Epidemia Bolilor Tiroidiene

 Prin urmare, ce se întâmplă atunci când Tiroida unei persoane nu funcționează bine.. cum ar trebui? Funcția fiecărei celule din organism depinde de prezența unei cantități adecvate de hormoni tiroidieni, în scopul de a menține echilibrul organismului. Celulele creierului au nevoie de hormoni tiroidieni să poata gândi. Celulele musculare au nevoie de hormoni tiroidieni pentru a face mișcare. Există această mica moleculă magnifica numita T3 (unul dintre mai mulți hormoni tiroidieni), care este absolut necesara pentru celulele organismului pentru a produce energie. Mâncați alimente si respirati oxigen – dar dacă nu aveți T3 adecvat, mâncarea și oxigenul nu vor fi capabile să facă prea multe. T3 este implicat în procesul de reproducere , hrană și oxigen (ceea ce mănânci si respiri), cu scopul de a crea energie pentru mușchi, nervi și alte celule, astfel încât acestea să facă ceea ce trebuie să facă.

Imaginați-vă că mușchii nu au suficient hormon tiroidian. Ce experiență vei trai? Mușchii ar fi obositi și slabi. Și v-ati putea răni. În cazul în care creierul este cu deficit de hormon tiroidian, ar putea părea ca și cum creierul tău nu funcționează. Așa cum unii dintre pacienții mei o descriu, „Creierul meu se simte ca e într-o ceață”. Este greu să gândească, articulațiile s-ar putea umfla și răni în cazul în care hormonii tiroidieni nu intra in celule, unde își pot face datoria. Ovarele dumneavoastră pot să nu funcționeze corect și nu puteți rămâne gravidă (aceasta este o problemă destul de comună, de multe ori, folosind numai o testare conventionale), intestinele tale ar putea să nu aibă energie să funcționeze și vă confruntați cu constipație – sau în mod paradoxal, ati putea avea diaree.

Este bine cunoscut faptul că tiroida scăzută determină rigidizarea arterelor (ateroscleroza), ceea ce duce la infarct miocardic si accident vascular cerebral, vom descoperi în continuare mai târziu, în acest articol. In plus  tiroida scăzută este o cauza comuna a multor simptome, inclusiv un nivel ridicat de colesterol, sindrom premenstrual, depresie post-partum (dupa nastere), creștere în greutate, depresie, extremități reci, sindromul de oboseală cronică, fibromialgiei, niveluri ridicate a homocisteinei (un material natural in sange, dar in cantitati mari pot fi periculoase), hipertensiune arteriala, si diabet zaharat.

Se întâmplă să cunoști pe cineva cu oricare dintre aceste probleme?  Există o mulțime de oameni cu aceste tipuri de probleme. Puteti avea încredere în acuratețea testelor de rutină ale tiroidei? Un statut tiroidian scazut poate cauza problemele enumerate mai sus. Dar multor oameni cu aceste probleme li s-au spus că Tiroida lor este normala. Este adevărat că tiroida lor este, de fapt, „normala?” O întrebare ar trebui să ne punem : S-ar putea ca o mulțime din aceste simptome sau boli să fie cauzate în principal sau parțial de statusul boli tiroidiene scăzute, dar ratat din cauza testelor convenționale și a metodelor de diagnosticare? Ceea ce este deosebit de interesant este faptul că multe dintre aceste probleme vor avea tendința de a se îmbunătăți sau chiar disparea atunci când incepem un tratament tiroidian. Pentru că există atât de mulți oameni cu oboseală, tulburări menstruale, colesterol ridicat, depresie, diabet  care ar putea să se bucure de un nivel mult mai ridicat al functiei cu terapia tiroidiană prescrisa în mod adecvat, mulți medici recunosc că se confruntă cu o epidemie de hipotiroidism (statutul scăzut tiroidian), care nu este diagnosticată în mod adecvat prin utilizarea numai a testelor de sânge invechite. Acesti medici au inceput sa realizeze ca in prezent populara metoda de testare pentru statusul tiroidian este inadecvată și, de multe ori duce, în mod fals, să creadă că pacienții lor au hormoni tiroidieni suficienti atunci când, de fapt, ei nu au. Atunci când înțelegem 1) ce fac hormonii tiroidieni, și 2) ce apare atunci când sistemul tiroidian nu funcționează corect, suntem in masura sa determinam cu exactitate statusul tiroidian decât prin căutarea doar a unui test de laborator sau două. Vom încerca să explicăm acest lucru, astfel încât sa nu fie prea confuz. Dar, mai întâi să luam în considerare beneficiile potențiale de a avea un statut tiroidian, care este ușor pe partea superioară a valorilor normale.

