Dr. Izabella Wentz – Ești nebun sau e doar Tiroida?

Iritabilitatea și anxietatea sunt simptome obișnuite ale hipertiroidismului.

Am vrut timp pentru a scrie acest post deoarece am primit câteva întrebări cu privire la legătura dintre Hashimoto și starea de spirit. Unii oameni au întrebat dacă depresia, anxietatea sau iritabilitatea pot fi legate de Hashimoto și răspunsul meu este: Absolut! Atunci când tiroida este atacată de sistemul imunitar, aceasta duce la defalcarea celulelor tiroidiene. Hormonul care este stocat în mod normal în celule devine rapid eliberat în fluxul sanguin provocând hipertiroidie tranzitorie cunoscută sub numele de tirotoxicoză sau hashitoxicoză (da un cuvânt real)! Iritabilitatea și anxietatea sunt simptome comune ale hipertiroidismului. Odată ce se elimină un hormon extra rezultă un hipotiroidism, cu simptome de apatie și depresie.

Nediagnosticat/ă

Deoarece multe simptome ale tiroidei sunt foarte nespecifice, ele sunt adesea ignorate de comunitatea medicală în stadiile inițiale. Pacienții sunt concediați din cauza depresiei, stresului sau anxietăți. Pacienții cu probleme tiroidiene le sunt prescrise antidepresive sau medicamente anti-anxietate fără a lua în considerare funcția tiroidiană. Studiile medicale au arătat că până la o treime din persoanele care iau antidepresive se simt mai bine după ce încep tratamentul cu un hormon T3. Chiar au fost spitalizați și prost diagnosticați ca având tulburare bipolara sau schizofrenie, când de fapt sufereau de dezechilibre tiroidiene.

În plus, persoanele cu tulburare bipolară, precum și cu tulburări depresive și de anxietate s-au dovedit a avea o prevalență mai mare a anticorpilor anti-tiroidieni. Pentru a se complica problema, litiul, un medicament folosit pentru tulburarea bipolară poate declanșa Hashimoto. Titrul ridicat de anticorpi TPO a fost asociat cu stresul, simptomele obsesiv-compulsive și anxietatea. Acest lucru este probabil ca urmare a creșterii cantității de hormoni tiroidieni care s-au grabit în fluxul sanguin provocând hipertiroidism tranzitoriu, oricine a suferit simptome de hipertiroidism poate descrie cât de teribil simte acest lucru. Persoanele cu anxietate, depresie sau alte tulburări de dispoziție trebuie să aibă funcția tiroidiană verificată, în specialTSH, anticorpi TPO și anticorpi tiroglobulină și anticorpii ai receptorului TSH. Persoanele cu diagnostice psihiatrice de-a lungul vieții au reușit să se recupereze după ce au primit îngrijire adecvată pentru tiroidă.

Din experiența mea personală …

În timpul activității mele ca și consultant farmaceutic, am văzut destul de puțini pacienți care au fost spitalizați pentru psihoză, iar mai târziu de a fi găsiți că suferă de hipertiroidism, dar și un pacient care s-a dovedit a avea hipotiroidism diagnosticat, dar a fost spitalizat pentru depresie rezistentă la tratament. Din experiența mea personală, Hashi m-a făcut să mă simt de parcă aș fi fost nebună! Mă trezeam noaptea alarmată de fiecare dată când soțul meu tușea, se mișca sau se întoarcea. În timpul zilei m-am simțit panicată și am crezut că lumea se sfârșește, că toată lumea era împotriva mea și săream de pe scaun, dacă cineva venea în biroul meu și mă surprindea! Am fost extrem de anxioasa, nervoasă, emoțională și iritabilă! Acest lucru a fost nou și pentru mine … obișnuiam să fiu moale, așezată la locul meu și dormeam ​​bine în fiecare seară, în cea mai mare parte a vieții mele. Lucrând în domeniul sănătății mintale, m-am întrebat dacă ceva a fost grav în neregulă cu mine sau dacă am dezvoltat o noua tulburare de panică. M-am dus la doctor, descriind simptomele mele și am cerut un examen fizic complet, în schimb mi-a fost oferit … ai ghicit, Prozac! În timp ce Prozac a ajutat milioane de oameni cu depresie, TOC și alte afecțiuni, în calitate de farmacist, sunt un mare susținător al utilizării adecvate a medicamentelor și cred că mai întâi trebuie să fie explorate cauzele organice, așa că am continuat căutarea mea la un alt doctor. La puțin timp după aceea, am aflat că anticorpii TPO au fost în intervalul 2000 (normal este de obicei <30)! După ce am început tratamentul tiroidian, luând seleniu și echilibrându-mi zahărul din sânge, anxietatea a început să se stabilizeze. De-a lungul a doi ani, am făcut modificări suplimentare în regimul meu alimentar și a suplimentelor și acum sunt vechea Eu încă o dată, răcoroasă ca un castravete :).Nu voi începe să vă expun problema alimentară în legătură cu starea de spiri (articolul va fi foarte lung). Sper să știți că există speranță pentru un sentiment mai bun!

Sursa: www.thyroidpharmacist.com 

Traducere: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.