EBV – Virusul Epstein Barr

Într-o epocă în care milioane de oameni se întâlnesc pe internet, la seminarii pentru a descoperi cele mai recente știri despre sănătate, simt că medicii nu sunt actualizați la ultimele cercetări din domeniu.

Anthony William împărtășește multe informații incredibile despre sănătate, în cartea sa „Medical Medium: Secretele și misterul din spatele bolilor cronice și cum se vindecă în cele din urmă”. Anthony vorbește despre motivele necunoscute din spatele unora dintre numeroasele boli populare care afectează oamenii în ziua de astăzi. El oferă, de asemenea, o perspectivă minunată asupra modului în care se poate trata și vindeca organismul într-o stare sănătoasă – ceva care este destul de rar în ziua de azi.

Dr. Alejandro Junger, care a scris înainte în cartea lui William: „Ca om de știință, am fost învățat până la punctul de îndoctrinare că trebuie doar să am încredere în ceea ce pot observa, măsura, testa și reproduce”, o vedere a profesioniștilor din domeniul medical occidental. Interesant, dr. Junger are, de asemenea, o fascinație versus vindecători. Cei care par să efectueze niște fapte uimitoare de vindecare, cum ar fi aducerea înapoi sau vindecarea instantanee a unei boli.

Cum funcționează aceste lucruri? Dr. Junger face ceea ce mulți profesioniști din domeniul sănătății trebuie să facă mai mult, să pună la îndoială statu-quo-ul și să păstreze o minte deschisă. Acesta este motivul pentru care este atât de fascinat de Anthony William, deoarece nu numai că acționează ca un vindecător pentru mulți, dar obține rezultate excelente.

Deaspe Anthony William afirmă: „De peste 25 de ani si.a dedicat viața pentru a ajuta oamenii să depășească și să prevină boala și să descopere viețile pe care trebuiau să le trăiască, ceea ce face este de câteva decenii înaintea descopeririilor științifice. Abordarea sa plină de compasiune, care ia în considerare bunăstarea la toate nivelurile, nu doar sănătatea fizică, a dat din când în când ajutor și rezultate celor care le caută. Precizia și rata de succes fără precedent a lui Anthony i-au câștigat încrederea și dragostea a mii de oameni din întreaga lume, printre care vedete de cinema, vedete rock, miliardari, sportivi profesioniști, autori și nenumărați oameni din toate categoriile sociale care nu găsesc o cale de a se vindeca până când nu le-a oferit informații despre Spirit. ”

Virusul Epstein-Barr, sindromul de oboseală cronică și fibromialgia

Virusul Epstein-Barr (EBV) a creat o epidemie. Din cei aproximativ 320 de milioane de oameni din SUA, peste 225 de milioane de americani au o formă de EBV. Epstein-Barr este responsabil pentru bolile misterioase din toate categoriile: pentru unii oameni, aceasta creează oboseală și durere. Pentru alții, simptomele EBV îi fac pe medici să prescrie tratamente ineficiente, cum ar fi înlocuirea hormonilor. Și pentru atâția oameni care au EBV, devine eronat.

 Motivele pentru care EBV este în dezvoltare sunt puțin înțelese. Comunitățile medicale sunt conștiente de o singură versiune a EBV, dar există de fapt peste 60 de soiuri. Epstein-Barr se află în spatele câtorva dintre bolile debilitante așa cum le notează medicii. Așa cum am spus în Introducere, boala misterioasa. Medicii nu au nici o idee despre cum funcționează virusul pe termen lung și cât de problematic poate fi acesta.

Adevărul este că EBV este sursa numeroaselor probleme de sănătate care sunt în prezent considerate boli misterioase, cum ar fi fibromialgia, sindromul oboselii cronice. EBV este, de asemenea, cauza unor maladii majore pe care comunitățile medicale consideră că le înțeleg, dar într-adevăr nu includ boli ale tiroidei, vertij și tinitus.

Acest capitol explică modalitatea producerii virusului Epstein-Barr, modul în care acesta este transmis, modul în care acesta funcționează pentru a crea dezastru în etapele strategice pe care nimeni nu le știe și pașii (care nu au fost dezvăluiți niciodată) care pot distruge virusul și restabili sănătatea.

ORIGINEA ȘI TRANSMITEREA EPSTEIN-BARR

Deși Epstein-Barr a fost descoperit de doi medici strălucitori în 1964, începuse de fapt la începutul anilor 1900 – cu peste o jumătate de secol înainte. Versiunile inițiale ale EBV – care sunt încă noi – sunt relativ letale și nu pot crea simptome chiar până la sfârșitul vieții. Chiar și acum, ele sunt doar dăunătoare. Mulți oameni au aceste tulpini EBV non-agresive. Din păcate, EBV a evoluat de-a lungul deceniilor și fiecare generație a virusului a devenit mai provocatoare decât cea precedentă.

