Dr. Kharrazian – HASHIMOTO și Degenerarea Creierului

Dacă gestionați Hashimoto și așteptați să eliminați depresia și să vă revină memoria, ați putea suferi de la început de o defecțiune a creierului. Oamenii de știință o numesc „degenerarea accelerată a creierului” și este important să știți despre asta. Multe simptome ale declinului se suprapun cu Hipotiroidismul/ Hashimoto, astfel încât pacienții – și medicii lor – ignoră de cele mai multe ori simptomele, tratându-le ca fiind doar o problemă cu Tiroida cu care vor trebui să trăiască. Din păcate, aceasta este o greșeală obișnuită cu consecințe regretabile, deoarece cercetătorii au descoperit că Hashimoto și hipotiroidismul cresc riscul de a dezvolta boala Parkinson sau Alzheimer. De fapt, degenerarea accelerată a creierului este una dintre cele mai grave consecințe ale Hipotiroidismului slab administrat de Hashimoto.

Cele mai frecvente simptome ale degenerării timpurii a creierului

– depresie, oboseală și pierderea motivației și a ambiției – sunt identice cu simptomele hipotiroidului. Alte simptome cunoscute includ ceață a creierului, incapacitatea de a gasi cuvintele potrivite, pierderea memoriei si viteza mentală lentă. Oboseala este mai frecventă, făcând citirea, conducerea sau purtarea unei conversații, epuizantă.

Pacienții cu Tiroidă pot, de asemenea, să se confrunte cu pierderea echilibrului, vertij, amorțeală și furnicături în diferite părți ale corpului, tinitus (în urechi) și alte simptome neurologice. Acestea sunt toate reclamațiile exprimate frecvent pe forumuri de Tiroidă pe internet cum ar fi grupul 411, pe Facebook sau din e-mailurile pe care le primim.

VERIFICARE:

Ceața creierului poate fi legată de sănătatea intestinului Realitatea este că funcția tiroidiană scăzută poate favoriza degenerarea creierului.

Mecanismele posibile pentru această defalcare includ:

• inflamația crescută a creierului

• funcția chimică modificată a creierului (activitatea neurotransmițătorilor).

• promovarea autoimunității cerebrale.

• pierderea integrității bariera hemato-encefalică (creier permeabil).

• ischemia cerebrală (lipsa fluxului sanguin și a oxigenului către creier)

. • agregarea crescută a proteinelor, o combinare a proteinelor în creier.

HASHIMOTO și riscul crescut al bolii Parkinson

Două lucrări recente, inclusiv una care a evaluat mai mult de 300.000 de persoane, arată că hipotiroidismul a crescut riscul de boală Parkinson.

Dacă aveți Hashimoto trebuie să fiți conștienți de simptomele precoce ale bolii Parkinson, inclusiv:

– Încetineală.

– Constipație.

– Scăderea simțului mirosului.

– Tremorii apar de obicei mai târziu în dezvoltarea bolii, când poate fi prea târziu pentru a inversa daunele.

Hipotiroidismul și boala Alzheimer

Mai multe lucrări au descoperit, de asemenea, hipotiroidismul asociat cu riscul crescut de boală Alzheimer.

Fiți atenți la simptomele precoce, inclusiv:

– Memorie insuficientă.

– Dificultate de direcție.

– Probleme de învățare a sarcinilor noi

– Pierdere frecventă a articole de zi cu zi, cum ar fi cheia auto sau telefonul mobil.

VERIFICARE:

De ce nu am ceața creierului tot timpul? Dacă ați fost diagnosticat cu hipotiroidism și observați oricare dintre aceste simptome, vă rugăm să vă concentrați imediat asupra îmbunătățirii sănătății creierului.

