Dr. Izabella Wentz – Etapele Hashimoto și Tu ești Medicul care le tratează!

Dacă ați auzit recent de Institutul Hashimoto, ați auzit că am trăit o vreme și în Amsterdam. Soțul meu a beneficiat de o oportunitate, pentru a-și duce eforturile companiei la nivel european. A visat să locuiască în străinătate încă de când familia sa găzduia un student elvețian. Eu m-am născut și crescut în Polonia și m-am mutat în Statele Unite la vârsta de nouă ani și am visat și eu să trăiesc în Europa. Din păcate, din cauza studiilor mele riguroase și postuniversitare, a alegerii carierei și a sănătății proaste care a început în anii de colegiu, am respins acest vis, fiind ca o fantezie îndepărtată.

Dar, uneori, visurile devin realitate! Am muncit cu adevărat foarte mult în ultimii ani pentru a-mi recupera sănătatea și, de atunci, mi-am dedicat viața scriind despre asta în efortul de ai ajuta și pe alții. Am vrut să ajut când eram mică; Să mă îmbolnăvesc de fapt m-a ajutat să-mi îndeplinesc acea pasiune. Sosirea într-o țară ca Olanda am simțit-o ca un vis devenit realitate. Iată-mă, explorând canalele frumoase pe o barcă și călătorind în jurul orașului fermecător Amsterdam pe bicicletă … dar mutându-mă în Amsterdam cu siguranță m-a scos din zona mea de confort. Am avut un avantaj imens când am fost diagnosticată cu Hashimoto. Am lucrat deja în domeniul asistenței medicale de mai mulți ani și am fost familiarizată cu afecțiunile tiroidei, medicamentele, tratamentele, cercetarea în domeniul sănătății și găsirea medicilor. Așadar, deși am putut să simpatizez cu mulți dintre voi, nu cred că am fost pe deplin capabilă să empatizez cu șocul enorm, pe care un diagnostic ca Hashimoto îl poate avea asupra unei persoane fără sprijin medical.

Când m-am mutat, trebuia să iau totul de la capăt. Ne-am părăsit slujbele, familia și prietenii, ne-am vândut casa și am găsit un mic apartament de închiriat. Printre facilitățile standard americane, cum ar fi aerul condiționat, mașina de spălat/ uscătorul, gunoiul și frigiderele de dimensiuni mari, care sunt considerate luxoase și sunt greu de găsit în Amsterdam. Mașina mea a fost înlocuită cu o bicicletă sau plimbarea cu tramvaiul. „Traderul meu Joe” (magazin din SUA Trader Joe’s) și bucătăria au fost înlocuite de un magazin alimentar, paine și brânză noi și cu aparate ciudate pe care nu  știam cum să le folosesc. M-am simțit singură și am devenit frustrată și copleșită! Viața pe care o știam a dispărut și trebuia să iau totul de la capăt! Îmi imaginez că diagnosticarea cu o boală tiroidiană autoimună poate de multe ori să te facă să te simți ca o mutare într-o țară străină – fără farmecul inițial și faza de lună de miere de a fi într-un loc nou și interesant. Noile mele provocări m-au inspirat să mă gândesc la lucrurile pe care o persoană care este nouă cu Hashimoto și ar trebui să le cunoască. Deci, aici detaliem …

Iată câteva sfaturi pentru a supraviețui în „țara străină a lui Hashimoto”

– Vei fi mai bine – chiar mai bine decât înainte – dar va trebui să accepți că viața ta va trebui să se schimbe. Depinde de tine dacă te vei simți mai bine. Acest lucru poate fi atât înfricoșător, cât și eliberator. Vă încurajez să faceți cât mai multe cercetări pe care le aveți pentru starea voastră. Cartea mea, „Cauza Roșie a lui Hashimoto”, este o compilație de 3 ani de cercetare. Iată câteva alte articole utile: De unde încep cu Hashimoto? Ce se întâmplă în Hashimoto? Cea mai bună dietă pentru Hashimoto Este normal să te simți copleșit, pierdut și descurajat la început Navigarea într-o lume străină a terminologiei medicale, a alimentelor noi, a suplimentelor, a terapiilor, a găsi practicanții potriviți … Uneori poate părea imposibil să se dezvolte în acest tip de mediu. Poate doriți să renunțați și să vă întoarceți la căile voastre vechi – așa cum am vrut și eu să-mi sun părinții în Chicago și să vin acasă! La urma urmei, m-am simțit într-adevăr confortabil în Chicago. Aveam rutina mea de a mânca în stil de viață Paleo, la fel cum ați putea să vă simțiți confortabil și dvs. în dieta și modul de viață. Adoptarea unui stil de viață fără gluten, este util pentru cei cu Hashimoto, dar poate părea foarte descurajant.