A avut Mona Lisa hipotiroidism ?

Permiteți-mi să citez un câștigător al Premiului Nobel, cardiolog la Harvard Dr. Bernard Lown, abordand aceasta problema într-un mod tangențial. Dr. Lown profund fascinat de mentorul său șef, Dr. Samuel Levine, a scris despre el într-o carte minunata, „Arta vindecării „. Afecțiunea pentru acest doctor genial luminează paragrafele și paginile în care el elogiază acest domn înțelept.

Dupa ce Dr. Levine s-a retras, el a început să se vadă cu doctorul Lown ca si cardiolog al său personal. Prin rolul de student și medic, Dr. Lown a învățat foarte multe despre Dr. Levine. Probabil că cea mai interesantă observația cu privire la Dr. Levine, în contextul actual, este următoarea : „Dr. Levine a fost impresionat prin strălucirea și rapiditatea pacientilor hipertiroidieni (prea mult hormon tiroidian). El a admirat intens și a crezut că, condiția bolii protejeaza arterele coronare. Mai târziu am învățat, când a devenit pacientul meu, că el lua trei boabe ale hormonului tiroidei deshidratate zilnic (adică NTD) timp de mai mult de treizeci de ani. Levine a sugerat că fascinația universală Mona Lisa provine de fapt de la hipotiroidismul ei. El a insistat asupra faptului că o ușoară privirea face spectatorii să creadă că ea se concentrează asupra lor și aceasta este baza pentru atenția acestui tablou de-a lungul secolelor”.

Dr. Levine vorbește aici despre oameni cu un ușor exces de tiroida față de standardele actuale, oamenii cu hipertiroidism. Pentru că el ar fi mai degrabă ușor hipertiroidian decât ușor hipotiroidie (tiroida scăzuta), Dr. Levine a luat o doză destul de generoasa a tiroidei naturale deshidratate timp de mai mulți ani. Dacă medicul a fost corect în evaluarea sa pentru Mona Lisa, niciodată nu vom ști. Dar, în ceea ce privește alte aspecte, Dr. Levine a dovedit a fi corect. Și anume, beneficiul tiroidei pentru sistemul cardiovascular, utilizarea de tiroidă naturala deshidratată, iar valoarea de dozare a pacientului spre capătul superior al intervalului acceptabil. Pe piață o gasim sub numele de Armour®, Nature® Throid sau ERFA®.

Stil de viață  și simptome hipotiroidiene

Având în vedere aceste informații, cum să luați măsuri dacă credeți că ați putea avea funcția tiroidiana scăzută? În primul rând, dieta este foarte importanta. Luarea în greutate în timp ce beti un Frappuccino dimineața și câteva halbe seara nu este probabil o problema cu tiroida. În al doilea rând, dacă ești obosit avand trei locuri de muncă si dormi 4-5 ore în fiecare noapte și fara nici un exercițiu, mă îndoiesc că oboseala este în primul rând o problemă de tiroida. Alegerile in viață sunt extrem de importante pentru a te simți bine și a avea mai multă energie. În cazul în care doriți într-adevăr să va simtiti bine, acordati o atenție la alegerile alimentare, obiceiurile de somn, exercitiile fizice si la alte aspecte importante ale stilului de viata. Dacă trateazi bine organismul, va hrăniti bine și încă va simțiti prost, tiroida ar putea fi un factor important în starea dvs. de bine.

Testul TSH: măsurarea vocii hipofizei

Dacă vă preocupă, în mod clar unele dintre aceste probleme legate de tiroida, cum stii daca ai nevoie de teste? Fara a intra foarte tehnic in detalii, există câteva definiții de bază de care aveți nevoie pentru a înțelege ce înseamnă munca de laborator și modul de a discuta situația dvs cu medicul . Cel mai frecvent mod in care medicii pot evalua statusul tiroidian este testul de sânge în care este verificat hormonul stimulator tiroidian (TSH). Aveți nevoie de a înțelege semnificația TSH-ului. Glanda pituitara este o glanda mica situata in partea frontală a capului un pic în spatele ochilor. Este seful Tiroidei. Hipofiza ii spune tiroidei ce sa faca. Hipofiza da probe în mod continuu in sânge prin hormonii tiroidieni și în cazul în care Tiroida nu își face treaba, glanda pituitara spune: „Treci la treabă.” La început sugerează necesitatea îmbunătățirii eficienței la locul de muncă, cu o voce foarte moale ( TSH nu este ridicat). Dar, în cazul în care există un răspuns inadecvat din partea tiroidei, hipofiza ridică vocea, până când acesta strigă și chiar tipa la tiroida pentru a obține randament și începe să producă hormoni tiroidieni (TSH crescut).

