Dr. Izabella Wentz – Suprarenalele îți sabotează Sănătatea?

Cei cu Hashimoto învinovățesc adesea Tiroida pentru multe semne și simptome pe care le trăiesc.

Pierderea parului? Glanda tiroida!

Creștere în greutate? GLANDA TIROIDA!

Oboseală? Trebuie să fie Tiroida!

Tratarea hipotiroidismului fără tratarea suprarenalelor este unul dintre principalele motive pentru care oamenii continuă să se simtă epuizați în ciuda tratamentului cu hormonii tiroidieni. Pacienții pot raporta inițial senzații mai energice după ce au început hormonii tiroidieni, dar de obicei acest lucru este urmat de senzație mai gravă și mai gravă până când se află înapoi în locul în care au fost înainte de a începe tratamentul tiroidian. Ei se vor întoarce la medicii pentru a verifica activitatea analizelor și li se va spune că totul este normal. Pacientul începe să se simtă nebun … dar atunci un alt strat al Hashimoto se dezvăluie. Multe simptome ale hipotiroidismului se suprapun cu simptome de supraaglomerare subactivă, totuși, medicii nu verifică în mod curent funcția suprarenală la cei cu Hashimoto.

Simptomele sarcinii suprarenale pot include următoarele: 

– senzație de copleșire, 

– senzație de oboseală în ciuda somnului adecvat, 

– dificultăți de a ne ridica dimineața din pat, în cele mai multe zile, 

– pofta de alimente sărate (de exemplu, „am mâncat doar o pungă întreagă de chipsuri” zi de zi, 

– scăderea tensiunii arteriale, 

– senzație de leșin când ne ridicăm prea repede, 

– ceață mentală, 

– diaree /constipație alternantă, 

– scăderea zahărului din sânge, 

– scăderea frecvenței sexuale, 

– scăderea capacității de a trata stresul, 

– încetinirea vindecării, 

– depresia ușoară, 

– după ce am sărit peste mese, a crescut PMS, 

– o concentrare slabă, 

– o capacitate redusă de a lua decizii, 

– o productivitate redusă, 

– o memorie proastă …  oricare dintre acestea vă sună familiare?

Stresul nu este prietenul tău!

Stresul le provoacă pe suprarenalele noastre să pompeze hormoni suplimentari și ne schimbă corpul dintr-o stare de relaxare, digerare, vindecare într-o stare de luptă sau de zbor. Energia corpului este mutată de la a face lucruri „inutile” cum ar fi creșterea unui păr frumos, metabolizare, producerea de hormoni, digerare și reparare iar toate resursele corpului sunt rezervate pentru a face cortizolul și adrenalina să fie pompată prin venele noastre. Acest mecanism vine atunci când sunteți urmărit de un urs, dar nu atât de mult atunci când mecanismul este declanșat de trafic sau de emisiuni tari de televiziune. În cele din urmă, nu mai avem substanțe nutritive necesare unei funcții adrenergice adecvate și ajungem la o stare de oboseală suprarenală. Acesta este momentul în care corpul nostru nu mai este capabil să se vindece și se simte golit.

Există patru tipuri de stres care transformă lupta noastră:

– Stres mental /emoțional

– Tulburări de somn

– Stres Metabolic /glicemic

– Inflamație cronică

Recuperarea de la oboseala suprarenală

Recuperarea nutrienților și utilizarea adaptogenilor, care echilibrează suprarenalele pot fi de ajutor pentru toată lumea. Îmi place să folosesc Formula de stres zilnic de la Encapsulations Pure sau oricare vi se pare potrivit pentru dvs. Conține substanțe nutritive și adaptogene. Stabilizarea zahărului din sânge prin dietă este de asemenea importantă. Supravegherea salivei suprarenală se poate face, de asemenea, pentru a determina în ce stadiu de oboseală suprarenală este persoana și ce suplimente pot fi utilizate în consecință. Vorbesc despre testarea, interpretarea testelor, ce să fac în fiecare etapă, în ceea ce privește suplimentele și explicați care este fiziologia din spatele supraaglomerilor.

Dar cea mai importantă strategie pentru combaterea oboselii suprarenale nu implică dieta, suplimentele, medicamentele sau testele. Cu toate acestea, această strategie este cea mai dificilă de implementat. Această strategie este … reducerea stresului. A fost probabil cea mai grea schimbare de stil pe care am să o pun în aplicare. Am avut doar două setări „GO”  (Mergi) și „SLEEP”(dormi). Nu știam cum să vă fac să vă relaxați, sau să miroșiți trandafirii, sau să vă dezactivați sau să vă relaxați. Am venit cu această listă de strategii pentru a mă relaxa și a-mi schimba corpul într-o stare de relaxare, digerare și vindecare. Sper că unii dintre voi vor rezona cu mine, dar mulți dintre voi vor trebui să vină cu lista lor. Multe dintre aceste elemente pot fi cu adevărat dificile de implementat, mai ales pentru aceia dintre voi cu responsabilități precum locurile de muncă, copii sau rude în vârstă care au nevoie de îngrijirea voastră, dar într-un fel trebuie să-ți programezi timp pentru tine.

De multe ori ne așteptăm ca medicii să ne vindece, dar vindecarea vine din interior. Nimeni altcineva nu o va face pentru tine. Puneți-l în planificatorul dvs. dacă este necesar.

Cum recuperați oboseala suprarenală?

Unele strategii pentru a reduce stresul includ: 

– Faceți tot posibilul pentru a elimina, simplifica, delega, automatiza.

– Fiți mai rezistenti prin a fi mai flexibili. Bruce Lee a spus odată: „Observați că cel mai rigid copac este cel mai ușor de crăpat, în timp ce bambusul sau salcia supraviețuiesc prin îndoire cu vântul”.

– Faceți lucrurile care vă plac.

– Ordinul și predictibilitatea sunt prietenii tăi. Planificați-vă viața așa cum puteți. Prindeți facturile, carnețele de cecuri și listele lungi de rezolvat. Păstrează spațiul tău curat. Programați orele pentru a curăța casa și pentru a prinde viață, nu doar evenimentele importante. Asigurați-vă că vă planificați și timpul liber.

– Evitați să ardeți lumânarea la ambele capete.

– Masajul, acupunctura, meditația sau tai chi vă pot ajuta să vă relaxați.

– Evitați multitaskingul. Faceți un lucru la un moment dat și păstrați-vă atenția deplină asupra lui înainte de a trece la următoarea sarcină. Luați o mică pauză între sarcini.

– Începeți un jurnal, faceți lista dvs., aveți grijă de ceea ce vă face să vă simțiți mai bine, sau ceea ce vă face să vă simțiți mai rău. Vă recomand, de asemenea, noua carte a lui Dr. Aviva Romm despre „Revoluția adrenalină tiroidiană” 

Vă doresc noroc în călătoria voastră vindecătoare! 

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.