Hipotiroidism & ADD/ADHD

Ce trebuie să știți ca părinte pentru a vă proteja copilul? De la lansarea HypothyroidMom am fost contactata de cititori în legătură cu copiii care suferă de ADD și ADHD. Prin urmare, am fost deosebit de intrigată atunci când am citit un articol al Dr. Kirk Gair despre legătura dintre Hipotiroidism și ADD/ADHD la adulți, dar și copii.

Şi asta în ciuda strădaniilor sale și a oportunităților de care dispune. De obicei, o tulburare de învățare vizează un tip distinct de prelucrare a informațiilor, cum ar fi memorarea, calculul matematic, abilităţile motorii, învățarea limbilor străine sau citirea. O excepție o reprezintă ADD (tulburarea de deficit de atenţie), tulburarea de învățare diagnosticată cel mai frecvent și variația comună numită ADHD (tulburarea de deficit de atenţie/ hiperactivitate).

ADD și ADHD

Hiperactivitatea a cunoscut o varietate de denumiri de-a lungul anilor: sindromul Strauss, sindromul copilului hiperactiv, sindromul hiperkinetic și deficitul de atenție – toate sunt etichete care au fost puse acestui sindrom. DSM-IV clasifică acest sindrom familiar ca tulburare de deficit de atenţie/ hiperactivitate. Când simptomele respective nu sunt însoţite de o activitate excesivă şi agitată, afecţiunea se numeşte tulburare de deficit de atenţie sau ADD.

Cum este explicat sindromul ADHD în DSM-IV?

Deficitul de atenție cu hiperactivitate este problema cea mai frecventă care îi aduce pe copiii în atenția psihologilor.

L-am invitat pe Dr. Kirk Gair să ne împărtășească această legătură adesea trecută cu vederea între ADD/ADHD și hipotiroidism. Se pare că este o epidemie în aceste zile, și poate fi atât de frustrant pentru părinți să facă față. Știți că copilul dvs. este un copil bun și inteligent, totuși el nu se poate concentra, nu poate sta liniștit și nu se comportă așa cum știți că ar putea să o facă la școală. În ciuda tuturor sfaturilor parentale, educație și în ciuda vizitelor la medici, poate părea că există puține opțiuni, altele decât medicamentele puternice cu efectele lor secundare. Există altă opțiune? Și cum putem împiedica, în primul rând, acest lucru să se întâmple?

Dacă eram student în ziua de astăzi, eram destul de sigur că luam Ritalin sau vreun alt medicament. Îmi amintesc că am încercat tot ce-am putut ca să mă concentrez, să mă comport, să-mi amintesc să-mi aduc temele sau chiar să mă rog lui Dumnezeu în fiecare dimineață, încât să rămân concentrat și fără probleme … de obicei, fără nici un folos. Într-o zi, directorul meu elementar m-a întrebat: „Ce se întâmplă cu tine? Știu că ești un copil bun și că ești bun la testele standardizate, dar comportamentul și notele tale nu o reflectă. Nu înțeleg de ce nu poți să-ți păstrezi calmul? De fapt, nu am înțeles nici asta …

Vi se pare cunoscut? Poate că ați trecut prin asta, personal sau treceți prin asta cu copiii voștri. De ce observăm acest lucru atât de des, astăzi? Tulburările de învățare sunt estimate a afecta de la 1 din 8 copii astăzi, băieții mult mai probabil decât fetele. ADD/ADHD par a fi o epidemie și mulți copii sunt pusi pe medicamente ca Ritalin în fiecare zi. Iar mulți dintre ei pot fi diagnosticați greșit și li se dau aceste medicamente în mod inutil, iar mulți medici scriu o prescripție pe genunchi fără un examen adecvat, o lucrare medicală istorică sau teste de sânge.

După ce m-am luptat cu această problemă ca și copil și apoi o mare parte din viața mea adultă, sunt în cele din urmă liber de această condiție îngrozitoare.

Iată ce trebuie să știți și ce este de făcut pentru a găsi cauza principală pentru dvs. sau copilul dumneavoastră și, de asemenea, cum puteți să o PREVENȚI dacă intenționați să aveți copii.

Totul începe cu și în femeie

De câte ori ați auzit de la medicul dvs. că nu există nici un motiv să vă faceți griji cu privire la Anticorpi atâta timp cât TSH-ul era în intervalul normal? Un studiu de cercetare din ediția februarie 2012 a revistei „Thyroid” afirmă următoarea concluzie: Constatările noastre implică faptul că titrurile crescute de ATPO în timpul sarcinii au risc de impact în probleme de comportament la copiii, în special, deficitul de atenție/hiperactivitate. Efectul observat este explicat doar parțial prin nivelurile TSH. Aceste constatări pot indica un mecanism specific al tulburării de atenție/ hiperactivității la copii. Cu toate acestea, putem specula doar despre implicațiile de sănătate publică a studiului, deoarece nu există nici un tratament specific pentru femeile gravide cu ATPO pozitiv și cu funcție normală de tiroida.