Până la publicarea acestei cărți, cei cu EBV ar fi în mod obișnuit blocați cu el pentru tot restul vieții. Medicii rareori recunosc EBV ca fiind cauza principală a nenumăratelor probleme pe care le creează; plus medicii nu au nici o idee cum să abordeze virusul Epstein-Barr chiar și atunci când este recunoscut.

Există multe modalități de a lua EBV. De exemplu, puteți să-l primiți ca și copil dacă mama are virusul. De asemenea, puteți obține prin sângele infectat. Spitalele nu monitorizează virusul, astfel încât orice transfuzie de sânge vă pune în pericol. Puteți chiar să îl luați de la mâncarea din afară! Asta pentru că bucătarii sunt supuși unei presiuni enorme pentru a pregăti rapid feluri de mâncare. De cele mai multe ori se termină prin tăierea unui deget sau a unei mâini, sângele lor poate intra în mâncare … și dacă se întâmplă să aibă EBV în timpul unei faze contagioase, acest lucru poate fi suficient pentru a vă infecta. Transmiterea se poate întâmpla și prin alte fluide corporale, cum ar fi cele din timpul sexului. În anumite circumstanțe, chiar un sărut poate fi suficient pentru a transmite EBV.

Cineva cu virusul nu este contagios tot timpul. Este cel mai probabil să se răspândească în timpul etapei a doua. Care aduce altceva care până acum nu a fost dezvăluit: EBV trece prin patru etape:

EPSTEIN-BARR ETAPA 1

Dacă luați EBV, acesta trece printr-o perioadă inițială în stare de inactivitate care plutește în fluxul sanguin, făcând puțin mai mult decât repetându-se lent pentru a-și construi numărul – și așteptând o oportunitate de a lansa o infecție mai directă. De exemplu, dacă vă epuizați fizic timp de câteva săptămâni și nu vă oferiți nici o șansă să vă recuperați pe deplin sau să permiteți corpului dumneavoastră să fie lipsit de substanțe nutritive esențiale, cum ar fi zincul sau vitamina B12, sau să suferiți o experiență emoțională traumatică, cum ar fi o despărțire sau moartea unei persoane iubită, virusul va detecta hormonii legați de stres și va alege acel moment pentru a profita.

De asemenea, EBV va acționa adesea atunci când suferiți o schimbare hormonală majoră – de exemplu, în timpul pubertății, sarcinii sau menopauzei. Un scenariu comun este când o femeie trece printr-o naștere. După aceea, poate simți diverse simptome, inclusiv oboseală, dureri și depresie. În acest caz, EBV nu vă exploatează slăbiciunea, ci faptul că hormonii sunt o sursă puternică de hrană pentru el – abundența lor acționează ca un declanșator. Hormonii care inundă prin corpul tău efectiv fac pentru virus ce face spanacul pentru Popeye. EBV este un pacient inuman. Această etapă O, perioadă de fortificare și de așteptare pentru o oportunitate ideală poate dura săptămâni, luni sau chiar un deceniu sau mai mult, în funcție de o varietate de factori. Virusul este în special vulnerabil în prima etapă. Cu toate acestea, este, de asemenea, nedetectabil prin teste și nu cauzează simptome, așa că, în mod normal, nu știți să luptați, pentru că nu sunteți conștient că este acolo.

EPSTEIN-BARR Etapa 2

La sfârșitul Etapei 1, virusul Epstein-Barr este gata să lupte cu corpul tău. Atunci EBV își face cunoscută prezența … transformându-se în mononucleoză. Acesta este mono-infamul care tocmai l-am auzit ca fiind „boala sărutului”. Mii de studenți trec în fiecare an la petreceri sau când „studiază” toată noaptea. Comunitățile medicale nu știu că fiecare caz de mononucleoză este doar Etapa a 2 a EBV. Aceasta este perioada în care virusul este cel mai contagios. Prin urmare, este recomandabil să evitați expunerea sângelui, saliva sau alte fluide corporale de la cineva care are mono … sau pentru a evita expunerea cuiva la fluide dacă aveți mono. În timpul acestei etape a doua, sistemul imunitar al corpului dumneavoastră duce război cu virusul. Se trimite celule de identificare pentru a „eticheta” celulele virale, adică pun pe ele un hormon care le marchează ca invadator. Apoi trimite celulele soldat să caute și să omoare celulele virale marcate. Aceasta este puterea sistemului vostru imunitar care vine în apărarea voastră. Cât de gravă va fi această bătălie va varia de la o persoană la alta, pentru că lumea este diferită și va depinde, de asemenea, de ce tulpină sau varietate de EBV are o persoană.