 În ciuda faptului că mă simt imobilizată fără mașina, învăț cum să merg cu bicicleta, cu tocuri înalte, ca și localnicii. Am descoperit ceaiul de mentă, un ceai popular pe bază de plante servit la cafenele locale, am avut plăcerea să vizitez grădinile Tulip, familia mea din Polonia și am putut face o excursie de weekend la Londra. Acestea sunt lucruri pe care n-aș fi avut niciodată șansa să le fac în vechea mea viață.

Noul stil de viață poate aduce unele schimbări surprinzătoare; Puteți începe chiar să vă bucurați de piureuri, suc verde și să creați rețete delicioase Paleo. Veți găsi că vă simțiți mult mai bine odată ce renunțați la vechile obiceiuri, alimentele și oamenii toxici care vă „otrăvesc”, vă veți simți mai bine decât înainte. Pentru mine, Hashimoto a fost un apel de trezire, un apel la acțiune în corpul meu. M-a ajutat să devin în ton cu corpul meu, în loc să iau antiacide pentru a face să tacă sistemul digestiv furios, am început să-mi văd corpul ca aliat, să mă îndepărtez de alimentele care îmi provoacă rău și să mă conducă spre alimente care Mă hrănesc.

Într-o zi? Poate părea deprimant să crezi că schimbarea stilului de viață pe care o faci trebuie să fie permanentă. În majoritatea cazurilor, nu trebuie să fie. Cred ferm că starea intestinului nostru este responsabilă pentru alimentele pe care le putem tolera. În timp ce, la început, este posibil să fiți 100% aderenți la un stil de viață sănătos pentru a vă depăși starea, obiectivul dvs. ar trebui să fie acela de a ajunge la 80/20 (o dietă curată 80%, cu 20% mai slabă). Când am început să descopăr Hashimoto, am avut o lungă listă de sensibilități alimentare și a trebuit să tai toate cerealele, laptele, soia, glutenul, cofeina, zahărul etc. La un moment dat mâncam numai carne și anumite legume în piure Pentru că orice altceva provoca oboseală, stomac deranjat și suferință intestinală. Astăzi, pot mânca majoritatea alimentelor fără nici o reacție. Deși mi-a fost frică să încerc glutenul (așteptând rezultatele testului pentru a vedea), am reușit să mă descurc fără probleme și cu laptele. Desigur, mănânc încă o dietă Paleo cu adevărat curată, deoarece cred că este cea mai sănătoasă alegere, o fac pentru că vreau, nu pentru că trebuie. Știind că mutarea este temporară și că mă pot întoarce în Statele Unite în orice moment, m-a ajutat să mă simt mai bine cu privire la mișcare.

Încercați să mergeți fără gluten sau Paleo doar pentru câteva săptămâni. Vedeți cum vă place și cum vă simțiți. Puteți întotdeauna să vă întoarceți! Schimbarea dietei este unul dintre cei mai importanți pași pe care îi puteți face cu Hashimoto. Nu vă pot spune exact ce trebuie să mănânci, deoarece toată lumea este diferită, tăind alimentele prelucrate, glutenul, lactatele și soia, adăugând carne și legume ecologice, alimente fermentate și grăsimi bune (cum ar fi avocado și Ulei de nucă de cocos)fac minuni pentru mulți. Până când nu intrați într-o rutină, s-ar putea să vă simțiți ca și cum ați petrece zile întregi încercând să obțineți alimente, să călătoriți pentru a găsi opțiuni sănătoase (sau dacă sunteți în Amsterdam: mergeți pe bicicletă) și gătiți! Găsiți o modalitate de livrare a produselor alimentare pentru articole de specialitate – Carne organică – Paleo la pachet – Online pentru grăsime de rață, cremă de nucă de cocos, baruri Tanka , etc. – Produse alimentare fermentate – Ecologie corporală – Dieta pentru începători, băuturi probiotice, etc. – Varză fermentată – Livrarea locală a produselor alimentare. Găsiți alimentele locale și organice care pot fi livrate la ușă. Acest lucru vă va economisi atât de mult timp.