Definiția actuală a tiroidei scăzute în primul rând are de a face cu modul în care tare hipofiza vorbește cu tiroida. Atâta vreme cât vocea hipofizei nu este prea tare, se presupune că tiroida își face treaba. La urma urmei, glanda pituitara, care monitorizeaza sefii tiroidei, este fericita, sau astfel încât gândirea medicală curentă merge. O persoană cu o hipofiza care striga (valori crescute ale TSH) la nivelul tiroidei, este, prin definiție, curent popular in hipotiroidie.

TSH-ului este măsurat prin modul în care hipofiza vorbește sau țipa. Definiția convențională pentru funcția tiroidiană scăzută (hipotiroidism) este un TSH de aproximativ 5,00. Așa că, dacă te duci la doctor și TSH este 5.20 s-ar putea sa spuna ca tiroida este un pic mai scăzută și aveți nevoie de terapie. Pe de altă parte, TSH-ului dvs. ar putea fi 4.80. În cazul în care medicul dvs. ar putea spune tiroida este normala și nu aveți nevoie de nici o terapie.

Limitări, de obicei nerecunoscute în utilizarea testului TSH

Există mai multe probleme cu această definiție. În primul rând are de a face cu tabloul clinic a ceea ce se întâmplă cu tine. Ai orice semn sau simptome ale tiroidei mici? Dacă aveți simptome /semne care sunt suspecte pentru tiroida scăzută, apoi un TSH de 4.80 sau chiar mult mai mic ar putea să fie în concordanță cu o tiroida redusă. Ca un exemplu, să presupunem că glanda pituitara este „ragusita” sau are „laringită”. Ea nu poate ridica vocea, chiar dacă ar vrea. Ar putea încerca să țipe, dar iese o șoaptă blândă. In cazul in care, o tiroida scăzută ar fi în concordanță cu un TSH scăzut (contrar imaginii obișnuite). Deci, noi trebuie să fim testați pentru „laringita hipofizara” sau să acorde o atenție la aproape toate semnele și simptomele persoanei.

De multe ori o femeie va avea hipofiza deteriorata dupa nasterea copilului, acesta se află în imposibilitatea de a ridica vocea (sindromul Sheehan). Aceste femei sunt adesea diagnosticate greșit cu depresie sau depresie post partuum atunci când, în realitate, ele sunt in hipotiroidie cu TSH scazut. Tratati-le cu substitutie tiroidiana și totul va fi bine. Aceasta este una dintre provocările unei abordări de diagnostic prea simplist. Un alt motiv pentru care dependența totală a nivelurilor de TSH este inadecvat este faptul că valorile TSH pot varia în mod substanțial în timpul zilei. Nu poate fi cu ușurință o variație de 200% sau mai mult în timpul zilei la un anumit individ. Pe birou, în fața mea sunt măsurătorile de 24 de ore de la doi pacienți în cazul în care TSHul a fost efectuat câteva minute. In 24 de ore a fost aproximativ 0,30 și a crescut de aproximativ 2,00. Celălalt a arătat un nivel scăzut de aproximativ 1,00 și un nivel ridicat în timpul celor 24 de ore de la aproximativ 5.00. Un TSH de 1,00 este considerat bun, dar un TSH de 5,00 ar fi adesea considerat ridicat, ceea ce indică statusul tiroidian scăzut.Deci care TSH il utilizam?O altă întrebare: La ce nivel este TSHul mare? După cum s-a menționat mai sus, majoritatea laboratoarelor folosesc un număr în apropierea de 5.00. Societatea Americana de Endocrinologie sugereaza ca atunci cand se trateaza probleme cu glanda tiroidă, TSHul trebuie să fie menținut sub 3,00. Dacă TSH este mai sus de 3.00 este cel mai bun pentru un pacient tratat cu substitutie, este rezonabil să ne întrebăm dacă un TSH de 5,00 s-ar putea să nu fie prea mare pentru o persoană netratată.