Etichete periculoase

Odată ce o persoană este numită „pacient tiroidian”, medicii dau vina de simptomele creierului asupra hipotiroidismului și ignoră strategiile eficiente care susțin sănătatea creierului. Un lucru pe care l-am învățat, în seminariile predate pentru tot felul de practicieni din domeniul sănătății, convențional și alternativ, este că, cunoștințele despre creier sunt limitate la recomandări generale, cum ar fi prescrierea suplimentelor de ulei de pește sau antidepresive. Deoarece degenerarea creierului nu se adaptează, simptomele se înrăutățesc, provocând îngrijorarea și stresul considerabil pentru pacient.

De ce nu funcționează creierul meu?

Recent am publicat „De ce nu funcționează creierul meu?” , o carte despre protejarea creierului de degenerare. Un motiv pentru care am scris cartea a fost de a ajuta cititorii de ce mai au simptome tiroidiene să înțeleagă legătura critică dintre tiroidă și creier și cum să susțină funcția creierului sănătos, gestionând tulburarea tiroidiană. Cred că știind ce să caute și ce să facă despre asta, poate ajuta la salvarea creierului înainte de a fi prea târziu. De aceea, cartea mea  este o necesitate pentru cei care suferă de o boală tiroidiană, în special cei care observă o scădere a oricărui aspect al funcției creierului.”

Video: Hashimoto accelerează degenerarea creierului – ce să faceți?

Mulți factori legați de Hashimoto afectează sănătatea creierului:

– Sensibilitatea glutenului se manifestă adesea ca tulburări cerebrale :

Contaminarea neașteptată a glutenului: Dacă aveți Hashimoto, știți să mâncați o dietă fără gluten. Dar sunteți într-adevăr fără gluten? Dacă consumați gluten o dată în timp, nu sunteți 100% lipsit de gluten; corpul tău poate reacționa la o expunere la gluten până la șase luni după ingestie. Unele medicamente au gluten ascuns – verificați etichetele. Mâncarea la restaurant este prea dificilă, deoarece nu toți bucătarii au grijă să evite contaminarea așa-numitelor opțiuni de meniu fără gluten. Deși o dietă fără gluten este esențială, consumul de alimente care reacționează încrucișat cu glutenul poate să saboteze recuperarea. Alimentele cu reacție încrucișată au proteine ​​similare structurii cu glutenul și pot declanșa același răspuns imun ca și cum ați consuma gluten.

– Anticorpii tiroidieni care provoacă atacul glandei tiroide se pot lega, de asemenea, de țesutul cerebral și accelerează degenerarea

– Creierul are nevoie de hormoni tiroidieni suficienți pentru a funcționa

– Problemele intestinale și inflamatorii care însoțesc adesea Hashimoto, de asemenea, degenerează creierul:

Dieta bună, obiceiuri proaste. Orice pacient bine informat cu Hashimoto știe că dieta este esențială pentru reducerea inflamației și diminuarea „incendiului” autoimun. Dar chiar și cu alimente adecvate, dacă ați dezechilibrat zahărul din sânge (a nu se înțelege „consum de zahăr”), dieta antiinflamatoare nu vă va face prea bine. Menținerea stabilității zahărului din sânge (fructoza) este importantă nu numai pentru nivelurile energetice și pentru echilibrul imunitar, ci mai ales pentru sănătatea creierului, un aspect important pentru pacienții Hashimoto.

– Depresia, oboseala, ceața creierului și alte simptome ale creierului se găsesc a fi ca secundare față de Hashimoto. Fiecare capitol din cartea „De ce nu funcționează creierul meu?” începe cu o listă de simptome asociate cu mecanismele neurologice și include strategii pentru a susține acel aspect particular al sănătății creierului. Acest tip de organizare vă poate ajuta să identificați ce simptome și semne vă sunt aplicate și ce să faceți. Dacă gestionați starea autoimună și luați medicamente hormonale tiroidiene, dar totuși suferiți de depresie, oboseală și pierderea motivației, luați în considerare evaluarea și susținerea sănătății creierului.

Salvați-vă Creierul

În acest moment în carieră, îmi dau seama că trebuie să educăm pacienții direct, deoarece atât de puțini practicanți îi pot ajuta.

Sursa: dr. Knews

Traducerea: Echipa Tiroida România 🇹🇩

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.