Hashimoto și Sarcina

Cat este de important Hipotiroidismul si de ce afectează încercarea de a avea un copil ?
Hashimoto si Sarcina sunt legate în mai multe moduri. Hashimoto este cea mai frecventa boala autoimuna, si sarcina este unul din factorii care pot duce la ea. Mulți oameni nu știu că hormonii tiroidieni pot afecta asta, hormonii care sunt responsabili pentru fertilitate și pentru o sarcina de succes. În acest post, voi arata modul în care Tiroida și hormonii tiroidieni poate afecta capacitatea unei femei de a avea un copil.
Ce hormoni sunt importanti pentru gravide?
Înainte să ne uităm la modul în care hormonii tiroidieni pot afecta sarcina, să trecem în revistă câteva dintre elementele de bază ale hormonilor utilizate pentru a face copii și modul în care acestea funcționează.
> Estrogenul
Estrogenul fluctuează și ajută ciclul unei femei. Acesta face ca mucoasa uterului sa devina groasa si pufoasa, astfel încât un „ou” poate fi implantat si poate creste fericit in acel loc. Organismul semnalează glanda pituitara, care ajuta la controlul creșterii și reducerii acestui hormon. La sfârșitul ciclului o scădere bruscă în Estrogen si Progesteron semnalează uterului că nu există nici o sarcină.
> Hormonul foliculostimulant (FSH)
Cum sugerează și numele, hormonul foliculostimulant stimulează foliculii din ovare să crească. Când nivelul de Estrogen scade la sfârșitul ciclului, nivelul de FSH creste (aceasta este ceea ce se numește o bucla de feedback negativ) pentru a începe de la capat procesul. Odată ce foliculii din ovare sunt stimulati, devine dominantă și începe secreția de Estrogen. Acest lucru se intampla în cazul în care efectele de Estrogen asupra mucoasei uterului au loc și pregătesc cultivarea unui „ou”.
> Hormon luteinizant (LH)
La jumătatea ciclului ( ziua 14), mucoasa uterului stimulează o eliberare mare și bruscă de hormon luteinizant. Când se întâmplă acest lucru, există o creștere bruscă a temperaturii corpului și acest lucru este un semn că ovulația este pe cale să se întâmple. Acest val de asemenea, cauzează spargerea foliculul care eliberează un ovul in trompele uterine.
> Progesteronul
Când se sparge foliculul, „zidurile” se deschid in această cavitate care se numește corpus luteum. După ovulație, corpul luteal începe secretia de cantitati mari de progesteron, care ajută la pregătirea mucoasei uterului pentru ovulul fertilizat.
> (HCG) Gonadotropina corionica umana
Acest hormon este eliberat odată cu ovulul si este fertilizat. Se păstrează corpul luteal sănătos, astfel încât să poată continua să pompeze mai multe Estrogen si Progesteron. Acest lucru ține mucoasa uterului sănătoasa. După aproximativ 6 până la 8 săptămâni de gestație, placenta nou formată preia secreția de progesteron.
> Ceva poate merge prost
După cum puteți vedea, o mulțime de lucruri trebuie să se întâmple pentru a avea un „ou” sanatos implantat intr-un uter sanatos pentru a face un copil sanatos. Dacă nu există probleme cu oricare dintre aceşti hormoni sau eliberarea lor, atunci nu vor fi probleme cu sarcina si fertilizarea. După cum se dovedește, hormonii tiroidieni pot afecta toate aceste procese.
Cum hormonii tiroidieni afecteaza acest proces ?
Când femeile au Hipotiroidism, o problemă comună este creșterea unui alt hormon numit Prolactina. Acest lucru determină eliberarea de mai putin LH, și o pierdere de sensibilitate al receptorului de Progesteron și o pierdere a sensibilității la FSH la nivelul foliculului. Toate aceste pierderi conduc la probleme cu ovulatia, și de asemenea la probleme cu comunicarea către glanda pituitară.
Utilizarea anticonceptionalelor
Acest lucru poate dăuna și mai mult comunicarea și feedback-ul acestui sistem. Utilizarea plantelor pentru a stimula ovarele sau sistemul de reproducere nu va funcționa decât dacă problemele de Hipotiroida nu sunt corectate.
Studiile au descoperit ca, chiar si hipotiroidismul usor poate cauza probleme ovariene. Testarea functiei tiroidiene este foarte importanta la femeile care sufera de infertilitate, mai ales dacă au Prolactina marita si nu pot ovula.
Hipotiroidismul poate duce la niveluri scazute de FSH, ceea ce poate duce la foliculi imaturi și infertilitate. Nivelurile de LH suprimate vor duce de multe ori la probleme cu ovulatia in calendar sau nivele anormale de Progesteron in faza luteala. Aceste modificări pot provoca avort spontan, depresie in a doua jumatate a ciclului, sau migrene în a doua jumătate a ciclului.