Membri ai Academiei Nationale de Biochimie clinica au remarcat recent următoarele:

  1. Peste 95% dintre persoanele sanatoase cu functionarea optima tiroidiana au un TSH, care este mai mic decât 2,50.
  2. Pacienții cu TSH peste 2,50 pot fi în primele stadii de insuficiență tiroidiană.
  3. Atunci când se tratează un pacient, TSH-ului optim nu trebuie sa fie peste 2,00.

De asemenea, este important să se măsoare cantitatea reală de hormoni tiroidieni prezenti in sange. Există doi hormoni principali. Unul este numit T4, hormonul tiroidian cu patru atomi de iod atașat la acesta. Celalat este T3, deoarece are trei atomi de iod atașat. T3 este de aproximativ trei până la zece ori mai activ decât T4. În cazul în care T4 sau T3 sunt mici, (sau chiar in valori normale), sistemul de tiroida poate să nu funcționeze optim. Un alt lucru, dacă aveți o inflamație a glandei tiroide (tiroidita sau tiroidita Hashimoto) care poate avea niveluri normale de TSH, T4 și T3, dar întregul sistem tiroidian ar putea să nu funcționeze corect. De multe ori am observat că persoanele cu tiroidită se simt mult mai bine atunci când sunt tratate cu hormoni tiroidieni.

Astfel vedem că măsurând doar valorile TSH este inadecvat pentru a evalua în mod optim starea tiroidei. Noi credem că o primă evaluare aprofundată ar trebui să includă TSH, Anticorpi tiroidieni (pentru a verifica tiroidita), T3 liber și T4 liber (formele active sau disponibile ale T3 și T4) și, eventual Revers T3.#tranalize

O modalitate mai buna de diagnostic a hormonilor tiroidieni

În cele din urmă, cel mai important factor în stabilirea unui diagnostic este cunoașterea și conștientizarea medicului. Un medic conștient de importanța funcției tiroidiene optime va lua în considerare cel puțin următorii factori:

  1. Analiza de sânge.
  2. Istoricul dvs., inclusiv simptome importante cu care vă confruntați.
  3. Un examen fizic orientat endocrinologic.
  4. Temperatura ta (tiroida mentine caldura corpului).

Pentru o varietate de motive pe care nu le vom discuta aici în detaliu, fiecare test de sânge poate fi perfect normal și o persoană  ar putea avea nevoie în continuare de suplimentarea cu hormoni tiroidieni. Acesta este motivul pentru abordarea cu patru puncte pentru evaluare.

În cazul în care ne întoarcem la gândirea anterior menționată de Dr. Samuel Levine, vei aprecia ce vreau să spun. Dr. Lown spune următoarele despre mentorul său:

„El a recunoscut … că „medicamentul este știința de incertitudine, arta de probabilitate.” El credea că cea mai mare parte a informațiilor relevante pot fi obținute dintr-un istoric efectuat în mod corespunzător și meticulos executat prin examenul fizic. El a învățat că un grup de teste nu trebuie să înlocuiască o minte dispusa să gândească … „El a lăsat să se înțeleagă că recurgerea frecvent la așa numitul workup, angaja artileria medicala grea a zilei, cum ar fi : raze X sau radioscopie cardiacă, electrocardiografie, phonocardiography , test de sânge și analiza urinei”

Propriul meu mentor pe tema evaluării tiroidei și a tratamentului a fost Broda Barnes, MD, Ph.D. Dr. Barnes a fost direct în gândurile sale cu privire la evaluarea și tratamentul pacienților. El a spus, cu mare vigoare : „Întotdeauna trateaza pacientul, nu numerele de pe hârtie.” Prin aceasta el a sustinut că mulți medici sunt prea ocupati pentru a asculta pacientul și de a face examenul necesar, sau au fost ignoranți de ceea ce semnele și simptomele tiroidiene scăzute transmit. Astfel, hipotiroidismul a fost, pentru ei, doar niste numere de pe hârtie la care s-au raportat. În cazul în care un pacient are TSH 4,80, în mintea acestor medici pacientul a fost normal. Dacă TSH a fost 5,20, pacientul a fost in hipotiroidie.

O trecere în revistă pentru a clarifica

1. TSH este metoda general acceptata de diagnosticare a stării tiroidiene. Un TSH mare este gandit pentru a indica intotdeauna statusul tiroidian scazut. Un TSH scăzut este de obicei interpretat ca fiind prea mult hormon tiroidian. Și un TSH normal este considerată un indicator al funcției tiroidiene normale.