Puteți avea mono timp de doar o săptămână sau luni, cu un gât ușor și dureros, caz în care nu este posibil să vă dați seama ce se întâmplă cu adevărat, astfel încât cel mai probabil nu veți vizita un medic pentru un test de sânge. Apoi, din nou, puteți fi lovit din greu de o oboseală, durere în gât, febră, dureri de cap, erupții cutanate și multe altele care vă blochează pentru câteva luni. Dacă se întâmplă acest lucru, șansele că veți merge la un doctor care vă va testa sângele, iar virusul Epstein-Barr va apărea ca formă mono … este mare de cele mai multe ori.

În această etapă, EBV caută o locuință pe termen lung făcând o alegere pentru unul sau mai multe organe importante – de obicei, ficatul și/sau splina. EBV îi place să fie în aceste organe, deoarece mercurul, dioxinele și alte toxine se pot acumula acolo. Virusul se dezvoltă cu aceste otrăvuri. Un alt secret despre EBV este că are un prieten bun, o bacterie numită Streptococcus. În astfel de cazuri, corpul vostru se ocupă nu numai de un virus, ci și de bacterii care confundă în continuare sistemul imunitar și produc gama lor de simptome. Acesta este cofactorul numărul unu al lui Epstein-Barr. În timpul celei de-a doua etape EBV și Streptococcus pot călători în sus spre gât și/ sau infesta sinusurile, nasul sau gura. De asemenea, poate călători în jos pentru a crea infecții în tractul urinar, vagin, rinichi sau vezică. . . în cele din urmă provocând cistita.

EPSTEIN-BARR ETAPA 3

După ce virusul se află în ficat, splină și / sau în alte organe, acesta se hrănește acolo. Din acest moment, când un medic testează pentru Epstein-Barr, va găsi anticorpi și va căuta o infecție din trecut, când EBV se afla în faza mono. Doctorul nu va găsi EBV prezent activ în sânge. Confuzia de aici este una dintre cele mai mari greșeli din istoria medicală – așa acest virus alunecă prin fisuri. Dacă nu ați urmat deja măsurile enumerate în această carte pentru a ucide EBV, virusul este, de fapt, încă viu și provoacă noi simptome … și trec testele. Asta pentru că trăiește în ficat, splină sau în alte organe și testul pentru a detecta acest lucru nu a fost încă inventat. Odată ce virusul se ascunde nedetectat în organele tale, corpul tău presupune că a câștigat războiul, iar invadatorul a fost distrus. Sistemul imunitar revine la starea sa normală, se termină mononucleoza și medicul dumneavoastră vă spune că sunteți sănătoși. Din păcate, virusul Epstein-Barr abia a început călătoria prin corpul vostru.

Dacă aveți un soi tipic, EBV ar putea să stea adormit în organele tale ani de zile – posibil zeci de ani – fără să știi asta. Dacă aveți o varietate deosebit de agresivă, totuși, EBV poate crea probleme serioase chiar și atunci când este cuibărit. De exemplu, virusul se poate adânci în ficat și în splina, determinând astfel ca organele să devină inflamate și extinse. Și încă o dată, rețineți că medicul dumneavoastră nu știe să conecteze punctele între EBV din trecut și activitatea sa prezentă în organe.

Virusul creează, de asemenea, trei tipuri de otravă:

• EBV excretă materii toxice, deșeuri sau subprodus viral. Acest lucru devine din ce în ce mai important, pe măsură ce virusul crește în mai multe celule, iar armata în expansiune continuă să mănânce și să secrete un produs secundar otrăvitor. Această substanță uzată este adesea identificată ca spirochete, care poate declanșa teste fals pozitive precum titrurile Lyme (teste de screening pentru boala Lyme) și să conducă la un diagnostic fals de boala Lyme. Când o celulă a virusului moare – ceea ce se întâmplă adesea, deoarece celulele au un ciclu de viață de șase săptămâni – corpul este lăsat în urmă însuși toxic și astfel vă otrăvește și mai mult corpul. Ca și în cazul unui produs secundar viral, această problemă devine mai severă pe măsură ce armata EBV crește, generând oboseală.

• Otravurile pe care EBV le creează prin aceste două procese au capacitatea de a genera o neurotoxină – adică o otravă care perturbă funcția nervoasă și confundă sistemul imunitar. Va secreta această toxină specială în perioadele strategice în timpul etapei a treia și continuu în timpul etapei a patra, pentru a împiedica sistemul imunitar să renunțe la virus și să-l atace.

Problemele care pot rezulta dintr-o varietate agresivă de cuiburi EBV în organele dvs. includ:

– Ficatul tău se comportă atât de lent încât sarcina sa devine săracă în spălarea toxinelor din sistemul tău.

– Hepatita C. (EBV este de fapt cauza principală a hepatitei C.)

– Performanța lentă a ficatului, care duce la scăderea acidului clorhidric al stomacului și a tractului intestinal începând să devină toxic. Aceasta, la rândul său, poate duce la faptul că unele alimente nu sunt digerate pe deplin și provoaca putrefacția din tractul intestinal, ducând la balonare și /sau constipație.