 Etape Hashimoto

Etapa 1: Predispoziția genetică

În stadiul inițial, o persoană poate avea predispoziția genetică pentru Hashimoto, dar nu va fi expusă declanșatorilor necesari, va avea TSH normal, hormoni T4 / T3 normal, nu va avea anticorpi tiroidieni și nu va avea nici o modificare a tiroidei. Alternativ, acest lucru ar putea fi numit Etapa 0, deoarece nu există manifestări de boală în acest moment. Dacă aveți boală tiroidiană, atunci acesta poate fi stadiul în care se află în prezent rudele și copiii dvs. Sau dacă aveți un membru al familiei cu boală tiroidiană și citiți acest lucru, ați putea fi în această etapă. Această etapă este cel mai bun moment pentru a vă gândi la prevenire.

Etapa 2: Infiltrarea celulelor imune a glandei tiroide

Hashimoto se caracterizează printr-o suprapunere a limfocitelor (globule albe) în glanda tiroidă. În cantități mici, aceste celule imune joacă un rol important de curățare, dar atunci când sunt prea multe într-un organ, aceasta înseamnă probleme. Se crede că inițial, celulele imune pot fi acolo cu intenții bune, pentru a curăța celulele tiroide moarte și bolnave, dar la un moment dat încep să atace și țesuturile tiroidei sănătoase. În această etapă timpurie a lui Hashimoto, o persoană va avea, de obicei, anticorpi tiroidieni crescuți. Până la 80-90% pot prezenta o creștere a anticorpilor tiroidieni atunci când sunt testați în sânge, anticorpi de tiroglobulină și, respectiv, anticorpi ai peroxidazei tiroidiene. Cu toate acestea, unii oameni nu pot avea niciodată anticorpi tiroidieni prezenți în sânge, dar destul de sigur, la o ecografie tiroidiană sau biopsie, schimbările glandei în conformitate cu Hashimoto vor fi evidente. Acest stadiu poate dura mai multe decenii înainte de a face suficiente daune pentru a detecta o schimbare a nivelului hormonului tiroidian print-un test de sânge – în acest stadiu, nivelurile TSH, FT3 și FT4 vor fi normale. Chiar și în această etapă, oamenii pot fi simptomatici și pot avea simptome cum ar fi anxietate, oboseala, avort/ infertilitate, schimbări de dispoziție, excesul de greutate sau scăderea în greutate, deoarece corpul luptă din greu pentru a-și menține nivelul tiroidian normal și acest lucru poate fi obositor pentru drenarea funcțiilor obișnuite ale organismului și substanțele nutritive. În plus, în această etapă, funcția peretelui intestinal este afectată pentru totdeauna. Din păcate, majoritatea pacienților nu sunt diagnosticați în acest stadiu cu Hashimoto prin medicina convențională. Când sunt diagnosticați, de obicei li se spune să aștepte și chiar se referă la psihiatri sau oferă antidepresive pentru „simptomele de dispoziție”.:( Aceasta este etapa ideală pentru a interveni în stilul de viață și abordarea cauzei rădăcinilor pentru a preveni progresia afecțiunii și deteriorarea glandei tiroide, deoarece inflamația din corpul dvs tocmai a început. Într-o prezentare generală, trebuie să identificați declanșatoarele și să vă întăriți corpul prin abordarea sensibilităților alimentare, nutrienților, permeabilității intestinale, toxinelor, stresului și infecțiilor cronice . Am avut mulți oameni care și-au inversat anticorpii și simptomele în acest stadiu, doar fiind fără gluten, dar unii ar putea avea nevoie de o explorare mai profundă.

