Dr. Izabella Wentz – LDN

Naltrexona este un medicament aprobat de FDA și folosit pentru extragere de opiacee la doză de 50 mg/ zi. Cu toate acestea, s-a demonstrat ca dozele mici din acest medicament pot optimiza sistemul imunitar și au dus la îmbunătățirea cazurilor de boli autoimune, inclusiv Crohn, MS (Screloza multiplă) și Hashimoto, precum și alte condiții legate de sistemul imunitar, cum ar fi cancerul și HIV / SIDA.

Dozele de 1.5- 4.5 mg/zi, sunt recomandate și a fost raportat ca au sporit funcția imună prin creșterea producției de endogene endorfine, reducerea inflamației, promovarea sintezei ADN-ului și încetinirea motilității în tractul gastro-intestinal pentru a facilita vindecarea.

Dozele mici de Naltrexone (LDN) echilibrează sistemul imunitar prin creșterea cantității de citokine T-reglementare și modulare TGF-B, conducând la o reducere a Th-17, promotorul autoimunități. Acest lucru înseamnă că oprește celulele care cauzează autoimunitate! Acest medicament este disponibil numai pe bază de rețetă și poate fi combinat în doze mai mici de farmaciile speciale profesionale. Din fericire, chiar și fără o asigurare, acest medicament este disponibil sub formă generică și este foarte accesibil, de obicei costa între $ 15- $ 40/ lună.

Site-urile dedicate cercetărilor LDN (doza de naltrexonă) și LDN Research Trust sunt pline de marturii despre ulcere, tumori și leziuni care au dispărut în câteva luni de la inițierea LDN. Autorii site-ului sunt chiar și utilizatorii cu precauție a hormonului tiroidian suplimentar în Hashimoto și au început cu doză scăzută ( 1,5 mg/ noapte ) și pentru simptomele de hipertiroidism, care pot rezultă din îmbunătățirea rapidă a stării în curs de dezvoltare.

Am decis să iau un interviu Dr. Mark Mandel, PharmD, farmacist și expert LDN și coleg cu cei de la Universitatea din Chicago -Colegiul de Farmacie privind efectele LDN la persoanele cu Hashimoto și autoimunitate. 

Dr. Mandel a găzduit recent o conferință LDN în zona Chicago și a avut amabilitatea de a împărtăși cunoștințele sale cu mine.

INTERVIUL DR. IZABELLA WENTZ, PharmD cu DR. MARK MANDEL PharmD :

IW: Ce tipuri de oameni beneficiază de LDN?

MM: Am văzut rezultate uimitoare la persoanele cu boli autoimune, cancere și durere neuropată.

IW: Cum lucrează LDN în condițiile autoimune?

MM: Mecanismul exact nu a fost determinat, dar teoria este ca LDN crește activitatea de endorfină de două-trei ori. În plus, aceasta poate crește numărul de receptori endorfine și/sau sensibilitatea receptorilor. Creșterea rezultatelor activității endorfină în modularea mai bună a sistemului imunitar.

IW: Cum se ia LDN?

MM: Doza tipică de pornire pentru persoanele cu Hashimoto, fibromialgie și MS este de 1,5 mg în fiecare noapte înainte de culcare, dar poate fi chiar mai mica, în funcție de individ. Doza țintă va coborâ la fiecare pacient în parte și de multe ori trebuie titrat. Uneori, starea poate fi dinamică și poate fi necesar să se schimbe doza de LDN, la fel cum ați proceda și cu alte medicamente, cum ar fi cele tiroidiene.

LDN pot fi luate sub forma unei tablete, capsule, lichid sau transdermică, de multe ori constatăm că transdermic (piele) sau sublingual funcționează cel mai bine pentru cei cu probleme hepatice; transdermic pentru copiii cu autism. Pentru cei care sunt noi pe LDN sau cei cu probleme la înghițire (disfagie), recomand începerea cu formulă lichidă. Acest lucru ne permite să realizăm doza corectă pentru fiecare persoană.

IW: Care sunt reacțiile adverse, cele mai frecvente pe care oamenii trebuie să le recunoască pe LDN?

MM: Tulburări de somn, greață și iritabilitate sunt unele dintre problemele pe care pacienții le raportează. Pentru cei care au simptom de greață, am descoperit că, folosind o doză sublinguală pare să ajute. În cazul tulburărilor de somn, vă recomand ajustarea dozei la orele dimineții, în loc de seară. Pentru cei care au devenit iritabili după luarea LDN, aș recomanda reducerea dozei. În timp ce 1,5mg este o doză tipică de pornire pentru Hashimoto, unele persoane se simt mai bine cu o doză inițială de 0,5 până la 1 mg. Aceasta este în cazul în care LDN lichid ne permite de a obține o doză și progres treptat până la doza țintă. Îmi place să folosesc zicala veche a farmaciștilor care se aplică în cele mai multe medicamente și cazuri : „Start scăzut și mergi încet.“ Toxicitatea hepatică a fost raportată la doza completă de naltrexona, iar lipsă la cei cu doze mici (LDN), așa că vă recomand întotdeauna teste funcționale hepatice în timpul tratamentului cu acest medicament.