– Sensibilitatea în curs de dezvoltare a alimentelor care nu ți-au provocat niciodată probleme. Acest lucru se întâmplă atunci când virusul consumă un aliment care îi place, cum ar fi brânza, și îl transformă în ceva pe care corpul nu îl recunoaște.

– Virusul își petrece timpul până când simte hormonii legați de stres, indicând faptul că sunteți într-o stare deosebit de vulnerabilă – de exemplu, ca urmare a unei lovituri emoționale grave sau a unui accident de mașină, sau suferiți o tulburare hormonală, cum ar fi în timpul sarcinii sau menopauzei. Când virusul este aproape gata, începe să-și secrete neurotoxina. Acest lucru adaugă o povară sistemului dvs. deja lovit de produsele virale și virușii EBV. Toată această otravă din sistemul tău declanșează în cele din urmă sistemul tău imunitar – și, de asemenea, îl confundă, pentru că nu are idee de unde provin toxinele.

Lupus

Răspunsul sistemului imun pe care tocmai l-am descris declanșează simptomele misterioase pe care medicii le pot diagnostica ca lupus. Comunitățile medicale nu înțeleg că lupusul este doar un organism care reacționează la subprodusele și neurotoxinele lui Epstein-Barr. Corpul are o reacție alergică la aceste neurotoxine, care ridică apoi markerii inflamatorii pe care medicii îl caută pentru a identifica și a diagnostica lupusul. Într-adevăr, lupusul este doar o infecție virală a lui Epstein-Barr.

Hipotiroidismul și alte tulburări tiroidiene

În timp ce sistemul imunitar este în dezordine, EBV profită de haos lăsând organele în care a fost cuibărit și trecând la un organ sau o glandă majoră diferită – de data aceasta este tiroida ta! Comunitățile medicale nu știu încă că EBV este cauza reală a majorității tulburărilor și bolilor tiroidiene – în special Hashimoto, dar și Graves, a cancerului tiroidian și a altor maladii tiroidiene. (Boala tiroidiană este, uneori, cauzată de radiații, dar în peste 95% dintre cazuri, vinovatul este Epstein-Barr.)

Cercetările medicale nu au descoperit încă adevăratele cauze ale tulburărilor tiroidiene și este încă la zeci de decenii să descoperim că EBV este virusul care le provoacă. Dacă un doctor vă oferă diagnosticul Hashimoto, înseamnă că el nu știe ce este în neregulă. Afirmația este că corpul tău atacă tiroida – o viziune care apare din dezinformare. Într-adevăr, e EBV – nu corpul tău – atacă tiroida. Odată ce se află în tiroidă, EBV începe să se găsească în țesuturile sale. Celulele virale se răsucesc în mod literal și se rotesc ca burghiile pentru a se adânci în profunzimea tiroidei, uciderea celulelor tiroidiene și cicatrizarea organului în timp, crează hipotiroidism ascuns la milioane de femei, de la cazuri ușoare până la extreme.

Sistemul imunitar vede acest lucru și încearcă să intervină, provocând inflamație; dar între neurotoxina lui EBV, produsul secundar viral se confundă lucrurile și când EBV se ascunde în tiroidă, sistemul imunitar nu poate eticheta virusul pentru distrugerea completă. În timp ce cele de mai sus pot părea de neconceput, nu lăsați să vă „atace”; tiroida are capacitatea de a întineri și de a se vindeca singură atunci când îi este dat ceea ce are nevoie. Și nu subestimați niciodată puterea sistemului imunitar, care până la sfârșitul acestui capitol va deveni activat doar prin aflarea adevărului.

Ca opțiune de rezervă, sistemul imunitar încearcă să elimine virusul cu calciu, creând noduli în tiroidă. Cu toate acestea, acest lucru nu face rău EBV. În primul rând, majoritatea celulelor sale evită acest atac și rămân libere. În al doilea rând, o celulă de viruși pe care sistemul dvs. imunitar reușește să-l deterioreze, rămâne în viață și transformă închisoarea de calciu într-o casă confortabilă, unde se hrănește cu tiroida, drenând-o de energie. Celulele virale ar putea chiar transforma în cele din urmă închisoarea într-o creștere vie, numită chist, care creează mai multă tensiune asupra tiroidei. Între timp, aceste atacuri împotriva EBV vă pot răni dacă nu mâncați suficiente alimente bogate în calciu. Asta pentru că dacă sistemul tău imunitar nu poate să înghită calciul de pe peretele virusului din sânge, el va extrage ceea ce are nevoie din oasele tale … ceea ce poate duce la osteoporoză. Simultan, sutele de celule virale care nu sunt închise în noduli pot slăbi tiroida, făcând-o mai puțin eficientă la producerea hormonilor de care corpul are nevoie să funcționeze.

