Dr. Kharrazian – Primul pas în abordarea Hashimoto

Schimbarea dietei este primul pas în abordarea Hashimoto!

Consumul de gluten mărește nevoia de hormoni tiroidieni.

Starea tiroidei depinde de o sănătate intestinală bună!

Când vine vorba de abordarea hipotiroidismului și a Hashimoto, anumiți compuși nutritivi pe bază de plante sunt de neprețuit. Toate suplimentele din lume, vor fi nule dacă nu reușiți să faceți modificările dietetice necesare pentru a vă susține starea.  

„Americanii și nu numai sunt indopați cu pastile, datorită condiționărilor din industria farmaceutică. Nu contează dacă vin din farmacie sau din magazinul de produse alimentare, avem o fixare culturală, găsind „gloanțele magice”. Nu e de mirare că pentru a face modificări de durată pentru sănătatea dvs. este nevoie de muncă și disciplina, ultimele două lucruri le puteți vedea în reclame în timpul emisiunii preferate de televiziune.

” Dacă doriți și vreți să continuați să vă simțiți rău, continuați să consumați dieta standard. Dacă doriți să vă simțiți mai bine și aveți Hashimoto/boala autoimună va trebui să spuneți un „la revedere” permanent, glutenului. Cineva a trimis un e-mail recent spunând că are Hashimoto și nu se simțea bine, deși ea era doar pe 90% fără gluten. Când ai Hashimoto, nu poți fi 90% gravidă, trebuie să te angajezi într-o dietă fără gluten de 100%! Va trebui să reparați un intestin scârțâit eliminând alimentele la care sunteți intolerant. Cu cât este mai rău, cu atât lista alimentelor ar putea fi mai lungă. De asemenea, eu și mulți alți practicanți găsim din ce în ce mai mulți pacienți care necesită o dietă fără cereale, legume amidon și dulciuri și trebuie să urmeze ceva asemănător dietei GAPS sau o dietă specifică de carbohidrați (SCD). Noile cercetări arată că vindecarea intestinului subțire, scaunul de digestie și absorbție, precum și intoleranțele alimentare, necesită o abstinență îndelungată de la aceste alimente.

Vom adăuga în curând și dieta dr. Kharrazian :”Dieta de reparație intestinală”. Pentru a susține toate aceste eforturi, trebuie să echilibrați, dezechilibrele dvs. : zahărul din sânge, cu o dietă semnificativ mai mică în carbohidrați decât majoritatea oamenilor obișnuiți și să eliminați teama nefondată a grăsimilor sănătoase.

Dieta fără gluten este un prim pas vital

Îndepărtarea glutenului este un prim pas vital dacă aveți Hashimoto. Chiar dacă nu aveți Hashimoto, șansele de a elimina această toxină omniprezentă din dieta dvs. vă va ajuta foarte mult. Numeroase studii din mai multe țări arată o legătură puternică între intoleranța glutenului și cea a Hashimoto. Când anticorpii etichetează glutenul pentru îndepărtarea din fluxul sanguin, unde a debarcat datorită unui intestin inflamat, acest lucru stimulează și producerea de anticorpi împotriva glandei tiroide. Cu alte cuvinte, de fiecare dată când mănânci gluten, sistemul imunitar lansează un atac nu numai împotriva glutenului, ci și împotriva glandei tiroide. Acest răspuns imun la gluten poate dura până la șase luni de fiecare dată când este ingerat. Doar nu merită. De asemenea, pe măsură ce îmi continuu cercetările și practica în neurologie, nu încetăm să fim uimiți de cât de profundă este sănătatea creierului!

Când nu este suficient fără gluten

Unii oameni cu Hashimoto renunță la gluten și se simt doar puțin mai bine. Mulți practicanți au descoperit, în aceste cazuri, o dietă fără cereale, legume amidonate, leguminoase și cei mai mulți îndulcitori. Acest tip de dietă, numită o dietă monozaharidă (unică zahăr), este cunoscută mai mult astăzi ca dieta de Intestin și psihologie ( GAPS ) sau dieta specifică de carbohidrați (SCD). Se bazează pe consumarea unei diete fără alimente care conțin dizaharide sau polizaharide, zaharuri și carbohidrați mai complecși, cum ar fi cele din cereale, cele din fasole și cei mai mulți îndulcitori. Aceste zaharuri complexe hrănesc bacteriile dăunătoare din intestinul subțire, care împiedică repararea sau funcția corespunzătoare.