Nu numai că există studii care leagă imunitatea maternă față de ADHD, dar există, de asemenea, studii care o corelează cu Autismul. Mama poate avea Anticorpii împotriva țesutului cerebral (și nu tiroidian) care poate viza, de fapt, creierul copilului în uter (Ann Neurol 2013 Aug 13: 10.1002/ ana.23976 și J Autism Dev Disord). Acest lucru explică un alt mecanism pentru creșterea ratelor pe care le vedem la copii cu autism. Acest lucru este destul de semnificativ și subliniază importanța testării Anticorpilor în sarcină. Dacă aveți Anticorpii pozitivi, trebuie să aflați ce alimente și mecanisme le declanșează. Cele mai frecvente alimente vor fi Glutenul și Cazeina, dar vă recomand să încercați să verificați, ingestia continuă a alimentelor care declanșează producția ce poate determina acești anticorpi să vizeze țesutul fetal.

Cu informațiile din aceste studii de cercetare actuale, credeți că este încă înțelept să ignorați pur și simplu nivelurile de Anticorpi?

Din păcate, acesta este exact ceea ce fac prea mulți medici.

Acest lucru este destul de semnificativ, dupa cum am auzit cu toții că TSH-ul tău este normal, așa ca ești bine. Cu toate acestea, un studiu publicat în Journal of Endocrinology Clinic în iunie 2007 a arătat că „În ciuda faptului că sunt în limitele normale, o funcție cognitivă inferioară cu TSH crescut și FT4 scăzut există simptome ADHD la preșcolari sănătoși. ” Acest studiu a sugerat că, dacă TSH era mai mare cu 25% din gama NORMAL, există o corelație cu tulburările de învățare și ADHD. Aceste constatări au fost susținute, de asemenea, într-un alt studiu de cercetare în J Child Psychol Psychiatry 1996 Jul; 37(5): 579-85, care a constatat că nivelurile mai ridicate de hormoni tiroidieni au corelat cu distractivitatea crescută. Ca și în cazul studiului matern, aceste riscuri au fost crescute doar cu Hipotiroidii subclinice, și chiar cu Tiroide normale și Anticorpi.

Deci, ce trebuie să facem?

-În primul rând, trebuie să obțineți testarea corespunzătoare înainte de sarcină și să facem ca Tiroida să funcționeze cât mai optim posibil. Aceasta înseamnă insistența, să nu încercați doar testul TSH și T4, ci și T3 total, FT3, absorbția T3 și Anticorpii tiroidieni.

-Dacă sunt prezenți Anticorpii, testați-vă pentru permeabilitate intestinală și reacții la gluten. Evitați să faceți doar testul Alfa Gliadină și Transglutaminaza, deoarece poate produce multe rezultate negative, false. Rulați matricea Cyrex Labs 2 pentru a testa permeabilitatea intestinală, ceea ce este extrem de comun cu auto imunitatea.

-Rulați, de asemenea, Array 3, care testează pentru 24 de reacții la mai multe proteine ​​de gluten decât cele 2 cele mai comune. De asemenea, unii medici vă vor căuta numai pentru boala celiacă. Este important să evaluați chiar dacă aveți sensibilitate la gluten fără boală Celiaca, deoarece poate provoca multă distrugere.

-Aș elimina cel puțin Glutenul și luați în considerare eliminarea Cazeinei, a Porumbului și a Soiei.

-Poate doriți să luați în considerare urmărirea unui tip de dietă autoimună paleo. Desigur, vă recomand să căutați ajutorul unui practician calificat care să vă ajute în acest scop. Acest medic trebuie să aibă cunoștință despre condițiile autoimune, cum să le testeze și cum să creeze protocoale nutriționale pentru asta.

-De asemenea, trebuie să vă uitați la activitatea testelor de sânge pentru orice disfuncții ale glucozei, anemii, dezechilibre hormonale, inflamații, infecții cronice etc.

-Dacă vedeți simptome de ADD/ADHD la copilul dvs., faceți și aceste teste pe el. De asemenea, aș recomanda fără gluten și chiar fără cereale.

-Recomand foarte mult ca, de asemenea, să citiți cartea „Creierul Cereal” de către neurologul Dr. David Perlmutter pentru mai multe detalii despre modul în care glutenul și cerealele afectează funcția creierului.

-Aș căuta, de asemenea, ajutorul unui medic instruit în medicina funcțională și în neurologia funcțională. El poate evalua orice dezechilibru neurologic, precum să prescrie exerciții specifice de reabilitare neurologică pentru a ajuta la integrarea creierului.

http://www.scientia.ro/homo-humanus/introducere-in-psihologie-russell-a-dewey/5138-tulburarile-de-invatare-add-si-adhd.html

http://hypothyroidmom.com/hypothyroidism-addadhd-what-you-must-know-as-a-parent-to-protect-your-child/

Traducerea: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.