Dr. Mercola – 10 moduri de a preveni Cancerul

Cancerul este boala nr. 1 în lume de care americanii se tem cel mai mult și nu numai și este de înțeles, deoarece este responsabil pentru aproape unul din patru decese în SUA. Adăugarea la stigmatizare, diagnosticul și tratamentul cancerului sunt money makers (producători de bani) în această industrie și centrul a mai multor campanii finanțate de guvern.

Comparativ cu cât de puțin se face în educația de prevenire, lăsând mulți cu o senzație de lipsă de putere împotriva acestei boli potențial mortale – ca și cum tot ce poți face este să te inchini și să speri să nu devii una dintre statisticile de cancer cu creștere rapidă. Ar trebui, totuși să învățăm strategiile de prevenire, nu numai că există, dar, de asemenea, sunt extrem de eficiente la scăderea riscului a celor mai multe tipuri de cancer.

Mai mult de jumătate din totalul deceselor provocate de cancer ar putea fi prevenite prin a face alegeri sănătoase cum ar fi stop fumat, o greutate sănătoasă, o alimentație corectă, păstrarea energiei și a activităților și obtinerea de teste screening recomandate.“ Acest citat este preluat direct de la „American Cancer Society” și ar trebui să fie o atenționare dacă nu sunteți încă conștienți de faptul că puteți începe prevenirea cancerului, în primul rând, cu tine și cu, după cum explică articolul prezentat, casa ta.

1. Optimizarea vitaminei D

Dacă doriți să reduceți riscul de cancer, este esențial să petreceți suficient timp la soare în condiții de siguranță, sau în cazul în care nu este posibil, să suplimentați cu cantități adecvate de vitamina D3. A fost dovedit definitiv, folosind date de la mai mult de 100 de țări că cu cât este mai mare UVB solar, cu atât rata de incidență a peste 15 tipuri diferite de cancer este mai mică:

– Vezica urinara

– Sân

– Cervical

– Colon

– Endometru

– Esofagian

– Gastric

– Plămân

– Ovarian

– Pancreatic

– Rectal

– Renal

– Vulvar

– Limfom Hodgkin

– Non-Hodgkin

Cel mai important factor este nivelul seric de vitamina D. Pentru a ajuta la prevenirea unei game largi de boli și tulburări de sănătate, inclusiv cancer, nivelul de vitamina D trebuie să fie între 50 și 70 ng/ ml, pe tot parcursul anului. Vitamina D de la expunerea la soare este cel mai bun mod de a optimiza nivelul de vitamina D. Doar să fii precaut cu privire la durata de expunere. Ai nevoie doar de expunere suficientă până când pielea are cea mai ușoară nuanță de roz. După ce ajunge la acest punct corpul tău nu va mai produce nici o vitamina D suplimentară din cauza mecanismului său de auto-reglementare. Orice expunere suplimentară va provoca doar daune și deteriorare a pielii. Dacă luați pe cale orală vitamina D este nevoie sa luați cu vitamina K2; deficiența de vit. K2, de fapt este ceea ce produce simptome de toxicitate a vitaminei D, include calcifieri inadecvate care pot duce la rigidizarea arterelor.

  2. Evitați consumul de proteine ​​în exces

Cei mai mulți dintre noi mănâncă mult prea multe proteine. Luați în considerare reducerea nivelului de proteine ​​la un gram per kilogram din greutate corporală, iar dacă sunteți atlet sau sunteți gravidă nu este valabil. Ar fi neobișnuit pentru majoritatea adulților să aibă nevoie de mai mult de 100 de grame de proteine. Acest lucru poate veni ca o surpriză, așa cum am auzit de zeci de ani cât de importante sunt proteinele ​​pentru sanatatea ta, dar adevarul este ca aportul excesiv de proteine ​​poate avea un impact mare asupra creșterii cancerului.

„Calea mTOR” este prescurtarea de la rapamicina la mamifere. Aceasta cale este veche, dar relativ recent apreciată și a fost doar cunoscută în mai puțin de 20 de ani. Multe medicamente noi de cancer sunt de fapt direcționate pentru a utiliza această cale. Medicamentele care utilizează această cale au fost de asemenea testate pe animale să li se extindă în mod radical durata de viață. Dar nu trebuie să folosim medicamente pentru a obține această cale. Puteți stopa prin limitarea aportului de proteine ​​și de înlocuire a acestora cu proteine ​​cu grăsimi sănătoase; acest lucru va oferi beneficii aproape identice ca medicamente periculoase și costisitoare. Pentru majoritatea oamenilor, reducând nivelul de proteine ​​la un gram pe kilogram din greutate corporală înseamnă limitarea aportului de proteine ​​de la 35 la 75 de grame. Femeile gravide și cei care lucrează au nevoie aproximativ 25% mai multe proteine. Mai mult, atunci când reducem proteinele trebuie să le înlocuim cu alte calorii, grăsimi în mod specific de înaltă calitate, cum ar fi avocado, unt, ulei de cocos, măsline, ulei de măsline, nuci și ouă.

