Grăsimea – nu este vina ta!

 

Pierdere în greutate nu presupune doar dieta și exerciții fizice. Glanda tiroidă reglează metabolismul organismului și atunci când acesta nu secreta suficient hormon, multe femei câștigă sau întâmpină dificultăți de a pierde în greutate. Se întâmplă destul de des, chiar și cu modificări de dieta, exerciții fizice regulate și ajustarea medicației tiroidiene să nu ajute. De ce femeile cu hipotiroidism nu pot pierde în greutate:

1.Puteți fi în continuare cu simptome hipotiroidiene, chiar în timp ce analizele tiroidiene sunt în limite normale. Multe femei au simptome de hipotiroidie, deoarece acestea nu sunt diagnosticate cu exactitate.

Hipotiroidismul este doar unul dintre factori care contribuie și care ar putea fi responsabil pentru maximum 10% din creșterea în greutatea corporală, în principal din cauza acumulării de sare și apă.

2.Dacă ați câștigat mai mult în greutate indică faptul că altceva în corpul dumneavoastră, în plus față de tiroida nu funcționează așa cum ar trebui. Fiziologia noastră dictează cât de bine organismul răspunde la diete și la exercițiile fizice. În cazul în care pierderea în greutate a fost pur și simplu prin urmarea unui program de dieta și de exerciții fizice, de ce sunt foarte multe cărți scrise pe această temă? Pentru că ei spun un lucru corect, de foarte mult timp, noi oamenii am învățat adevărul despre pierderea în greutate: „ dieta și exercițiile fizice sunt necesare pentru pierderea în greutate. Fără ele, pierderea in greutate nu se va produce.”

Dar ce se întâmplă când dieta și exercițiile fizice nu funcționează?

Din păcate, acest lucru se întâmplă la prea mulți oameni. Ei urmează un program corect de dieta și exerciții fizice, punându-și speranțe și, fie nu ating toateobiectivele pierderii în greutate, sau nu pot pierd deloc din greutate. Se întâmplă tot timpul. Pierderea în greutate este o problemă metabolică complexă și bine orchestrata, cu evenimente biochimice și hormonale care necesită o serie de factori, pentru a lucra în mod corespunzător pentru pierderea sau apariția grăsimi/celulitei. Hormonii, echilibrul zaharului din sânge, funcției gastrointestinala, tiroida, în cazul în care doar unul dintre aceste sisteme nu funcționează corect, pierderea în greutate nu se va întâmpla.

Luați în considerare următoarele: Un studiu recent a arătat că prezența anumitor bacterii în intestin pot crește de fapt cantitatea de calorii pe care le absorbi. Cu alte cuvinte , atunci când mănânci 1500 de calorii pe zi, dar ai prea multe bacterii în intestin, ai putea acumula 2.000 de calorii pe zi!

Un alt studiu recent a arătat că sensibilitățile alimentare au fost cauza inflamației și a obezității, precum și că eliminarea sensibilităților alimentelor este un tratament pentru obezitate. Toată lumea din acest studiu, care a eliminat alimentele la care au fost sensibili au pierdut în greutate în medie de 15kg în 12 săptămâni.

Dezechilibrele neurotransmițătorilor, de exemplu, dopamina scăzută poate conduce la oboseală, pofta de zahăr și carbohidrați. Cu alte cuvinte, dacă nu aveți rezultate la o anumită dieta – nu ar putea fi vorba despre puterea voinței și a motivației, ci mai degrabă ați putea avea un dezechilibru de neurotransmițător.

In studiile pe animale dar și pe grupuri de oameni, mai multe pesticide și substanțe chimice comune din mediul nostru au dovedit creșterea în greutate.

Lista poate continua. Există mai multe motive care stau la baza pentru pierderea în greutate, inclusiv problemele de tiroida, disfuncții gastrointestinale, stresul suprarenal, dezechilibrul neurotransmițător, efectele toxice, dezechilibrele hormonale și disfuncția celulară. Aceste sisteme sunt veriga lipsă pentru pierderea în greutate, despre care, din păcate, nimeni nu vorbește.

Ideea este, că există mulți mai mulți factori pentru pierderea în greutate decât pur și simplu, dieta și exercițiile fizice .

Ni se spune de către medici că este nevoie pentru a pierde în greutate să fim sănătoși. Și, în timp ce este parțial adevărat, trebuie să fim sănătoși pentru a pierde în greutate . Nu pot să vă spun cât  de important este înțelegerea acestui concept:

Sănătoși să fim la interior, cu atât mai ușor ar fi pentru noi să pierdem în greutate la .. exterior.

Daca ești ca un „cartof” pe canapea și întrebi de ce ești supraponderal, primul lucru pe care trebuie să îl faci este sa urmezi o dietă bună și un program de exerciții fizice. Dar, dacă ați urmat un program bun și nu vedeți rezultatele pe care le doriți, este timpul pentru altă abordare a problemei :analize pentru verificarea dezechilibrelor din organism.

Sursa : http://thyroidnation.com/wp-content/uploads/2014/03/bryan-walsh

De Dr. Bryan Walsh, medic Naturopat ce ajuta a gestiona o varietate de condiții, dar este specializat in condițiile tiroidiene autoimune, precum și pierderea în greutate la bărbați și femei, folosind programe de dietă și exerciții fizice bune. El a creat un produs multi-media numit „Grăsimea- Nu este vina dvs.” oferind un manual, formular de evaluare, ghid de interpretare audio și peste 10 ore video care acoperă mai multe nevoi diferite ale oamenilor care nu pot pierde în greutate.

Read more at http://thyroidnation.com/fat-fault-living-hypothyroidism/#EpQugM8t7EFHh3sz.99

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.