● Pentru a rezuma, hipotiroidismul poate provoca:
* O scădere a eliberării FSH și sensibilitate a receptorului FSH, ceea ce duce la probleme cu dezvoltarea foliculului și infertilitate
* LH suprimată ceea ce duce la probleme cu ovulatia si niveluri anormale de progesteron, aceasta duce la anomalii în cicluri și infertilitate
* Progesteronul insensibilitatea receptorului care conduce, de asemenea, la ciclurile anormale și infertilitate
* Creșterea Prolactinei, duce la probleme cu ovulatia, cicluri menstruale anormale și infertilitate
Ce trebuie să faceți dacă aveți Hashimoto si doriti sa ramaneti insarcinata?
Mai întâi de toate, nimeni, nici un ginecolog sau endocrinolog nu au nici o idee despre acest lucru si nu își asumă o sarcina pentru dvs. Unii fac acest lucru pe psihicul dvs., dar mulți nu, acesta este adevarul trist.
● Permiteți-mi să vă rezum, deoarece sugestiile acestea sunt geniale:
> Obțineți testarea hormonilor tiroidieni înainte de încercarea de a concepe un copil;
> Obțineți un panou complet tiroidian : TSH, FT4 , FT3 si Anticorpii (pentru Hashimoto). Unii medici recomanda gama de TSH, înainte de concepție nivel 1,0-2,0 mIU / L. Acest lucru este în conformitate cu liniile directoare ale Asociatiei Americane de Tiroida pentru diagnosticarea si gestionarea bolilor tiroidiene în timpul sarcinii și postpartum.
> Grafic „Ciclul de fertilitate” – Sansele de succes sunt mai bune daca iti cunosti organismul si modul in care lucreaza el. Femeile cu Hashimoto sau Hipotiroidism au adesea temperatura mai mica decat temperatura normala a corpului. Țineți evidența și aflați când temperatura corpului crește, deoarece, așa cum am arătat mai sus, acest semn semnalează ovulația, cel mai bun timp pentru a face copii.
> Confirmați Sarcina cât mai curând posibil Nu așteptați să treacă nici o perioadă, cumpara o mulțime de teste de sarcina si testati-vă devreme si de multe ori. Dezvoltarea fatului se bazeaza aproape exclusiv pe mama pentru Hormon Tiroidian.
Dana Trentini – „HypothyroidMom” rezumă frumos:
„La o persoană cu o funcție tiroidiana sanatoasa, corpul este în măsură să îndeplinească cerințele suplimentare ale sarcinii pentru a oferi fătului hormonii necesari. La o femeie cu disfuncție tiroidiană, corpul ei nu poate fi în măsură să satisfacă cererea crescută de hormoni tiroidieni in timpul sarcinii. Potrivit liniilor directoare clinice ale Societatii de Endocrinologie pentru Gestionarea Disfunctie Tiroidiene în timpul sarcinii și postpartum, doza de înlocuire a hormonului tiroidian trebuie, de obicei, sa crească la 4-6 săptămâni de gestație și poate necesita o creștere periodica de 30-50% a dozei. „
● Monitorizarea frecventă a nivelurilor de hormon tiroidian pe toata durata Sarcinei : Acest lucru este extrem de important. Pentru că dacă nivelul de TSH sau T4 sunt prea mici, poate amenința serios sarcina și ați putea-o pierde.
Potrivit Ghidului Asociatiei Americane de Tiroida pentru diagnosticarea si gestionarea bolilor tiroidiene în timpul sarcinii și postpartum:
– Sunt recomandate intervale de referință la trimestru specifice pentru TSH: primul trimestru, 0.1-2.5 mUI / L; al doilea trimestru, 0.2-3.0 mUI / L; al treilea trimestru, 0.3-3.0 mUI / L.
– La pacientele gravide cu hipotiroidism tratat, TSHul trebuie monitorizat la interval de aproximativ 4 săptămâni în prima jumătate a sarcinii, deoarece ajustările ulterioare ale dozelor sunt adesea necesare.
– La pacientele gravide cu hipotiroidism tratat, TSH trebuie verificate cel puțin o dată între 26 și 32 de saptamani de gestatie Multe lucruri implică si Hashimoto dar si Hipertiroidismul, aveți nevoie ne informare pentru a fi pro-activi și înarmați cu cunoștințe și informații pentru a face fata starii dumneavoastră, deoarece multi medici si practicieni de acum incolo nu știu cum să se ocupe cu tine.
Scris de Marc Ryan, L. Ac. Founder, sursa „Hashimoto Healing”
Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.