3. Mănâncă alimente care au beneficii uimitoare pentru sănătate

Germenii sunt „super“ produse alimentare pe care mulți îi trec cu vederea. În plus față de profilul nutrițional, varza, de asemenea este ușor de întreținut. Am început germinarea semințelor în borcane în urmă cu 10 la 15 ani. Germenii poate conțin până la 100 de ori mai multe enzime decât fructele și legumele crude, permițând corpului de a extrage mai multe vitamine, minerale, aminoacizi și grăsimi esențiale din alimentele pe care le mănânci.  Atât calitatea proteinei și conținutul de fibre din fasole, nuci, semințe și boabe se îmbunătățește atunci când sunt încolțite. Conținutul de vitamine și de acizi grași esențiali, de asemenea, crește dramatic în timpul procesului de germinare. De exemplu, în funcție de încolțire, conținutul de nutrienți poate crește  de 30 de ori valoarea inițială în doar câteva zile de la germinare. Semințele de floarea-soarelui, mazăre și varza au tendința de a fi la început de lista din toate semințele pe care le puteți încolți și sunt de obicei de aproximativ 30 de ori mai hrănitoare decât legume organice pe care le poți recolta în grădina ta. În timpul germinări, mineralele, cum ar fi calciu și magneziu, se leagă de proteine, ceea ce le face biodisponibile.  Mugurii alimentelor cultivate pe plan local, pot fi ușor crescute în propria bucătărie, astfel încât să știi exact ceea ce mananci. Și, din moment ce acestea sunt foarte ieftine, prețul nu este nici o scuză pentru a le evita.

4. Simplificați consumabilele de curățenie

Lista strategiilor de prevenire a cancerului a inclus întotdeauna reducerea expunerii la toxinele din mediu, cum ar fi substanțele chimice de uz casnic. Deși este foarte dificil de dovedit că expunerea unei persoane la produsele de curățenie de uz casnic pe parcursul a 10, 20 sau 30 de ani, este ceea ce a cauzat diagnosticul de cancer, este bine cunoscut faptul că substanțele chimice de uz casnic utilizate în mod obișnuit contribuie la diagnostic.De fapt, nu sunt cauza cancerului, ci alte efecte grave de sănătate, cum ar fi problemele  de reproducere/fertilitate și de dezvoltare a copiilor pe care le cauzeaza. Cercetările au constatat, de exemplu, că riscul de cancer de sân este de două ori mai mare în rândul femeilor care raportează utilizarea multor produse de curățare și de împrospătare a aerului, în comparație cu cele care folosesc foarte rar astfel de produse. Mucegaiul, soluțiile contra mucegaiului și odorizantele au arătat cea mai mare corelare cu cancerul de sân.

Unele dintre substanțele chimice de top, de care ar trebui să ne temem, includ:

– Moscuri sintetice 

– Ftalati

– 1,4-diclorobenzene

– Terpenes

– Benzen

– Stiren

– Fenol

– Etoxilați nonilfenol (NPE)

– Formaldehida

– Solvenții de petrol

– Butil celosolv

– Triclosan (antibacterian)

Din fericire, este foarte simplu pentru a înlocui soluțiile comerciale toxice cu opțiuni mai sigure. Unul dintre cei mai buni dezinfectanții non-toxici este săpunul simplu cu apă. Puteți utiliza pentru spălarea mâinilor, a corpului și pentru alte produse de curățare de uz casnic. Un alt detergent universal care funcționează pentru bucatarie, blaturi de taiere, faianță și băi este de 3% peroxid de hidrogen și oțet. Vă puteți păstra, de asemenea, casa, foarte proaspată și curată prin propriile produse de curățare naturale, probabil le aveți deja în casa.

Sfaturi pentru a face soluții naturale simple și eficiente:

– Folosiți bicarbonat de sodiu amestecat cu oțet din cidru de mere pentru a curăța țevile de scurgere și căzile de baie, sau presărați bicarbonat de sodiu, împreună cu câteva picături de ulei de lavandă sau ulei de arbore de ceai (care au calități antibacteriene) ca simplu exfoliant pentru baie sau bucătărie.

