Eliminarea kilogramelor în Hipotiroidism

Lupta cu creșterea în greutate, depresia și alte simptome sunt datorate  unei tiroide subactive?

Exercițiile fizice vă pot ajuta cu aceste probleme și multe altele. Trebuie să faceți mișcare pentru o sănătate optimă și atunci când gestionați hipotiroidismul, o afecțiune în care glanda tiroidă nu produce o suficientă cantitate de hormon tiroidian, antrenamentele regulate pot face parte din planul de tratament global.

„Din cauza unui metabolism mai lent, persoanele cu hipotiroidism sunt predispuse să crească în greutate”, spune Betul Hatipoglu, MD, medic endocrinolog la Clinica Cleveland din Ohio. Nivelul colesterolului dumneavoastră ar putea să crească, de asemenea, puteți simți schimbări în funcția cognitivă și poate chiar să vă simțiți depresiv, dar „exercițiile fizice pot ajuta cu toate aceste simptome de hipotiroidism”. Mai exact, Dr. Hatipoglu remarcă faptul că exercițiul aerobic regulat îmbunătățește colesterolul bun și scade colesterolul rău. Exercitarea provoacă, de asemenea, o cheltuială netă de energie, care ajută la scăderea în greutate și pierderea de grăsimi corporale”, adaugă medicul.

În ceea ce privește creșterea sănătății mintale, spune că atât exercițiile aerobice cât și antrenamentele cu greutăți reduc anxietatea și depresia și îmbunătățesc funcția cognitiva. Desigur, există multe alte beneficii globale ale exercițiilor fizice, toate acestea consolidate cu tratamentul adecvat hipotiroidismului. Exercitarea scade inflamația, reduce tensiunea arterială, îmbunătățește sensibilitatea la insulina și poate ajuta la prevenirea diabetului”, spune Hatipoglu. De asemenea, antrenamentele regulate vor ajuta la scăderea riscului de infarct miocardic, accident vascular cerebral, unele forme de cancer și pierdere osoasă; îmbunătățește un somn mai bun; reduce stresul; ajută corpul să devină mai puternic și mai flexibil.

Cele mai bune tipuri de exerciții pentru combaterea hipotiroidismului

Pentru pacienții cu hipotiroidism, Hatipoglu recomandă atât exerciții aerobice, cât și exerciții cu greutăți. Exercițiul aerobic este benefic pentru hipotiroidism, deoarece poate ajuta la arderea grăsimilor și sănătatea cardiovasculara în general”. Pentru activități aerobice de intensitate moderată, ea recomandă mersul pe jos rapid, aerobic în apă, bicicleta, echitație, jocul de tenis, folosind o mașină de tuns iarba și dansul. Exerciții aerobice intense? Încercați să faceți jogging sau să alergați, să înotați sau să jucați baschet. „Puteți face aceste antrenamente mai viguroase odată ce vă simțiți confortabil cu activitățile moderate”, spune Hatipoglu, ce subliniază antrenamentul cu greutăți ca parte a tratamentului hipotiroidismului pentru a construi masa musculară și pentru a menține metabolismul bazal (nivelul dvs. de ardere a caloriilor atunci când corpul dumneavoastră este în repaus) activ, spune, adăugând că antrenamentul de forță este deosebit de important atunci când hipotiroidismul nu este „bine tratat și metabolismul dvs. încetinește. Urmați cel puțin două zile de formare a forței în fiecare săptămână (vă odihniți mușchii timp de cel puțin o zi între sesiuni). Activitățile bune de antrenament de forță includ ridicarea greutăților,  benzile de rezistență, exerciții care îți utilizează propria greutate corporală, cum ar fi push-up-uri, pilates și yoga.

Pregătirea pentru exerciții regulate

Înainte de a începe orice program de exerciții, discutați cu medicul de îngrijire medicală primară sau cu endocrinologul pentru a obține acordul. Apoi, Hatipoglu vă recomandă să faceți exercițiile cu pași mici. „Începeți cu mici obiective și așteptări și construiți, pe măsură ce deveniți mai puternici”, spune. „Nu poți să câștigi un maraton într-o zi dacă nu ai alergat niciodată în viața ta, dar poți începe cu un minut de alergare și 10 minute de mers pe jos și să construiești asta în timp”. În ceea ce privește frecvența, recomandă orientările universale de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC), care recomandă unul din cele două scenarii: 150 de minute de exerciții aerobice cu intensitate moderată în fiecare săptămână, cu activități de formare puternică, grupe musculare de doua sau mai multe zile pe săptămână sau 75 de minute pe săptămână de activitate aerobica intensă, cum ar fi jogging-ul sau alergare, plus antrenament de forță. Indiferent dacă alegeți să faceți exercițiul moderat sau intens pentru a ajuta la combaterea hipotiroidismului, asigurați-vă că desfășurați activități care vă plac foarte mult. „Exercițiul este un angajament pe tot parcursul vieții, așa că bucurați-vă de ceea ce faceți este foarte important”, spune Hatipoglu. 

De Elizabeth Shimer Bowers Revizuit medical de Niya Jones, MD, MPH 

Sursa: www.everydayhealth.com/thyroid-conditions/working-out-with-hypothyroidism.aspx

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.