Hipertiroidismul și Graves

O tiroidă hiperactivă este destul de comună astăzi și este văzută mai mult la femeile adulte dar și la bărbați. Apare foarte rar la copii. Nivelurile serice ale hormonilor T3 și T4 sunt adesea ridicate. TSH este adesea scăzut, dar nu neapărat. Pot exista anticorpi anti-TRAb.

Simptome

Cazurile ușoare pot prezenta câteva simptome, cu excepția nivelurilor serice crescute ale hormonilor T3 și T4. Simptomele mai severe pot include anxietate, iritabilitate, probleme de somn, foame sau sete excesive, palpitații cardiace, tahicardie și nervozitate extremă. În unele cazuri, ochii se umflă, o afecțiune numită exoftalmie. Împreună cu aceste simptome, persoana este deseori ușor obosită. O complicație foarte gravă și din fericire rară, se numește furtuna Tiroidiană. Palpitațiile inimii nu pot fi controlate, pot aparea șocurile sau moartea.

Cauze.

Acestea includ:

1. O toxină în glanda hipofiză. Aceasta pare a fi cea mai frecventă cauză a bolii Graves. Corectarea va avea loc cu un program complet de echilibrare nutrițională. Dacă este necesar și de un tratament sever, anti-tiroidian pentru o anumită perioadă de timp, până când toxina va fi eliminată din organism, ceea ce poate dura până la câțiva ani acest program. Până în prezent, toate cazurile s-au rezolvat și clienții nu mai necesită medicație.

2. Stresul. Aceasta este cealaltă cauză comună pe care o întâlnim. Această cauză a hipertiroidismului se rezolvă de multe ori rapid, cu un program de echilibrare nutrițională – în termen de șase luni sau mai mult. De asemenea, este important să se reducă stresul. Tipurile frecvente de factori de stres care pot provoca această afecțiune sunt efort fizic excesiv, lucrul prea greu sau alți factori de stres.

3. Toxicitatea cu Mercur, Cupru sau alte Metale Grele. Acest lucru se găsește adesea în analiza tisulara a firului de păr, în cazurile de boală Graves. Se știe că, Cuprul și Mercurul pot stimula producerea hormonului tiroidian în anumite circumstanțe.

4. Următoarele cauze de mai jos sunt mult mai rare:

A. O tumoare pe hipofiză secretoare de TSH.

B. O tumoare tiroidiană secretoare de hormoni.

Rezultatele Analizei Tisulare a Firului de păr .

• O oxidare lentă. În multe cazuri de boală Graves, un test de oxidare lent este prezent în test. Acest lucru este foarte confuz pentru pacienți. Motivul pare să fie faptul că oxidarea lentă este starea fundamentală în multe dintre aceste cazuri.

• Calciul crescut poate fi observat cu hipertiroidism deoarece este asociat cu:

1) Reducerea permeabilității celulare . Dacă trecerea hormonului tiroidian prin membranele celulare este afectată, organismul poate compensa, mai ales atunci când este supus unui mare stres, prin secreția mai multor hormoni tiroidieni. Este o încercare de a forța mai mulți hormoni tiroidieni în celule. Acest lucru ar explica simptomele ciudate, observate adesea în boala Graves, o combinație de hormoni tiroidieni în exces și oboseală.

2) Toxicitatea Cuprului.Dezechilibrul cuprului este prezent în multe cazuri de hipertiroidism.

3) Epuizarea suprarenalelor. Acest lucru este, de asemenea, văzut în cele mai multe analize tisulare, în cazurile de boală Graves.

Motivele pentru care insuficiența suprarenală pot contribui la hipertiroidism includ:

A. Un nivel scăzut de potasiu poate afecta sensibilitatea țesuturilor hormonului tiroidian. Ca răspuns, organismul poate crește producția T4 și/T3 ca și compensație.

B. Hipertiroidismul poate fi un tip de răspuns la stres. Glanda tiroidă încearcă să răspundă, dar glandele suprarenale nu se alătură, ca să spunem așa și rezultatul este un răspuns eșuat și apar simptomele hipertiroidismului.

Alte motive comune ale analizei tisular minerale a firului de păr în cazurile de hipertiroidism:

1. Deseori există un model de dominare simpatică. Acesta este un dezechilibru autonom al sistemului nervos în care o persoană pune mult mai multă stres asupra glandelor tiroidiene și suprarenale . Aceasta se poate datora unei tendințe de personalitate care apare în unele cazuri.

2. Deseori, concentrațiile de sodiu și potasiu sunt scăzute.

3. Raportul sodiu/potasiu este adesea normal sau chiar ridicat.

4. Cuprul și /sau mercurul pot fi ridicate deasupra nivelurilor lor ideale. În mod alternativ, pot exista indicatori pentru toxicitatea cuprului și/ sau a mercurului ascuns, cum ar fi modelele dezavantajate slabe (cupru mai mic de 1,5 mg% sau mercur mai mic de aproximativ 0,3 mg%). Alți indicatori de cupru ascunși sunt un nivel de calciu mai mare de aproximativ 60 mg%, un nivel de potasiu mai mic de 4 mg%, un raport sodiu /potasiu mai mic de 2,5, un nivel al zincului mai mic de 14 mg% sau un nivel al mercurului de peste 0,35 mg%.

5. Rareori, există un model de oxidare rapidă sau un model de patru creșteri, iar  raportul sodiu/ potasiu este scăzut.

Soluție

• Boala Graves răspunde excelent la echilibrarea nutrițională, în majoritatea cazurilor. În cazurile dificile, medicamentele anti-tiroidiene pot fi necesare timp de câteva luni pentru a controla simptomele și apoi pot fi întrerupte odată cu dispariția afecțiunii.

• Chirurgia și RAI (tratamentul cu iod radioactiv pentru a distruge glanda tiroidă) nu sunt niciodată necesare, din experiența de până acum în peste mii de cazuri.

Acestea sunt ambele tratamente „barbare” pentru o tulburare pe care medicii pur și simplu nu o înțeleg.

Atenționări în Hipertiroidism.

1. Reduceți stresul. Acest lucru poate fi crucial pentru a avea succes. Apoi corecția metabolică funcționează adesea bine și rapid pentru a corecta acest dezechilibru. Evitați orice stres suplimentar, inclusiv exercițiul fizic până când starea se stabilizează.

2. Trebuie modificat programul de echilibrare nutrițională. Majoritatea persoanelor care suferă de hipertiroidism nu pot lua niciunul, sau doar foarte puțin din Megapan, Thyro-complex, Endo- Dren sau alge. De asemenea, este posibil să aveți nevoie de mai mult Paramină (calciu și magneziu) pentru a vă relaxa. Celelalte suplimente sunt, de obicei, în regulă. Persoana ar trebui să bea 3 litri de apă zilnic, iar odihna și somnul sunt cele mai importante. Terapia la saună sau cu lămpi cu infraroșu aproape pare a fi o metodă sigură și o terapie excelentă. Poate că se datorează faptului că poate reduce răspunsul la stres al sistemului nervos autonom care conduce tiroida. De asemenea, ajută la eliminarea metalelor toxice, cum ar fi cuprul, mercurul, clorul și altele. De asemenea, este foarte relaxant. Frecarea picioarelor zi de zi (reflexologie) cu Cafea, sau Clismele, iar mersul pe jos sunt excelente, și , probabil, esențiale.

Sursa:  Grave’s Disease and Hyperthyroid Interviu cu Dr. Wilson 

Traducere: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.