– Oțetul poate fi folosit pentru a curăța aproape orice în casă. Încercați-l amestecat cu lichid de săpun sau uleiuri esențiale cu apă pentru a curăța podele, ferestrele, băile și bucătăriile. Acesta poate fi chiar folosit ca un balsam natural.

– Peroxidul de hidrogen este mai sigur de utilizat decât clorul pentru dezinfectare și albire.

– Vodca este un dezinfectant care poate elimina petele de vin roșu, ucide viespile și albinele și reîmprospătează tapițeriile ( pur și simplu pulverizați pe materialul textil).

5. Utilizați Produse cosmetice organice

Când începeți curățirea stilului tău de viață cu o dietă (un motiv bun de a începe), produsele de îngrijire personală sunt de asemenea importante pentru a le aborda. Aplicarea de substanțe chimice pe piele este de fapt un lucru mult mai rău decât ingerarea lor, pentru că atunci când mănânci, totul merge la ficat înainte de a intra în fluxul sanguin, oferind corpul tău o oportunitate de a detoxifia substanțe care ar putea fi dăunătoare. Când aplicați chimicale pe piele, ele sunt absorbite direct în fluxul sanguin fără filtrare de orice fel, astfel încât substanțele chimice toxice din articole de toaletă și produse cosmetice în mare parte ajung în sânge, sistemul limfatic/sistemul imunitar și apoi direct în organele interne. Există literalmente mii de substanțe chimice folosite în produsele de îngrijire personală și doar o mică parte din ele au fost vreodată testate pentru siguranță.

Potrivit Institutului Național de Siguranță și Sănătate, aproape 900 de substanțe chimice folosite în produsele cosmetice sunt cunoscute a fi toxice.

Este imposibil să le listați pe toate, dar unele dintre cele mai comune sunt vinovate pentru deteriorarea țesuturilor și sunt de evitat:

– Sulfat de sodiu (SLS)

– Moscuri

– Mercur

– Parabeni

– 1,4-Dioxan

– Ftalați, inclusiv dibutilftalat (DBP), ftalat de dimetil (DMP) și ftalat de dietil (DEP)

– Uleiul mineral, parafina și petrolatum

– Nanoparticulele

– Antibacterienele

– Hidrochinona

– Formaldehida

Când vine vorba de produse de îngrijire personală, îmi place să folosesc această regulă – „dacă nu se poate mânca, nu-l pune pe corpul tău”. În mod ideal, veți dori să căutați sigiliul organic verificat USDA. Puteți face, de asemenea, propriile produse de îngrijire personală, folosind ingrediente naturale, toate simple pe care mulți dintre voi le aveți deja în casă. 

Cremă hidratantă natural pentru față – din ulei de emu pur este o alternativă foarte bună, loțiune de corp este uleiul de nucă de cocos pur. Este o cremă fantastică și o sursă de grăsime potent al acidului lauric benefic. Anti acnee – o picătură de ulei de oregano poate accelera vindecarea și previne cicatricile inestetice ( să vă spălați pe mâini după aceea). Deodorant natural- săpun simplu și apă funcționează cel mai bine. Dacă aveți nevoie de ajutor suplimentar, încercați un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu amestecat în apă ca deodorant eficient pe tot parcursul zilei.

6. Scapă de vasele de gătit

Aproximativ 70% din vasele vândute în Statele Unite conțin un strat neadeziv, PFOA (acid perfluorooctanoic) și alți compuși perfluorinated (PFCs), ce sunt folosiți și pentru a face ambalarea produselor alimentare rezistente la grăsime și îmbrăcămintea rezistentă la pete. Chiar dacă are mai multe nume, în cazul în care elementul în cauză este „non-stick“ sau „ rezistența la pete/ grăsime,“ va avea un anumit tip de acoperire impregnat cu fluorură, care este cel mai sigur de evitat. Este bine documentat faptul că, atunci când tigăile antiaderente sunt încinse eliberează toxine în aer. Atunci când tigaia ajunge la 300°F (durează aproximativ trei până la cinci minute de încălzire),  sunt eliberate cel putin 6 gaze toxice. La 800°F stratul de pe vase se descompune într-un agent chimic cunoscut sub numele de PFIB. Cercetările au arătat că aceste toxine se pot acumula în sânge într-un ritm alarmant de-a lungul timpului și pot duce la boli cronice cum ar fi cancerul.

Puteți elimina expunerea prin evitarea produselor care conțin PFC.