2. Există acum un lot mare de date, care ne arată că această interpretare a TSH este normala numai în anumite cazuri. Oamenii care sunt deprimati pot avea teste standard de laborator si toate pot arata normal. Dar ei sunt adesea in hipotiroidie atunci când testarile sunt avansate. Persoanele cu boli inflamatorii, cum ar fi unele forme de artrita vor avea de multe ori rapoarte de laborator standard, normale dar, atunci când testarea se efectuează exact acestea sunt descoperite a fi cu hipotiroidie, cu sindrom de oboseală cronică, cu diabet zaharat, fibromialgie, obezitate si altele.

3. Cel mai bun mod de a diagnostica statusul tiroidian este de a folosi o combinație de:

A. O varietate de teste de sânge, nu doar TSH, sau TSH și T4 liber. #tranalize

b. O istorie amănunțită facuta de cineva care înțelege nuanțele manifestări hipotiroidiene.

c. Un examen fizic orientat endocrinologic.

d. Temperatura corpului bazale sau alte metode de evaluare a statutului metabolic.

Dr. Ord la Londra

Un diagnostic corect al statutului tiroidian poate fi extrem de important. Să folosim exemplul bolilor de inima aterosclerotice (infarct miocardic). La mijlocul anilor 1870, practic, nimic nu se stia despre functia tiroidei. Una dintre prezentările clasice din istoria cercetării tiroidiene a fost dat de catre Dr. William Ord. El a descris un pacient , o femeie sănătoasă și harnica, la vârsta de 49 ani. Ea a devenit treptat rece, se confrunta cu frisoane, facultăților sale mentale și de memorie au scăzut. Mișcările ei au devenit lente și incomode – necesita două ore pentru ca ea să se îmbrace. Ea adormea imediat cu excepția cazului în care era in mișcare. A murit la vârsta de 60 de ani. La data autopsiei s-a descoperit că glanda tiroidă a fost distrusa in intregime de tesut fibros. Patologul a descris sistemul vascular astfel: „… arterele s-au îngroșat peste tot, cele mai mari ateromatoase.” Cu alte cuvinte, ea a avut ateroscleroza extinsa (rigidizarea arterelor)  o boala a tuturor arterelor mari. Dr. Ord era convins că a existat o legătură între distrugerea glandei tiroide, iar simptomele le-a avut, inclusiv deteriorarea arterelor. O comisie a fost aleasa pentru a explora funcția glandei tiroide. De-a lungul următorilor ani, s-a obținut o imagine destul de clară a rolului tiroidei. Ceea ce este clar și general acceptat este faptul că funcția tiroidei scăzută determină sau contribuie la întărirea arterelor.

Profesor Billroth din Viena

Acest domn este unul dintre cei mai cunoscuți chirurgi din istorie. Profesorul a dezvoltat o metodă sigură și eficientă de îndepărtare a glandelor tiroide. Cu toate acestea, fără glanda tiroida rămasa, oamenii au devenit cu hipotiroidie severa și mureau de mixedem , un termen tehnic pentru umflarea asociata cu functiei tiroidiana foarte scăzută. O lege austriacă a mandatat ca toată lumea care murea în spital să fie autopsiata. S-a descoperita ca toti acesti pacienti mor de tiroida scazuta: din cauza ca tiroida le-a fost îndepărtata a generat rigidizarea severa a arterelor in tot corpul. Un student de Billroth, von Eilsberg, a făcut cercetări suplimentare care să demonstreze că îndepărtarea glandei tiroide la ovine și caprine a dus la ateroscleroza sistemica.

Profesorii Pick and Pineless, de asemenea, din Viena, au eliminat glandele tiroide de la ovine și caprine, dar cu condiția ca animalele sa aiba substitutie a tiroidei similare cu NTD. Aceste animale nu au dezvoltat ateroscleroza.