Dieta de Eliminare /provocare

Oamenii devin atât de obișnuiți să mănânce anumite alimente în care nu își dau seama că acele alimente le fac rău. În schimb, ei cred că un creier „în ceață” erupțiile cutanate/psoriazisul, rozaceele, problemele respiratorii cronice, durerile articulare, retenția de apă, burta dilată, probleme digestive cronice și multe altele sunt o parte normală a vieții. Alimentele care declanșează cel mai frecvent aceste reacții sunt: ​​glutenul, lactatele, ouăle, porumbul, soia și drojdia. Uneori nucile sunt o problemă. Din punct de vedere tehnic, o persoană poate dezvolta o intoleranță la orice mâncare, în special una care este mâncată în mod repetat și devine o problemă cu un intestin infiltrat. În principiu, eliminați alimentele pe care tocmai le-am menționat timp de două până la trei săptămâni, apoi reintroduceți-le la fiecare masă, una câte una, la 72 de ore. Monitorizați-vă îndeaproape pentru reacții, care pot fi fizice, psihologice sau emoționale. Dacă reacționați, atunci știți că este un aliment pe care trebuie să-l eliminați din dieta zilnică. După ce ați trecut prin dieta monozaharidică sau printr-un protocol pentru intestin, mai târziu, puteți reveni la una din produsele alimentare care au fost anterior depistate ca declanșator (cu excepția glutenului, desigur).

Echilibrarea zahărului din sânge Sănătatea intestinului depinde de echilibrul zahărului din sânge; dezechilibrele zahărului din sânge creează stres, ceea ce, la rândul său, inflamează tractul digestiv. Lucru bun în ceea ce privește dieta monozaharidică (GAPS, SCD) este că prin natura cu conținut scăzut de carbohidrați face în mod automat să conducă atât la echilibrarea zahărului din sânge, cât și la repararea tractului digestiv. În afara acestei diete, o mulțime de cărți și site-uri web sunt dedicate dietelor cu conținut scăzut de carbohidrați și modul în care acestea pot echilibra cantitatea de zahăr din sânge. Dieta americană și chiar piramida alimentelor sunt pur și simplu prea pline de carbohidrați, ceea ce nu conduce la o bunăstare hormonală. Nu sfătuiesc oamenii să mănânce o anumită cantitate de carbohidrați, deoarece nevoile fiecăruia sunt diferite. În schimb, vă rog să monitorizați dacă vă simțiți somnoroși sau căutați după o masă, ceva dulce. Dacă da, asta înseamnă că ați mâncat prea mulți carbohidrați pentru sistemul dvs. Alte semne pot include insomnie sau trezirea la ora 3 sau 4 dimineața, o prăbușire energetică după-amiaza, senzație de spațiu, iritabilitate sau răceală dacă trece prea mult timp fără a mânca, foame constantă, dorință constantă pentru dulciuri și pierdere dificilă de greutate. Dacă aveți oricare dintre aceste simptome, puteți avea hipoglicemie, rezistență la insulină sau o combinație a celor două.

Punerea dietei la muncă

O practicantă, dr. Yolanda Loafer, a trimis prin e-mail site-ului nostru de a raporta succesul ei cu un pacient din România cu care lucra la distanță. Pentru că această femeie nu poate primi suplimentele americane prin vama românească, Dr. Loafer a lucrat cu ea numai pe dietă și pacientul a observat rapid îmbunătățiri.  Îmi dau seama că schimbările drastice în dietă necesită o reeducare, negocierea timpului de masă cu familia ta și un rămas bun de la unele favorite. Mulți oameni se opresc la ideea de a renunța la gluten deoarece nu își pot imagina viața fără prăjituri sau pizza. Cu toate acestea, odată ce au luat plonjonul, își dau seama că nu este greu cum credeau că ar fi. Dieta mai limitată, cum ar fi dieta monozaharidică, poate însemna schimbări chiar mai severe în stilul de viață și în cămară. Deci, ce îi face pe oamenii să continuie? Beneficiile uriașe pe care le culeg. Cunosc oameni ale caror tendinte suicidare au disparut pe o dieta fără gluten sau ale căror creșteri cronice, scăzute și îngrijorate, au aplatizat și s-au calmat pe o dietă monozaharida. Meritați. Poate fi dificil să rămâi pe o dietă sănătoasă, atunci când practic fiecare televiziune, fiecare panou și fiecare persoană din jurul tău te provoacă cu alimente nesăfuite și prelucrate. Dar când oamenii se plâng că vor să mănânce ca o persoană normală, spun bine, atunci vei fi bolnav .. dar nu ca o persoană normală!

Sursa: changing-your-diet-is-the-first-step-in-addressing-hashimotos/

Traducere : Echipa Tiroida România 🇷🇴

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.