Această lipsă a hormonilor tiroidieni adecvați, asociată cu toxinele EBV, poate duce, la rândul său, la creșterea în greutate, oboseală, ceață mentală, memorie insuficientă, depresie, căderea părului, insomnie, unghii fragile, slăbiciune musculară și /sau zeci de alte simptome. Unele soiuri deosebit de rare, agresive ale EBV merg chiar mai departe. Ele creează cancer în tiroidă. Rata cancerului tiroidian din SUA a crescut rapid. Comunitățile medicale nu știu că, cauza este o creștere a formelor rare și agresive de EVB. Virusul Epstein-Barr îți invadează tiroida din motive strategice – încearcă să confunde și să pună stres asupra sistemului tău endocrin. Tulpina pe glandele suprarenale produce mai multă adrenalină, care este o hrană preferată a EBV care o face mai puternică și mai capabilă să meargă spre ținta ei finală: sistemul nervos.

EPSTEIN-BARR Etapa a IV-a

Scopul final al virusului Epstein-Barr este de a vă lăsa fără Tiroida și de a invada sistemul nervos central. Sistemul tău imunitar nu ar permite în mod normal să se întâmple asta. Dar dacă EBV a trecut cu succes în etapa a treia prin eliminarea tiroidei și, dacă în partea superioară a găsit o stare emoțională fizică severă, virusul a profitat de vulnerabilitatea ta și a început să provoace o mulțime de ciudățenii de simptome care variază de la palpitații ale inimii până la dureri generalizate și dureri nervoase. Un scenariu obișnuit se întâmplă în cazul unui accident, a unei intervenții chirurgicale sau a unui alt prejudiciu fizic, iar apoi vă simțiți groaznic mult mai mult decât te așteptai. O reacție tipică este „simt ca m-a lovit trenul”. Testele de sânge, raze X și RMN nu vor dezvălui nimic, deci medicii nu vor fi conștienți de virusul care vă inflamează nervii.

Etapa a patra Epstein-Barr este, prin urmare, o sursă majoră de boli mister – adică, probleme care provoacă confuzie masivă pentru medici. Ce se întâmplă este faptul că nervii vătămați declanșează un hormon de „alarmă” pentru a vă informa organismul că nervii sunt expuși și necesită reparații. În Etapa a IV-a, EBV detectează că hormonul se grăbește să blocheze nervii afectați. Un nerv este similar cu un șir de fire cu rădăcini agățate de el. Atunci când nervul este rănit, rădăcina apare de pe laturile tecii nervoase. EBV caută aceste deschizături și le apucă. Dacă reușește, poate păstra zona inflamată ani de zile. Ca rezultat, puteți avea un prejudiciu relativ mic, care rămâne înfruntat și vă provoacă durere continuă.

Problemele care rezultă din această inflamație virală pot include dureri musculare, dureri articulare, puncte dureroase, dureri de spate, furnicături și/sau amorțeală la nivelul mâinilor și picioarelor, migrene, oboseală continuă, amețeli, insomnie, somn neplăcut și transpirații nocturne. Pacienții cu aceste probleme sunt uneori diagnosticați ca având fibromialgie, sindrom de oboseală cronică sau poliartrită reumatoidă, toate fiind colecții de simptome pe care comunitățile medicale  recunosc că nu le înțeleg și pe care nu le vindecă. În astfel de cazuri, pacienților li se administrează tratamente necorespunzătoare care nu se adresează adevăratului vinovat – deoarece aceste boli misterioase sunt într-adevăr Etapa a IV-a Epstein-Barr.

Una dintre cele mai mari greșeli ale tuturor timpurilor este greșirea simptomelor Epstein-Barr pentru femeile la perimenopauză și menopauză. Simptomele cum ar fi bufeurile, transpirațiile nocturne, palpitațiile inimii, amețelile, depresia, căderea părului și anxietatea au fost și sunt adesea interpretate greșit ca schimbări hormonale – ceea ce a declanșat mișcarea HRT dezastruoasă. Să aruncăm o privire mai atentă la bolile cronice care au deranjat medici de zeci de ani și sunt rezultatul Etapei IV Epstein-Barr.

Sindromul de oboseală cronică

Există o lungă istorie a femeii care se confruntă cu negarea faptului că există o cauză fizică a suferinței. La fel ca cei cu fibromialgie (vezi mai jos), persoanele cu sindrom de oboseală cronică (CFS), de asemenea cunoscut sub numele de encefalomielită mialică/ sindrom de oboseală cronică (ME /CFS), sindrom de disfuncție imună cronică a oboselii (CFIDS) și boală de intoleranță sistemică de efort (SEID) – sunt considerate de multe ori ca sunt mincinoase, leneșe, delirante și /sau nebune. Este o boală care afectează femeile în număr disproporționat de mare. Și sindromul de oboseală cronică este în creștere. Se întâmplă ca femeile tinere de la colegiu să se întoarcă acasă la mijlocul semestrului  în imposibilitatea de a nu a face altceva decât să stea în pat.