Poți să nu ai anticorpi tiroidieni, dar să ai Hashimoto?  Da, aceasta este cunoscută sub numele de tiroidită autoimună seronegativă sau Hashimoto serică negativă. 80-90% dintre persoanele cu Hashimoto vor avea anticorpi TPO, anticorpi TG sau ambele. Cu toate acestea, unii oameni nu vor testa niciodată pozitiv anticorpii tiroidieni. În Hashimoto, serul negativ, persoana va avea în continuare modelul hipoechotic pe glanda lor tiroidă după examinarea cu ultrasunete, care este observată cu anticorpi Hashimoto și tiroidă, dar nu va avea anticorpi tiroidieni circulanți măsurabili. Cercetătorii au constatat că tiroidita autoimună seronegativă este o formă mai puțin agresivă a lui Hashimoto, dar totuși, persoana poate dezvolta hipotiroidism și chiar progresie la alte stări autoimune, care pot sau nu să aibă markeri de sânge anticorp pozitiv (cum ar fi artrite reumatoide seronegative). Persoanele care nu au anticorpi tiroidieni vor avea probabil glandă tiroidă mai mică și sunt mai puțin susceptibili de a avea gusa comparativ cu persoanele cu anticorpi Hashimoto. Hashimoto seronegativ trebuie tratați în același mod ca Hashimoto, pozitiv în ser, cu excepția urmăririi anticorpilor tiroidieni. În anticorpii Hashimoto pozitivi serici, anticorpii tiroidieni pot fi utilizați ca markeri pentru a determina dacă cineva a redus procesul autoimun.

Etapa 3: Hipotiroidismul subclinic

Următoarea etapă a lui Hashimoto este cunoscută sub numele de hipotiroidism subclinic. În această etapă TSH poate fi ușor crescută pe testele de sânge (3-10), iar nivelurile FT3 și FT4 vor fi normale. Anticorpii tiroidieni pot fi chiar mai mari decât în ​​Etapa 2, deoarece creșterea TSH poate crește inflamația glandei tiroide. Unii indivizi, cu toate acestea, vor continua să fie cu anticorpi negativi. În lumea medicinii convenționale, această etapă este controversată în ceea ce privește tratamentul. Ei recomandă „așteptați și urmăriți”, dar dacă nu se face nimic, aceasta este etapa în care începeți să vă simțiți multe simptome și în cele din urmă va progresa până la hipotiroidism vizibil. Unele persoane au putut să-și schimbe starea în acest stadiu fără a folosi medicamente, dar nu rămân prea mult timp în acest stadiu, deoarece TSH crescut contribuie la inflamația glandei tiroide. Studiile au arătat că adăugarea unei mici doze de medicamente tiroidiene în această etapă pentru scăderea TSH duce la o reducere a anticorpilor tiroidieni și poate, de asemenea, să facă o mare diferență în simptomele dvs. Deși am înțeles că unii oameni ar putea avea o dogmă împotriva medicamentelor și ar prefera să facă lucrurile pe cale naturală, ca farmacist, pacient Hashimoto, nu sunt un susținător de a le spune cititorilor mei să se chinuie pentru o cauză. Spre deosebire de alte medicamente care acționează ca mesageri chimici artificiali pentru a bloca sau a activa căile în corpul nostru, medicamentele tiroidiene sunt aceleași structuri chimice ca și hormonii tiroidieni produși intern și majoritatea simptomelor asociate cu medicamentele tiroidiene sunt, de obicei, datorate administrării necorespunzătoare. Astfel, împreună cu medicii integrativi și funcționali, recomandăm adesea tratamentul cu hormoni tiroidieni în acest stadiu (unii chiar susțin tratamentul cu medicamente tiroidiene în timpul etapei 2)!  În unele cazuri, odată ce atacul autoimun este echilibrat, persoana poate să înlăture medicamentele tiroidiene în mod natural sub supravegherea medicului. Intervențiile în stilul de viață și abordarea cauzei principale sunt, de asemenea, critice în această etapă pentru a vă simți mai bine, pentru a preveni daunele suplimentare și pentru a inversa starea!