Aceasta includ: – Vase de bucătărie non-stick (alege ceramică sau sticlă )

– Cuptorul cu microunde

– Ambalaje pentru alimente grase (inclusiv hârtie și ambalaje din carton)

– Substanțe și produse ignifuge

7. Bea Apă pură

Dacă primiți apă locală, aceasta este tratată cu clor sau cloramină, forma produsului secundar de dezinfecție toxică (DBPs) atunci când dezinfectanții reacționează cu materia organică naturală ca și descompunere a vegetației în sursa de apa. DBPs este de peste 1000 de ori mai toxic decât clorul și din toate celelalte toxine și contaminatori prezente în apă, cum ar fi fluorul și medicamentele farmaceutice diverse, DBPs probabil, este cel mai rău. Deja, este cunoscut faptul că trihalometani (THMs), unul dintre cei mai comuni DBPs, este cancerigen de Cancer Grupa B, ceea ce înseamnă că a fost demonstrat că provoacă cancer la animalele de laborator. A fost, de asemenea legat de probleme de reproducere atât la animale cât și la om, cum ar fi avortul spontan, copiii născuți morți și malformații congenitale, chiar și la niveluri mai mici. Un sistem de filtrare în casă este cea mai bună alegere pentru a elimina clorul, cloramina, amoniac, DBPs și alți contaminanți din toate sursele de apă (baie, duș și robinet).

Dacă nu aveți resurse pentru un sistem de filtrare a întregii locuințe în acest moment, există o serie de alte trucuri pe care le puteți încerca. Puteți identifica izvoare locale , unde puteți lua apă potabilă pură, sau:

– Adăugarea de fructe, cum ar fi felii de coajă de portocală, la un 1l de apă ajută la neutralizarea cloraminei în aproximativ 30 de minute

– Dizolvarea unei tablete de vitamina C 1000 mg în apa de la baie, va neutraliza cloramina într-o cadă de dimensiuni medii

8. Alege produse alimentare locale

Multe pesticide și erbicide sunt potențial cancerigene și ați putea fi expuși la ele atunci cand mâncați produse cultivate în mod convențional. Agenția de Protecție a Mediului din SUA (EPA) consideră că 60% dintre erbicide, 90% dintre fungicide și 30% din insecticide sunt cancerigene, iar cele mai multe sunt, de asemenea, dăunătoare pentru sistemul nervos.

Unele pesticide/ erbicide clasificate ca probabil sau posibil cancerigen la om de către EPA includ:

– Clordanul

– Heptaclorul

– Tetraclorvinfos

– Carbarilul

– Propoxur

– Lindan

– Dichlorvos

– Fosmet

– Permethrină

Răspunsul, desigur, este de a opta pentru produsele cultivate ecologic și crescute în mod ecologic, produse păstorite de origine animală, care sunt crescute fără chimicale și alte potențiale cauzatoare de cancer, produse, cum ar fi rBGH (un hormon de creștere de inginerie genetică frecvent întâlnit în lapte). Este bine cunoscut faptul că fructele și legumele cultivate în mod convențional sunt adesea viciate cu niveluri inacceptabile de reziduuri de pesticide, dar, de asemenea, sunteți expus atunci când mâncați produse de origine animală. Animalele crescute închis prin operațiunile de hrănire (CAFO lui) mănâncă hrană plină de pesticide, iar aceste toxine se acumulează în carne și în grăsimea lor pe parcursul vieții lor. Când mănânci carne de crescătorie, atunci veți ingera aceste pesticide acumulate.

În ceea ce privește produsele proaspete, anumite fructe și legume tind să fie mult mai contaminate decât altele, deoarece acestea sunt mai sensibile la diferite infestări și prin urmare, mai puternic pulverizate. Unele alimente sunt, de asemenea, mult mai „absorbante“ prin coaja subțire. Environmental Working Group (EWG) produce ghidul de cumpărător anual al pesticidelor în produse, enumeră produsele cu cele mai mari și cele mai scăzute niveluri de reziduuri de pesticide, ce vă pot ajuta să economisiți bani, dacă nu vă puteți permite să cumpărați totul organic. Alimentele fermentate pot fi de ajutor, unele dintre bacteriile benefice produse în alimentele fermentate  ajuta la detoxifierea insecticidelor organofosforic. Un studiu din 2009 a arătat că în timpul fermentației Kimchi, un insecticid este rapid degradat până în ziua 3, și degradat complet în ziua a 9. Patru bacterii producătoare de acid lactic au fost identificate ca fiind responsabile pentru acest efect, astfel încât în mod regulat consumul de alimente fermentate (sau, alternativ probiotice de înaltă calitate) pot ajuta ca tampon la unele dintre daunele provocate de expunerile la pesticide.