Cercetare americana

Dr. Hurxthal de la Clinica Lahey din Boston a raportat  observatiile din clinica lor. Ei au eliminat glanda tiroida la pacienții care au fost in hipertiroidism (prea multa tiroida). Dr. Hurxthal a remarcat faptul ca acesti pacienti ar avea mai mare nivelul de colesterol, care a fost destul de scăzut înainte de intervenția chirurgicală. Dar, după o intervenție chirurgicală, dacă este prea mult tesut tiroidian eliminat pacientul fiind in hipotiroidie, a dezvoltat un nivel ridicat de colesterol. Relația dintre statutul tiroidian și un nivel ridicat de colesterol a fost atât de importanta încât Hurxthal a sugerat ca colesterolului seric poate fi considerată ca o măsură de diagnostic pentru funcția tiroidiană. El chiar a sugerat ca nivelul crescut al colesterolului ar putea fi o indicație pentru terapia cu tiroida , dacă o altă cauză pentru hipercolesterolemia nu a putut fi găsită. Profesorul William Kountz, Universitatea Washington din St Louis, a publicat în 1951 „Funcția tiroidiană și rolul său posibil în vasculare. Degenerarea” . El raportează pe un studiu de pacienti cu temperaturi scazute ale corpului si multi cu niveluri crescute ale colesterolului. In primul grup au fost oameni de afaceri, cu o varsta medie de 55 ani. Acest grup a avut puține dovezi de rigidizarea arterelor. Un al doilea grup a fost ambulatoriu, la Clinica Universitară. Acești bărbați de vârstă medie de 61 ani. Mulți au avut deja dovezi cu rigidizarea arterelor.

Fiecare grup a fost împărțit în două. Unul dintre subgrupurile au primit tratament tiroidian. Celălalt subgrup nu au primit tiroida. Toate grupurile au fost urmăriți timp de cinci ani și monitorizate pentru infarct miocardic si accident vascular cerebral.

· Primul grup: Nu au existat decese la cei tratati cu tiroida. În grupul netratat, 15% au avut un atac de cord sau accident vascular cerebral fatal.

· Grupul doi: A existat mortalitate de 3% în grupul tratat și mortalitate de 19% în grupul netratat. Peste șase ori mai mulți oameni au murit în grupul netratat.

Dr. Barnes a mers la Graz, Austria, în fiecare an, timp de cincisprezece ani și a petrecut cel puțin o lună studiind înregistrările autopsiei acumulate de peste 200 de ani. După cum s-a menționat mai sus, pentru fiecare moarte in spital era necesară autopsierea.

Concluzia unui volum imens de muncă și de cercetare este aceasta: oamenii cu functia tiroidiana scazuta sunt supusi unui risc crescut de infecție și capacitatea mai slabă de a lupta împotriva infecției. Inainte de aparitia antibioticelor acesti oameni mureau in mod curent de infecții, înainte de a muri de infarct miocardic. Evidențele arată că aceia care mor de infecții au avut probleme extinse ale arterelor. Dupa ce antibioticele au devenit disponibile, aceste persoane au fost tratate ca să le permită să trăiască suficient de mult pentru ca atacurile de cord să nu-i omoare.

„Normal” vs. Optim

Cercetările recente indică faptul că doar având funcția tiroidiană normală bazată pe valorile TSH nu este neapărat optim. Riscul crescut de ateroscleroza in limita hipotiroidie se extinde în intervalul normal. Cu alte cuvinte, având un normal TSH (funcție la limita de jos) creste riscul de rigidizarea arterelor. Un studiu sugereaza ca cel mai mic TSH posibil, în limite normale (de exemplu, în jur de 0,4), este cel mai bun mod de a reduce riscul bolilor cardiovasculare. „normal” nu este același lucru ca și optim cum acest studiu o demonstreaza. În domeniul medicinei integrative, scopul este de a atinge intervalul optim, nu doar „normal”.

Tiroida și colesterolul

Persoanele cu hipotiroidism subclinic, (un termen tehnic pentru persoanele care nu prezintă simptome dramatice ale funcției tiroidiene scăzute și valori crescute ale TSH) de multe ori au niveluri ridicate de colesterol. Atunci când sunt tratate cu hormoni tiroidieni de înlocuire, există o scădere semnificativă atât a colesterolului total cat și a LDL (așa-numitul colesterol „rau”).

Cele mai ridicate niveluri de T3 reduc nivelul de colesterol.

Un alt studiu a analizat 35 de pacienți de sex masculin cu ateroscleroza severa. Ei au monitorizat acești oameni timp de doi ani și evaluat din nou cantitatea de rigidizare a arterelor. La 14 nu a existat nici o progresie a bolii. 21 au avut progresie semnificativa. Apoi au întrebat ce a fost cel mai important in prevenirea aparenta a progresiei bolii. Unul dintre cei doi factori mai importanți a fost nivelul T3 ( denumit forma activa a hormonului tiroidian inclus în Natur Throid, Armour tiroidian , dar nu și în Synthroid®, Eutirox sau echivalentele sale).