Contractarea CFS ca femeie la adolescența târzie sau la începutul vârstei de 20 poate fi deosebit de devastatoare, deoarece prietenii săi avanseză în relații și locuri de muncă, în timp ce ele au senzația de blocare și incapacitatea de a-și satisface potențialul. Femeile care au CFS la vârsta de ’30, 40 sau 50 ani, au propriile lor obstacole: sunteți destul de in varsta în acest moment pentru a avea o rețea stabilită de viață și sprijin, ați stabilit și responsabilități. Probabil că încercați să fiți totul pentru toată lumea, având grijă de mai multe decât vă puteți descurca și deci simțiți presiunea de a acționa normal atunci când primiți loviturile CFS. Împărțirea izolației pentru ambele grupuri de vârstă reprezintă sentimente de vinovăție, frică și rușine care însoțesc un diagnostic greșit. Sunt sigur că dacă aveți CFS, în adâncul suferințelor fizice ați spus la cineva: „tu arăți perfect sănătoasă”. Este atât de deranjant să vă simțiți rău și să auziți de la practicieni, prieteni sau familie că nu e nimic în neregulă cu tine.

Sindromul de oboseală cronică este real.

Este virusul Epstein-Barr. După cum am văzut, cei cu CFS au o încărcătură virală ridicată a EBV, care afectează sistematic organismul prin crearea unui neurotoxin care inflamează sistemul nervos central. Acest lucru poate slăbi în cele din urmă glandele suprarenale și sistemul digestiv și poate crea sentimentul că aveți o baterie descărcată.

Fibromialgia

Am avut mai mult de șase decenii de negare medicală că fibromialgia este o problemă legitimă. Acum, comunitățile medicale o acceptă în cele din urmă ca o condiție reală. Cei mai buni doctori explică totuși, este că fibromialgia este dată de nervi hiperactivi. Ceea ce se traduce cu adevărat este … nimeni nu are nici o idee. Nu e vina doctorilor. Nu există nicio carte magică pe care o primesc, care să le spună ce îi va ajuta pe pacienții cu fibromialgie sau ceea ce le provoacă cu adevărat durerea. Sistemului medical ii va trebui încă ani pentru descoperirea rădăcinii adevărate a bolii – fiind viral, și având loc la un nivel nervos pe care instrumentele medicale nu le pot detecta în prezent.

Cei care suferă de fibromialgie sunt supuși unui atac foarte real și debilitant. Virusul Epstein-Barr provoacă această tulburare, inflamând atât sistemul nervos central, cât și nervii din întreg corpul, ceea ce creează durere continuă, sensibilitate la atingere, oboseală severă și multe alte probleme.

Tinitus

Tinitul sau inelul la ureche este de obicei cauzat de intrarea EBV în canalul nervos al urechii interne, numit labirint. Sunetul este rezultatul inflamației și vibrației virusului și a nervului vestibulocochlear.

Vertijul și boala lui Meniere

Vertijul și boala lui Meniere sunt adesea atribuite de medici cristalelor de calciu sau pietrelor, devenind perturbate în urechea interioară. Cu toate acestea, majoritatea cazurilor cronice sunt de fapt cauzate de neurotoxina EBV care inflamează nervul vag.

Alte simptome

Anxietatea, amețelile, senzația de apăsare a toracelui, durerile toracice, spasmele esofagiene și astmul pot fi de asemenea cauzate de inflamația EBV a nervului vag. Insomnie, furnicături și amorțeală la nivelul mâinilor și picioarelor pot fi cauzate de faptul că nervii frenici devin permanent inflamați de EBV. Iar palpitațiile inimii pot rezulta din acumularea de „cadavre” ale otrăvirilor lui EBV și de un produs secundar în supapa mitrală a inimii. Dacă aveți EBV sau bănuiți acest lucru, este posibil ca virusul din faza a IV-a să fie frustrant. Dacă faceți pașii potriviți – despre care comunitățile medicale nu știu încă, dar care sunt acoperite la sfârșitul acestui capitol – puteți să vă recuperați, să vă reconstruiți sistemul imunitar, să reveniți din nou la o stare normală și să vă recâștigi controlul vieții .

Tipuri de EBV

După cum am observat mai devreme, există peste 60 de soiuri ale virusului Epstein-Barr. Acest număr este atât de mare, deoarece EBV există de peste mii de ani. Generații de oameni au trecut prin mutarea și ridicarea diferitelor tulpini hibrizi până în acel moment.

Tulpinile pot fi organizate în șase grupe de severitate escaladată, cu aproximativ zece tipuri pe grup.

