Hipocrate :”Fiecare boală pornește de la suflet..”

Hipocrate obișnuia să spună că fiecare boală începe mai întâi în suflet și apoi se termină în corp.

Și înainte de a decide ce tratament trebuie urmat pentru organism, trebuie să fie vindecată mai întâi trauma sufletului. Este tragic astăzi că nici măcar nu cunoaștem puterea enormă a stării noastre mentale și a gândurilor care vin și cum funcționează toate acestea și afectează corpul. Numai în ultimii ani, medicina modernă a început să studieze și să accepte influența gândurilor asupra sănătății noastre.

S-a stabilit acum că, în funcție de tipul nostru de gândire, creierul nostru face, de asemenea, sinapse similare, trimițând comenzile de mesaj corespunzătoare celulelor noastre. De exemplu, într-o persoană care este permanent nefericită sau deprimată, corpul său este în apărare constantă, cu efect de a ataca celulele sale. Așa numitele boli autoimune sunt creații ale corpului însuși care se străduiește să lupte împotriva mizeriei de sine.

Până acum, neștiind de ce s-a întâmplat acest lucru, a fost atribuită unor factori sau anxietăți ereditare. Desigur, ceea ce este „moștenit” de la părintele bolnav este problema sa mentală pe care el o poate „ușor” moșteni. Copiii sunt întotdeauna țintă ușoară pentru un părinte tulburat. Pentru că sunt mereu deschiși și au încredere absolută, el scapă de toate problemele sale psihologice, de nesiguranță și de mizerie, astfel încât copiii dezvoltă exact la fel. Și o numim ereditate ……

Cealaltă mare anxietate „vinovată” ne afectează provocând o secreție excesivă de cortizol din creier, rezultând un sentiment permanent de nesiguranță și credința că nimic nu va merge bine. Și, desigur, nu merge atât timp cât ne punem creația noastră direct, distructiv, cu totul propriu, pe care am numit-o „Legea plângerii”.

Cu toate acestea, pentru ca o boală autoimună sau non-autoimună să apară, ea are nevoie de un fundal puternic. De obicei, persoanele cu boli cronice au traume mentale foarte puternice pe care adesea nu-și amintesc (dar nu întotdeauna). Ele sunt în mintea subconștientă în timp ce conștientul a blocat această amintire. De asemenea, cauza bolii poate fi un șoc emoțional foarte puternic sau o emoție puternic negativă, iar în aceste cazuri boala este direct prezentă. Fiecare gând negativ aruncă sarcina biomagnetic-electrică a celulei sub 50 milivolți, cu o viteză de 85 la 100. Dacă rămâne în mental timp de câteva zile, devine o boală, iar dacă aceasta persistă o lungă perioadă de timp din cauza sentimentelor negative și a gândurilor și a dispozițiilor negative, ea devine o boală cronică.

Astăzi există echipe de cercetători în marile universități din întreaga lume care studiază toate acestea. Și oricine se uită în jurnalele medicale de încredere din străinătate găsește rezultate publicate care demonstrează tocmai asta: că toate bolile  le creem, pentru că avem nevoie cumva să scăpăm de toată negativitatea pe care o purtăm în noi. Așa că salomizăm problema și ne facem rău. Pozitiv și foarte promițător este faptul că tinerii medici încep treptat să iasă cu o minte deschisă (pentru că este o condiție prealabilă pentru a avea mintea deschisă poate scăpa de dogmatismul medical), cu care se confruntă în prezent pacientul holistic care combină medicina tradițională cu alternativa de tratamente.

Astăzi prea multe spitale din Germania au oficial ichotherapeftes care practica metoda Peter Hess (ichomasaz) cu rezultate excelente la persoanele cu accidente vasculare cerebrale, scleroza multiplă, probleme musculo-scheletice, persoanele cu paralizie cerebrală și mult mai multe. În plus, mai multe spitale permit psihologilor și terapeuților de energie să vină și să aplice tehnicile lor pacienților lor.

Voi îndrăzni să spun că depinde de noi să nu mai fim bolnavi, atâta timp cât vedem adevărul intact fără să ne ascundem după deget. Că putem crea și pune în remisie. Poate suna complicat, dar în realitate este simplu și grandios. Cei care au făcut-o nu sunt supraumani, sunt oameni simpli care au decis în mod conștient să nu mai simtă și să nu mai fie bolnavi. Lumea începe să se schimbe și să înțeleagă că, pentru o omenire fără boli trebuie să existe o abordare holistică a problemei, nu un tratament unilateral. Este nevoie doar de Hipocrate pentru a trata mai întâi sufletul dar și corpul..

Sursa: Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.tilestwra.com/o-ippokratis-elege-oti-kathe-nosos-xekina-prota-apo-tin-psichi-ke-meta-kataligi-sto-soma/ 

Traducere: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.