Dr. Kharrazian: „Glutenul îți distruge Creierul și Sistemul Nervos”

Omul mănâncă grâu la fiecare masă și astăzi vedem creșteri dramatice ale sensibilității la gluten. Glutenul se găsește în grâu, orz, secară, kamut, triticale, malț etc. Ovăzurile sunt adesea contaminate cu gluten deoarece sunt cultivate prin rotație cu grâul sau procesate în aceleași instalații ca și grâul.

Creșterea sensibilității glutenului este reală sau imaginabilă?

Cărțile, blogurile și produsele online fără gluten au explodat. Dar este vorba doar de o stare de sănătate, sau de rezultatul unei mai mari conștientizări și diagnosticări? Observăm o creștere a sensibilității la gluten și a bolii celiace astăzi? Deși gradul de conștientizare a crescut, cercetările arată că această creștere nu este rezultatul clinic a detectarii. În schimb, un studiu a arătat că rata de boala Celiaca a crescut dramatic în ultimii 50 de ani, de la 1 din 700 de persoane, la 1 din 100 persoane. Dacă studiul ar fi privit nu doar boala Celiacă, ci și reacțiile autoimune la gluten, sensibilitățile la gluten, numărul ar fi mult mai mare.

Glutenul este diferit astăzi datorită hibridării și dezaminării

Glutenul pe care îl consumați astăzi nu este același gluten pe care l-ați mâncat când erați copil, sau ca părinții sau bunicii dvs. Deși nu este modificat genetic din punct de vedere tehnic, glutenul a fost totuși hibridizat și dezaminat în mod semnificativ de-a lungul anilor, procese care l-au făcut inflamator pentru oameni. Hibridizarea a creat un „grâu nou”, unul care pare mai predispus la declanșarea reacțiilor imune, în special în creier și sistemul nervos. Dezaminarea, utilizată pe scară largă în industria alimentară, a făcut de asemenea glutenul mai reactiv la imunitate. Dezaminarea folosește acizi sau enzime pentru a face glutenul solubil în apă (în mod normal este numai solubil în alcool), astfel încât se amestecă mai ușor cu alte alimente. Deși dezaminarea face grâul mai ușor de utilizat, cercetările au arătat, de asemenea, că acesta creează un răspuns imun sever la oameni. Hibridizarea și dezaminarea grâului par să joace un rol, nu numai în creșterea bruscă a sensibilității glutenului și a bolii celiace, dar și inflamațiilor, degenerări și chiar autoimunități creierului și a sistemului nervos.

Intoleranța la gluten și boala celiacă afectează în primul rând țesutul cerebral și nervos

Mulți oameni nu cred că au o intoleranță la gluten, deoarece nu au probleme digestive. Cu toate acestea, cercetările arată că doar o minoritate de oameni cu intoleranță la gluten au probleme digestive. Pentru majoritatea oamenilor, intoleranța se manifestă la piele, articulații, tiroidă etc. De fapt, țesuturile cel mai frecvent afectate de gluten sunt țesutul cerebral și nervos. Studiile au arătat o asociere între sensibilitatea la gluten și tulburările în fiecare parte majoră a sistemului nervos, incluzând creierul, măduva spinării și nervii care se extind la brațe și picioare. Din păcate, în ciuda cercetării, majoritatea medicilor de astăzi nu înțeleg sensibilitatea la gluten sau efectele glutenului asupra creierului. Depinde de dvs. să vă protejați sănătatea creierului.

Testarea standard a glutenului nu reușește să diagnosticheze mulți oameni

Unul dintre motivele pentru care medicii nu înțeleg sensibilitatea la gluten este că testarea convențională este sub standard și nu reușește să diagnosticheze mulți oameni. Testarea pentru o sensibilitate la gluten este mult mai complexă pentru majoritatea oamenilor și realizează modelul standard de sănătate. Cele mai multe laboratoare testează numai Anticorpii la gluten denumită „alfa gliadin”, care, datorită cercetărilor actuale, știm acum că este extrem de limitată și produce multe rezultate negativ, clinic. Există multe alte porțiuni ale grâului la care oamenii pot avea o reacție imună care afectează sănătatea creierului și a sistemului nervos.

Puteți să reacționați la mai multe gliadine

Glutenul este alcătuit din proteine lipicioase numite „glutenină” și o porție de proteine ​​numită „gliadin”. Gliadin este în continuare defalcat în alfa, omega și gamma gliadină. După cum am menționat mai devreme, majoritatea laboratoarelor testează numai Anticorpi Alfa Gliadină, care sunt cel mai frecvent asociate cu boala celiacă. Și mai rău, nu raportează această limitare în rezultatele testelor. Rapoartele menționează, de obicei, anticorpi „gliadin”, dar nu specifică că este vorba de alfa Gliadină. Rezultatul se întoarce adesea negativ, medicii spun pacienților că pot consuma gluten, iar sănătatea pacientului se deteriorează în continuare. Când pacientul testează în cele din urmă celelalte ramuri ale glutenului, rezultatele arată sensibilitate severă la gluten. Am văzut acest lucru de multe ori.

Puteți reacționa la Glutenina din grâu

Glutenina, proteina lipicioasă, reprezintă 47% din conținutul total de proteine ​​din grâu și este responsabilă de rezistența și elasticitatea aluatului. Majoritatea laboratoarelor nu testează sensibilitatea la glutenină deoarece se crede că Glutenina nu este reactivă la imunitate. Cu toate acestea, acest lucru a fost respins. Mulți oameni au reacții severe la glutenină, dar prezintă rezultate normale pe baza testului de Anticorpi Gliadin.

