat. Este folosit de oamenii de știință în produse din carne, sosuri, supe și ca agent de clarificare în vinul roșu.
Modificarea a dus la noi tipuri de alergii și boli autoimune
Acest super gluten și grâu nou dezaminat se încurcă cu intestinul subțire. Pătrunde adânc în falduri (vilozități) și bulversează sistemul imunitar și il face să creadă că este un invadator străin. Rezultatul este o distrugere treptată a intestinelor tale. De asemenea, vă poate distruge nervii, creierul, tiroida și multe alte țesuturi.
Și aici intervine argumentul „oul sau găina”. Această descompunere a intestinului determină permeabilitatea intestinală, dar, de asemenea, determină sistemul imunitar să nu-și recunoască propriul țesut și să înceapă să-l distrugă. Așa că intrăm într-un cerc vicios al intestinelor, sistemul imunitar înnebunind și ambele lucruri se agravează. Și alegând dieta fără gluten este deseori singurul lucru care inversează acest proces și oprește distrugerea.
Proteinele din gluten arată foarte mult ca proteinele din alte părți ale corpului
Proteinele sunt făcute din aminoacizi. Corpul nu are foarte mulți dintre ei cu care să lucreze, așa că sunt aranjați și rearanjați creativ în diferite combinații. Problema este că multe dintre aceste aranjamente seamănă foarte mult. Mai ales în anumite piese. De fapt, unele piese sunt exact aceleași.
De exemplu, proteinele cu gliadina (gluten) arată foarte mult cu proteinele din cerebelul tău (creierul in ceață?). Proteinele de bază ale mielinei arată foarte mult ca proteinele streptococului. De fapt, atunci când sistemul dumneavoastră imun face anticorpi, pentru una dintre aceste proteine ​​se potrivesc receptorilor asupra celorlalte. Deci, acești anticorpi funcționează pentru amândoi.
Pacienții Hashimoto au o creștere semnificativă a bolii celiace
Mulți pacienți cu Hashimoto au boala celiacă sau sensibilitate la gluten. Și când mănâncă gluten, apar problemele. Uneori, ajung să testeze pozitiv la alergiile cu gluten, dar acest lucru nu înseamnă că nu îl au. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea medicilor testează doar 2 anticorpi împotriva glutenului, anticorpi anti-gliadină IgA și Transglutaminaza IgA. 40% dintre oameni au testele negative, chiar și atunci când sunt deja cu intoleranță la gluten.
De aceea se recomanda ca să nu testăm intoleranța, poate ieși Fals pozitivă/ Fals negativă. Un singur laborator din lume poate testa 22 de anticorpi anti gluten, laboratorul Cyrex USA
Reactivitatea încrucișată este problema
Ideea reactivității încrucișate este aceasta. Aceste secvențe similare de aminoacizi au ca rezultat un atac autoimun ori de câte ori luați gluten sau ceva care acționează ca glutenul.
Acest lucru înseamnă că, dacă aveți anticorpi împotriva glutenului și aveți boală autoimună, aveți probleme de fiecare dată când mâncați acele alimente. De fiecare data. Sistemul imunitar nu este conceput pentru a fi păcălit atunci când faci asta. Nu dezarmează anticorpii, odată creați, funcționează pentru totdeauna.
Poți fi „Aproape fără gluten”?
Înapoi la întrebarea mea inițială – și aceasta este una importantă, deoarece există multe persoane care cred că a fi aproape fără gluten este încă aproape bun. Îmi pare rău să spun că datele spun NU. Un studiu în Jurnalul de Neurologie, Neurochirurgie și Psihologie a analizat această întrebare și iata răspunsul lor:
„Chiar și urme minime de gliadină sunt capabile să declanșeze o stare de activitate imunologică accentuată la persoanele sensibile la gluten”. Offf….
Ceea ce spun ei este ca doar un pic, doar un pic de gluten, declanșează un răspuns imun major. Asta se traduce prin simptome și distrugerea suplimentară a țesuturilor. Mă tem că este adevărat, oameni buni. Un lucru pe care trebuie să-l realizezi este că ai nevoie doar de o cantitate minusculă pentru a primi un răspuns din partea sistemului tău imunitar. Anticorpii au amintiri mai bune decât elefanții.
Trebuie să fii vigilent. Este, de asemenea, o idee bună să lucrezi cu oameni care sunt conștienți de aceste lucruri și care se gândesc la modul în care acestea pot afecta sănătatea ta. De asemenea, trebuie să știți că există surse ascunse de gluten.
Glutenul vine în mai multe forme
Mulți oameni nu sunt conștienți că puteți reacționa, de asemenea, la gluten din lucruri care nu sunt alimente sau lucruri care pot fi în aer. Manipularea alimentelor pentru câini pe bază de grâu, respirând aerul contaminat de făină aproape de o brutărie, loțiuni de piele sunt exemple comune în care se poate găsi gluten ascuns.
Surse comune de gluten ascuns:
1.) Lipirea plicurilor
2.) Sosuri pentru carne, salate, etc.
3.) Pasta de dinți
4.) Șampon
5.) Uleiuri de prăjit
6.) Tocator sau ustensile comune
7.) Indulcitor pe bază de cereale (adică malț, porumb, zahăr)
8.) agenți de îngroșare folosiți în alimentele procesate
Concluzia este aceasta –
Fiți atenți și citiți-vă etichetele.
Veștile bune
Dacă sunteți atent și eliminați acești declanșatori, vă puteți calma semnificativ sistemul imunitar și puteți încetini sau opri distrugerea țesuturilor.
 
Echipa Tiroida România 🇷🇴
 
Resurse:
Autoimunitate.2008 Feb; 41 (1): 116-121.Boli cardiace la pacienții italieni de nord cu boală tiroidă autoimună
File Autism. 2009; 31: 56-64
J Neurol Neurochirurg Psihologie. 1997; 63: 770-775
Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.