》Grupul EBV 1 este cel mai vechi și mai blând. Aceste versiuni ale virusului durează de obicei ani, chiar și decenii, la trecerea de la o etapă la alta. Efectele ar putea să nu fie remarcate până la vârsta de ’70 sau ’80, și apoi veți avea puțin mai mult decât dureri de spate. S-ar putea să rămână chiar în organele voastre și să nu ajungă niciodată la Etapa a III-a sau Etapa a IV-a.

》Grupul EBV 2 se mișcă din etapă în stadiu un pic mai rapid decât grupul 1; ați putea observa simptomele la vârsta de 50 sau 60. Aceste soiuri pot rămâne parțial în tiroidă și pot trimite doar câteva dintre celulele lor virale la nervii inflamați, rezultând o inflamație relativ ușoară a nervilor. Singura varietate de EBV pe care comunitățile medicale o cunosc este în acest grup.

》Grupul EBV 3 va trece între etape mai repede decât grupa 2, astfel încât simptomele sale ar putea fi vizibile în jurul vârstei de 40 de ani. De asemenea, virusul este pe deplin complet. Virușii din acest grup pot provoca o varietate de maladii, inclusiv dureri articulare, oboseală, palpitații ale inimii, tinitus și vertij.

》Grupul EBV 4 va crea probleme notabile încă din vârsta de 30 de ani. Acțiunile sale agresive pe nervi pot avea ca rezultat simptome asociate cu fibromialgia, sindromul oboselii cronice, ceața creierului, confuzia, anxietatea, starea de spirit și toate cele cauzate de grupurile 1-3 pot crea, de asemenea, simptome de tulburare de stres post-traumatic, chiar dacă o persoană nu a suferit nici un traumatism dincolo de a fi inflamat de virus.

》Grupul EBV 5 va crea probleme vizibile încă din vârstă de 20 de ani. Aceasta este o formă extrem de urâtă a virusului, deoarece lovește doar atunci când o persoană tânără se pregătește să înceapă o viață independentă. Poate crea toate problemele Grupului 4 și alimentează emoțiile negative cum ar fi frica și grijile. Medicii care nu găsesc nimic rău și percep acești pacienți ca fiind tineri și sănătoși declară adesea „este totul în capul tău” și îi trimit psihologilor să-i convingă că, ce se întâmplă de fapt în corpul lor nu este real. Cu excepția cazului în care pacientul cade pe mâinile unui medic care află trendul bolii Lyme, caz în care pacientul va pleca, probabil, cu un diagnostic eronat a Lyme.

》Cel mai rău tip, cu toate acestea, este Grupul EBV 6, care poate apărea chiar și la copiii mici. În plus față de tot ceea ce face grupul 5, grupul 6 poate crea simptome atât de severe, încât acestea sunt greșit diagnosticate ca leucemie, meningită virală, lupus și multe altele. În plus, suprimă sistemul imunitar, care poate duce la o mare varietate de simptome, inclusiv erupții cutanate, slăbiciune la nivelul membrelor și durere severă a nervilor.

Tratarea VIRUSULUI EPSTEIN-BARR

Deoarece este foarte ușor de luat și greu de detectat, poate provoca o serie de simptome misterioase, este posibil să descoperiți că virusul Epstein-Barr este copleșitor prin efectele sale descurajatoare. Vestea bună este că, dacă urmăriți cu atenție și cu răbdare pașii detaliați în această secțiune și în partea a IV-a a cărții, puteți să vă vindecați. Puteți să vă recuperați sistemul imunitar, să vă eliberați de EBV, să vă întineriți corpul, să aveți controlul asupra sănătății și să continuați viața.

Cât durează procesul, variază de la fiecare persoană și depinde de numeroși factori. Unii oameni cuceresc virusul în doar trei luni. Cu toate acestea, o perioadă tipică generală este un an întreg. Și există unii oameni care au nevoie de 18 luni sau mai mult pentru a distruge EBV.

Vindecarea prin alimente

Anumite fructe și legume vă pot ajuta organismul să scăpați de EBV și să vă vindecați de efectele sale. Următoarele sunt cele mai bune care trebuie incluse în dieta dvs. (enumerate în ordinea importanței). Încercați să mâncați cel puțin trei dintre aceste alimente pe zi – cu atât mai mult cu cât vă rotiți consumul, astfel încât într-o săptămână sau două, veți obține toate aceste alimente în sistemul dvs.

– Afine : ajuta la refacerea sistemului nervos central și la eliminarea neurotoxinelor EBV din ficat.

– Țelina: consolidează acidul clorhidric în intestine și furnizează săruri minerale sistemului nervos central.

– Varza: bogată în zinc și seleniu pentru a întări sistemul imunitar împotriva EBV.

– Sparanghelul: curăță ficatul și splina; întărește pancreasul.

– Spanacul: creează un mediu alcalin în organism și asigură micronutrienți foarte absorbabili sistemului nervos.

– Cilantro: elimină metalele grele cum ar fi mercurul și plumbul, care sunt produse alimentare preferate de EBV.