Puteți să reacționați la dezaminarea glutenului

Așa cum am menționat mai devreme, dezaminarea este folosită de industria de prelucrare a alimentelor pentru a face grâul solubil în apă și gliadina dezaminata s-a dovedit a declanșa un răspuns imun sever la oameni. Mulți oameni nu vor avea niciodată un test pozitiv de Anticorpi Gliadin convențional, dar vor avea reacții imune profunde la Gliadină dezaminată. Dacă suferiți de o funcționare defectuoasă a creierului, testarea glutenului dezaminat este critic.

Puteți să reacționați la Lectinele din grâu

Mulți oameni reacționează la proteina de lectină a grâului. Lectinele leagă împreună zaharurile și carbohidrații. În grâu se numește Aglutinină din germeni de grâu (WGA), iar cea mai mare concentrație de WGA se găsește în grâu întreg și în grâul încolțit. WGA poate trece prin bariera hemato-encefalică și se atașează la teaca de mielină, acoperirea protectoare de pe nervi. Acest lucru poate inhiba factorul de creștere a nervilor, o substanță chimică critică pentru creșterea și sănătatea neuronilor. Mulți oameni nu testează anticorpii glutenului, dar au o sensibilitate pozitivă la WGA. Pentru că la oameni care mănâncă lectine pot provoca un răspuns inflamator sever și distrug neuronii.

Creierul dvs. poate reacționa la opioidele din gluten

Oamenii pot reacționa, de asemenea, la opioidele din gluten, care este diferit de reacția la gliadină, glutenină sau WGA. Un răspuns imun la opioide are loc în sistemul nervos și poate fi măsurat prin Anticorpi la gluteomorfină și prodinorfină. Gluteomorfina este o peptidă opioidă formată în timpul digestiei glutenului. Prodinorfinul este un opioid care este blocul de bază al endorfinelor. Dacă o persoană are anticorpi crescuți la acești compuși, glutenul poate provoca o reacție neurologică. Cea mai dificilă problemă legată de sensibilitatea la opioide, este faptul că, atunci când eliminați glutenul poate determina simptome severe, inclusiv depresie, modificări ale dispoziției sau activitate intestinală anormală. Este o reacție similară ca și cum ai retrage medicamente opioide, cum ar fi Heroina.Cu timpul, reacția va dispărea.. și veți realiza cauza.

Oamenii pot avea un răspuns autoimun la mai multe enzime transglutaminază

Anticorpii pozitivi de transglutaminază indică faptul că glutenul declanșează autoimunitatea. Problema cu laboratoarele din ziua de astăzi este că aceștia testează numai anticorpii la TG2, transglutaminaza intestinală, ceea ce indică o reacție autoimună la nivelul intestinului. Ele enumeră, de asemenea, rezultatele testului ca „transglutaminază” și nu specifică niciodată că este vorba numai de TG2. Dacă aveți probleme neurologice care pot apărea probabil de la gluten, trebuie să evaluați și analiza TG6, care se găsește în sistemul nervos și este asociat cu distrugerea neurologică declanșată de gluten. ( analiza TG3 se găsește în piele și este asociată cu alergiile de piele declanșate de gluten, cum ar fi dermatita herpetiformis, psoriazis ..etc.)

Cum să testați corespunzător sensibilitatea la gluten

Pentru pacienții mei folosesc un panou mai cuprinzător de la Cyrex Labs, care a depistat nenumărate probleme de diagnosticare greșită a sensibilității la gluten la Laboratoarele standard. Se numește panoul Sensibilitate la grâu/ gluten și panoul de autoimunitate.

Antigeni testați: • IgG • IgA • IgG de aglutinină din germeni de grâu • Aglutinină din germeni de grâu • IgG nativ + deamidat Alpha-Gliadin-33-mer • IgA nativ + deamidat Alpha-Gliadin-33-mer • Alfa-Gliadin-17-mer IgG • IgA alfa-Gliadin-17-mer • Gamma-Gliadin-15-mer IgG • Gamma-Gliadin-15-mer IgA • Omega-Gliadin-17-mer IgG • Omega-Gliadin-17-mer IgA • Glutenin-21-mer IgG • Glutenin-21-mer IgA • Gluteomorfină + IgG prodynorfină • Gluteomorfină + IgA prodynorfină • Gliadin-transglutaminază complex IgG • IgA complex gliadină-transglutaminază • IgG transglutaminază-2 • Transglutaminaza-2 IgA • IgG transglutaminază-3 • IgA transglutaminază-3 • Transglutaminaza-6 IgG • IgG transglutaminază-6

Dacă testul arată că sunteți sensibil la gluten, ar trebui să evitați glutenul cu orice preț. Dacă aveți reacții pozitive la oricare dintre transglutaminazele, aceasta înseamnă că aveți o reacție autoimună și trebuie să luați în considerare examinarea ulterioară a Anticorpilor la țesuturile neurologice.

Când  „fără gluten” nu este suficient

Adesea, lipsa glutenului nu este suficientă pentru mulți oameni și trebuie să elimine alte alimente pentru a calma inflamația sau atacurile sistemului imunitar din creier și țesut nervos. Aceste alimente pot include alte cereale, toate tipurile de lapte, ouă, soia, nuci, drojdie, susan și multe altele. O dietă strictă antiinflamatoare poate fi dificilă, dar mulți oameni ajung să o iubească pentru că simt că funcționează mult mai bine. 

Sursa: http://www.advancedglutentest.com

http://brainhealthbook.com/gluten-can-devastate-brain-nervous-system/?fbclid=IwAR2PqTn5QXgIAUN0m-QRX87buO0azoIzsR0MGTD9_5e3-RJxC4xAue7i1Fk 

Traducerea: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.