Dr. Cates – 5 ingrediente toxice de evitat dacă aveți o condiție tiroidiană

Nu este nici un secret faptul că 5 din 8 oameni care este diagnosticat cu o afecțiune tiroidiană, sunt femei. Am discutat recent pe blogul meu despre „Teoria de siguranță” modul în care glanda tiroida este o glanda de detectare a mediului, a semnalelor de pericol din jurul nostru. 

Care sunt semnalele de pericol trimise ? Produsele de îngrijire personală! 

De fapt, femeile utilizează în medie, de două ori mai multe produse de îngrijire personală decât bărbații. Acestea se ridică la numărul 12 produse de îngrijire personală, cu un total de 168 de ingrediente chimice diferite!

Acesta este motivul pentru care, ca parte a protocolului fundamental pentru ajutorul ficatului prezentat în noua mea carte despre Hashimoto, am recomandat „dezintoxicarea“, fie opriți folosirea produselor de îngrijire personală timp de două săptămâni, fie înlocuiți produsele toxice cu versiuni mai curate. 

Aici un scurt clip al interviului meu cu Dr. Cates la Secretul Tiroidei ! Am cerut, de asemenea, ca Dr. Cates să scrie un articol pe blog pentru pacienții cu probleme tiroidiene, experiența ei și cercetările pe ingrediente toxice din produsele de îngrijire personală, cercetări pe care le-a efectuat pentru cartea ei dar și pentru dezvoltarea noii linii de ingrijire „Dr Spa”.

Iată ce spune Dr. Cates : „5 ingrediente de evitat, cu toate costurile, dacă aveți probleme tiroidiene

Este ușor să cumpărăm diferite produse de ingrijire a pielii, fără să ne gândim despre modul în care acestea pot avea un impact asupra sănătății noastre. Dar, ce am pus pe piele se poate absorbi imediat și se adaugă la toxinele expuse în fiecare zi. Ingredientele ce se găsesc în produsele de îngrijire a pielii au dovedit a provoca efecte de perturbare a sistemului endocrin, inclusiv tulburări tiroidiene. Zilnic folosim 9 produse de îngrijire personală care ne expun la 126 de ingrediente unice (conform Grupului de mediu). Problema este că, în timp ce peste 1000 de ingrediente au fost interzise în Europa, FDA în Statele Unite ale Americii a interzis doar 11 dintre aceste ingrediente. Există peste 20 de substanțe chimice de  evitat in  produsele de îngrijire personală. Astăzi, vreau să ne concentrăm pe cinci dintre acestea, deoarece acestea reprezintă cea mai mare amenințare pentru persoanele cu boli tiroidiene (sau care sunt predispusi genetic).

Iată primele 5 ingrediente care trebuie  evitate cu orice preț, dacă aveți boli ale tiroidei (sau doriți să o împiedicați să se dezvolte):

1-Parabenii

2-Parfum

3-Oxybenzone

4-Triclosan

5-Metale grele

 

1. Parabenii

Știm din cercetări că parabenii sunt absorbiți de piele și pot fi depozitati în țesuturile corpului nostru. Folosiți în multe produse de îngrijire personală ca și conservanți, parabenii au fost detectați în țesutul tumoral mamar și sunt cunoscuți de a avea efecte de perturbare hormonala. Un studiu a constatat o corelație între nivelul hormonilor tiroidieni la adulți cu niveluri mai ridicate de parabeni în urină, cele mai puternice și mai consistente asociații fiind în rândul femeilor. Iar femeile gravide, trebuie să fie deosebit de atente, deoarece, într-un alt studiu, parabenii au fost asociați cu niveluri modificate de reproducere de hormoni tiroidieni. Pentru a identifica parabenii pe etichetele produselor de îngrijire ale pielii, uitați-vă după: propilparaben, benzil paraben, paraben metil sau butilparaben.

2. Parfum

Ne place să mirosim bine și producătorii știu asta. Din păcate, cuvântul „parfum“ oferă o oportunitate pentru producătorii de a ascunde o mulțime de ingrediente care nu trebuie să fie listate pe etichetă. Parfumurile pot conține un număr de substanțe chimice care afectează sistemul endocrin (EDC). O clasa EDC de produse chimice pe care cercetatorii au asociat-o cu anumite condiții, cum ar fi problemele cu glanda tiroidă, infertilitate, menopauza precoce și anumite tipuri de cancer. De exemplu, una dintre cele mai frecvent întâlnite în parfum este : ftalat de dietil (DEP), care este folosit pentru a face ca mirosul să dureze mai mult. Un studiu recent a analizat 6003 mostre de urină la adulți și a constatat că metaboliții ftalat au fost asociați cu T4 și T3 (hormoni tiroidieni) redus și o creștere a concentrațiilor de stimulare tiroidiana (TSH) în ser. „Environmental Health Perspectives” a găsit metaboliți DEP și alți ftalați în mai mult de 75 % din probele de la ancheta de examinare a Sănătate și Nutritie Națională (NHANES). Un studiu din noiembrie 2013 a publicat în „Jurnalul International de Igienă și Sanatate” că 11 metaboliți ftalat au fost detectati la mai mult de 90% din canadieni intervievați în Ancheta 2007 până în 2009. Aceste statistici sugerează o expunere largă și o absorbție a ftalaților în SUA și Canada.