– Pătrunjel: elimină nivelurile ridicate de cupru și aluminiu, care alimentează EBV.

– Uleiul de cocos: antiviral și acționează ca un antiinflamator.

– Usturoi: antiviral și antibacterian care vă apără împotriva EBV.

– Ghimbir: ajută la asimilarea nutrienților și ameliorează spasmele asociate cu EBV.

– Zmeură: bogată în antioxidanți care elimină radicalii liberi din organe și fluxul sanguin.

– Salată: stimulează acțiunea peristaltică în tractul intestinal și ajută la curățarea EBV din ficat.

– Papaia: restabilirea sistemului nervos central; întărește și reconstruiește acidul clorhidric în intestin.

– Caisele: reconstructori ai sistemului imunitar care, de asemenea, întăresc sângele.

– Rodii: ajuta la detoxifierea și curățarea sângelui, precum și a sistemului limfatic.

– Grapefruit: sursă bogată de bioflavonoide și calciu pentru a susține sistemul imunitar și pentru a elimina toxinele din organism.

– Kale: bogat în alcaloizi specifici care protejează împotriva virușilor precum EBV.

– Cartofi dulci: ajută la curățarea și detoxifierea ficatului de la produsele si toxinele EBV.

– Castraveți: întăriți glandele suprarenale și rinichii și spălați neurotoxinele din sânge.

– Fenicul: conține compuși antivirali puternici pentru a lupta împotriva EBV.

Vindecarea prin ierburi și suplimente

Următoarele plante medicinale și suplimentele (enumerate în ordinea importanței) vă pot întări în continuare sistemul imunitar și vă pot ajuta corpul să se vindece de efectele virușilor:

– Gheara de pisică: planta care reduce EBV și cofactorii, cum ar fi strepticocul A și strep B.

– Hidroizol argint: reduce încărcătura virală EBV.

– Zincul: întărește sistemul imunitar și protejează tiroida de inflamația EBV.

Vitamina B12 (ca metilcobalamină și / sau adenozilcobalamină): consolidează sistemul nervos central.

– Licorice: scade producția EBV și consolidează suprarenale și rinichi.

– Balsam de lămâie (Lime balm): antiviral și antibacterian. Ucide celulele EBV și consolidează sistemul imunitar.

– 5-MTHF (5-metiltetrahidrofolat): ajută la întărirea sistemului endocrin și a sistemului nervos central.

– Seleniu: întărește și protejează sistemul nervos central.

– Alge marine: puternice antivirale care elimină metalele grele cum ar fi mercurul și reduc încărcătura virală.

– L-lizina: reduce încărcătura EBV și acționează ca un sistem nervos central antiinflamator.

– Spirulina (de preferință din Hawaii): reconstruiește sistemul nervos central și elimină metalele grele.

Vitamina-C: întărește sistemul imunitar și elimină toxinele EBV din ficat.

– Frunză de urzică: furnizează micronutrienți vital pentru creier, sânge și sistemul nervos central.

– Monolaurin: antiviral; descompune sarcina EBV și reduce cofactorii.

– Elderberry: antivirală; întărește sistemul imunitar.

– Trifoiul roșu: curăță ficatul, sistemul limfatic și splina de neurotoxine de la EBV.

– Anason: antiviral; ajută la distrugerea EBV în ficat și tiroidă.

– Curcumina: componentă a turmericului care ajută la întărirea sistemului endocrin și a sistemului nervos central.

CUNOAȘTEREA ESTE PUTEREA

Primul pas al procesului de vindecare este să știi că, cauza suferinței tale e Epstein-Barr – și să-ți dai seama că nu e vina ta. Problemele dvs. de sănătate legate de EBV nu sunt rezultatul a tot ceea ce ați făcut greșit sau a vreunui eșec moral. Nu ai făcut să se întâmple asta și nu ești de vină. Nu ați știut acest lucru; nu ați atras acest lucru. Ești o ființă umană vibrantă și minunată și tu ai toate drepturile de a te vindeca. Meriți să te vindeci. O mare parte a eficacității EBV provine din ascunderea umbrelor, astfel încât nici dumneavoastră, nici sistemul imunitar al organismului dumneavoastră nu-i puteți simți prezența. Acest lucru nu numai că îi permite să-și comită haosul necontrolat, ducând la emoții negative cum ar fi vinovăția, frica și neajutorarea. Acum lucrurile sunt diferite pentru tine. Dacă aveți EBV, acum aveți o înțelegere minte-corp a ceea ce vă provoacă probleme de sănătate. Numai de la acest sistem imunitar se va întări și virusul va slăbi în mod natural. Atunci când vine vorba de lupta împotriva EBV, într-un sens foarte real, Cunoașterea este Putere.

Sursa: http://www.collective-evolution.com/2016/08/07/the-medical-medium-what-may-be-the-root-of-modern-medical-mysteries/

Traducere: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.