Articole ca acestea încep să puna problema, care este cel mai bun mod de a trata functia tiroidiana scazuta? Vom aborda acest lucru un pic mai târziu. Dar, cu informații, cum ar fi noțiunea de tratare a pacienților numai cu preparate care conțin T4, cum ar fi Synthroid® și Levoxyl®, Eutirox, acest articol arată că un nivel mai ridicat de T3 sunt dovezi sugestive că o combinație de T4 și T3 ar putea fi preferabila.

Există un număr mare de articole care se ocupă de problema funcției aterosclerozei și tiroidei. Provocarea pentru un scriitor este alegerea din atât de mulți care demonstrează același principiu: un tratament adecvat cu hormoni tiroidieni este adesea o protectie impotriva rigidizarii arterelor si, prin urmare, a atacurilor de cord.

Alte beneficii ale substitutiei tiroidiene adecvate

Homocisteina este un factor de risc cunoscut pentru infarctul miocardic, accidentele vasculare cerebrale si boli ale arterelor periferice cum ar fi claudicație (dureri în picioare, cu mersul pe jos din cauza aterosclerozei). Acesta este un metabolit toxic (produs de degradare) a metionină de aminoacizi. Nivelurile crescute de homocisteină sunt, de asemenea, asociate cu un risc crescut de fracturi osoase, dementa si de deficit de atenție. Persoanele cu funcții tiroidiene scăzute tind să aibă un nivel ridicat de homocisteina. Persoanele cu un nivel ridicat de tiroida au un nivel scazut de homocisteina. Prin urmare, tratarea persoanelor cu un nivel ridicat de homocisteina si indicatii de hipotiroidism cu terapia tiroidiană adecvată ar putea beneficia de niveluri ridicate de homocisteina. Acest lucru ar putea reduce riscul de infarct miocardic, accident vascular cerebral si fracturi osoase. Oboseala, tristețea, iritabilitatea, furia, somnolența, sentimentul de a fi „friguros sau cald” și o varietate de alte simptome sunt destul de frecvente în lumea de astăzi. Acestea sunt toate semnele posibile de hipotiroidism.

Un studiu publicat în 1999, a analizat un grup de pacienți care au fost anterior diagnosticati cu hipotiroidism. Acești pacienți au fost tratati numai cu T4 (adică Synthroid, Eutirox ® sau un echivalent). Cu toate acestea, simptomele lor (așa cum sunt enumerate în paragraful anterior) nu s-au îmbunătățit. Studiul a redus cantitatea de T4 dat fiecărui pacient și au adaugat un echivalent aproximativ biologic de T3. Acești pacienți au primit acum o combinatie de T3 si T4 (similar cu ceea ce se primeste prin utilizarea NaturThroid sau Armour® ).

Concluzia studiului a fost că nimeni nu a fost mai bine pe T4. Cei mai multi dintre pacienti a fost mai bine pe combinația de T4 și T3. „Apare clar că tratamentul cu tiroxina (T4) , plus triiodotironina (T3) , a îmbunătățit calitatea vieții pentru majoritatea pacienților.”

Cel mai bun tratament pentru hipotiroidism

Cea mai frecventa terapie pentru hipotiroidism este doar T4, sau un medicament cum ar fi Synthroid®, Levoxyl® sau Eutirox, levotiroxina generic.Am citat mai multe articole care sugerează că asocierea T3 cu T4 ar putea fi benefica pentru mai multe motive. Dr. Levine a menționat în prima parte a acestui articol, ca a luat în mod obișnuit o combinație de T3 și T4, combinația inclusă în tiroidă deshidratata. Dr. Barnes, mentorul meu cu privire la tratamentul tiroidei, a testat o varietate de preparate tiroidiene. Concluzia lui a fost că majoritatea pacienților utilizează cel mai bine NaturThroid, Erfa sau Armour® . Cel mai important pentru mine ca medic curant este: Cum se simte pacientul meu cu tratamentul pe care il furnizez? El /ea se simt mai bine luand hormon tiroidian? In studiul Bunevicius revizuit mai sus, pacienții care iau T3 și T4 în mod clar s-au simțit mult mai bine decât atunci când au luat doar T4.