Etapa 4: Hipotiroidismul evident

În acest stadiu, persoana a început să aibă eșec al glandei tiroide. Glanda lor tiroidă va fi distrusă până la punctul în care nu vor mai putea să-și producă propriul hormon tiroidian. Persoana va avea un TSH ridicat, cu niveluri scăzute de FT3  și FT4. Anticorpii tiroidieni pot fi chiar mai mari decât în ​​etapele anterioare. Aceasta este etapa cea mai comună atunci când o persoană este diagnosticată, deoarece persoana are de obicei o cantitate semnificativă de simptome tiroidiene în acest moment. Aceasta este etapa în care o persoană va necesita medicamente tiroidiene pentru a preveni consecințele grave asupra sănătății. Chiar și cei mai bătrâni medici convenționali aproape întotdeauna recomandă medicamentul tiroidian în acest moment. Modificările stilului de viață și abordarea cauzei principale sunt esențiale în această etapă, deoarece probabil veți fi foarte simptomatic. Întrucât probabil ați avut un proces inflamator în corp de aproape un deceniu în acest moment, va trebui să faceți cel mai agresiv tratament. Recomand deseori LDN în acest moment pentru a împiedica progresia autoimunității. În acest moment, regenerarea țesuturilor naturale va fi mult mai provocatoare, dar, din fericire, există noi opțiuni care pot accelera reparația țesuturilor.

Etapa 5: Progresia altor tulburări autoimune Având Hashimoto pune o persoană la un risc mai mare de a dezvolta alte afecțiuni autoimune cum ar fi boala celiacă, psoriazisul, artrita reumatoidă, sindrom Sjogren, Lupus, scleroza multiplă și multe altele …Aceasta este o evoluție a răspunsul autoimun – deoarece sistemul imunitar continuă să fie dezechilibrat, poate găsi glande suplimentare și țesuturi ale corpului pentru a ataca, cum ar fi intestinul subțire în boala celiacă, saliva și glandele lacrimogene în Sjogren, și articulațiile la nivelul celulelor artritei reumatoide. În acest stadiu, persoana va fi probabil tratată cu medicamente tiroidiene, așa că dacă aceștia primesc un tratament ideal, numerele TSH, FT3 și FT4 ar trebui să fie în bune condiții. Dar, din păcate, medicamentele tiroidiene și eliminarea glandei tiroide nu fac nimic pentru a opri progresia bolii. Dacă o persoană nu este bine controlată prin medicamente, au glandă tiroidă mărită, anticorpi anti-control, boală Graves, noduli tiroidieni, cancer tiroidian sau nu sunt în măsură să aibă hormoni tiroidieni echilibrați în timp ce sunt hiper/ hipotiroidism.

Îndepărtarea glandei tiroide nu va opri progresia autoimună. În plus, persoanele care au eliminat glandele tiroide (sau au trecut prin tratament cu iod radioactiv) pot suferi reacții adverse din aceste proceduri și vor trebui să ia medicamente tiroidiene pentru tot restul vieții. 

Este totuși posibilă inversarea autoimunității și reducerea semnificativă și eliminarea simptomelor altor afecțiuni autoimune? Vă recomandăm abordarea fundamentală a Protocolului Hashimoto, precum și multe dintre protocoalele avansate din această etapă, inclusiv LDN, dieta și tratarea infecțiilor pentru a vă ajuta să inversați autoimunitatea. Atâta timp cât glanda tiroidă nu a fost complet distrusă, îndepărtată chirurgical sau tratată cu iod, există încă oarecare speranță de restabilire a funcției prin protocoale avansate, cum ar fi terapia laser cu nivel scăzut. În funcție de gradul de avansare al celorlalte condiții autoimune, persoana poate necesita terapii suplimentare specifice organelor care depășesc sfera acestui articol (cum ar fi exerciții specializate, medicamente și terapie cu lumină corporală pentru scleroza multiplă).

** Vă rugăm să rețineți: condițiile autoimune nu încep întotdeauna cu Hashimoto. Se crede că primul organ care devine sensibil la leziuni autoimune este „legătura cea mai slabă” în care persoana are o predispoziție genetică sau organul sa deteriorat. Hashimoto este cea mai frecventă afecțiune autoimună, dar glanda tiroidă nu este întotdeauna „cea mai slabă legătură” la toată lumea. O persoană poate începe cu o afecțiune autoimună diferită, cum ar fi boala celiacă, și apoi progresează spre Hashimoto.