IW: Ce tipuri de beneficii pot fi observate cu LDN în tulburări tiroidiene?

MM: Odată ce a fost crescută treptat până la doza corectă, veți începe să vă simțiți mai bine. Aceasta va fi urmată de obicei de o îmbunătățire în analizele de laborator, cum ar fi markeri TSH, T4, T3 & TPO. Timpul pentru a începe să vă simțiți mai bine, desigur, va varia în funcție de persoană. După ce începeți să vă simțiți mai bine, mențineți doza timp de 2-3 luni, și comunicați cu medicul dvs. pentru a vedea dacă markeri de laborator s-au îmbunătățit. Am avut recent o pacienta cu hipertiroidie, care lupta cu încercarea de a rămâne gravidă timp de mai mulți ani și a reușit în cele din urmă de a rămâne însărcinată, după începerea LDN.

IW: Vorbind de sarcină, este LDN considerat a fi sigur în timpul sarcinii?

MM: Da, toate literatura de specialitate pare să indice faptul că LDN este sigur în timpul sarcinii. (Nota: am găsit studii unde s-a utilizat naltrexona doză completă în timpul sarcinii pentru mamele-dependente de opiacee).

IW: Este LDN o viață lungă de medicație?

MM: Nu neapărat. Am experimentat la pacienții cu durere cronică neuropatică care au folosit LDN pentru o perioadă limitată de timp și au fost în stare să-l oprească și dacă sunteți o persoană tânără, cu Hashimoto, poți intra în remisie prin modularea sistemului imunitar cu LDN. Medicația vă ajuta să vă deplasați spre un statut imun adecvat și odată ce sistemul imunitar este în echilibru, ați putea fi capabil de a întrerupe LDN.

IW: Ce sfat aveți pentru cei care iau în considerare utilizarea LDN?

MM: LDN ar trebui să fie utilizat ca parte a unui arsenal pentru a vă ajuta să depășiți starea dvs. autoimună. Nivelurile adecvate de vitamina D, expunerea la lumina spectru complet, deficiențele minerale, sensibilitățile alimentare, dietă adecvată joacă un rol în autoimunitate și trebuie să fie luate în considerare când începeți utilizarea LDN. Este recomandat de a lucra cu o farmacie laborator, care poate ajuta să titreze corect doza. Dr. Mark Mandel, PharmD are doua farmacii in zona Chicago. Farmaciile furnizează servicii (inclusiv LDN și hormoni tiroidieni), soluții de hormoni de echilibrare. Pentru cele mai bune rezultate … Aceia dintre voi care au citit cartea mea știți, sistemul imunitar poate fi aruncat din echilibru de o varietate de factori. Unii dintre acești factori includ sensibilitățe alimentare, infecțiile, sau un dezechilibru a bacteriilor intestinale. Astfel, întotdeauna recomandăm utilizarea LDN ca parte a unei abordări pe de-a întregul și nu ca o terapie de sine stătătoare, iar pentru cele mai bune rezultate și pentru a crește șansele de remisie țineți cont de cele de mai sus.

Vreau de asemenea să subliniez că LDN nu este un leac minune, ci mai degrabă un modulator imunitar, care poate fi folosit pentru a preveni deteriorarea în continuare a glandei Tiroidei, în timp ce sunteți în căutarea cauzei rădăcină a bolii autoimune sau de a reechilibra sistemul imunitar atunci când cauză de bază nu poate fi găsită. Cauzele- rădăcină sunt diferite pentru fiecare persoană, dar în general pot include infecții sau sensibilități alimentare care duc la un dezechilibru imunitar. LDN nu este un medicament prescris în mod obișnuit și este posibil să fie întotdeauna necesar să vă convingeți medicul să vi-l prescrie. LDN a fost unul dintre primele mele intervenții pe care le-am încercat în călătoria mea pentru remisie în 2009. Ca un farmacist, dar și ca pacient am fost în căutarea unei pastile magice pentru sistemul imunitar, dar am constatat că mi-am făcut oarecum rău iritând intestinul după câteva nopți de la începere, așa că atenția mea s-a mutat către altceva. În loc de a lucra cu un farmacist/medic am făcut greșeala de a obține naltrexona doză completă personal și de aici și problemele și dezamăgirea mea.

De asemenea, am folosit-o înainte de a începe dieta și ulterior am aflat de la cunoștințe profesionale, că LDN ar fi lucrat (și are rezultate) cel mai bine atunci când este utilizată în combinație cu o dietă pentru intestin permeabil precum și nevoia pentru titrarea dozei pentru o mai bună tolerabilitate. Mi-a luat mai mult de trei ani pentru a fi în remisie. Sper că, odată cu informațiile pe care le împărtășesc în cartea mea și pe acest blog, vei fi capabil si tu sa intri în remisie mai rapid și mai eficient.

Sursa https://thyroidpharmacist.com/articles/low-dose-naltrexone-and-hashimotos/

Traducere: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.