Experiența mea în tratarea pacienților timp de aproximativ 25 de ani, este că cei mai mulți dintre ei se simt mai bine luând combinația T3 și T4 decât în ​​cazul în care acestia iau T4 . Nu sunt dogmatic cu privire la utilizarea combinației, eu sunt interesat de bunăstarea pacientului. Există câteva (foarte puțini), care de fapt, se simt mai bine luând T4 în monoterapie. Pentru ei prescriu cu plăcere Synthroid® sau un alt echivalent.

Cei mai multi pacienti, cu toate acestea, se simt cel mai bine luând combinația de T3 și T4.

Acum prescriu din rutină tiroida deshidratata țesut uscat tiroidian, cu o cantitate atent reglată de T3 și T4 incluse în ea.

Cum am transferat pacientii de la terapie T4 la tiroida deshidratata

Trebuie să înțelegem mai întâi că nu există o echivalență exactă între preparatele T4 și tiroida deshidratata. Atunci când o persoană ia medicamente T4, valoarea este dată în micrograme. Synthroid® 50 înseamnă 50 micrograme de Synthroid®.

Tiroida deshidratata este în miligrame și indică cantitatea de țesut deshidratat (uscat) de tiroida utilizat. Cantitatea de T4 si T3 din tesutul tiroidian este atent reglată. Un bob de tiroida deshidratata conține 38 micrograme de T4 și 9 micrograme de T3. (conține, de asemenea, T2, care are o cantitate tot mai mare de date fascinante care arată că acesta poate fi, de asemenea, un factor important in starea generala de sanatate tiroidian. Synthroid®, desigur, nu conține T2.)

T3 este de obicei considerat ca fiind de 4 ori mai puternic ca T4. Un bob (grain) are 38 de micrograme de T4 plus 9 micrograme de T3, care este considerată ca fiind egal cu aproximativ (4×9 = 36) 36 micrograme de T4. Un bob are echivalența 74 micrograme de T4 (38 mcg de la T4 + 36 mcg echivalent T3) . Când facem trecerea de la Synthroid® la echivalenți de tiroida deshidratata, calculam aproximativ care ar fi conversia corespunzătoare. În cazul în care o persoană lua 75 de micrograme de Synthroid®, considera schimbarea la Tiroida deshidratata 65 mg, pe baza calculelor de mai sus. În cazul în care o persoană lua 150 micrograme de Synthroid®, 130 de miligrame de tiroida deshidratata ar putea fi o doză bună de a schimba.

De obicei nu am oprit Synthroid® complet, pentru a începe doza completă de tiroida deshidratata de a doua zi. Am constatat că sunt mai puține probleme în a face conversia în cazul în care o persoană ia jumatate de doza lor de Synthroid® si jumatate de doza de tiroida deshidratata timp de 7-10 zile. Apoi am să le opresc Synthroid® și să ia doza completă de NTD.

Atunci când se face schimbarea, am informat întotdeauna pe pacienții mei la ce să se aștepte dacă se dovedește că primesc prea mult tiroida. Simptomele tipice de prea mult hormon tiroidian vor fi:

1. Ritm cardiac rapid.

2. Palpitații.

3. hiper , ceva similar cu băut prea multă cafea.
Dacă unul dintre pacienții mei încep cu aceste simptome, le recomand a opri tiroida pentru o zi sau două apoi, va scădea prescripția în mod corespunzător. În practică, acest lucru se întâmplă rar.

Concluzie

Suplimentarea optima cu forme naturale de hormon tiroidieni are un beneficiu puternic de vindecare pentru cei a căror statut tiroidian nativ este mai mic decât optim. Atunci când tratamentul este adecvat poate ajuta la scaderea colesterolului, a imbunatati depresia si pentru a preveni avansarea aterosclerozei. Acesta poate ajuta, de asemenea, la scăderea tensiunii arteriale și, în general, ajuta oamenii să se simtă mai bine. Există mai multe alte beneficii pe care nu le putem discuta într-un scurt articol.

Diagnosticul funcției tiroidiene reduse se bazează pe o combinație a simptomelor unei persoane cu ,un examen fizic, temperatura corpului și analizele de sânge. Cei mai mulți oameni se vor simti cel mai bine dacă înlocuirea tiroidei se face cu ajutorul tiroidei deshidratate, care include o combinație de T3 și T4. Informațiile prezentate în acest articol ar trebui să vă ajute în a fi capabili de a discuta inteligent problemele de inlocuire a tiroidei cu medicul dumneavoastră.

De – WILKINSON, MD, Stanley Richard

Sursa : https://www.antiaging-systems.com/articles/362-the-epidemic-of-low-thyroid-diseases

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.