9. Elimină Conservele

Evitarea alimentelor conservate este, probabil, cel mai bun mod de a evita bisfenol-A (BPA) – un produs chimic care afectează sistemul endocrin legat de cancer și problemele de dezvoltare de reproducere și fetale, printre alte probleme de sănătate. Deși BPA este o componentă utilizată pe scară largă a containerelor din plastic, este, de asemenea găsit în ambalarea produselor alimentare și captușeala interioară a cutiilor de conserve. Cercetările de la Școala de Sănătate Publică Harvard a arătat că produsele alimentare și băuturile pot crește nivelul de BPA cu un uimitor 1.000% în doar cinci zile!!! Cercetătorii au remarcat că având în vedere această constatare, produsele din conserve pot fi la un nivel mai mare de BPA decât materialele plastice.

10 sfaturi pentru a ajuta la reducerea BPA în jurul casei:

– Utilizați numai biberoane  și borcane din sticlă cu mâncare pentru copilul tău

– Utilizați sticla, ceramica, sau căni de cafea pentru călătorie din oțel inoxidabil, mai degrabă decât cești de cafea din plastic sau spumă de polistiren;

– Scapă de paharele de plastic și înlocuiește-le cu sticlă

– Evitați utilizarea foliei de plastic

– Oferă-i copilului jucării naturale din țesătură, în loc de cele din plastic;

– Dacă optați să utilizați ustensile de bucătărie din material plastic, cel puțin scăpa de cele mai vechi, pentru a evita punerea în mașina de spălat vase și nu le spăla cu detergenți duri, deoarece aceste lucruri pot provoca mai multe substanțe chimice de a se infiltra în mâncare;

– Cumpăra de la magazin produse alimentare și băuturi în recipiente de sticlă

– Evitați utilizarea de apă îmbuteliată; utilizați filtru propriu, folosind un filtru de osmoza inversă

– Dacă alegeți să utilizați un cuptor cu microunde (chiar dacă este interzis), nu puneți alimente în recipiente de plastic

– Înainte de a permite un material de etanșare dentară pentru aplicare pe dinții copilului tău, întrebați medicul dentist de a verifica dacă acesta nu conține BPA

10. Scăpați de cuptorul cu microunde

Dacă încălzești mâncarea la microunde în recipiente de plastic, poți grăbi rata potențial cauzatoare de cancer, substanțe chimice se pot infiltra în mâncare. În plus, se creeaza noi compuși care nu se găsesc la oameni sau în natură, numiți compuși radiolitici. Nu știm încă ce fac acești compuși pentru corpul tau. În plus față de efectele fricțiunii violente de căldură, numite efecte termice, există , de asemenea, efecte atermice, care sunt greu de înțeles, deoarece acestea nu sunt evaluate la fel de ușor. Aceste efecte atermice, sunt suspectate de a fi responsabile pentru o mare parte din deformarea și degradarea celulelor și moleculelor. Ca un exemplu, microundele sunt folosite în domeniul tehnologiei genetice altereaza pentru a slăbi membranele celulare. Oamenii de știință folosesc cuptoarele cu microunde pentru a rupe de fapt, celulele în afară. Celulele depreciate devin pradă ușoară pentru virusuri, ciuperci și alte microorganisme.

Chiar se poate supraviețui fără microunde, nu crezi?

Trebuie doar a face câteva mici ajustări ale stilului de viață, cum ar fi:

– Planificare. Scoateți mâncarea din congelator în dimineața sau cu o seara înainte, astfel încât să nu sfârșești prin a fi nevoie de a dezgheța o bucată de carne de vită cu două ore înainte de ora cinei.

– Asigurați-vă supele și tocanele în vrac apoi congelați-le în pungi de congelator de dimensiuni 500ml sau alte recipiente. Cu o oră înainte de masă, să ia unul la alegere și se dezgheață într-o chiuveta cu apă, apoi se strecoară într-un vas și se reîncălzește pe aragaz.

– Un prăjitor de pâine face același lucru ca un cuptor cu microunde pentru încălzirea resturilor! Păstrați-l la temperatură scăzută cum ar fi 200-250° F și încălzește ușor o farfurie de mâncare pe parcursul a 20-30 minute. O altă alternativă este un cuptor cu convecție.

– Pregătiți mesele în avans, astfel încât să aveți întotdeauna o bună dispoziție la masă în acele zile când ești prea ocupat sau prea obosit pentru a găti. – Încearcă să mănânci mai multe alimente crude organice. Aceasta este una dintre cele mai bune modalități de a îmbunătăți sănătatea dvs. pe termen lung. 

Sursa: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/04/22/cancer-prevention.aspx

Traducere : Echipa Tiroida România 🇷🇴

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.