3. Oxybenzone (benzofenona)

Benzofenon (BP) de tip filtre UV se găsesc în multe produsele de protecție solară, balsamuri de buze și alte produse cu SPF, iar aceste produse chimice au fost demonstrate în cercetări de a avea efect perturbator hormonal. În mod specific, cercetările arată că BP a prezentat efecte față de receptorul hormonului tiroidian distructibil și poate inhiba, de asemenea, activitatea peroxidazei tiroidiene (TPO). Oxybenzone este proiectat de a fi ușor absorbit. În 2008, CDC a raportat că oxybenzone a fost găsit în urina a peste 97 % din persoanele testate. Alte ingrediente chimice de protecție solară de evitat (din cauza efectelor de perturbare a hormonilor tiroidieni) includ Octinoxate și Homosalate.

4.Triclosan și triclocarban

Folosit ca agent antimicrobian în săpunuri, CDC le-a găsit în urina a 75% din persoanele testate, datorită utilizării pe scară largă a produselor de curățare antimicrobiene. Triclosanul a fost legat de perturbarea hormonilor, dezvoltarea rezistenței antibacteriene și preocupările legate de mediu. În același studiu, așa cum s-a menționat mai sus în ceea ce privește parabenii și tiroida, aceiași cercetători, au remarcat faptul că expunerile la triclosan pot fi asociate cu alterarea nivelurilor hormonilor tiroidieni. Anul trecut, FDA a emis o regulă în care se stabilește că, consumul de produse pentru duș/spălare antiseptice care conțin anumite ingrediente active (inclusiv triclosan), nu mai pot fi comercializate după luna septembrie 2017. Unii producători au început eliminarea acestor ingrediente din produsele lor, dar este bine să fiți cu ochii în patru după acest ingredient. Și ține minte această regulă nu afectează gelurile sanitare pentru mâini sau tampoanele, astfel încât s-ar putea să le găsiți încă pe etichetă.

Notă: The American Medical Association si Academia Americană de Microbiologie spun că apa și săpunul previn, la fel de bine răspândirea infecțiilor și a bacteriilor pe piele.

5. Metale grele

Cum ar fi mercur, plumb, arsenic și aluminiu. Acestea pot fi adăugate la produse, dar de cele mai multe ori ele sunt prezente în contaminarea ingredientelor din mediu. Prin urmare, metalele grele pot să nu fie pe etichetă ca și ingredient. Dar, este încă bine să verificați și să îl evitați: calomel, acetat de plumb, Mercurio, clorura de Mercurio, sau thimerosal. Acumulările în organism de-a lungul timpului a metalelor grele pot afecta creierul și sistemul nervos, pot perturba hormoni și pot cauza cancer. Când este vorba de Tiroida, corpul tău are nevoie de Iod pentru a produce hormonii tiroidieni, dar, din păcate, corpul tău fiind derutat de metalele grele, mercurul este luat drept iod și va dura puțin timp până când Tiroida va avea deficit de iod și intră în disfuncție tiroidiană. Nu vreau să închei într-o notă tristă ci vestea bună este că sunt mult mai sănătoase produsele naturale de îngrijire a pielii. În loc de parfumul sintetic, puteți alege uleiurile esențiale pure, cum ar fi : ylang ylang și bergamota. Există ingrediente naturale, inclusiv extract de rozmarin și acid citric care pot lucra excelent ca parte a unui sistem de conservare natural. În loc de protecție solară chimică, puteți alege o protecție naturală pe baza de oxid de zinc. Pentru a fi sinceră cu voi, toate cercetările pe care le-am făcut de-a lungul anilor, creând propria mea linie de îngrijire a pielii, trebuie să recunosc că ingredientele naturale sunt nu numai, mai curate, dar mi se pare lucrează mult mai bine pentru a ajuta la a oferi pielii o stralucire sănătoasă superba.”

Sursa: https://thyroidpharmacist.com/articles/5-toxic-skincare-ingredients-avoid-thyroid-condition/

Traducere: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.