Inversarea condiției

Când am fost diagnosticată cu Hashimoto, o parte din mine a fost ușurată. Simțeam că am un răspuns la mulți ani de simptome și că, probabil, medicamentele tiroidiene mă vor ajuta să mă simt din nou normală. Dar o altă parte din mine era confuză; Dacă sistemul meu imunitar a fost în afara echilibrului și a provocat problema tiroidiană, de ce nu încerc să-mi echilibrez sistemul imunitar? M-am simțit ca un copil în cabinetul medicului și am vrut să știu dacă aș putea face ceva pentru a-mi depăși sistemul imunitar. În plus, în timp ce nivelurile de energie, anxietate și greutatea mea s-au îmbunătățit odată cu începerea tratamentului tiroidian, am avut de asemenea multe alte simptome care nu erau „legate de tiroidă” și nu răspundeau la tratamentul tiroidian, cum ar fi refluxul din sânge, dureri articulare și eram încă mai obosită decât am vrut să fiu. Știam că nu-mi pot schimba genele, dar poate că dacă aș găsit și identifica declanșatoarele, aș fi capabilă să împiedic progresul acestei afecțiuni. Așa că am căutat metode de a inversa autoimunitatea și am dat peste un cuvânt care a devenit scopul meu … Remisie.

Remisia Remisiunea este definită ca „starea de absență a bolii la pacienții cu boală cronică, cu posibilitatea revenirii activității”. În timp ce o remisie nu era aceeași cu „un leac”, am crezut că ar fi mai mult un Obiectiv realist de a lupta. Etapa de remisiune este punctul în care o persoană și-a găsit declanșatoarele de bază și le-a eliminat. Persoana va avea un intestin și suprarenalele sănătoase va fi curățată de toxine, va avea niveluri adecvate de macro si micronutrienti și probabil va fi observat o scădere semnificativa a anticorpilor tiroidieni. Scopul este de a obține ATPO <35; Unii oameni au reușit să-i reducă până la 0. Protocolul Hashimoto este axat pe realizarea intestinului, suprarenale, detoxifiere și stabilirea nivelurilor sănătoase de nutrienți.

Tratamentul funcțional

Deși nu există nici un remediu pentru Hashimoto, putem să-l punem în remisie eliminând declanșatoarele care stau la baza anticorpiilor tiroidieni și putem regenera și vindeca țesuturile tiroidei (în multe cazuri) folosind terapii inovatoare, experimentale. Deși unii endocrinologi pot spune că este inadecvat să diagnosticheze o persoană cu Hahsimoto fără simptome tiroidiene și „TSH normal” doar pe baza prezenței anticorpilor tiroidieni (care pot fi prezenți la 10-20% din populație), a fost găsit un studiu din 2013, persoanele cu anticorpi tiroidieni au caracteristici structurale similare și modele de flux sanguin la ultrasunete ca și cei cu Hashimoto care au progresat până la hipotiroidism.Astfel, modificările glandei tiroide pot începe cu mult înainte ca simptomele dezechilibrelor hormonale să se manifeste în cele din urmă. În opinia mea, cred că oamenii ar trebui să fie supuși screening-ului pentru testarea anticorpilor Hashimoto și/sau studiile cu ultrasunete. Această detectare precoce a procesului autoimun va ajuta o persoană să prevină o multitudine de simptome neplăcute, precum și să prevină chiar nevoia de medicație dacă, cauza principală a afecțiunii poate fi identificată.

În timp ce este posibilă regenerarea țesutului tiroidian și revenirea la funcția normală a tiroidei (chiar și în cazul normalizării aspectului țesutului tiroidian pe ultrasunete), este evident mult mai ușor de prevenit deteriorarea decât reparația acestuia. 

Sănătate!

Sursa :https://thyroidpharmacist.com/articles/my-challenges-and-finding-dr-right/

https://thyroidpharmacist.com/articles/5-stages-hashimotos-thyroiditis/ 

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.